De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Het onmetelijke succes van een weblog

weblogfotoNog steeds zijn er sceptici. Moet dat nou, bloggen? Er zijn zelfs aperte tegenstanders. Flauwekul, verkwisting van kostbare tijd. De NOS mag dan aardig bij de tijd zijn, altijd zullen achterblijvers die onzinnige vergelijking trekken tussen bijna 3 miljoen kijkers naar het Achtuur Journaal en de pakweg dertien lezers die het de moeite vonden om op een weblog te reageren. Big deal.

Hoe meet je succes? Die vraag valt lastig te beantwoorden als je naar de weblogs van de NOS op deze site kijkt. Dagelijks krijg ik overzichten van bezoekersaantallen in de email-bus. Stabiele cijfers, met her en der uitschieters als een weblog weer eens buitensporige aandacht in de blogosphere heeft gekregen.  Maar getallen zeggen niet zo veel.

Hoewel, we zijn nu ruim een half jaar stevig op stoom, dus tijd om eens wat te tellen. Meer dan honderd NOS-collega’s hebben totnutoe wel eens een bijdrage aan weblogs.nos.nl geschreven. Meer dan 1.500 berichten werden gepubliceerd, waar meer dan 10duizend reacties op kwamen. Da’s helemaal niet slecht. Het (voor de journalistiek) betrekkelijk nieuwe fenomeen weblog is mainstream geworden binnen de NOS.

Er zullen vast mensen zijn die schamperen over bovenstaande cijfers. Maar nogmaals, hoe meet je succes? Belangrijker is de erkenning dat weblogs een journalistiek middel zijn geworden in ons vak. Je kunt niet meer volstaan met een televisieverslag of een radioreportage. Eenrichtingsverkeer is voorbij, daar haalt de nieuwsconsument tegenwoordig terecht zijn neus voor op.

Vrijdag 24 oktober vindt in Amsterdam Blog08 plaats, waar oude en hippe bloggers bijeen komen om zichzelf een schouderklopje te geven. Ongetwijfeld gaat iedereen erover bloggen, zoals dit stukje daar ook een voorschot op is. In een panel mag ik namens de NOS praten over journalistiek bloggen versus persoonlijk bloggen. Of zoiets, het zal vast wel alle kanten opgaan.

Dat laatste maakt het vaak zo intrigerend om over nieuwe journalistieke uitingen te discussi”eren. Op deze pagina’s zie je collega’s ook allerlei vormen boetseren. De een schrijft moeiteloos over ethische dilemma’s in zijn vak. De ander tikt een stukje over haar standplaats. Weer iemand licht toe hoe hij tot een bepaalde reportage is gekomen. En ook lees je een beschrijving van een dagje op de nieuwsvloer.

Weblogs bij de NOS hebben grote meerwaarde. Voor het publiek, dat met ons en elkaar in discussie kan. Voor de makers, die door te bloggen transparantie garanderen dat vaak wordt beloofd maar zelden worden ingelost. Nu dus wel dank zij de blogs. En voor de journalistiek, want een goede tip of een terechte correctie leidt tot opheldering en zelfs tot nieuwe verhalen.

Dat klinkt eenvoudig, maar na ruim een halfjaar merk je dat sommige collega’s onoverkomelijke moeite hebben om die kwetsbare stap te zetten. Om zich bloot te geven, in figuurlijke zin natuurlijk, en om kritiek te krijgen. Soms ook zijn het weinigzeggende stukjes. Men probeert het een keer, maar haakt dan af. En dat mag.

Anderen ontdekken de bevredigende pret van een dagelijkse blog. Zie de buitengewoon actieve correspondenten in Washington. In Den Haag bieden meer dan twintig verslaggevers een aardig inkijkje in de politieke keuken. En luisteraars van het Radio 1 Journaal kunnen dagelijks even ‘langs de uitzending’.

