De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Olifantenjacht breekt Spaanse koning op

De breuk van zijn heup maakt het annus horribilis van de Spaanse koning Juan Carlos compleet. Het regent kritiek nadat bekend werd dat de 74-jarige vorst gewond raakte tijdens een jachtpartij op olifanten in Botswana. De koning zal om te beginnen 45 dagen moeten herstellen.

Het nieuws werd maar vreemder. In eerste instantie werd volgens het Spaanse koninklijk huis “zijne koninklijke hoogheid geopereerd bij terugkeer van een privéreis in Botswana, waar hij zijn heup bezeerde bij een ongeluk”. Daarna regende het details, waardoor je meer komma’s achter de zin kon plaatsen. Zo bleek de privéreis in werkelijkheid een jachtpartij, bleek het doelwit het doodschieten van olifanten te zijn en bleek het ongeluk veroorzaakt door een ongelukkige drempel bij het toilet.

Ook dook een ongedateerde foto op van de koning, poserend voor een gedode olifant met jachtgeweer in de hand. Het beeld stond op een website van reisbureau Rann Safaris uit Botswana, dat gespecialiseerd is in het organiseren van jachtpartijen op groot wild. De website werd zaterdag platgelegd. Maar de ingrediënten voor het koningsdrama waren compleet. Want wist de regering eigenlijk van het omstreden doel van de koninklijke privéreis? Ja, meldde de regering, van die privéreis wisten we.

“Maar dat het om olifanten ging was ons onbekend.”

De jacht op de bedreigde olifanten is in een aantal Afrikaanse landen niet verboden, voornamelijk om toeristen naar die regio te lokken. De jachtpartijen kosten rond de 50 duizend euro voor twee weken. Tel daarbij op de prijs per doodgeschoten olifant. Die ligt tussen de zeven en twintigduizend euro, weet El País. In de Spaanse publieke opinie is dat te veel geld voor een land met torenhoge werkloosheid en een kil bezuinigingsklimaat waarin 35 miljard euro wordt weggesneden.

Bij El Mundo stemden al 55 duizend internetters over de vraag of de jachtpartij van de koning ‘opportuun’ was. De voorlopige eindstand is in overgrote meerderheid ‘nee’ (96%). Een petitie met de oproep de vorst te dwingen af te treden als erevoorzitter van het Wereldnatuurfonds werd ondertekend door 40 duizend mensen.

Maar nóg meer details kwamen naar buiten, met opvallend minder terughoudendheid dan in het verleden. Zo zou de organisatie van de onfortuinlijke jachtpartij zou in handen zijn geweest van Corinna Larssen, in de wandelgangen de Duitse prinses zu Sayn-Wittgenstein-Sayn. De gescheiden prinses organiseert de uitstapjes naar het grote wild voor vermogende reizigers, maar wordt ook enige tijd als meer dan zomaar speciale vriendin aan koning Juan Carlos gekoppeld.

Hiermee lijkt het annus horribilis van het Spaanse koningshuis compleet. Eerder raakte Juan Carlos’ schoonzoon eigen Iñaki Urdangarin in opspraak in een corruptieschandaal. Ook schoot zijn 13-jarige kleinzoon Felipe Juan Froilan zich tijdens de paasweek door zijn voet, vermoedelijk tijdens (verboden schietlessen). Het bracht de Spanjaarden terug naar 1956, toen de nog jonge kroonprins Juan Carlos zijn eigen broer Alfonso tijdens schietoefeningen doodde.

Vandaag bezoekt koningin Sofia haar man in het ziekenhuis. Dan valt er wel wat uit te leggen. Al was het alleen al omdat Sofia vegetariër is.

 

 

 

 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


49 reacties op “Olifantenjacht breekt Spaanse koning op”

 1. ben zegt: 16-04-12 om 15:11

  dubbelgevoelens echt tranen in mijn ogen ja he he wat een kunst zeg zo’n hulpeloos dier dood te schieten,puur voor het geld,wel lachen dat hij zijn heup brak (had zijn nek moeten breken)

 2. Gerard zegt: 16-04-12 om 15:20

  In de lange geschiedenis van de mensheid is er in feite niets veranderd. We worden belazerd en bestolen door een totaal immorele elite die de wereld als haar speeltje beschouwd. Ik ga gauw nakijken of ik per ongeluk geen lid ben van het Wereldnatuurfonds.

