De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Zaterdag: waarom is het NU precies crisis in Gaza?

Niemand zag dit aankomen: zo’n snel escalerende situatie in de Gazastrook en Israël. Hoe kan dat? En wat is de rol van Iran en Qatar? Dat bespreken  we onder meer met  NOS-correspondenten Thomas Erdbrink en Sander van Hoorn. Max van Weezel gaat vervolgens de diepte in met VVD-partijvoorzitter Benk Korthals.  Politiek inhoudelijk staat Rutte er wel, maar heeft hij het vertrouwen van de VVD-leden echt hersteld? En dan een bijzondere IDFA-documentaire: The Only Son. Journalist en documentairemaakster Simonka de Jong reisde met de Tibetaanse jongen Pema en zijn zus Sumchog mee terug naar hun ouders  in hun geboortedorp Dolpo hoog in het Nepalese hooggebergte. Pema studeert in Nederland, Sumchoq is geadopteerd en opgegroeid in Almelo. Hun ouders verwachten dat Pema terugkomt en trouwt met een meisje uit  het geboortedorp. De druk is enorm.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Zaterdag: waarom is het NU precies crisis in Gaza?”

 1. Hamas gunt nu rivaal Fatah het diplomatiekje succesje bij de VN niet.
  En waarom het al jaren raketten regent?

  http://likud.nl/2012/11/wat-wi.....eigenlijk/

 2. Michaël zegt: 18-11-12 om 00:57

  Wat een tendentieuse verslaggeving omtrent het conflict waarover de heren Sander van Hoorn,Max van (K)wezel en Thomas Erdbrink wat lacherig en luchtig klessebessen maar weinig nieuws weten te brengen.

 3. Guy Enpassant zegt: 18-11-12 om 16:07

  Ik kan me natuurlijk vergissen, maar volgens mij zitten we in een globale crisis. Dat merken ze zelfs in Groenland.

 4. Bernard Visser zegt: 19-11-12 om 19:26

  Het gaat in ieder geval niet om Israel, voor de oprichting van deze staat waren Joden ook al doelwit. Lees de geschiedenisboeken maar. Het is treurig dat de jarenlange rakettenregen op Israel amper in het nieuws is gekomen … en het groots reageren erop nu wel. Dit is nu de berichtgeving anno 2012 waar de belastingbetaler aan meebetaald. Trieste zaak.

Geef een reactie