Niemand bij de NOS is verplicht om te bloggen, maar wie zich multimediaal journalist noemt (en dat zijn we in wezen allemaal), ontkomt er eigenlijk niet aan. Bloggen is een journalistieke no-brainer.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


39 reacties op “Het onmetelijke succes van een weblog”

 1. Gerben zegt: 23-10-08 om 21:55

  De blogs zijn een flinke meerwaarde voor de NOS site en zorgen ervoor dat ik elke dag de nos-site bezoek. Het is fijn om zelf de berichten te kiezen die je interessant vindt ipv bij het journaal een stortvloed van berichten over je heen te krijgen. Het is ook goed dat veel journalisten het aandurven om te reageren op de reacties. Dat zorgt voor nog meer binding met het medium.

 2. Bloggen is leuk, maar ook is het niet altijd makkelijk een blog niet te laten verschrompelen. Gelukkig heeft NOS daar voorlopig nog geen last van. Lastiger wordt het wanneer je je blog over 1 bepaald onderwerp vers wil houden. Microblogging biedt dan weer uitkomst :)
  Helaas ga ik morgen Blog08 missen, maar via Twitter zal ik zeker en wel op de hoogte gehouden worden. Jeuj!
  Veel Plezier!

 3. Gerard zegt: 23-10-08 om 23:17

  Beste Tim, veel plezier op Blog08 en zet ‘m op met al die Nieuwe en Interessante Media! Ik ben blij dat ik als expat kan meegenieten van het Acht Uur Journaal, de blogs en nog veel meer wat de Publieke Omroep biedt. Jullie vervullen jullie rol in Medialand met verve! Chapeau!

 4. Ik ben vóór weblogs van journalisten, vooral van journalisten die veel “in the picture” staan. Maar waarom is bloggen een journalistieke no-brainer? En, als vervolgvraag, wat is daar de meerwaarde van?

 5. Marcel V. zegt: 24-10-08 om 01:19

  Wie eerlijk is durft de waarheid te spreken. Zoals over de zeer geringe bereidheid van NOS bloggers om daadwerkelijk de discussie met zijn bezoekers aan te gaan. Wat Tim Overdiek hierover claimt is je reinste onzin. En dan hebben we het ook nog eens over de vele niet nagekomen beloftes die het internet zijn opgeslingerd. Tim Overdiek spreekt over transparantie en over het openlijk durven bespreken van journalistieke dilemma’s en afwegingen. Maar ook dat is een zeer eenzijdige kijk op de werkelijkheid. Al jaren staan er tientallen vragen open, op deze en vele andere weblogs herhaald, die nog NOOIT tot een concreet en uitgebreid antwoord hebben geleid (laat staan dat er een goede online discussie met de NOS over is gevoerd). Wel zijn er vele voorbeelden van selectieve moderatie en gekleurde bijdragen die steeds hetzelfde euvel hebben: een linksige, politiek correcte kijk op de maatschappij, die onophoudelijk en onbekritiseerbaar wordt uitgedragen.

  Verreweg de meeste NOS bloggers voeren helemaal geen (echte) discussie en wat Tim hierover schrijf is simpelweg een leugen!

 6. pieter van son zegt: 24-10-08 om 04:47

  Klopt Tim,
  Bloggen mag (dient) af en toe wat luchtiger zijn en wat persoonlijker. Ik waardeer de persoonlijke tint, en dat beetje meer achtergrond. En je leert toch iets meer over het buitenland. Zaken die bij nieuwsuitzendingen niet die aandacht krijgen. Achtergronden en persoonlijke ervaringen zijn voor mij de redenen waarom ik de blogs lees. Niet allemaal, maar wel zowat elke dag.

  Niet iedereen reageert hetzelfde. Sommige lieden proberen hun eigen stempel te drukken, te pas en vooral te onpas. Trekken het volledig uit proportie en maken van elk muggenpoepje een halszaak. Das jammer.

  Voor de NOS bloggers: sterkte en ga vooral door. Geef ‘n wat meer tegengas, want dat bloggen dient toch interactief te zijn!

  groet vanuit bangladesh, pieter

 7. Tim Overdiek zegt: 24-10-08 om 07:33

  @Marcel V., dit weblog zou geen weblog zijn zonder een reactie van jou, dus dank, want de meerwaarde ligt ook en vooral in de communicatie met kritikasters. You… complete… me… :-) En wat is nou precies je vraag?