 3. Walter zegt: 16-04-12 om 16:24

  Ben…100000% mee eens. De klootzak had zijn nek moeten breken.

 4. Bas zegt: 16-04-12 om 16:40

  Of je je brood nu als vuilnisman of als koning verdient, voor mijn gevoel mag je zelf weten wat je met je geld doet.

  Mijn eigen probleem – was ik Spanjaard – zit hem meer in het feit dat de man jaagt, maar zover ik weet is dat in Spanje totaal gene issue, mar gaat het alleen om de kosten.

  En dat vind ik weer apart. Want had de man een auto gekocht van een ton, dan had er niemand gezeurd

 5. B. Vermeulen zegt: 16-04-12 om 16:51

  Vraagje: Wat deden die Spanjaarden ook al weer met stieren??

 6. Ricardo zegt: 16-04-12 om 16:52

  Ik dacht dat Juan Carlos een vrij groot moreel besef had en zich had ontwosteld aan zijn fascistoïde opvoeding tijdens het regime van Franco. Nu zien we een ‘ouderwetse koloniaal’ die er blijkbaar zelfs ‘geen been’ in ziet om nog op olifantenjacht te gaan en daarna snel te overleggen met een democratisch gekozen minister hoe de publiciteitsschade te beperken. Dit terwijl een 13 jarige kleinzoon zichzelf in de voet schoot en er ook een groot corruptieschandaal is. Terwijl zoveel Spanjaarden intussen diep zuchten onder de grootste sociaal-economische crisis sind de tijd van generalissimo Franco. Met iedere uitleg een voorlopig moeilijk uitwisbaar beeld van een in veel opzichten ‘ouderwets’ koningshuis.

 7. Renee zegt: 16-04-12 om 16:56

  met welk gemak, en voor welke prijs zou hij op zijn medemens gaan schieten, goed voorbeeld doet goed volgen,…. toch?

 8. Walter zegt: 16-04-12 om 17:41

  Jammer, dat die hufter alleen zijn heup gebroken heeft…

 9. Tessa zegt: 16-04-12 om 18:07

  Bah, te walgelijk voor woorden! Van mij had hij nog wel meer mogen breken dan alleen die heup! Geen enkel mededogen met deze man…..

 10. Sonja zegt: 16-04-12 om 18:08

  Bas, ik woon in spanje en kan je verzekeren dat men hier niet alleen kwaad is om waar hij zijn geld aan besteed, maar vooral om het feit dat hij op beschermde diersoorten jaagt (en uiteraard valt het niet in goede aarde dat dit, naar alle waarschijnlijkheid, ook nog eens door de staat betaald word, terwijl er hier mensen zijn die van 600 euro per maand moeten rondkomen…) en dat dit al jaren aan de gang blijkt te zijn, terwijl dit geheim word gehouden door de politieke partijen en pers. Er is nu ook een poging gedaan om de pers het zwijgen op te leggen maar door internet was dit onmogelijk.
  @ Renee hij heeft in het verleden zijn eigen broer per ?ongeluk?? zijn eigen broer doodgeschoten….

 11. peter zegt: 16-04-12 om 18:38

  horrible pijn in zijn anus.
  altijd nog beter dan een stierenhoorn langsachter.
  jan karel is jan doedel.
  het nederlandse koningshuis is toch ook dol op jagen,kunnen ze op elkaar gaan jagen en hoef je niet onveilig te skien op een zwarte piste.
  beetje lacherig maar ff serieus,die koningshuizen met hun tradities en uitjes zijn echt uit de tijd en asociaal tegenover mens en dier.
  maar in nl zit men te zeuren over ganzen en ratjes,is niet veel beter hoor.

 12. Fons zegt: 16-04-12 om 19:14

  Walgelijk, gelukkig koopt onze kroonprins alleen maar villa’s van onze belastingcenten…..

