De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Tijd voor verandering: waarom ik vertrek als hoofdredacteur

voor251

 

Tijd voor mij om iets anders te doen, vanaf 1 juli. Tijd voor NOS Nieuws om, vanaf 1 juli, met een nieuwe hoofdredacteur door te gaan. Vooral en juist: omdat NOS Nieuws bloeit!

Hieronder de mail die ik zojuist aan al mijn collega’s heb verzonden, nadat ik hem in onze dagelijkse vergadering heb toegelicht:

 

 

 

Beste collega’s,
Lieve collega’s,

Op 1 juli van dit jaar zal ik stoppen als hoofdredacteur van NOS Nieuws. Dat heb ik iedereen die bij de 13.15-vergadering aanwezig was zojuist gezegd.

Dat is, voor mezelf, natuurlijk even wennen: een definitieve, persoonlijke deadline. Maar het is vooral goed. Goed voor NOS Nieuws om een nieuwe hoofdredacteur te hebben met nieuwe ideeën, visie, en stijl. En goed voor mij, want ik wil ook mezelf aanscherpen en uitdagen in nieuw werk.
In 2008 ben ik herbenoemd als hoofdredacteur van NOS Nieuws, voor een periode van drie jaar. Toen al heb ik gezegd dat dit mijn laatste periode zou zijn, en ik hou mezelf graag aan mijn eigen woorden. Ik vind werkelijk dat hoofdredacteuren niet moeten vergroeien met de functie die zij hebben.

Belangrijk is dat NOS Nieuws zich in excellente staat bevindt. We zijn een meer dan eigentijdse crossmediale nieuwsorganisatie die zeer vertrouwd en gewaardeerd wordt en ook geliefd is bij een groot publiek. We zijn in de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden.

Ik ben hoofdredacteur in een bijzonder uitdagende periode, die voor mij begon op 1 juli 2002. We hebben eerst de bij deze tijd behorende journalistiek gedefinieerd (in ‘Ten Aanval’, 2002). Een begrip als ‘het verbinden van de straat en de staat’ geïntroduceerd. En vastgesteld dat we veel meer vanuit ons publiek in al zijn diverse verschijningsvormen wilden gaan werken, op basis van de gedachte dat het niet om ‘de wil, maar om de wereld van de kijker’ gaat.
 
In ‘Hooggeëerd Publiek’ (2005) hebben we de crossmediale NOS ontworpen, waarin radio, internet en tv samen kwamen en werden geïntegreerd. Dat ging gepaard met een grote reorganisatie- en bezuinigingsoperatie.

In ‘Publiek in de Toekomst’ (2010) is een belangrijk thema de wijze waarop we contact leggen met groepen en individuen uit ons publiek, netwerken bouwen, ooggetuigen en mensen met kennis als ‘nieuwspartners’ beschouwen en onze gedachten en activiteiten uitbreiden naar de zo belangrijke social networks.
Ondertussen zijn we via bijvoorbeeld blogs en twitter in permanent gesprek met ons publiek, omdat ook discussie, transparantie en uitleg bij hedendaagse journalistiek hoort.

NOS Nieuws bloeit. We staan er niet altijd bij stil, maar we horen tot die nieuwsorganisaties die in deze digitale eeuw wereldwijd koploper zijn; er komen veel collega’s kijken hoe we hier werken. Natuurlijk, er valt altijd nog veel te doen, maar het zegt wel iets.

Ik heb even getwijfeld over de timing van mijn aankondiging, middenin de Wikileaks-periode. Maar die is juist illustratief voor hoe ik wel werken als hoofdredacteur: middenin een groot verhaal, direct betrokken. Met een vleugje journalistieke romantiek; dat ook. Een prima moment, bij nader inzien – ik vind dit een van de hoogtepunten in mijn werk bij de NOS.
Maar gelukkig kan ik nog veel meer hoogtepunten opnoemen.

Wie mij kent weet dat ik tot 1 juli hard aan het werk zal blijven. Tot november ook blijf ik president van de News Assembly van de European Broadcasting Union; dan heb ik er twee periodes van twee jaar opzitten en is ook daar nieuw leiderschap nodig.