  @Simon, de meerwaarde probeerde ik in mijn stukje juist aan te geven. Het geeft de (multimediale) journalist een extra uitklaatklep, hij/zij kan zich er verantwoorden, krijgt feedback van zijn publiek, en komt in het meest ideale geval op het spoor van nieuwe verhalen, andere invalshoeken waarmee de journalistieke produktie een vervolg kan krijgen. Dat is het no-brainer aspect.

  @Gordon en @Pieter, momenteel zijn we wel intern aan het evalueren. Afwegen hoe we bijvoorbeeld de voorpagina van de weblogs overzichtelijker en toegankelijker kunnen maken. Maar ook hoe sommige blogs qua inhoud en toon effectiever kunnen zijn.

 8. Mieke zegt: 24-10-08 om 09:05

  De weblogs zijn helemaal top! Ik woon in Ierland en kan vaak het journaal niet volgen en het nieuws op de voorpagina geeft meestal geen achtergrondinformatie dan biedt de weblogs de oplossing om toch achtergrond informatie over onderwerpen te krijgen. Dus ga vooral zo door! En vaak lees ik ook over wat er op radio 1 komt alleen kan ik dat weer niet luisteren :( Meestal klinkt dat toch heel interessant!

  Groet Mieke

 9. Wouter zegt: 24-10-08 om 09:39

  1500 berichtjes, meer dan 10.000 reacties. En lezers ? Hits per dag ?Dat zal wel een veelvoud zijn van de reacties. Zodat we toch in de buurt komen van de TV. Of juist absoluut niet.

  Het zal wel aan mij liggen maar dat hindert me nu vaak aan de media.

  Ook het bloggen. Dat ik vaak het gevoel heb dat de informatie stopt waar ze zou moeten beginnen.

  Wat me vaak met een gevoel van manipulatie achterlaat.

 10. Steven zegt: 24-10-08 om 10:14

  Ik ben heel enthiousiast over de weblogs van de NOS. Er gaat haast geen dag voorbij of ik check of er weer wat is toegevoegd. Ga vooral door!
  Een paar puntjes van opbouwende kritiek: het gebeurt wel eens dat ik op een wat oudere computer de site bezoek. Dan valt het op hoe groot en lomp de voorpagina is. Het aantal headers op de voorpagina zou wel met driekwart kunnen verminderen zonder dat het veel aan gebruikersgemak zou inboeten.
  Persoonlijk heb ik ook niet veel met de aankondigingen van ‘Met het oog op morgen’ en radio 1. Die horen op een eigen website thuis, in een veel beter content, is mijn mening.
  Ook mis ik jouw blogs Tim. In je nieuwe functie hebben we nog weinig van je kunnen lezen.

 11. Joop Niemeier zegt: 24-10-08 om 10:31

  Tim, nu het toch over bloggen gaat, waar zijn de blogs gebleven over Duyvendak en over de toestanden in Gouda? Deze waren vrij snel na het uitkomen verwijderd. Lagen ze soms niet lekker?

 12. Marcel V. zegt: 24-10-08 om 10:32

  @ Tim Overdiek:
  In de journalistiek is een kritische houding zo’n beetje het hoogste goed. Helaas is deze kritische houding in verreweg de meeste gevallen van linkse kleur, hetgeen door een flinke minderheid van de Nederlanders wordt betreurd en bestreden. De discussie daarover wordt op alle mogelijke manieren uit de weg gegaan (zie ook weer recente discussies over de drie actualiteitenrubrieken) of afgedaan met oneliners van Carel Kuyl “We zijn niet links, we zijn kritisch”. Maar o wee, als die kritische houding van rechtse kleur is, zoals bij ondergetekende. Dan ben je een criticaster, lastpak, NOS basher, etc. Nee, heren. Ik zal hetzelfde lege antwoord geven als Carel Kuyl: “Ik ben niet rechts , ik ben kritisch!”. En ik wil openlijk erkenning (hier op het INTERACTIEVE weblog van Tim Overdiek) voor het feit dat er al jaren geen discussie wordt gevoerd over de toepassing en definities van journalitieke principes. Sterker nog, meestal is er in de afgelopen jaren gelogen over de aanstaande beantwoording. Tim Overdiek wil transparantie? Laat hij het voorgaande dan eerst maar eens ruiterlijk toegeven.

