De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Maandag: en weer een hack…

Lagen vorige week de gegevens van meer dan 500 klanten van KPN op straat, maandag bleek de beveiliging van een database van internetprovider Creation Point gekraakt, waardoor de adresgegevens van honderdduizenden mensen openbaar werden. Hoeveel zorgen moeten we ons maken over onze internetveiligheid? Eva Jinek vraagt het aan Michel van Eeten, hoogleraar bestuurskunde aan de TU/Delft en lid van de Nationale Cyber Security Raad.

Tien ambassadeurs van Midden- en Oost-Europese landen kondigden zondag aan een brief te sturen aan premier Rutte, waarin zij hun zorgen uiten over het meldpunt van gedoogpartner PVV waar mensen terechtkunnen met klachten over Polen en andere arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa. Correspondent Tijn Sadee vertelt vanuit Straatsburg hoe de stemming erover in Europa is en of Nederland hier nog last mee gaat krijgen.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beschuldigt aartsrivaal Iran van de bomaanslagen op Israëlische diplomaten in India en Georgië. Iran ontkent dit. Correspondenten Monique Hoogstraten  en Thomas Erdbrink berichten uit respectievelijk Israël en Iran.

In Den Haag Vandaag een reportage van verslaggever Hans Andringa over het bezoek dat Emile Roemer (SP) vandaag bracht aan een sociale werkplaats in Tilburg. Hij nam zijn collega’s Mark Rutte (VVD) en Job Cohen (PvdA) mee.

En om 5 voor 12 de zoon van architect Piet Blom.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


3 reacties op “Maandag: en weer een hack…”

 1. Kees zegt: 14-02-12 om 11:13

  In Georgië hebben ze explosief gevonden in de auto van een Armeniër en tijdig onschadelijk gemaakt. Gisteren, op Schiphol heeft in de bagage van de verdachte man, die zei een bom te hebben, geen explosief gevonden. Zie meer over Georgië: http://georgisch.blogspot.com

 2. Bas zegt: 14-02-12 om 13:06

  @ Hacken

  Ik lees dat het college voor de bescherming van persoonsgegevens graag bedrijven die gehackt zijn wilt beboeten.

  Tsja, als je je niet beveiligt kan ik me er iets bij voorstellen. Maar volgens mij is de hacker de echte crimineel, niet het bedrijf.

  en dus moeten die hackers aangepakt worden.

 3. Annie Vishaak zegt: 14-02-12 om 13:48

  Zo vreemd is dat hacken niet hoor. Net zoiets als inbreken.

Geef een reactie