Ik wil graag NOS Nieuws ruim de tijd geven een nieuwe hoofdredacteur te vinden. Het zal me een eer zijn alles wat ik weet aan haar of hem over te dragen, wetend dat mijn opvolger ongetwijfeld veel eigen keuzes zal maken. Zoals dat hoort.

Ik ben nog niet weg en dus is er nog geen tijd voor dankwoorden, maar ik ben me er zeer van bewust hoe belangrijk ieders inzet en rol is. Heb grote waardering voor iedere individuele collega, dag en nacht bezig met de NOS, voor de chefs, voor het secretariaat en voor Giselle en Marcel, die mede en met z’n allen deze mooie organisatie hebben opgebouwd. Dat geldt evenzeer de directie, de staf, alle andere NOS-ers van buiten Nieuws.

Ik ga me binnenkort verdiepen in de vraag wat ik na mijn hoofdredacteurschap ga doen; heb in de afgelopen jaren steeds meer ervaring opgedaan en andere ideeën ontwikkeld over ons belangrijke vak, de journalistiek, in al zijn facetten.
Ik zal na 1 juli even de tijd nemen om na te denken over het vervolg. Dat is spannend, maar spannend op de goeie, uitdagende manier. Dat zoek ik graag op.

Voor de goede orde: ik zoek mijn weg buiten de NOS. Ik denk niet dat het goed is om, zelfs al zwijg ik voortaan –hoe moeilijk voorstelbaar ook-  mijn opvolger in de weg te lopen. Maar ik ben vooral zelf toe aan een andere omgeving, ander werk, andere mogelijkheden, na 23 jaar NOS.

Ik ben nog niet weg, en zeker niet demissonair. Ik zal tot 1 juli blijven werken aan een onvermijdelijke, goede, betrouwbare, ook internationaal georiënteerde  nieuwsorganisatie, die met opgeheven hoofd de bezuinigingsdiscussie van de komende jaren zal ingaan. Omdat het wel verdomd kortzichtig zou zijn om aan te tasten wat hier is opgebouwd, namens iedereen voor wie wij werken, als publieke organisatie.

Hans Laroes

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


27 reacties op “Tijd voor verandering: waarom ik vertrek als hoofdredacteur”

 1. Rafael de Haan zegt: 25-01-11 om 14:49

  U kunt niet zeggen dat u een lege huls achterlaat. NOS nieuws is (in de Benelux iig) op eenzame hoogte. Tegen 1 juli zal ik u het weer zeggen. Maar bij deze.

  Het ga u goed.

  Raf de Haan.
  @bigrooster

 2. Peter de Jonge zegt: 25-01-11 om 15:07

  Moedige beslissing. Vertrekken als hoofdredacteur en na 23 ook weg bij de NOS. Veel succes.

 3. bas zegt: 25-01-11 om 15:21

  Ik hoop op een opvolger van buiten

  Met een andere politieke affiniteit.

 4. Floris zegt: 25-01-11 om 15:59

  Heer Laroes,

  Om eerlijk te zijn zal ik geen traan laten om uw vertrek. Het heeft in mijn ogen nog veel te lang geduurd. Iemand die niets heeft gedaan aan de linksheid van de NOS, elke discussie daarover uit de weg ging en waar mogelijk het debat frustreerde, verdient ook geen enkele lof. Als PvdA man heeft u alle bekende trucs toegepast om tegenstand te breken en uw wereldbeeld op te leggen. Ongetwijfeld zult u elders in de linkse pers of bij een ministerie weer een vetbetaald baantje krijgen, want zo gaat dat met salonsocialisten. Thanks for completely nothing! En zeer waarschijnlijk zult u – zoals gebruikelijk – censuur plegen en mijn reactie niet plaatsen. Ook daar staat u om bekend.

 5. Paul Dame zegt: 25-01-11 om 16:38

  Ik hoop dat de opvolger van Laroes, meer gebruik gaan maken van de Digitale kanalen Journaal 24 en Politiek 24. Bijde zenden eigelijk de hele dg herhalingen uit. Maak van die twee kanalen 1 kanaal en graag bij de debatten ook nog wat extra info over het onderwerp, er staat een camera in de kamer maar verder is er geen journalistieke uitleg bij.