  Tim wil vragen? Hier zijn ze Tim…het zijn vragen die de NOS (en Hilversum) al jaren overspoelen. Zelfs in zodanige mate dat een vaste rubriek erover bij NOS weblogs niet zou misstaan. Put your money where your mouth is, Tim en start een ECHTE, INHOUDELIJKE en ONLINE discussie over de vragen in dit stuk:

  http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=6480

 13. Best Tim,

  Ik lees graag de NOS blogs, zo gemiddeld een paar keer per week. Naast het feit dat zo’n blog andere aspecten van een nieuwsitem kan belichten, hebben lezers vaak ook bruikbare tips en links (op de paar irritante reacties na).

  Het enige dat ik mis is een e-mailservice, waarbij lezers zich kunnen abonneren op de NOS weblogs (bijvoorbeeld via een RSS feed). Het lijkt me dat de cijfers dan nog verder zullen stijgen, vooral als mensen kunnen kiezen welke blog ze willen volgen.

  Ik heb ook professionele interesse in de blogs als communicatiemanager. In mijn organisatie zijn we van plan om ook een blog te starten om de website wat interactiever te maken en ik zal waarschijnlijk de hoofdblogger worden. Mijn overwegingspunten zijn de verhouding persoonlijke versus professionele input en de tijd die het kost om de reacties te filteren. Kun je daar iets over zeggen?

  In elk geval, de weblogs worden gewaardeerd!

  Groetjes, Kirsti

 14. Ilja zegt: 24-10-08 om 11:51

  Marcel V, dat je het niet eens bent met het antwoord wat je krijgt betekent nog niet dat je geen antwoord hebt gekregen.

 15. Saskia zegt: 24-10-08 om 14:08

  De blogs vind ik vaak erg goed, en zo blijf ik bij met wat er in Nederland speelt.

  Wat me echter mateloos irriteert is de enorme hoeveelheid reacties als die van Marcel hierboven: nos is links, eenzijdig of wat ook. Een mening wordt als feit bestempeld door dit soort reageerders waardoor alle discussie op niveau onmogelijk wordt gemaakt. Telegraaf.nl-niveau, met name op het Washingtonblog weerhouden deze reacties me ervan te blijven lezen.

  Briljant werd het wel even overigens toen Eelco alle gezeik over de NPS (Prem) over zich heen kreeg. Deze eencellige reageerders hebben niet eens door naar wie ze zitten te kijken!

 16. Leuk al die discussie over journalistieke onderwerpkeuzes? Maar waarom toch zo versnipperd. Surf eens naar http://www.hetvergetenverhaal.nl en er komen vele lijntjes samen.

  Hartelijke groet,

  Hille Takken

 17. Marcel V. zegt: 24-10-08 om 15:22

  Ilja, Saskia en alle anderen die er niet tegen kunnen dat ik reageer,

  Wat jullie van mijn reacties vinden intereseert me geen zier. Zoek maar een ander slachtoffer. Ik zal me bij wijze van uitzondering ook eens op dezelfde wijze gaan bemoeien met jullie bijdragen: bijvoorbeeld dat ze steeds zo blind van liefde voor de NOS zijn geschreven en alle belangrijke journalistieke vragen van kritische reaguurders afdoen als irritant gedrag. Wen er maar vast aan: Ik zal zeker niet mijn mening veranderen of stoppen met vragen op basis van uw inhoudsloze en oppervlakkige kritiekjes zonder een enkel argument.

 18. Het valt me trouwens op dat er onder de reacties een aantal Nederlanders in het buitenland zit. Ik behoor zelf ook tot die groep (Denemarken). Misschien zijn blogs inderdaad een goede manier om te volgen wat er in Nederland speelt.

 19. @ Kirsti: je kunt wel degelijk per blog een RSS-feed plaatsen.
  Ik doe dat gewoon via Windows XP.
  Maar het kan vast ook via andere programma’s.
  En inderdaad: erg handig.