 13. Bas zegt: 16-04-12 om 20:25

  Sonja, bedankt voor je correctie / aanvulling. Voor mij nieuw, maar gelukkig een keertje goed nieuws

 14. Lein zegt: 16-04-12 om 20:29

  De situatie in Botswana is dit: Het is een land met enorme minerale rijkdom; 25% van de bevolking is besmet met het HIV-virus; een groot deel van Batswana kan niet lezen of schrijven; ecotoerisme is een belangrijke bron van inkomen voor hele gemeenschappen daar; sinds olifanten ergens in de jaren 80 zijn uitgeroepen tot beschermd, hebben ze zich met enorm succes uitgebreid in sommige gebieden in zuidelijk Afrika; olifanten kunnen als ze met te grote getale in een te klein natuurgebied leven enorme schade aan de natuur – met name bomen – berokkenen. Hiermee komt het ecotoerisme in gevaar. Daarom is het nodig om de olifantenpopulatie binnen perken te houden. Dat kan door: a) anticonceptie, een duur maar toch in sommige plekken met succes gebruikte methode waarbij vrouwtjesolifanten een ‘pil’ krijgen ingeschoten. b) verplaatsen naar dunner bevolkte gebieden – heel erg duur maar soms wel gebruikt; c) afschieten door professionele jagers. Dat laatste schiet veel fijngevoelige mensen in het verkeerde keelgat – maar soms is er geen andere optie. Het is daarom heel goed mogelijk dat de overheid van Botswana is overgegaan op het toelaten van managed culling door professionele jagers.

  Voor een erevoorzitter van het wereldnatuurfonds is het heel goed mogelijk dat een jacht op olifanten beschouwd wordt als iets wat het ecosysteem als geheel ten goede komt….

  En dan is voor WNF-supporters natuurlijk de vraag of zij achter zulke beleidskeuzes staan. Wat mij betreft is er weinig aan de hand maar het beeld van de duidelijk na lijden overleden oelifant zal me niet gauw verlaten. Ik vind het verschrikkelijk om zoiets te zien. Zeker omdat het wel bekend is hoe de dood van soortgenoten olifanten aangrijpt. Ik heb hier echt moeite mee, maar vind ook dat we het geheel in de juiste context moeten plaatsen. Dat heb i

 15. SevenCirkel zegt: 16-04-12 om 20:31

  Hmmm, zijn we opeens allemaal vergeten dat de mede oprichter, onze eigen Bernhard, waarschijnlijk de meeste gedode olifanten van de vorige eeuw op zijn naam heeft staan? Weet er toevallig iemand dat ze tegenwoordig in kleine parken speciaal worden gefokt om ze later door de “grote” blanke en (jawel) zwarte jagers te laten afschieten zodat ze het thuis trots aan de rest van de “elite” kunnen vertellen? Maar nee, dat kan die lieve man toch niet op zijn geweten hebben? Zomaar kriskras door Afrika Parken opzetten, veelal in grens streken van landen. Dit zodat ze lekker ongestoord kunnen jagen en moorden. En hoe denk je dat die landen dat allemaal vinden? Het is een feit dat juist in die gebieden zich de “rebellen” en ander gespuis ophouden. Maar gelukkig hebben we kony2012, zodat we weer even lekker wat regeringen kunnen vervangen.
  Veel plezier, en voor diegene die denken dat de koningshuizen allemaal lieve en nette mensjes bevatten: wordt toch eens wakker!

 16. SevenCirkel zegt: 16-04-12 om 20:37

  P.s.
  Er praat iemand over het schieten op de medemens……….voor sport? Ach, dit gebeurt al minstens 21 eeuwen. en dit kan overigens ook in afrika. voor een kleine 10.000 euri’s mag je hem zelf in het dorp gaan uitzoeken.

 17. Louk zegt: 16-04-12 om 23:29

  walgelijk …….. welk vorstenhuis je ook neemt …. ze hebben nog allemaal elitaire, arrogante, feodale trekjes ….

  zoals:
  een villaatje in Mozambique wilen bouwen (Alex en Maxima),
  een frauduleuze belastingsroute via paleis Noordeinde (alle Oranjes),
  met je Ferrari door Brussel scheuren en en villa laten opknappen met belastingsgeld (Belgie),
  Op beschermde dieren jagen (Spanje)

  … en natuurlijk allemaal … een heerlijk leventje leiden op kosten van de belastingbetaler ….

  Laat ze lintjes doorknippern …… en werken!

 18. J.Oldenbeuving zegt: 16-04-12 om 23:50

  Hij had beter met een foto toestel op pad kunnen gaan dat geeft meer respect dan nu.
  Hij heeft dan wel zijn heup gebroken maar nog beter was zijn nek.

