De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Dinsdag: pensioenen en protestsongs

armand2Het ziet ernaar uit dat achttien pensioenfondsen de pensioenen moeten gaan korten. Ze krijgen geen uitstel meer van minister Donner. Gerard Riemen, directeur van Vereniging van Bedrijfstakpensioenenfondsen, geeft uitleg. Verder muziek van Bob Dylan, Armand, Bruce Springsteen en anderen. Want we gaan de Top 100 van protestsongs doornemen die omroep Llink ter afscheid van het publieke bestel morgen presenteert. Een ‘dreamteam’ van wetenschappers gaat opnieuw onderzoek doen naar de Titanic, op zo’n 4000 meter diepte. Een expeditie die gedoemd is te mislukken, zegt Edward  de Groot, schrijver van het boek “75 jaar Titanic”.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


6 reacties op “Dinsdag: pensioenen en protestsongs”

 1. bas zegt: 17-08-10 om 19:45

  Ik hoop dat jullie het beter gaan doen dan het journaal om 18:00 uur

  Daar werd gezegd dat sommige pensioenfondsen tot wel 14 % minder zouden moeten uitkeren volgend jaar – zonder namen te qaan noemen

  Dus zit nu iedereen die geld krijgt van een klein fonds – en wie weet of zijn of haar fonds klein is, we weten dat het ABP groot is, maar verder? – in de zorgen.

  Voor 9 van de 10 betrokkenen voor niets

  Communicatief natuurlijk een grote blunder

  Persoonlijk, ik ben 43 en als ondernemer is het een ver van mijn bed show, vind ik dat de premies in elk geval niet omhoog moeten – want jonge mensen moeten al veel en veel teveel betalen ten behoeve van de koopkracht van de ouderen, maar deze manier van communiceren in het journaal vind ik ronduit bedroevend

 2. Een grof schandaal. De 65+er is de laatste jaren al fors gepakt, geen verhoging pensioen, minimaal AOW. De kosten, zoals voor ieder gezin, lopen steeds verder op denk maar eens aan de ziektekosten, meer premie, minder dekking. Dat de DNB een grote mond opzet is ongelooflijk. Volgens mij hebben ze zoveel boter op hun hoofd (DSB) dat ze nu even flink willen doen ten koste van de 65+er.
  Ook de besturen van b.v. het ABP, veel verdienen en weinig tot geen verstand van beleggen, denk hierbij aan Brinkman, Nypels, als het dan misgaat ga je gewoon weg, liefst met een fijne handdruk. Laat meneer Donner die besturen eens doorlichten en voor gekwalificeerde mensen (in die bedrijfstak) een goed, maar niet bovenmatig hoog, salaris vaststellen.

 3. peter zegt: 17-08-10 om 20:58

  Ja ,LLink kan wel gaan protesteren ,maar dan hadden ze maar onderscheidende content moeten presenteren.

  Echt waar ,was 13 in een dozijn,alleen milieu vriendelijke programma,s bestaan niet als categorie .

  ,,ben ik te min..?? ja LLink was te min!,,

 4. h.v.d.zandt zegt: 17-08-10 om 23:27

  ik hoorde over een website van lotgenoten van mensen die nu nog in uruzgan zijn.
  kunt u me het web adres ervan geven?

  gr
  herman

  ps ben daarin zeer geintersseerd

 5. peter zegt: 17-08-10 om 23:41

  waarom wordt de muziek niet van cd gedraaid. joni mitchell was niet om aan te horen. met lelijke faseverschuivingen in het hoog. het zal een mp3tje zijn van niet meer dan 20kb/s. en dit gebeurt steeds vaker valt me op.

  als het zo moet liever niet, respectloos tegenover radio en muziekliefhebbers

  strange fruit van billie holiday wel weer okay, deze krassende plaat

 6. Jan Verhoeven zegt: 17-08-10 om 23:42

  De zuurstof op grote diepte wordt heel mooi verklaard door de evolutietheorie volgens Thomas Gold: http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Gold

  Een boek dat iedereen gelezen moet hebben die niet alles wil slikken wat de oliemaatschappijen en het IPCC ons op de mjou willen spelden.

Geef een reactie