INPUT 2018: 23 + 24 april

Geplaatst door Gerard van den Broek - in Updates

Het INPUT Documentaire en Televisie Festival komt er weer aan! Maandag 23 april is de dag voor de professionele programmamakers, journalisten en filmmakers, dinsdag 24 april is de speciale dag voor studenten van filmacademies en journalistiekopleidingen. De locatie is voor beide dagen wederom het gebouw van Beeld en Geluid op het Mediapark.

Het programma begint zich al heel langzaam af te tekenen. Er zijn weer nieuwe internationale documentaires op het gebied van current affairs en sport – als het even kan met de makers zelf erbij – zoals de aangrijpende film THIS IS CONGO van fotojournalist Daniel McCabe. En er zijn masterclasses. Chris Westendorp – schrijfster van o.m. PENOZA – komt laten zien op welke manier documentaire-filmers baat hebben bij dramaturgie. Zelf bemoeide zij zich actief aan tegen de documentaireserie SCHULDIG van Ester Gould en Sarah Sylbing. Westendorp zal zowel op maandag (professionals) als op dinsdag (studenten) een masterclass geven.

En een andere grote naam is de masterclass van documentairefilmer Geertjan Lassche. Trouwe INPUT-gangers kennen hem nog van de schitterend gelaagde film over schaatsers en hun geloof: ZWART IJS, die bij INPUT in première ging.

En dan is er nog een spectaculaire sessie over filmmaken met drones. Voor zowel de professionals als studenten halen we enkele toonaangevende drone-filmers naar Nederland om te laten zien wat er internationaal aan films gemaakt wordt en wat de technische mogelijkheden zijn. Even geen discussies over wetgeving – waar mag je wel en niet vliegen – maar je lekker verliezen in wat er allemaal filmisch kan.

Dus schrijf je alvast in voor INPUT. Voor maandag 23 april (professionals) via deze website en voor dinsdag 24 april (studenten) via de aanmeldpagina op deze website of via de website van Beeld en Geluid.

 

comments powered by Disqus
 • Over Input

  Input is meer dan op een stoel zitten en kijken. Dankzij de gecombineerde inzet van de NOS en Beeld en Geluid heeft het documentairefestival dit jaar een bredere opzet dan ooit tevoren. kom langs op 23 april 2018 en laat je inspireren door nieuwe sport- en nieuwsdocumentaires, masterclasses door internationale filmmakers, producenten of technici, vernieuwende TV-formats, levendige discussies en interactieve on demand toepassingen. Lees meer over Input festival
 • Praktische Info

  Datum: maandag 23 april 2018 (professionals) en dinsdag 24 april 2018 (studenten) # Tijd: 10.00 – 18.30 uur # Deuren open vanaf 09.30 uur # Je kunt je aanmelden voor het INPUT festival via deze site. Klik hiervoor op de button ‘Aanmelden’ in het hoofdmenu.Of (als student) ook via de website van Beeld en Geluid. Toegang en koffie/thee zijn gratis. Voor de lunch is het mogelijk om van tevoren een bon à €5 te reserveren. # De bevestiging van je inschrijving geeft toegang tot alle zalen en activiteiten van het festival. Voor masterclasses kan een extra aanmelding nodig zijn.
 • Contact

  E-mail: input@nos.nl
  Telefoon organisatie: 035 6774666
  Telefoon Beeld en Geluid: 035 6775555