De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Paralympische Spelen: geen sporter maar reporter

annette(door Annette Roozen, speciale verslaggever voor de NOS bij de Paralympische Spelen)

Wat een contrast is het om de Spelen niet als sporter maar als reporter mee te maken! Even ergens gauw binnenkomen is er niet bij. Of het nou is om bij een wedstrijd te komen of in het Paralympisch dorp. Als atleet ken ik de verhalen wel van anderen, maar om het nou echt te ervaren is erg ‘interesting’.

Zo stonden regisseur Arjan, cameraman Ingmar en ik zaterdag eindelijk op de goede plaats onder aan de piste waar Kees Jan van der Klooster een uur later naar beneden zou komen aangesjeesd voor de down hill. Helaas hing eerst boven aan de berg een enorme dikke mist, waardoor de wedstrijd elke keer een kwartier werd ‘delayed’.

Hardnekkige mist

Hardnekkige mist

Balen
De mist kwam steeds meer naar beneden en uiteindelijk hadden wij ook weinig zicht meer op de finish. Na drie uur kwam dan helaas toch op het grote scherm te staan dat de wedstrijden van die dag ‘rescheduled’ werden. Wat baalde ik voor KJ: want ik voelde al plaatsvervangende wedstrijdspanning en het lijkt me vreselijk om dan weer een paar dagen langer te moeten wachten…

KJ had nergens last van. Hij bleef nuchter als altijd: “Ach ja, het hoort erbij”. Scheelt misschien dat hij gewend is om meer afhankelijk te zijn van het weer. Als zomersporter heb ik daar minder last van.

Ook prinses Margriet had hem heel graag naar beneden zien skiën. Zij is hier als erelid van het IPC, en stel nou dat KJ een plak had behaald, stel stel stel (want als sporter ben ik bijgelovig en loop nooit op de zaken vooruit) dan had zij hem de medaille om mogen hangen… Dad deed ze bij mij ook in Peking 2008, en dat vond ik echt heel bijzonder.

Van de week gaan we ook nog naar een curlingwedstrijd.. Hmm, ik weet nog niet goed wat ik daar van moet vinden. Eerst maar eens zelf gaan zien!

Tags: , ,

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Paralympische Spelen: geen sporter maar reporter”

  1. Evelien zegt: 20-03-10 om 18:54

    Hoi Annet,

    Wat spannend allemaal zeg!Is het lastig om de evenementen te kunnen bijwonen? Ben benieuwd naar de curclingwedstrijd :-) Hoor graag jou verhalen weer.

    Groetjes,
    Van je superfan

Geef een reactie