 20. Johan zegt: 24-10-08 om 19:36

  Heel interessant om de blogs te lezen, en de mogelijkheid tegengas te kunnen geven in een reactie op de verslaggeving, is niet verkeerd

 21. Ik werk bij de RVU en starte vorige jaar een werklog Flick Radio.
  En nu is het een film!
  Rara.
  Zonder loggen kan ik niet meer werken.
  Zit tegenwoordig hier: http://www.mediame.nl

 22. PS: http://www.flickradio.nl

 23. Tim Overdiek zegt: 25-10-08 om 09:14

  @Joop,
  Bedoelde je deze over Duyvendak?
  http://weblogs.nos.nl/denhaag/.....-eighties/
  En deze over Gouda?
  http://weblogs.nos.nl/denhaag/.....-in-gouda/

 24. Tim Overdiek zegt: 25-10-08 om 09:25

  @Marcel V.,
  Ik heb deze discussie met jou al regelmatig op diverse fora en met jou in diverse gedaantes gevoerd. Je link verwijst naar vragen aan collega Hans Laroes, die de moeite heeft genomen om niet alleen in dit weblog jouw vragen te beantwoorden maar ook jou en jouwen persoonlijk te ontmoeten. Wat jij wil, is dat ik jou gelijk geef. Het simpele feit is dat wij het niet met elkaar eens zijn, en daar kan ik mee leven. Jij kennelijk niet. Soit.

 25. Tim Overdiek zegt: 25-10-08 om 09:30

  @Kirsti,
  Als je eenmaal begint met bloggen, ben je (is mijn ervaring) geneigd om er veel tijd en energie in te steken. De eerste post enthousiasmeert naar een tweede, en een derde. En natuurlijk wil je met regelmaat kijken wie er reageren. Breng het zo snel mogelijk terug naar aanvaardbare proporties, het moet niet je dagelijkse werkzaamheden gaan domineren, maar is bij voorkeur klein integraal onderdeel. Don’t overdo it, probeer ik te zeggen. En stel je open en eerlijk op. Dat stellen bezoekers op prijs (hoewel er altijd wel eentje bij zit die het op je gemunt zal hebben, maar ook dat hoort bij bloggen).

 26. wies zegt: 25-10-08 om 13:42

  Mijn complimenten aan de NOS, en aan alle correspondenten, voor hun interessante, en leerzame blogs, zij maken het toch maar mogelijk, dat wij meer te weten komen over veel landen, want buitenlandse kranten lezen, is vaak moeilijk, en onmogelijk!

 27. Frits van Woerkom zegt: 25-10-08 om 18:11

  Het dossier Marcel V.: “Wen er maar vast aan: Ik zal zeker niet mijn mening veranderen of stoppen met vragen”.

 28. Bij EenVandaag werden blogs een succes toen makers hun eigen items in hun blog konden opnemen, oftewel toen het blog hun eigen kanaal, hun eigen krantje werd.
  Verder: veel winst zou te halen zijn als journalisten een blog ook zouden gaan inzetten als research tool om zo te kunnen profiteren van de deskundigheid van hun publiek. En als follow up bij een tv item. Zie het complete proces van onderzoek en publiceren en communiceren als product, niet alleen het item op radio of tv.

 29. Marcel V. zegt: 26-10-08 om 10:38

  Het dossier Frits van Woerkom: alle woorden van opponenten verdraaien en de inhoud maximaal vermijden.

 30. Tim Overdiek zegt: 26-10-08 om 14:40

  @Erwin,
  Een blog als research tool is zeker een effectieve manier om journalistiek te verbeteren. Af en toe proberen we het, zoals hier door onze specialist gezondheidszorg:
  http://weblogs.nos.nl/binnenla...../openheid/
  Een aanzet, er zijn veel meer mogelijkheden.

 31. ook kritisch zegt: 26-10-08 om 19:02

  @Overdiek
  Niet dat ik een hysterische fan, maar ik mis je reguliere blogbijdrages uit Engeland. Je hebt een neus voor originele en onverwachte onderwerpen die ik bij je collega’s mis. Vind het ook zonde dat je niet meer als correspondent werkzaam bent. Hoop dus meer van je te lezen.

