De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Dinsdag: Live Ernst Jansz en stierenvechten

dromen-van-johannaErnst Jansz is altijd al geinspireerd geweest door Bob Dylan. Vandaar dat hij zich aan de bijna onmogelijke taak waagde om 12 nummers van Dylan te vertalen. Hij is er een jaar mee bezig geweest. Hij gaat in het nieuwe theaterseizoen met deze nummers op tournee. En begin augustus komt ook de cd met boek uit. Vanavond speelt hij 2 nummers en praat met Mieke vander Weij over zijn vertalingen.

En verder….

Er is een kleine kans dat het Catalaanse parlement morgen besluit om het stierenvechten te  verbieden. Dat zou de eerste provincie in Spanje zijn die dit ultieme Spaanse volksvertier in de ban zal doen. Gaat dit alleen over stierenvechten of spelen er meer belangen.

En in onze zomerserie 1e vakantiebaantje bellen we vanavond met Ard van der Steur, nieuwbakken Kamerlid voor de VVD .

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Dinsdag: Live Ernst Jansz en stierenvechten”

 1. bas zegt: 27-07-10 om 16:38

  Het is bekend, een Catalaan voelt zich geen (nu ja, meestal geen) Spanjaard.

  Als Catalonië zich door het verbieden van het stierenvechten minder Spaans kan maken, kan ik mij heel goed voorstellen dat dat de echte reden is – en dat ze dat vervallen uitje, een, twee keer per jaar er graag voor over hebben

  En zo wordt de wereld weer een beetje beschaafder

  @ dierenleed, op de nieuwsafdeling las ik dat IJsland toe wilt treden tot de EU, maar dan met behoud van de walvisjacht

  Ze maken het ons wel heel gemakkelijk, die IJslanders :)

 2. Siegfried zegt: 27-07-10 om 18:36

  Het aspect stierengevechten dient met onmiddelijke ingang te worden stopgezet want dit is puur dierenleed en heeft derhalve niets met “vermaak” te maken. Het straatarme land Spanje dient door de EU hierover keihard op de vingers te worden getikt dit kan bijvoorbeeld met economisch sancties want anders gaat men gewoon op de oude voet door. Er gaat veel geld in om en zelfs het Spaanse koningshuis heeft de nodige twijfels om een verbod in te stellen, mede omdat zij er zelf ook belangen in hebben. Het is -zoals vanouds- weer hetzelfde tragische verhaal: het gaat om het grote geld, wanneer je als Europese machtstaat nou hierop inspeelt (stoppen met subsidies aan Spanje en strafmaatregelen in de vorm van forse boetes) kan dit wrede spektakel dan ook definitief de kop in worden gedrukt.

  Als Brussel niet ingrijpt zal het buitengewone sadistische spektakel van dierenmishandeling gewoon doorgaan. Keiharde maatregelen is derhalve de beste oplossing om dit probleem grondig aan te pakken.

 3. Mieke Biesheuvel zegt: 27-07-10 om 23:06

  Ha! Weer Ernst op de radio… da’s weer Ernstig Genieten :D
  Veel plezier, heb ik ook! Ben benieuwd welke nummers gespeeld worden…

  Lieve groetjes,
  Mieke

 4. Lianne zegt: 30-07-10 om 14:52

  Raar, ik sliep eigenlijk al, maar werd wakker van Ernst zijn stem..
  Wat een heerlijke zwoele muziek..

  Ik ga eens kijken voor de voorstellingen, of er 1 in de buurt is..
  Vast wel.. Ik verheug me er nu al op!

Geef een reactie