INPUT 2012

De nieuwe site is online! Klik hier voor de site van INPUT 2012.

geen reacties » lees meer »

INPUT 2011

 • Dinsdag 11 oktober 2011, 13:15
 • Door:Seth van KleefHet zit er weer op! Met meer dan 300 bezoekers en een voorspoedig verloop van de dag kijken wij terug op een zeer geslaagde zevende editie van INPUT. Door de variërende selectie van films was er voor ieder wat wils: van luchtige komedies tot heftige drama's, van bijzondere formats tot aangrijpende biografieën. Ook het interactieve element van INPUT kwam op deze editie uitstekend naar voren: na vrijwel elke film was er ruimte voor een discussie met de maker (live of via satelliet), maar ook bij de sportdiscussie en de verschillende workshops werd uitstekend geparticipeerd en de kans geboden om elkaars inzichten en opvattingen te delen. Ook was de Formats en Pitching zaal op dit gebied ook een groot succes: beide sessies werden druk bezocht en ontvingen veel positieve reacties achteraf. Wij hopen dat jullie ook zo enthousiast over het verloop van INPUT zijn en dat jullie net als wij nu alweer uitkijken naar volgend jaar!

Groeten van het INPUT team.

geen reacties » lees meer »

Smart Action 3D

 • Donderdag 6 oktober 2011, 14:39
 • Door:Seth van KleefVoor de eerste keer in de geschiedenis van INPUT draaien we een 3D-productie: de Koreaanse martial arts film ‘Smart Action’ van regisseur Jun Kim. Deze primeur wordt vertoond in de Human zaal. Joost de Wolf (VPRO) zag de film bij INPUT Seoul: “De driedimensionale vechtscènes zijn echt heel bijzonder en maken het zien ervan een belevenis. Daar hebben wij hier op de Nederlandse TV niet zoveel ervaring mee”. Bij de vertoning van ‘Smart Action’ op INPUT 2011 worden in de zaal speciale 3D brillen uitgedeeld. Wie vast een voorproefje wil kan onder Human de trailer bekijken.

geen reacties » lees meer »

Je visitekaartje voor ‘n idee

Bij de sessie over pitching, het proberen te ‘verkopen’ van jouw programma- of filmidee bij een omroep, stellen we bezoekers in staat om zelf auditie te doen. Barbara Truyen, hoofd documentaire bij de VPRO, vertelt op INPUT uit eigen ervaring waar je op moet letten als je een filmidee aan de man wilt brengen. Na de pauze kunnen maximaal vijf deelnemers van deze sessie hun eigen pitch doen en worden zij beoordeeld door Barbara Truyen en het publiek. Laat je visite- of naamkaartje achter bij de festivalbalie en maak kans geselecteerd te worden om jouw eigen idee professioneel te laten beoordelen! Dus neem je idee EN je visitekaartje mee naar INPUT!

geen reacties » lees meer »

Twitter

Twitter zal tijdens het filmfestival een grote rol spelen. Via #input2011 zullen we de bezoekers op de hoogte houden van de laatste wijzigingen en de start van vertoningen, gesprekken en discussies. Ook kun je je eigen meningen over wat je zojuist gezien hebt delen met je medebezoekers via de aanwezige schermen die op het festival staan opgesteld. Wil je nu al jouw voorpret met ons delen: dat kan met #input2011.

geen reacties » lees meer »

Programma bekend!

Klik hier voor het blokkenschema van INPUT 2011, en bepaal aan de hand van het brede aanbod aan films, workshops en discussies in de verschillende zalen hoe jou dag eruit komt te zien. Wijzigingen onder voorbehoud.

geen reacties » lees meer »

Nieuwe formats en nieuwe ideeën!

Als eerste nieuwe Formats bekijken? En daarna van een expert horen hoe je omroepen of productiehuizen geïnteresseerd krijgt in jouw idee?

Kom tijdens INPUT naar de 'Formats en Pitching zaal' en hoor van Roek Lips (netcoördinator Nederland 3) wat hij heeft gezien op de MIPCOM Televisiebeurs in Cannes, het mondiale INPUT festival in Seoul en bij de European Broadcasting Union.