 32. “Bloggen is een journalistieke no-brainer.” Mooie oneliner, maar de realiteit is weerbarstiger. Dat merk je zelf intern, maar het bleek ook tijdens Blog08. Vooropgesteld: ik ben het als bloggende journalist (Emerce, voorheen bij Adformatie) helemaal met je eens. Maar wij vormen nog altijd een minderheid. Moeten we nu echt wachten tot de volgende generatie op de hoofdredactionele zetels zit voor er werkelijk een ommezwaai zichtbaar wordt?

 33. @overdiek en @comicbase (want zo heet Jeroen Mirck eigenlijk ;-) De eerste maakt onderdeel uit van de hoofdredactie van de NOS, de ander is eindverantwoordelijk voor Emerce. Jullie zijn verantwoordelijk voor de output van jullie titels en zijn degenen die de eisen kunnen en moeten stellen aan de output van jullie personeel. Wat nou minderheid? Wat nou ‘wie niet wil hoeft niet’ , gaat dat ook zo bij vullen van Emerce en Journaal? Ik bedoel maar ;-)

 34. Tim Overdiek zegt: 27-10-08 om 08:54

  @Erwin,
  Zo is dat. Liever een rumoerige minderheid dan een zwijgende meerderheid. Van een ommezwaai zou ik niet willen spreken, zoals @comicbase opmerkt. We houden vast aan wat we al decennia doen, maar breiden uit, ontwikkelen verder en groeien door, met de tijd mee. Wie niet wil, tja…

 35. Ilja zegt: 27-10-08 om 12:11

  Marcel V
  Ik heb nooit gezegd dat de NOS geen fouten maakt. Ik heb ook geen bezwaar tegen een kritische noot, waar ik wat tegen heb is steeds dezelfde vragen stellen. En dan heb je van een persoon een antwoord, anders dan je wil horen en dan ga je bij de volgende persoon dezelfde vragen stellen. Het heeft wat weg van een stampvoetend klein kind…
  Als er niks deugd van de NOS blijf dan alsjeblieft weg.
  Overigens denk ik dat de meeste lezers op deze blogs wel beter weten dan dat wat geschreven is als “De Waarheid” te beschouwen.

  @Tim Overdiek,
  Ook ik mis je vaste blogbijdragen uit Engeland. Ze waren vaak met een flinke dosis humor geschreven en herinnerden me sterk aan de tijd dat ik in Engeland zat.

 36. Blogs en tv-uitzendingen vergelijken is onbegonnen werk. Niet alleen omdat het een compleet ander medium is, de efficiency (inzet/winst), maar vooral omdat iedereen blogt.

  Nos blogs zijn daarom een zeer welkome (volgens mij, althans) toevoeging in de Long tail van het Nieuws.
  Daar waar het RTL-nieuws en NOS-Journaal de Kop vormen (2% van al het nieuws voor 98% van de Nederlanders), wordt het nieuws, op maat gesneden, verdiept en uitgewerkt aangeboden in de Tail: 100% van het beschikbare nieuws, voor 100% van de mensen. Voor ieder wat wils.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Long_Tail

 37. Lastig toch eigenlijk, zo’n dubbele identiteit. Maar goed dat @erwblo (want zo heet Erwin Blom eigenlijk ;) ) het even toelicht. “Ommezwaai” is inderdaad een wat zware term, want de NOS moet vooral toch ook gewoon tv-journaals blijven maken. Tegelijk is het verfrissend te zien dat een digifiel als Tim Overdiek meer invloed krijgt bij de NOS. IK zou mijn rol niet met de zijne durven vergelijken. We zijn trouwens nog wel degelijk een minderheid over de hele linie van media bekeken, maar – zoals Tim terecht opmerkt – wel een rumoerige minderheid. Internet blijkt trouwens een zeer geschikt medium voor dit rumoer.

 38. Ed Harms zegt: 07-11-08 om 22:15

  De meerwaarde van de blogs is alleen al het ordenen van je eigen gedachten door ze op te schrijven. Je maakt je eigen reactie op een verhaal van een correspondent of verslaggever. Vaak krijg je door dat opschrijven gedachten, inzichten of een analyse die je daarvoor nog niet had. En dat kan dan terecht of onterecht zijn: door andere serieuze reacties kun je die her- of bevestigd zien. Als ik dit niet had kunnen doen had ik de Amerikaanse verkiezingen niet zo intensief kunnen volgen. Ik kan er nu, denk ik, meer en zinniger dingen over zeggen.

