NOS op 3 volgt (door)starters

De huizenmarkt staat op z’n kop. De zekerheden van vroeger zijn verdwenen. Een huis verkoop je niet zomaar meer en een huis kopen is ook een stuk moeilijker.

Daarom willen we graag weten wat er allemaal gaande is in de huizenmarkt. Op dit blog volgen we starters en doorstarters (mensen die hun eerste huis willen verkopen en naar een nieuw huis zoeken).

 
 

Eind goed al goed…

Eind goed al goed

Na een wat langere periode van stilte hier mijn laatste blog.

Na dat Bouke zijn huis verkocht heeft, hij verhuisd was naar zijn tijdelijke plek en dan uiteindelijk een aantal maanden later verhuisd zijn naar ons paleis hier een kleine  update.

Dat verhuizen is nog niet niks. De voorbereidingen zijn leuk. Gezellig winkeltjes af, de woonbeurs in Amsterdam bezocht en gesprekken gehad met een architect. Idee genoeg. Maar helaas zijn er niet van die gezellige stands waar je informatie krijgt over gezellige verhuizen… .Want verhuizen kan dan wel gezellig zijn maar niet praktisch. Gelukkig ben ik goed in plannen en als de dag goed verloopt is er ook niets aan de hand maar het blijft een drama!  (verhuisdozen regelen, spulletjes er in stoppen.. oeps spulletjes zijn te groot, of de doos te klein, verhuis auto regelen, auto’s op die datum erg geliefd…)

Gelukkig hebben we het overleefd. Maar dan sta je daar op een gegeven moment met al je spulletjes in de hal en de lieve mensen die je hielpen met verhuizen….

“Jessica, waar moet dit heen” Jessica, waar moet dat heen”.. Uhh.. Ik weet het niet. Zet maar neer. We zien het wel. De dagen er na kun je niets meer vinden en ben je alles kwijt. Zelfs een pen is onvindbaar.

De champagne stond gelukkig koud. Dus de volgende dag met een glaasje champagne aan de hand met de meubels aan de haal. Waar wat moet komen te staan? Na wat heen en weer geschuif met meubelen en dozen uitpakken zie je al gauw genoeg waar wat moet komen te staan en gaat het opruimen eigenlijk prima en snel… (en gelukkig ben ik fan van marktplaats, wat kan een mens een spullen hebben!)

En dan opeens zijn er klusjes?  Klusjes die altijd blijven liggen. Heeft iemand mij ooit verteld dat een plintje leggen nog niet zo eenvoudig is? En het zoeken van de juiste lampen al helemaal niet. Want welke lamp past het beste bij je slaapkamer? Of je woonkamer of keuken? Alle bouwmarkten en lampenzaken zijn we af gegaan. Maar niemand weet of de lamp wel past bij de opgegeven maten. Eigenlijk best gek? Gelukkig zijn we er uit gekomen maar liggen de lampen nu nog steeds op tafel…..

We vonden het een spannend avonduur.  Het kopen van een nieuwe woning, terwijl we al een nieuwe woning hadden gekocht. De huizenmarkt die inzakt, de crisis, het verkopen van bouke zijn huis inclusief het flyeren en reclame maken. Maar ook de leuke dingen, zoals onze advertentie in de Libellen, het bezoeken van de Woonbeurs en de gesprekken met de deskundige.

We willen jullie bedanken voor het lezen van onze blog maar ook de handige klusjes mensen, familie en vrienden die ons gesteund hebben!

Eigenlijk wilde ik de blog door geven aan mensen die het nodig hebben in deze tijden. Maar helaas ken ik op dit moment niemand die een huis te koop hebben staan of een nieuwe woning gekocht hebben…

 
 

Huis gekocht: drie blogs=scheepsrecht

We hebben een huis gekocht!

De afgelopen periode is aan ons voorbij geflitst. We hebben in no-time namelijk een huis gekocht en zijn nu in de afrondende fase van onze financiering. Een geweldige tijd! Even dus geen tijd gehad om dit blog bij te houden, maar nu is eindelijk de tijd gekomen. Lees meer…

 
 

Mark & Marleen: Het gaat hard!

Van te voren had Meacasa ons een snelle bouw beloofd. Maar zo snel als dit hadden we niet verwacht. In het huidige tempo krijgen we in week 46 de sleutel al!

Voortgang

Dinsdag 21 augustus

De eerste paal de grond in. Nog geen week nadat Marleen bij de notaris haar handtekening onder de overeenkomsten had gezet, werd aangevangen met de bouw. Leuk en spannend, en nu maar hopen dat alles zo snel mogelijk klaar is. En vanaf dat moment ging het snel. Heel snel.

Zaterdag 25 augustus

Slechts 4 dagen later; de heipalen zitten inmiddels stevig waar ze horen. De fundering van ons eigen huis. Een meter of 15 de grond in zodat de woning niet wegzakt. Wel zo’n fijn idee dat je weet dat de boel stevig staat.

Lees meer…

 
 

Det tijd begint nu echt te dringen…

De tijd begint nu echt te dringen. Helaas hebben we nog geen datum van de sleuteloverdracht.  Maar de spanning over het wanneer heeft ook wel weer wat!
Wel mochten we weer een kijkje nemen in ons huis. Wat wordt het mooi  zeg! Echt het soort huis waarin je jezelf oud ziet worden.