 19. roos zegt: 17-04-12 om 10:18

  dat soort mensen snappen de wereld niet en doen wat ze zelf willen….
  kijk naar W.A. en Maxima.
  kopen de ene miljoenenvilla, Argentinie, Afrika, Griekenland na de andere.
  Beseffen ze eigenlijk wel dat het geld van de belastingbetaler is waar ze het allemaal van kopen. we betalen veel te veel voor het koningshuis, het kan wel wat minder nu steeds meer “”normale “”NLers niet meer rond kunnen komen.

 20. Henry van der Veen zegt: 17-04-12 om 10:39

  Er worden per jaar heel veel olifanten neergeschoten, alleen voor het plezier denkt u?
  Nee, gewoon omdat er nu eenmaal wildbeheer plaats moet vinden, er zijn in sommige streken soms gewoon teveel olifanten.
  En als een vermogend iemand hiervoor wil betalen snijdt m.i. het mes aan twee kanten, de toch al vaak arme landen krijgen keiharde valuta binnen en tegelijkertijd zorgt men voor het wildbeheer….
  Okee, dat het niet handig is van een koningshuis wat in de media nogal onder druk staat, en van een land wat toch al onder zware economische druk staat, om zoiets te doen dat staat buiten kijf.
  Maar bedenk wel, niet alles is wat het lijkt.

 21. Manuel Sewgobind zegt: 17-04-12 om 11:02

  ABDICATIE

  De druk in Spanje om de koning “vriendelijk” te vragen om afstand te doen van de troon, is zeer terecht. Hopelijk wordt het “verzoek” omgezet in een eis: want niet alleen politiek is de daad van het Spaanse staatshoofd een doodzonde, ook in de pijnlijke crisistijd en vooral moreel ( je doodt toch geen beschermde diersoorten?) is zijne majesteitshobby verfoeilijk !
  Vroeger hadden wij in Nederland ook zo een hobbyist (Bernhard), en in een tijd van zware bezuinigingen moet je als kroonprins ook geen stukje strand kopen met een optrekje van 4,5 miljoen euro ! Of geeft hij een signaal af dat de crisis niet zijn probleem is ? En geeft hij aan dat mentale solidariteit niet in zijn straatje past ?
  Ook hem zouden wij moeten vragen om afstand te doen en 365 dagen per jaar met vakantie te gaan.

 22. Het Wereld Natuurbestrijdingsfonds is geschokt door de brute moord op zorgolifant Mieke door de Spaanse koning.
  http://www.wereldnatuurbestrijdingsfonds.nl/

 23. Louis van Rasten zegt: 17-04-12 om 18:19

  Wat een domme en gewetenloze koning heeft Spanje. Op kosten van de belastingbetaler bedreigde weerloze olifanten doodschieten. Deze vent moet meteen aftreden want hij is een grote schande voor het Spaanse volk.

  Spanje verkeerd in een zeer grote financiële crisis met een torenhoge werkloosheid. De mensen moeten allemaal van een klein inkomen rond zien te komen en wat doet deze dwaas? Een grote schande is dit maar bovenal de omgekeerde wereld! Deze gewetenloze hufter had inderdaad zijn nek moeten breken!

 24. Bas zegt: 17-04-12 om 20:16

  @ Theo Geweldige site :)

  @ Juan Carlos, hierboven lees ik telkens dat de belastingbetaler het heeft betaald, maar nergens een aanwijzing

  Bernhard van Lippe Bisterfeld betaalde toch ook zijn eigen reizen? Goed waarschijnlijk werden ze ook door zijn vrindjes betaald, als dank voor een kleine gunst, maar de belastingbetaler betaalde ze toch niet?

 25. John zegt: 17-04-12 om 22:13

  Ik had ook liever gezien dat hij zijn nek had gebroken. Dit soort mensen kan maar beter zo snel mogelijk van de aardboden verdwijnen. Maar het WNF is roomser dan de Paus. Erevoorzitter? Wie is de volgende? En wat krijgt hij of zij daarvoor.

 26. Has zegt: 18-04-12 om 09:19

  Een olifant doden is niet zomaar wat, met name voor iemand die meent het beste met dieren voor te hebben, anders moet je namelijk niet de schijn werpen als erevoorzitter van een dierenbeweging.

  Ik vind een olifant doden bijna net zo erg als een mens, ik vind het afnemen van leven(s) ten behoeve van vermaak/amusement een doodzonde en daarmee ook een groot strafbaar feit.

 27. Marc zegt: 18-04-12 om 12:57

  Valt niets aan toe te voegen, de wederopstanding van prins Bernhard. Al die koningshuizen kunnen echt niet meer in de 21ste eeuw.