 39. Piet zegt: 09-11-08 om 14:52

  Ik mis de blogs van zowel jou als Charles Groenhuizen. Sinds jullie niet meer Washington-verslaggever zijn volg ik ze niet meer. Die van jou waren goed, die van Charles waren meesterlijk, niet alleen gaf hij op een sublieme wijze een kijkje in het leven van de gemiddelde Americaan rekening houdende met het beeld wat de meeste Nederlanders hadden, ook wist hij dit op een zeer humoristische wijze te brengen.
  Onbegrijpelijk dat hij ontslagen werd! Het imago van de NOS werd bij mij hierdoor ineens een stuk minder.

Geef een reactie

 

  • Weblog Hoofdredactie

   Dit is het weblog van de hoofdredactie van NOS Nieuws. Die bestaat uit hoofdredacteur Marcel Gelauff, plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann en de adjunct-hoofdredacteuren Aletta Oosten en Bart Leferink.
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.
  • RSS NOS Nieuws

   • Cliffhanger GTST aangepast 'vanwege parallellen met de werkelijkheid' 18/06/2018
    RTL gaat de cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden opnieuw opnemen. Volgens de zender heeft het seizoenseinde van de soap "te veel overeenkomsten met een recente gebeurtenis in het echte leven". De laatste aflevering van het seizoen werd opgenomen op de NDSM-werf in Amsterdam. Daar kwam eind vorige maand een 32-jarige man om het leven door ee […]
   • Rutte bezoekt de Amerikaanse president Trump op 2 juli 18/06/2018
    Premier Rutte bezoekt op 2 juli de Amerikaanse president Trump. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat het om een kennismakingsgesprek gaat waarbij onder meer wordt gesproken "over de goede onderlinge relaties, de handelsbetrekkingen en wederzijdse investeringen, en samenwerking op het gebied van defensie en veiligheid". Minister Kaag voor Buitenlan […]
   • Straks spelen de Rode Duivels, maar in België 'zie je daar weinig van' 18/06/2018
    Belgische pleinen en kroegen maken zich klaar voor de eerste WK-wedstrijd van de Rode Duivels. Om 17.00 uur is de aftrap van de wedstrijd tegen Panama. Supermarkten verwachten dat ze fors meer bier en barbecuevlees verkopen en er zal op veel plekken gezamenlijk gekeken worden, schrijven Belgische media. Maar daar is vooraf nauwelijks iets van te zien, zegt c […]
   • Vier jaar cel voor internetoplichter met honderden slachtoffers 18/06/2018
    Een 37-jarige man uit Leeuwarden is veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor grootschalige oplichting via internet. De ict-expert maakte in het hele land slachtoffers. Ruim vijfhonderd bedrijven en particulieren deden aangifte tegen hem. De man bouwde vanuit Leeuwarden en Sneek webshops voor bedrijven. Hij bouwde daar achterd […]
   • Raad voor de rechtspraak ziet niets in nieuwe wet voorwaardelijk vrijkomen 18/06/2018
    De Raad voor de rechtspraak ziet niets in het wetsvoorstel van minister Dekker, die de regels rond de voorwaardelijke invrijheidstelling van gedetineerden wil aanscherpen. De huidige regeling rond de terugkeer van gedetineerden draagt beter bij aan de bescherming van de samenleving dan het wetsvoorstel, concludeert de raad in een advies. De raad reageert op […]
   • Merkel krijgt tijd van zusterpartij CSU voor asieloverleg op EU-top 18/06/2018
    Bondskanselier Merkel krijgt van coalitiegenoot CSU de kans om op de Europese top van volgende week afspraken te maken over het asielbeleid. Dat is de uitkomst van intern overleg binnen de afzonderlijke partijen. Daarmee is een directe regeringscrisis afgewend. Merkel (CDU) en CSU-minister Seehofer van Binnenlandse Zaken liggen al enige tijd overhoop over he […]