De vloer, keuken en badkamer zijn nu klaar, dus we kunnen ons nu storten op de inrichting!

Maar iedere keer als we in het nu nog o zo kale huis rondlopen komen er zo veel vragen, en natuurlijk ideeën naar boven dat het eigenlijk een beetje Te overweldigend is.
Want ook al weten we nog niet wanneer de sleutels van ons zijn, we weten wel dat het niet zo lang meer gaat duren! En dat er nog veel te regelen valt… Ja ook daar zijn we ons van bewust! Lees meer…

 
 

Mark & Marleen: De eerste paal!

Eindelijk is het begonnen! De eerste paal is geslagen en we zijn onderweg. Dinsdag 21 augustus, dus alweer ruim een week geleden, hebben we symbolisch op de ouderwetse manier zelf de eerste paal geslagen van onze woningen. Er was door projectontwikkelaar Meacasa en Stichting Starter een feest georganiseerd voor de bewoners van alle 17 huizen.

Door de heier is een heipaal neergezet zoals dat vroeger ging, met een aantal mensen aan de touwen hangen en loslaten. De eer viel te beurt aan de vrouwen om aan de touwtjes te trekken. Na deze heugelijke gebeurtenis en hier en daar wat speeches van o.a. Marleen, werd er getoast op een succesvolle bouw!

Lees meer…

 
 

Nieuwbouw?!?

Een update van Rik & Simone:

Het is enige tijd na ons vorige bericht, maar we hebben absoluut niet stil gezeten.

Zo hebben we allereerst veel reacties gekregen op het artikel op de site van NOS op 3 en het item van het NOS Op 3-journaal waarin we mochten figureren. Veel smsjes en facebook-berichten. Ook boden mensen ons spontaan hun huis aan (natuurlijk wel nadat het we een fors bedrag op de rekening zouden bijschrijven :-) ).

Wegens de vakantie is het wel wat rustiger geweest in de zoektocht. Je merkt ook duidelijk dat er minder wordt aangeboden op Funda. Wel is er wat concreter geworden in deze periode: We hebben meer informatie opgevraagd over een kleinschalig nieuwbouwproject in Utrecht dat we voor onze vakantie hadden gezien. Lees meer…

 
 

Een maal ander maal…

Na onze flyeractie en onze ikea reclame (oh wat staan we er leuk op) was het even stil rondom onze blog…

Ondertussen speelde er van alles. Want had  stiekem het flyeren geholpen of waren het mensen die ons huis prachtig vonden en via funda op het oog gekregen hadden….
Na een spannende tijd van bezichtigingen en afwachten is het huis verkocht. En dan kan ook eigenlijk niet anders met zo’n prachtige woning. We zullen het missen.
 
 

Verkocht!

Na een intensief proces van onderhandelen vond op vrijdag de 13e de overdracht plaats. Ons appartement is verkocht. We hebben flink moeten inleveren op de vraagprijs en hebben in een noodtempo de verhuizing naar een tijdelijk huurhuis moeten regelen. Het was lang spannend of de kopers de financiering rond zouden krijgen, dit afwachten duurde uiteindelijk bijna 7 weken. Maar het is gelukt. En we zijn tevreden dat we verder kunnen. Lees meer…

 
 

Mark & Marleen: De eerste paal

Marleen en Mark

Marleen en Mark

Het gaat dan eindelijk gebeuren, de datum is gezet: 21 augustus is de dag dat de eerste paal de grond in gaat in de Bornsche Maten. Helaas door wat omstandigheden is er weer wat uitloop geweest, maar zo direct na de bouwvak vakantie gaat het dan eindelijk gebeuren. En dat gaan we uiteraard groots vieren. Hoe, dat weten we nog niet precies, maar na een tijd van vergaderen en gesprekken met financiers, is het ook eens tijd voor wat feest.

Financiering

Eindelijk is ook onze financiering, zo goed als, rond. Ook dat had wat voeten in de aarde. De bank wilde constant nieuwe papieren van ons hebben, maar uiteindelijk is het gelukt, een mooie hypotheek met een goede rente, waar we sowieso een tijd mee vooruit kunnen. De SVn Starterslening gaf ook wat problemen, maar uiteindelijk is ook die toegewezen en lijkt het er op dat onze financiering in kannen en kruiken is. Lees meer…

 
 

Verkooppraatjes

‘Gunstig gelegen, volledig gemoderniseerde en goed onderhouden middenwoning met stenen berging.’ Deze tekst vonden wij in de brochure van een woning die we kortgeleden hebben bezichtigd.
Zo’n wervende tekst als deze komt u, als koper, waarschijnlijk wel bekend voor. Elke brochure kent wel zulke algemene, niets zeggende frases die ons naar een huis moet lokken.

Toen wij aan onze zoektocht begonnen geloofden wij nog alles wat in de brochure stond. Het is toch immers een objectieve beschrijving van een woning?
Als er in een brochure staat dat een huis in ‘uitstekende staat van onderhoud’ verkeert, dan gingen wij er tot voor kort vanuit dat dit zo was. Lees meer…