 28. SevenCirkel zegt: 18-04-12 om 14:51

  @Henry van der Veen
  Dat is zeer juist. Het punt is alleen dat de “elite” hier veel geld voor betalen. En voor een groot gedeelte is dit belasting geld. Geld dat ze opstrijken in de vorm van onkosten vergoeding. Dat er door bescherming weer meer olifanten zijn is een feit, maar daar gaat deze discussie (in mijn ogen) niet over. Toch?

 29. Bas zegt: 18-04-12 om 16:22

  @ SevenCirkel

  Eerlijk gezegd, ik mis dat punt in de discussie

  Wanneer olifanten voor, zeg, 10.000 dollar door een rijke westerling worden neergeschoten, dan kan Botswana met die 10.000 dollar voedsel voor haar burgers kopen

  Doet een stroper dat, dan is er geen 10.000 dollar, en de olifant is even dood.

  In beide gevallen is er verder ook nog een dode olifant die gegeten kan worden, dus dat valt tegen elkaar weg

  Doordat het schieten van olifanten geld oplevert, zal Botswana zich kunnen veroorloven om de olifanten te beschermen.

  Daarom denk ik dat die patsers die naar Afrika komen om een beest te schieten per ongeluk misschien wel meer bijdragen dan jij en ik die niet komen, en ook niet willen komen.

  Ik wil het niet voor de patsers opnemen, maar ik denk dat je een discussie over jacht op rationele gronden moet voeren.

  Brazilië deed het anders. Ze begonnen met de export van vissen voor aquaria uit de Rio Xingu te verbieden, en toen bleek dat de gemeenschappen arm werden.

  Welnu, nu worden de arme, weerstandloze, gemeenschappen verbleid met een stelsel stuwdammen. Om lokal gewonnen bauxieterts tot aluminium te verwerken.

  Dan kan beter een patser een olifant schieten waardoor de natuur nog een beetje blijft zoals het was.

  Hoezeer ik die paster ook een k***th****l vind

 30. Harald van Perlstein zegt: 19-04-12 om 10:33

  In ieder geval heeft de koning op wel een heel nadrukkelijke wijze publiekelijk zijn spijt betuigd. Het valt niet goed te praten, maar toch…
  Ook leden van ons koningshuis ondernemen echter regelmatig acties die niet van een hoog intelligentieniveau getuigen. Een publiekelijke spijtbetuiging heb ik echter van hen nog nooit mogen vernemen…

 31. Het is absurd wat er allemaal loos is in deze wereld. Toch ben ik zeer verbaasd, hebben wij die van dit soort nieuwtjes lezen en misschien reageren zo’n schone lei. Leven we een leven waarvan zeker is dat er geen leed aan verbonden is. De voedselketen, ons geld, voordat het bij ons is zijn we en verantwoordelijk voor het in stand houden van een economie, maar ook het in stand houden van heel veel gruwel.
  Bijna iedereen zou dagelijks voorpagina nieuws kunnen zijn, vanwege zoveel dat gebeurt en/of niet gebeurt.

 32. Dan zegt: 19-04-12 om 19:03

  De guillotine was toch niet voor niets uitgevonden om het (financiele) juk van al die despoten af te werpen?

 33. Harald van Perlstein zegt: 20-04-12 om 10:13

  @Anouk Het verschil is echter dat het koningshuis een publieke functie heeft. Daarom mogen wij er allemaal een mening over hebben en er iets van vinden. En in deze mooie internettijd vormt dat geen enkel probleem…

 34. John zegt: 20-04-12 om 11:28

  Koningen zijn een soort olifanten. (Ook zeldzaam)
  De jacht is begonnen !

 35. John zegt: 20-04-12 om 11:36

  @Bas
  Treurig repliek aan @zevenhoek
  wat een waardeloos betoog.
  Weer probeer je heel krom iemand aan te vallen met een stuk kromme tekst.
  die eerder jezelf beschadigd. Ik ben klaar met jouw en scroll voortaan hard door !

 36. Bas zegt: 20-04-12 om 13:21

  @ John

  Ik wilde SevenCirkel niet aanvallen, maar een aanvulling geven.

  Ben je het niet met mij eens? Jouw keuze

 37. John zegt: 20-04-12 om 17:09

  @Bas Okay.