  Verder begreep ik ook niet dat het partij-congres van het CDA live op ned 1 was terwijl er een politiek 24 is.

  Ik denk dat het Journaal 24-kanaal een soort nederlandse CNN zou moeten zijn. Ik hoop dat dat binnenkort ook gaat gebeuren.

 6. Edwin zegt: 25-01-11 om 16:45

  Geachte heer Laroes,

  Dank voor mooie jaren NOS Nieuws-leiderschap. Onder uw leiding is de NOS een open organisatie geworden, en een buitengewoon goede crossmediale instelling. Daar kunnen vele buitenlandse omroepen nog een puntje aan zuigen. Ik waardeer vooral de openheid die u neerzette als hr naar het publiek toe. Door bijvoorbeeld de introductie van dit soort blogs en het chat-moment na het Journaal. Natuurlijk bekijk ik de zaak niet eens vanaf de zijlijn, slechts van de tribune maar in mijn ogen een prima man op de juiste plek. Edoch snap ik uw beslissing en respecteer ik deze ten volle. Fijne tijd tot 1 juli en veel wijsheid bij het nemen van uw beslissingen erna. Het gaat u goed met veel gezondheid.

 7. Sebastiaan zegt: 25-01-11 om 16:47

  Beste heer Laroes,

  Wellicht hebt u gelijk: het is tijd voor een nieuw geluid. Maar dat neemt niet weg dat u veel werk hebt verzet en de NOS goed heeft geleid. Het kan niet uitblijven dat zelfs bij een vertrek er nog even flink getrapt wordt, maar dat is nu eenmaal de tendentie binnen de huidige maatschappij: trappen waar het kan en de persoonlijke opvatting is altijd de beste.

  Zelf vind ik dat u wel degelijk in staat was een weloverwogen beslissing te nemen welk nieuws wél en welk nieuws niet te publiceren. Hoewel ik zelf zeker niet ‘links’ (bestaat dat nog?) of ‘socialistisch’ (bestaat ook dat nog?) ben aangelegd en mijn overtuigingen vaak elders liggen, vind ik de kritiek van ‘rechts’ kort door de bocht. Elke publicatie is een interpretatie van feiten; elke reportage weerspiegelt in zekere zin opvattingen, assumpties en stereotyperingen. We passen allemaal een referentiekader toe om feiten te plaatsen en ze een plek te geven. En ja, hoe objectief mogelijk ook geschreven wordt, echte objectiviteit is een illusie.

  Zeker de kritiek dat er veel discrepantie bestaat tussen de keuzes van de NOS en zeg de RTL, of in absurdum Wakker Nederland, is logisch. RTL maakt ook keuzes en ook die zijn gekleurd. En laten we het over Wakker Nederland helemaal niet al te lang hebben, daar voert sensatie de boventoon. In mijn ogen is één van de oorzaken van dit probleem het feit dat we de afgelopen jaren een rechts-georiënteerde regering hebben. Aangezien een journalist beleid onder de loep neemt, zal het beleid ook kritiek krijgen, zeker als het beleid niet strookt met de cijfers. En in het huidige politieke klimaat zal de rechtse politiek wat meer kritiek te verduren krijgen. Is dit slecht? Dat lijkt me niet: politiek zonder journalistieke kritiek leidt vaak tot erg slechte situaties. Zelfs als ik het niet eens ben met de reportages, omdat het een gekleurd beeld geeft, vind ik het belangrijk dat deze meningen ook verspreid worden. Dit is een kerntaak van de journalistiek, zodat ik, een onafhankelijk individu, keuzes kan maken. Een rechtse kiezer kan toch zelf wel beoordelen of hij het eens is een reportage? Aan de kritiek te zien kunnen ze dat ook best. Ik geloof zeker dat als de SP aan de macht komt, het lijkt me onwaarschijnlijk, dat er reportages op tv komen die de linkse kiezer boos maken. Wees blij met de stortvloed aan kritieken, rechtse kiezer, dit laat zien dat rechts beleid in het midden van de publieke opinie staat en de volledige aandacht van de journalistiek heeft.

