Formats
Om 13.00 uur presenteert Roek Lips een selectie nieuwe formats die hij in zijn rol als netcoördinator voor Nederland 3 onder meer heeft gezien op de MIPCOM Televisiebeurs in Cannes. Ook put hij inspiratie uit het mondiale INPUT festival dat het afgelopen jaar plaatsvond in Seoul en uit de ideeën van de European Broadcasting Union. Sommige van de formats die getoond gaan worden, zijn normaal gesproken moeilijk te verkrijgen. De kans is dus groot dat je iets volledig nieuws te zien krijgt en juist dat maakt het interessant om deel te nemen.

Er zal een aantal fragmenten getoond worden die kort door Roek Lips worden ingeleid. Na afloop van ieder fragment is het mogelijk om erover door te praten en bijvoorbeeld te bespreken of een dergelijk format interessant kan zijn voor de Nederlandse televisie.

Pitching
Nieuw dit jaar is de middagsessie (start 15.00 uur) over ‘pitching’. Hoe promoot of plug je een film? Hoe krijg je omroepen of productiehuizen geïnteresseerd? Iemand die daar veel meer over kan vertellen is Barbara Truyen.

Barbara Truyen werkt sinds 1990 in de productie en distributie van films, ze organiseert festivals en heeft ervaring in het managen van een filmhuis. Daarnaast is zij beleidsmaker en crisismanager in de culturele sector. In 1998 begon Barbara Truyen haar eigen bureau BT Agency met als doel financiering te zoeken voor documentaires in ontwikkeling en het tot stand brengen van internationale co-producties. Acht jaar lang beheerde ze met BT Agency het Europese kantoor van Jan Rofekamps ‘Films Transit International’, één van ‘s werelds meest toonaangevende bureaus voor de verkoop van documentaires. In mei 2007 is Barbara Truyen benoemd tot hoofd documentaires bij de VPRO.

Bij de sessie over pitching, het proberen te ‘verkopen’ van jouw programma- of filmidee bij een omroep, stellen we bezoekers in staat om zelf auditie te doen. Barbara Truyen, hoofd documentaire bij de VPRO, vertelt op INPUT uit eigen ervaring waar je op moet letten als je een filmidee aan de man wilt brengen. Na de pauze kunnen maximaal vijf deelnemers van deze sessie hun eigen pitch doen en worden zij beoordeeld door Barbara Truyen en het publiek. Laat je visite- of naamkaartje achter bij de festivalbalie en maak kans geselecteerd te worden om jouw eigen idee professioneel te laten beoordelen! Dus neem je idee EN je visitekaartje mee naar INPUT!

  • Programma

   Klik hier voor het programma van INPUT 2011
   (wijzigingen onder voorbehoud)
  • Organisatie

  • Twitter #INPUT2011

  • Facebook

  • Met dank aan