 38. John zegt: 20-04-12 om 17:17

  Hoe bereid je een olifant ?
  Weet iemand een goed kookboek ?

 39. John zegt: 20-04-12 om 17:23

  John zegt: 17-04-12 om 22:13

  Dit ben ik niet > John zegt: 17-04-12 om 22:13

  Ik ben John > johnvanprooijen7@gmail.com

 40. John zegt: 20-04-12 om 19:29

  @ >16
  De illuminati jagen op kinderen schijnt het.
  Geheime ordes en hoogste elite. ze doden mensen.
  Skull&bones, Bilderberg, NWO – UN figuren die mensen offerenen het bloed drinken.
  Alle mannelijke wereldlijders komen in de bohemian grove het jaarlijks terugkerend
  feest is waar homofielie openlijk gepleegd wordt en allerlei sinistere tonelen zoals het
  offeren van eem papieren namaakmens ten overstaande van een 10 meter hoge uil.
  Dieper in de geheime tepels voeren ze dat écht uit. Zo is er een kasteel in België waar
  zulke dingen nog echt gebeuren. Ook de Englese royals worden er van beschuldigd
  satanisten van de hoogste graad te zijn. William zei eens “Na mijn dood hoop ik terug
  te komen als dodelijk virus om 90% van de mensheid uit te roeien. Zijn moeder samen met
  de eveneens satanische Pauzen sinds de illuminati al 100 jaar het vaticaan beheerst.
  Net als alle banken die beheersen ze samen met de rothshelds ook.
  Deutroux ik heb het altijd geweten… zei toen der tijd al als ik ga praten… er zijn mensen
  uit de hoogste kringen bij betrokken. Hij liep ook een keer zo de gevangenis uit ! (Ontsnapt?)
  Nu is er een “criss” in belgie. Een minister had geopperd dat er bewijs is dat er anderen zeer hoog geplaatsten bij betrokken waren. Dat komt o.a. door een boek van een onderzoeker.
  Fritz Artz Springmeier b.v. – Bloodlines of the Illuminati …..een te gek boek waar de bloedlijnen vanaf salomo uitgelegd worden en hoe de satanische illuminati al duizenden jaren door bepaalde geheimen de aarde onder controle hebben. Het boek is vindbaar en downloadbaar (torrent pdf)
  Ook staat een ducu op het net, (link) fritz-springmeier.dbs2000ad.com/
  Deze onderzoeker wil dat de hele wereld meedoet aan het opsporen en beïndigen hiervan.
  Oh ja deurtroux ….hele Belgische kabinet weggelopen…er is iets aan de hand daar…..
  Alle koningen zijn dezelfde bloedlijn. Al eeuwen en eeuwen.
  Alle hoogste elite wordt beloofd dat zij eeuwig leven zullen via bio techniek en nano techniek.
  De rest het oude ongemanipuleerde ras moeten allemaal dood. (90%)
  Een koning de elite of bijna god zoals ze zichzelf zien, is als een boer met een kippenhok.
  Op een gegeven moment zijn er te veel kippen, dan moet er als het ware een derde wereld
  oorlog komen en dat ruimt weer 100.000.000 kippen op. Deutroux…..deze dingen…..ik durf
  er amper aan te denken, Bilderberg, Bea, Bernard, maar toch heeft zéér gedegen onderzoek bijna teveel verdachte zaken naar boven gebracht. Laatst weer een lijk bij het kasteel van de britisch royals, prinses diana……wat een zootje….méér dan gewone mensen !
  We zouden het wereldwijd goed uit moeten zoeken. Dat levert ook veel arbeidsplaatsen op.
  Het verwijderen, uitbannen, stoppen, de duivel uitdrijven.
  Kan de paus mooi doen ? youtube.com/watch?v=FJiCU6Jw0Co

  Hallo het is 2012 het moet over zijn met die middeleeuwse secret psychpatische elite die geloven
  dat ze dat alles voor de satan moeten doen…..

  johnvanprooijen7@gmail.com

  ps
  youtube.com/watch?v=4w-A54h_GQ8

 41. Paul zegt: 21-04-12 om 10:36

  Het is toch verbazingwekkend hoe je van een artikel over de (overigens verderfelijke) olifantenjacht van de spaanse koning op allerlei wereldse complotten terecht kan komen.

  Ik krijg een beetje de indruk alsof ik een stuk uit een boek van Dan Brown zit te lezen en nog even en er komt een wereldwijde revolutie als iedereen dit zou gaan geloven.

