INPUT 2017: meld je snel aan

Geplaatst door Gerard van den Broek - in Updates
Op 10 april is Instituut Beeld en Geluid het decor voor het jaarlijkse Input-documentairefestival, van en voor omroepmedewerkers. Met workshops van gerenommeerde makers uit de tv-industrie. En presentaties van de nieuwste documentaires op het gebied van nieuws en sport. Sommige rechtstreeks van de internationale tv-beurs in Cannes. Laat je in drie thematische zalen inspireren door spraakmakende films, vernieuwende formats, levendige discussies en on-demand-toepassingen.
#
Zoals de documentaire ‘Kayayo, die de Noorse Mari Bakke Riise, in Ghana maakte over een meisje van acht dat onder zware omstandigheden op de markt probeert wat geld voor haar familie te verdienen. Een opmerkelijk verhaal, ook door de manier waarop de film gedraaid is, close op de hoofdpersoon, alsof niemand de camera meer opmerkt. En ‘My Escape’ van de Duitse regisseur Elke Sassen, een documentaire van beeldmateriaal dat Syrische vluchtelingen zelf hebben opgenomen met hun smartphones. Over hun zware reis, het eindeloze wachten in kampen en bij stations, en de deceptie in het nieuwe land dat het paradijs had moeten worden. Producer Stefan Pannen komt naar Input.
#
Dit jaar ook veel sportdocumentaires. Zoals ‘The Fall’, het verhaal achter de topatletes Zola Budd en Mary Decker op de Spelen van 1984. De Amerikaanse Decker, de publiekslieveling en Budd uit Zuid-Afrika, het mikpunt van de anti-apartheidsbeweging. Hun race over 5000 meter werd van alle kanten opgezweept door de media. Na 32 jaar vertellen zij hun verhaal. En de documentaire Caged, een jaar uit het leven van drie Australische kooivechters. Sommigen dragen de hoop van hun community en familie op de schouders, anderen hebben een leven vol misdaad achter zich. Voor deze film is Marloes Coenen uitgenodigd, voormalig kooivechtster die haar broer en grootvader volgde in de vechtsport. Ook filmregisseur Yvan Mc Ohoney komt naar Hilversum. Klik hier voor het volledige programma van Input 2017.
#
Workshops worden op Input gegeven door onder anderen Jos de Putter, coördinator shortdocs van De Correspondent, die vele internationale prijzen won, onder meer voor zijn zijn laatste succesfilm ‘See no Evil’. En Peter Triest, de Vlaamse winnaar van de Mediafondsprijs voor Documentaire, die uit de doeken doet hoe je een pitch doet voor zo’n prijs. Reijer Zwaan en Ester Gould komen vertellen over hun succesvolle docu ‘Strike a Pose’, over de dansers van Madonna die elkaar jaren na dato weer tegenkomen. En Kees Jongkind van NOS is er met zijn nieuwe documentaire over homoseksualiteit in de sport, een film over de inmiddels overleden scheidsrechter John Blankensteijn.
#
De verschillende onderdelen van Input worden aan elkaar gepraat door de NOS-moderatoren Simone Weimans, Rivkah op het Veld en Jeroen Overbeek. Je kunt je nog gratis aanmelden voor het festival. Gebruik daarvoor het online-formulier dat je hier kunt vinden.
comments powered by Disqus
 • Over Input

  Input is meer dan op een stoel zitten en kijken. Dankzij de gecombineerde inzet van de NOS en Beeld en Geluid heeft het documentairefestival dit jaar een bredere opzet dan ooit tevoren. kom langs op 23 april 2018 en laat je inspireren door nieuwe sport- en nieuwsdocumentaires, masterclasses door internationale filmmakers, producenten of technici, vernieuwende TV-formats, levendige discussies en interactieve on demand toepassingen. Lees meer over Input festival
 • Praktische Info

  Datum: maandag 23 april 2018 (professionals) en dinsdag 24 april 2018 (studenten) # Tijd: 10.00 – 18.30 uur # Deuren open vanaf 09.30 uur # Je kunt je aanmelden voor het INPUT festival via deze site. Klik hiervoor op de button ‘Aanmelden’ in het hoofdmenu.Of (als student) ook via de website van Beeld en Geluid. Toegang en koffie/thee zijn gratis. Voor de lunch is het mogelijk om van tevoren een bon à €5 te reserveren. # De bevestiging van je inschrijving geeft toegang tot alle zalen en activiteiten van het festival. Voor masterclasses kan een extra aanmelding nodig zijn.
 • Contact

  E-mail: input@nos.nl
  Telefoon organisatie: 035 6774666
  Telefoon Beeld en Geluid: 035 6775555