Barbara Truyen is hoofd documentaires bij de VPRO en werkt sinds 1990 in de productie en distributie van films. Zij weet als geen ander te vertellen hoe je anderen overtuigt van jouw idee voor een nieuwe film of documentaire.

geen reacties » lees meer »

Sport: discussie met makers

 • Vrijdag 9 september 2011, 14:34
 • Door:Frederieke LeensmaIn de Sport zaal is, naast het tonen van alle documentaires, ook een moment ingelast voor een langere discussie met Nederlandse en Belgische documentairemakers van de programma's 'Andere Tijdens Sport' en 'Belga Sport'. Twee series sportdocumentaires met bijzondere verhalen over sporters en sportgeschiedenis. In de afleveringen van beide televisiereeksen ligt de nadruk vooral op het leven van sporters en minder op de sportprestaties zelf. Dit maakt het voor de makers een boeiend, maar ook lastig proces. Hoe dicht kun je bij de sporter komen? Wat wil de sporter van zichzelf laten zien? Wat niet? En, wat laat je uiteindelijk wel en niet zien in de documentaires? Beslissingen die niet altijd makkelijk zijn en stof tot discussie.

Tom van ’t Hek leidt de discussie. Hij werkt sinds 1993 bij de NOS en is vanaf 2000 één van de vaste presentatoren van NOS Langs de Lijn. Mede door zijn actieve carrière als hockeyinternational en later als succesvol bondscoach van de nationale vrouwenploeg, heeft hij een jarenlange ervaring in de topsport.

“Een goede documentaire vertelt nog veel meer over sport - met zijn diepere waarden, hindernissen en betekenissen - dan welk wedstrijdverslag dan ook!”

geen reacties » lees meer »

Drie bekende koppen

Bezoekers kunnen tijdens het INPUT festival zien wat ze willen zien en horen wat ze willen horen. In drie zalen worden films getoond, in één zaal worden workshops gegeven en er is een ruimte waar je nieuwe formatinspiratie kunt opdoen en een sessie kunt volgen over ‘pitching’.

De films van News, Sport en Human kunnen heel wat stof tot discussie doen opwaaien. Daarom is na afloop van iedere voorstelling tijd om met elkaar te discussiëren. In sommige gevallen zal ook de regisseur of producer erbij betrokken worden, in levende lijve of via een satellietverbinding.

Om de films aan te kondigen en de gesprekken achteraf in goede banen te leiden, is in iedere zaal iemand aanwezig. ‘Iemand’ is in alle gevallen een bekend gezicht voor veel bezoekers. Zo zal Astrid Kersseboom de presentatie in de News zaal voor haar rekening nemen, Hugo Borst is bij Sport te vinden en Rik van de Westelaken vertelt meer over de Human films.

Astrid Kersseboom over haar deelname aan INPUT

 • Vrijdag 9 september 2011, 14:15
 • Door:Frederieke Leensma

“INPUT is als het lezen van een goed boek. Je kunt niet direct aanwijzen wat je eraan hebt, maar het geeft je weer meer bagage. Bovendien: goed journalistiek werk van anderen inspireert. Op INPUT wordt het je op een presenteerblaadje aangeboden. En ik mag dat presenteerblaadje vasthouden. Leuk!”

geen reacties » lees meer »

Persoonlijk betrokken bij de film

Het is bekend welke vier nationale én internationale documentairemakers workshops zullen geven tijdens het INPUT festival van 2010!

De insteek van de workshops is dit jaar 'persoonlijke betrokkenheid'. De makers Tom Fassaert, Aliona van der Horst, Roar Christiansen en Frans Bromet vertellen maandag 10 oktober op welke manier zij dit thema hebben verwerkt in (één van) hun producties. Ook vertellen zij waar die betrokken uit kan bestaan: door voortdurend zelf in beeld te zijn of juist door sterk te sturen op de achtergrond?

Lees informatie over de sprekers onder 'Workshops'.

geen reacties » lees meer »

  • Programma

   Klik hier voor het programma van INPUT 2011
   (wijzigingen onder voorbehoud)
  • Organisatie

  • Twitter #INPUT2011

  • Facebook

  • Met dank aan