  Ik neem het wel met een flinke korrel zout.

 42. Louis van Rasten zegt: 21-04-12 om 11:51

  Die Spaanse koning is niets meer dan een oliedomme sukkel die op kosten van de Spaanse belastingbetaler op dure reisjes gaat en dan ook nog op een uiterst hypocriete wijze zijn zogenaamde “verontschuldigingen” aanbied.

  Hij zou zich diep moeten schamen voor het leed dat hij heeft aangericht. Niet alleen voor het Wereldnatuurfonds maar voor het land Spanje op zich dat zich nu ook behoorlijk zou moeten generen om met zo’n dwaas opgescheept te moeten zitten.

 43. Bart zegt: 23-04-12 om 09:13

  Het is net zoals hier koningin, koningen prinsesjes, paleisje, onderdanen en een hofnar.

  De vorige hofnar noemde ze ‘brillemans’ = JPB, vandaag gaat ‘slungelmans’ op koffievisitie , maar dan zonder jachttrofee deze keer !

  Juan Carlos had beter in een hedendaagse ‘Comedy Capers’ slapstick kunnen optreden met zijn familie, heeft het volk nog een beetje waar voor zijn geld !

 44. John zegt: 01-05-12 om 03:58

  De dag dat we achter de koningen aangingen…

  Grote geplande onrusten verwacht in Amerika.
  Shootout met de regering ? False Flag nucleaire centrale ?
  (from the states)
  My predictions:

  Best case scenario: Peaceful protests, very little impact. Only minor disruptions.

  Worst case scenario: Escalation into violence, ignites a shooting war between protesters and the government.

  What you can do:

  * Be prepared for disruptions! If you can, STAY HOME and avoid being on the streets on May 1.

  * If you must travel in a vehicle, carry extra food, water, fuel, flashlights, warm blanket, and whatever legal self defense items you feel comfortable having with you.

  * If you have children or teens in the family, encourage them to stay home on May 1 and avoid getting caught up in possible riots or police response actions.

  * If you stay home, beef up your home security and neighborhood watch efforts. Keep your cell phones fully charged. Keep flashlights handy. Lock your doors and keep an eye out for looters or home invasion crooks.

  * If the local police are distracted by having to deal with marches, protests or riots, local thieves will use that opportunity to invade private homes while the police cannot respond!

 45. Paul zegt: 01-05-12 om 14:06

  @john, wat is dit voor een onruststokerij en wat heeft het het in hemelsnaam te maken met de olifantenjacht van de spaanse koning?

  Anarchie aanwakkeren kan je op andere forums doen en laat het nieuws aub met rust.

 46. John zegt: 01-06-12 om 20:06

  @Paul
  Je bent slecht geinformeerd en ordinaire ruzie met andere bloggers zonder iets over het
  onderwerp te zeggen kun je ook helemaal goed op andere rudimentaire blogs doen.
  Wilde slechts aangeven dat het om olifanten gaat én kinderen.
  Ook de UN is verweven met kinderontvoering. Zie documentatie.
  Ook koningshuizen doen vreemde dingen zo blijkt uit de geschiedenis waaronder ook de
  recente geschiedenis. (Bernard)

  Ik zie meer bloggers die spreken over afstand doen van de troon (Gaat niet over olifanten)

  Ook leden van ons koningshuis ondernemen echter regelmatig acties die niet van een hoog intelligentieniveau getuigen. Een publiekelijke spijtbetuiging heb ik echter van hen nog nooit mogen vernemen… (Gaat niet over de Spaanse koning)

  Export van vissen, voedselketen nee Paul.

  Anarchie is jou subjectie, onrust ook zo, en stoken ?
  Laat het nieuws met rust ? Ben jij de moderator hier ?
  Achterlijke vrijheid toch ook hé ?

  Man man, niets over koningen of olifanten ?
  Zelfs geen goed recept ?

  Dank (Ook namens de NOS) voor je bijdrage !

  johnvanprooijen7@gmail.com

 47. John zegt: 02-06-12 om 13:39

  Ik zei het al, dat bedoel ik nu.
  De Bilderberg vergadering waar Koniging Beatrix ook aanwezig is.
  Daar is volgens een “Mol” luid geroepen door bilderbergers,

  “zet die Ron Paul en zijn supporters op een vliegtuig met een
  moslim extremist en boem !”