  Laroes, ik wens u veel succes bij het vinden van een nieuwe baan.

  Sebastiaan

 8. Tim zegt: 25-01-11 om 17:27

  Over de “doden” niets dan goeds. Zou leuk zijn als mensen dat fatsoen tenminste op konden brengen en niet iedere mogelijkheid aan zouden grijpen meteen weer te zeuren. Wat dat betreft zou het hier Zeurland moeten heten.

  Bedankt voor je tijd en moeite. Links of rechts, de NOS heeft mij immer voorzien van informatie die mij kon boeien net als haar anders gekleurde tegen(mede)standers op nieuws gebied. Ik hoop niet dat dat nu opeens niet meer zo gaat zijn. Dat zien we dan wel. Als het maar niet een van die kneuzen van WNL wordt, want dan stop ik subiet met nieuws volgen.

  Ik vind het wel moedig na zo´n lange tijd. Aan de andere kant, verandering van spijs doet eten. Na 23 jaar trouwe dienst verdien je ook wel een keer een soort “beloning” in de vorm van een leuke nieuwe uitdaging denk ik. Maar dat is mijn menning.

 9. Floris zegt: 25-01-11 om 18:22

  Ik lees net teletekst…ook daar wordt Laroes geroemd. Dat elkaar publiekelijk feliciteren en complimenteren, ook om kotsmisselijk van te worden. Laroes uitmuntend? Ja, haha, voor zichzelf en voor de linkse kerk…maar niet voor mij en ook niet voor veel anderen die jarenlang tandenknarsend de linkse boodschappen moesten ondergaan. Laroes behoort tot de elite die elkaar benoemt, feliciteert, uit de wind houdt, baantjes toedeelt en het publiek manipuleert en belazert.
  Laroes is een exponent van het kwaad met een grote K. Die de NOS met geld van de balastingbetaler allemaal digitale speeltjes heeft opgezadeled, terwijl dat helemaal niet nodig is in de internetwereld en zijn duizenden bronnen. De NOS is een megalomaan instituut geworden terwijl afbouw veel meer op zijn plaats was geweest. Met een balkenende salaris linkse hobby’s bedrijven, dat is het. Het is een regelrechte schande…geen wonder dat zovelen PVV stemmen. Die mensen hebben meer dan genoeg van dit soort stuitende zakkenvullers en linkse wereldverbeteraars. Ik ben meer dan gelukkig dat Laroes verdwijnt. Cynisch geslepen tot op het bot.

 10. wout eenhoorn zegt: 25-01-11 om 20:13

  Het werd tijd. Misschien een iets onafhankelijker koers nu maar het zal bij dromen blijven. Het woord onafhankelijk is te moeilijk voor die door ons betaalde prutsers.

 11. Ricardo zegt: 25-01-11 om 22:17

  Knap om na zoveel jaren diepe betrokkenheid bij de NOS iets heel anders te willen gaan doen. De NOS staat intussen gewoon nog op stevige en objectieve fundamenten. En andere electronische nieuwsmedia zijn nog steeds eerder aanvullend dan andersom. Met de komst van de mi. vrij oninteressante nieuwkomers PowNed en WNL lijkt de ideologische herzuiling in omroepland keurig volgens de tijdgeest in rechtse zin bijgesteld. Iets waar de NOS gelukkig ook nog steeds buiten staat. Met uw aanstaande vertrek mag ook deze ‘botte strijdbijl’ begraven worden.

 12. Theo zegt: 25-01-11 om 23:58

  Beste Hans,

  Wat een moedige beslissing, je volgt me sinds kort en we hebben elkaar een hand gegeven in September JL, dan weet je wie je ‘voor’ je hebt.
  Ik heb tientallen jaren in een bedrijf gewerkt in vele diciplines en ‘lagen’ die ongeveer zo groot is als de NOS qua personeel.
  Wat me daar opviel is dat er verschillende leidinggevende tot in lengte van jaren ‘vastgeroest’ zitten op die stoel en dis-funcioneren, een bedrijf is dynamisch en veranderd continue, dat maakt dat ik dit zo een moedige beslissing vindt.
  Hans, langs deze weg wens ik je het allerbeste toe.

