De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Liveblog Kopenhagen: dag 7

Logo van Cop15Welkom op het liveblog Kopenhagen. Op deze plaats kunt u de laatste ontwikkelingen volgen op de internationale klimaattop in de Deense hoofdstad Kopenhagen die van 7 tot en met 18 december wordt gehouden. De top moet een nieuw klimaatakkoord opleveren dat de opvolger moet worden van het Kyoto-protocol uit 1997. Gisteren was de grote demonstratie in Kopenhagen. Vandaag zal waarschijnlijk een rustige dag worden. De milieuministers uit veel landen komen vandaag aan in Kopenhagen. Ze zullen eerst op zoek gaan naar hun hotel, om zich voor te bereiden op een week keihard onderhandelen.

Politie in Kopenhagen (Foto: AFP)16.15 uur: Weer arrestaties in Kopenhagen
De Deense politie heeft vandaag 200 activisten opgepakt. Ze deden mee aan een protestmars waarvoor geen vergunning was verleend. Van de 968 mensen die gisteren werden gearresteerd zitten er nog drie vast, twee Denen en een Fransman. Zij worden beschuldigd van vechten met de politie.

15.25 uur: Kerkklokken luiden
Meer dan 800 kerken in Nederland hebben de klokken geluid voor het klimaat. Dat was op hetzelfde moment dat de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu 300.000 ‘klimaatbeloftes’ aanbood aan Yvo de Boer, het hoofd van het VN-Klimaatbureau. Ondertekenaars beloven meer rekening te houden met het milieu.

12.30 uur: 22 % van de Nederlanders sceptisch
22% van de Nederlanders denkt dat de mens geen schuld heeft aan de opwarming van de aarde. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De PVV-kiezers zijn het meest sceptisch, 56% denkt dat de opwarming en menselijke activiteiten geen verband hebben. Bij de VVD-aanhang is dat 34%.

10.42 uur: Arrestanten Kopenhagen weer vrij
Bijna alle demonstranten die gisteren werden opgepakt rond de klimaattop in Kopenhagen, zijn weer vrij. De Deense politie arresteerde 968 mensen, dertien van hen blijven voorlopig vastzitten. Ze moeten voor de rechter verschijnen omdat ze worden beschuldigd van vechten met de politie. 

09.53 uur: Kopenhagen Express komt aan
De trein uit Nederland, met minister Cramer aan boord, is aangekomen in Kopenhagen.

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Verslag van de reis door NOS-Headlines-verslaggever Martijn van der Zande:

Zet Javascript en Flash aan om deze Flash video te zien.

Kopenhagen Express aangekomen in Kopenhagen (Foto: Karolien Hoevenaegel/NOS)

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Liveblog Kopenhagen: dag 7”

  1. rangdangdoodle zegt: 14-12-09 om 09:28

    het is me weer eens duidelijk hoe rechts denkt qua milie,uik word hier zo links radicaal van.

  2. rangdangdoodle zegt: 14-12-09 om 10:02

    jaja ik weet het niet in hokjes denken

  3. khalid zegt: 12-01-10 om 13:07

    denk dan in vakjes

Geef een reactie