De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Vrijdag: Hoezo double dip?

Wereldwijd kelderen de beurzen, rentes op staatsobligaties stijgen, gevreesd wordt voor een nieuwe recessie. Een nieuwe crisis. Is daar inderdaad sprake van of bevinden we ons nog altijd in dezelfde crisis, en zal die zich slechts verder verdiepen? We vragen het hoogleraar financiële markten Arnoud Boot.

Hoe zorg je ervoor dat aggressieve probleemjongeren zich leren te beheersen? Geef ze les in vechtsporten. In verschillende steden is dit een succes. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Ray Staring weet het, want hij traint de probleemjongeren.

Na zestien jaar vertrekt er weer een onderzoeksmissie naar Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel. Volgens planetenonderzoeker Daphne Stam kan het onderzoek belangrijke informatie opleveren over het ontstaan van planeten.

Om 5v12: Hoe versla je extravagante Canal Parade voor een land waar homosexualiteit wat moeilijker ligt dan bij ons? Russisch correspondent in Nederland Sophia Kornienko probeert het morgen aan haar landgenoten uit te leggen.

Presentatie: Tijs van den Brink

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Vrijdag: Hoezo double dip?”

 1. door repelius zegt: 05-08-11 om 23:17

  Van den Brink is een prima journalist, alleen jammer dat hij zo’n storend licht dialect heeft.

 2. Jack S zegt: 06-08-11 om 18:45

  Europa is één groot schapenconglomeraat met de economie als herder. Totale uitverkoop van de mens als zodanig, dat is haar totalitair-nihilistische doelstelling. Dat is op zich niet eens zo erg, echter het besef dat het er zo aan toe gaat, daaraan ontbreekt het volledig.

  Het feit dat we telkens weer er alles aan moeten doen en bijdragen om ervoor te zorgen dat de economie in stand blijft, dat geeft toch al aan dat de economie voor de volle 100% afhankelijk is van de mens…
  Hoe kan het dan in godsnaam gebeurd zijn dat we “onszelf voor de volle 100% afhankelijk hebben gemaakt” van de economie???

  Dit is de hoofdvraag waarop snel antwoord moet komen, tenzij we liever allemaal bijdragen om geregeerd te worden door een spook en aldus vrijwillig elke vorm van controle over ons eigen leven “overlaten” aan dit spook!!!

  P.S. Het antwoord ligt besloten in de vraag…

 3. rob zegt: 06-08-11 om 23:53

  De schulden van regeringen is dat ministers maar niet begrijpen dat ze de tering naar de nering moeten zetten i.p.v. constant Sinterklaas willen spelen op kosten van de burgers. En de economie zowel in Nederland, als wereldwijd wordt bepaald door een stelletje paniekzaaiers die alles op korte termijn willen verdienen en maar niet willen begrijpen dat er geen constante groei mogelijk is in de waarde van aandelen. De waarde van aandelen zegt immers niets over de werkelijke economische waarde van bedrijven. Dus dat nu de aandelen wat minder waard zijn, betekent dit geen werkelijke crisis. Maar dat willen de regeringen wel verkondigen, omdat ze dan meer belastingen kunnen afdwingen bij de burgers en daardoor meer macht willen vergaren, zodat ze ondanks alles toch voor Sinterklaas kunnen spelen.

 4. Bas zegt: 07-08-11 om 10:10

  Aan economie, zoals door economen bedreven mankeert heel erg veel.

  Economieboeken voor leken beginnen op blz 1 met ‘economie is de vergroting van het welzijn, maar nu dat niet te meten is, houden we het op de welvaart’.

  En vervolgens vergeten ze dat het eigenlijk om het welzijn gaat.

  Maar, wie op de economie wil schelden, de grote beschavingen zijn allemaal verdwenen door een economische crisis: Het was niet meer mogelijk om de steden te voeden, en dus stortte de economie – of ze nu met geld of met schelpen betaalden – in elkaar.

  Economen zijn wel degelijk zinvol, maar – dat moet ik Jack nageven – je mag ze nooit aan het roer zetten. Hun adviezen moeten door anderen goedgekeurd worden.

  Maar ze staan wel aan de top, helaas.

Geef een reactie