  Met vriendelijke groet,

  Theo

 13. Frederike zegt: 26-01-11 om 13:18

  Diep respect, veel betekent, goede vent (DWDD: rtl hfdred kan qua persoonlijkheid nog veel leren van dhr Laroes).
  Topper, wens u alle goeds voor de toekomst!
  Een hartelijke groet.

 14. Veel succes. Ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen.

 15. ja hij is echt dom \doei

 16. Jack Russel zegt: 29-01-11 om 14:09

  Het lijkt wel een rage in de hoge contreien om voortijds de benen te nemen.
  Tja, als je zoveel verdient,(jaartje op vakantie) zo beroemd bent,en daardoor zomaar ergens anders aan de bak kunt ondanks de werkloosheid, kun je je dat ook permiteren.

 17. Jack Russel zegt: 30-01-11 om 17:18

  Als u toch vertrekt, neem dan A.U.B dat weblog Den haag mee. Het lijkt wel of de tijd stil is gaan staan, en ik ben dat hoofd van Lucassen zo langzamerhand ook wel beu.

 18. Ljitsneeg zegt: 30-01-11 om 20:04

  Helaas gaat u zich na 1 juli nog even doorbetaald “heroriënteren”.

 19. m.schaepman zegt: 30-01-11 om 21:43

  En nu lees ik op GeenStijl dat meneer Laroes wel weggaat, maar gewoon in dienst blijft van de NOS. Dat is toch geen weggaan? Dat is gewoon werkweigering en toch doorbetaald worden. Wat een grap zeg.

 20. Truusje van Tol zegt: 31-01-11 om 23:46

  Wat is dat toch voor rare gewoonte om mensen die na lange tijd een andere baan ambioëren, nog even een trap na ge geven? Ik zou wel eens willen weten wat die rancuneuze zeurders en zeikers zelf in hun leven gepresteerd hebben. Kan niet veel bijzonders zijn.
  Hans Laroes, ik wens je nog een geweldige tijd in ons mooie vak. Of daarbuiten, want nieuwsgierig blijft de ware journalist tot zijn laatste snik.

 21. Peter Visser zegt: 24-02-11 om 01:58

  Een punt van kritiek.
  Sinds enige tijd worden we in “het Oog” gekweld door goedwillende life-artiesten. Helaas zijn de meesten zowel spelend als zingend van een bedroevend niveau en minstens de helft zingt onverstaanbaar Limburgs.
  Het haalt het programma erg naar beneden. Liever een rustig stukje kwaliteits-muziek als intermezzo tussen de items door. Ook geen tettermuziek midden in de nacht.
  Maar het programma zelf blijft uitstekend.
  Peter Visser vanuit Colon/Panama

 22. Peter de Vries zegt: 10-03-11 om 14:32

  Geachte heer Larous,

  Is het bij Politiek 24 mogelijk om de naam en partij van de sprekende kamerleden permanent in beeld te brengen?

  Is wel handig om te weten met wie je op dat moment te maken hebt.

  Misschien dat u dat nog kunt regelen voordat u vertrekt.
  Ik zie het wel en bedankt voor uw aandacht.
  Peter de Vries

 23. Henk zegt: 17-03-11 om 18:33

  Wie heeft met notabene mijn naam er onder (26-01)deze tekst geschreven ???
  Heel vreemd allemaal.
  Ik heb mijn rdp toegang inmiddels gewijzigd.

 24. henk heida zegt: 18-03-11 om 14:12

  Reeds eerder heb ik de heer Laroes laten weten dat het meervoud van brandweerman niet is brandweermannen, doch -lieden. Hetzelfde geldt voor: koopman, zeeman, timmerman, enzovoort, enzovoort. Toch hoor ik onveranderlijk over -mannen spreken. dit is toch echt niet te geloven en om uit je vel te springen. Komt er dan bij de NOS geen eind aan hun bijdrage aan de verloedering van onze taal? Het vertrek van de heer Laroes geeft in elk geval hoop op verbetering.

