In de Human zaal kun je terecht voor verhalen uit het dagelijkse leven van mensen, met alle hoogte- en dieptepunten die er in voor kunnen komen. De films zijn fictief of levensecht.

Rik van de Westelaken kondigt de films aan en begeleidt de gesprekken met de makers achteraf.
The Song of Lunch (Niall MacCormick, 2010)

Een uitstekend drama op poëtische teksten van de Britse dichter Christopher Reid, gemaakt om de Britse week van de poëzie luister bij te zetten op televisie. Man (Alan Rickman) en vrouw (Emma Thompson) ontmoeten elkaar vijftien jaar na het verbreken van hun relatie in een chique restaurant in het Londense Soho. Een nostalgisch weerzien dat leidt tot schitterend spel.


Duts
(Herwig Ilegems, 2010)

Een Belgische tragi-komedie, die opvalt door z´n originele thematiek en trage hoofdrolspeler Walter Duts. Sinds het overlijden van zijn moeder woont hij alleen in zijn ouderlijk huis. Duts leeft een vredig bestaan, waarin hij niet veel meer mensen toelaat dan zijn naaste buren Annie en Mieke. Ook is hij bevriend met Connie, de dochter van Annie, maar haar man vertrouwt hem niet zo. Tijdens INPUT aflevering twee van de zesdelige serie: Bulgaarse wijnen.


I Want to Thank Life
(Sverre Galgum en Roar Christiansen, 2010)

Fotograaf Roar Christiansen volgde 15 jaar lang de met HIV geïnfecteerde en aan drugs verslaafde Wenche. Aanvankelijk deed hij dat niet om er een documentaire van te maken, hij was simpelweg persoonlijk geïnteresseerd. Toch besloot hij het trieste verhaal van zijn hoofdpersoon te bundelen, met als resultaat een aangrijpend egodocument.  


7 Days of Miracles
(Dong-Hee Lee, 2010)

Dit Koreaanse televisieprogramma mixt de spelletjesshow met een sociale missie. Door middel van ruilhandel moeten bekende Koreanen spullen bij hun publiek weten los te krijgen. In de aflevering die tijdens INPUT wordt getoond, is het doel van de handelsmissie het vinden van een huis voor een vader en twee kinderen die al vier jaar in een motelkamer wonen. De filmmakers zetten alle visuele middelen in om de kijker vast te houden: animatie, muziek, publiek commentaar, razendsnelle montage en meer.


National Treasure: The Finnish Lion
(Tommi Hakko, 2010)

De film National Treasure laat het creatieve proces zien waarin het Finse volkslied, het Finse wapen, de nationale klederdracht en het nationaal erfgoed worden gemoderniseerd. De makers van deze serie zijn jonge deskundigen uit verschillende disciplines, zoals een kunstenaar, een auteur, een zoöloog en een timmerman.Smart Action 3D (Jun Kim, 2010)

In deze eerste Koreaanse 3D-televisiefilm ooit draait alles om de mysterieuze game ‘Smart Action’. Als de gameverslaafde Goni op vakantie gaat met zijn vriendin ontdekt hij op zijn telefoon een mysterieuze toepassing voor de game en dit leidt tot onverwachte situaties. Zijn vriendin verdwijnt uit het niets, hij wordt aangevallen door vreemden en hij krijgt zelfs een moord in de schoenen geschoven: het blijkt dat de grens tussen de virtuele wereld en de realiteit onduidelijk is geworden. Dit programma wordt op INPUT vertoond in 3D.

  • Programma

   Klik hier voor het programma van INPUT 2011
   (wijzigingen onder voorbehoud)
  • Organisatie

  • Twitter #INPUT2011

  • Facebook

  • Met dank aan