  (Ze willen Ron Paul dus dood)

  Koningen jagen olifanten, kinderen, mensen, politici.

  maar wij jagen nu koningen, gezien de duizenden demonstranten
  rond hun geheime vergadering.
  Ik ben zo blij dat de NOS een iets zegt over de Bilderberg !
  http://nos.nl/artikel/379173-r.....rberg.html

 48. John zegt: 05-06-12 om 15:17

  Onrust stoker ? of slecht nieuwsbrenger…….
  Wat is het verschil. Is dat er ?
  Wat is het verschil tussen de spaanse koning of andere koningen of presidenten.
  Zij zijn allemaal elite en jagen…..ook op mensen……en onze kinderen.
  De grote kick vind de elite niet een olifant schieten maar de media verontwaardiging erna.
  Zij kicken op het feit hoe ziek de mensen zijn. (Stockholm syndroom)
  Zij kicken op Paul die beantwoord aan het verdeel en heers principe.

  Op de Bilderberg conferentie is gezegd dat Ron Paul dood moet dat is jagen !
  De demonstranten tegen hun eugenistische agenda noemen zij kakkerlakken. (Doodtrappen!)
  Als je goed nadenkt is er dezelfde spirit nodig om zulke statements te maken als om een
  olifant dood te schieten. (Geen gevoel hebben. (psychopathie)) (Wij doen slechts goed).

  De lijst van 3 posts terug is echt, waar 50% van de Amerikanen mee bezig zijn, het is
  bijna burgeroorlog daar.
  Het volk gaat dan hun leiders afzetten. (Obama impeached crosses NWO-Bilderberg.)
  Als je dat niet wist komt dat door nos en rtl. niet door mij. Het is mij ook niet te verwijten
  dat ik het wel weet. Evenmin dat ik het rondvertel.
  Het waarheidsgehalte is gechecked en nogmaals gechecked en is niet slechts mijn opinie.

  Ze gaan hun leiders afzetten door hun jaag gedrag. 30.000 drones in de lucht om de
  Amerikanen op te jagen te bespionneren of te elimineren. Dan heb je nog blimps,
  robo cops komen speodig, internet controle en verbod op bio voedsel en vitaminen.
  De Amerikanen zijn er ziek van, zien wat er zich ontwikkeld en willen NWO´ers en
  Bilderbergers gaan jagen….om ze te veroordelen voor hun daden tegen de mensheid en
  olifanten/dieren.

  Goed toch ? Het punt dat ik maak is dat wat in Amerika gebeurt altijd onze geschiedenis
  bepaalt. Oftewel het komt speodig hierheen.
  Hoe is het met onze drones ? De instortende economie waar de meeste Europese
  Nieuws kanalen over zeggen dat het goed gaat. Maar de rest van de wereld zegt wat
  anders. Paul is nu weer boos want ik moet het nieuws met rust laten.
  Mag mijn medemens niet wakker maken !
  Dat de jacht op koningen is begonnen is geen grap !
  In de Nachtmerrie waar ik uit wakkerschrok stond Paul met een machinegeweer over mij
  heen met schuim op de bek schreeuwde hij zeer agressief…..
  “Had je het nieuws maar met rust moeten laten” en haalde de trekker over.

  Kijk reageren op blogs is wel leuk, maar je moet wel dondersgoed weten wat je kunt
  zeggen en wat niet ! Snap je dat ? Ik niet !

  El Qaida = CIA. Ghadaffi Egypte en Assad spraken de waarheid, Rusland en China
  bevestigen dit. Er wordt openlijk gejaagd op deze leiders en publiekelijk vermoord.
  Een olifant krijgt nog meer attentie !

  Dan snap je dat het waarschijnlijk waar is waar vele Amerikanen zeggen dat Amerika
  en het Amerikaanse leger is gekidnapt door NWO-Bilderberg.
  En Beatrix gaat daar rustig naartoe ???
  Neemt geheime besluiten die ook Nederland aangaan ?
  Kunnen we een verslag eisen van hun bespreking ?

  John van Prooijen.

 49. John zegt: 23-07-12 om 12:45

  Ha hij is eruit gezet !!!!!!!!! Hoera.
  De jacht gaat door !!!!

  nos.nl/koningshuis/artikel/397553-wnf-zet-juan-carlos-aan-de-kant.html

  John van Prooijen.

Geef een reactie