 25. Fenna zegt: 24-08-11 om 19:25

  Ik wens u veel succes voor de toekomst meneer Laroes. Echter vóórdat u vertrekt, zoudt U Eva Jinek kunnen vragen voortaan haar zelfstandige naamwoorden en werkwoorden af te maken? Meeneme, is meenemen, werke is werken, zinne zijn zinnen. Het zou zo veel fijner zijn naar haar te luisteren als ze haar woorden zou afmake(n).

 26. Prima. Werd ook tijd. Een frisse wind is altijd goed. Andere tijden, andere mensen. Het gaat u goed meneer Laroes.

 27. Zoveel mensen, zoveel meningen.

  Heeft u het nooit erg gevonden dat er zoveel mensen kritiek hebben op uw werk. Of bent u er inmiddels aangewend dat u niet iedereen te vriend kan houden?

  succes

Geef een reactie

 

  • Weblog Hoofdredactie

   Dit is het weblog van de hoofdredactie van NOS Nieuws. Die bestaat uit hoofdredacteur Marcel Gelauff, plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann en de adjunct-hoofdredacteuren Aletta Oosten en Bart Leferink.
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.
  • RSS NOS Nieuws

   • Brand in Loonse en Drunense Duinen nog niet geblust 19/07/2018
    Nog steeds is de brand in de Loonse en Drunense Duinen niet geblust. De brand in het natuurgebied in Noord-Brabant brak gistermiddag uit. De brandweer is de hele nacht bezig geweest, maar het vuur is nog niet overal gedoofd. Een gespecialiseerd brandweerteam uit Overijssel gaat het gebied in om de kleine brandhaarden die er nog zijn 'uit te kloppen […]
   • 'Verdachten van gifgasaanslag Skripal bekend' 19/07/2018
    Britse onderzoekers denken te weten wie de zenuwgasaanval op oud-spion Sergej Skripal hebben uitgevoerd, meldt het Britse persbureau Press Association. Het gaat om Russen die met beelden van bewakingscamera's zijn achterhaald, heeft een bron bij het onderzoek aan PA laten weten. De personen op die beelden zijn gekoppeld aan douanegegevens over reizigers […]
   • Wekdienst 19/7: uitspraak zaak-Lieke S. en Touretappe finisht op Alpe d'Huez 19/07/2018
    Goedemorgen! Lieke S., die ervan wordt verdacht dat ze naar Syrië wilde afreizen, hoort de uitspraak in haar zaak en de renners in de Tour de France hebben een zware etappe voor de boeg. Vandaag schijnt de zon weer vaak tussen de wolken door. Het wordt 23 tot 30 graden, daarmee is het bijna overal zomers warm. De wind waait zwak of matig uit het noorden. Moe […]
   • Gewenste salaris Randstad-klanten was tijdelijk te zien voor anderen 19/07/2018
    Als je je inschrijft bij een uitzendbureau en opgeeft hoeveel geld je wil gaan verdienen, verwacht je niet dat anderen dat kunnen inzien. Toch was dat wel mogelijk bij uitzendbureau Randstad. Ook adresgegevens en mobiele-telefoonnummers waren voor onbevoegden in te zien. Beveiligingsonderzoeker Dennis Veninga van Networking4all ontdekte het beveiligingsprobl […]
   • Ook basisschooldirecteuren willen meer salaris, en gaan actievoeren 19/07/2018
    Basisschooldirecteuren gaan na de zomer voor zichzelf actievoeren. Ze zijn ontevreden met de uitkomst van de salarisonderhandelingen voor leraren. Zo verdienen in de nieuwe cao de bestbetaalde leraren meer dan de meeste adjunct-directeuren. "Het is nu tijd om voor onszelf op te komen", zegt Petra van Haren van de Algemene Vereniging Schoolleiders. […]
   • Inwoners uit rebellengebied Syrië worden geëvacueerd 19/07/2018
    In twee dorpen in de provincie Idlib in Syrië is begonnen met de evacuatie van inwoners en strijders. De dorpen al-Foua en Kefraya worden al jaren belegerd door rebellen die tegen Syrische president Assad strijden. Assad zegt in ruil voor de evacuatie honderden gevangenen vrij te laten. Meer dan honderd bussen zijn afgelopen nacht het dorp ingereden, meldt h […]