De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Woensdag: Napoleon en studiefinanciering

De Veiligheidsraad kwam vanavond bijeen voor een spoedvergadering om de toestand in Oekraïne te bespreken. Correspondent Geert Groot Koerkamp vertelt over de situatie in Oekraïne en wat de Russen vinden van de spoedvergadering van de Veiligheidsraad.

De band Alderliefste bestaat 20 jaar en is in de studio. Ze spelen twee chansons. Ook te gast is Bart van Loo, hij is chansonkenner, maar komt naar de studio omdat hij een boek heeft geschreven over Napoleon: “Napoleon. De schaduw van de revolutie.” En dan is het morgen ook nog de dag van de Franse taal.

De drugsbestrijding in Afghanistan is mislukt, constateerde de baas van de UNODC vandaag - de VN-organisatie tegen drugshandel en -criminaliteit. Ondanks de miljoenen die de donorlanden hebben geïnvesteerd in de vernietiging van de papaververbouw, groeit de productie dit jaar weer met 17 procent. Journalist Antoinette de Jong schreef een boek over de papaverproductie en de wereldwijde heroïnehandel, getiteld: “Poppy: trails of Afghan Heroin”.

En vrijdag worden op het Malieveld duizenden studenten verwacht in protest tegen het nieuwe stelsel van studiefinanciering. Wouter Marchand promoveert donderdagavond op de studiefinanciering in Nederland en weet hoe die de afgelopen tweehonderd jaar werd geregeld.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


5 reacties op “Woensdag: Napoleon en studiefinanciering”

 1. G.B. zegt: 13-11-14 om 07:24

  Tsja, de studiefinanciering… Productiewerk is al naar het verre oosten verdwenen – Nederland moet een kenniseconomie worden – maar investeren in kennis en toekomst?

  Zo stort elke beschaving een keer in. De Egyptische, de Griekse, de Romeinse. Nu is de West Europese aan de beurt.

 2. Bas van Stapelberg zegt: 13-11-14 om 08:31

  Zal luisteren, ben benieuwd of er nog schokkende punten behandeld worden. Betreft Oekraïne is de anti Rusland propaganda gigantisch mislukt. De dag van de Franse taal? Nou kan ik me voorstellen dat de Duitse taal mooi is, maar de Franse taal? Wat een apen taal is dat zeg .Altijd zwaar overdreven behandeld in de media, dit land en hun taal.
  Drugsbestrijding in Afghanistan? Is dat een 1 aprilgrap. Mensen moeten nu toch wel eens door krijgen dat de heroïnehandel in handen is van de internationale financiële maffia. Taliban is niet verdreven uit dit land om de sharia.
  En ja het leenstelsel, de doodsteek wordt het voor kinderen die willen gaan studeren en toevallig zijn geboren in modale gezinnen. Met je schuld krijg je nog geen lening om een horloge te kopen. De verschrikkelijke leugens van politici die zo ontzettend dom zijn om banken te vertrouwen tart iedere beschrijving.Ga er van uit dat je geen lening gaar krijgen met een schuld, en hoe ze die schuld noemen zal de banken echt aan hun reet roesten.

 3. leuk artikel, bedankt!

 4. Bernard Visser zegt: 14-11-14 om 17:32

  Waar ouders al worden gestraft vanwege het niet hebben van een koopwoning en dus huren, zijn zij nu extra de dupe. Naast kost- en inwoning voor de studenten (hun kinderen) nu ook de studies betalen. In dit land stem ik dus nooit meer.

  De toestand in de wereld, sjaaa .. het is (denk ik) vergelijkbaar met het hedendaagse verkeer van Amsterdam. Sta maar eens netjes voor een rood verkeerslicht te wachten terwijl de andere richtingen geen verkeersaanbod hebben … alle ellende zit in de mens en dat verandert de mens (zelf) niet.

 5. G.B. zegt: 15-11-14 om 12:04

  @gestraft vanwege het niet hebben van een koopwoning@
  Laat ík nu altijd het idee hebben dat ik word gestraft vanwege het wél hebben van een koopwoning… ;-)

Geef een reactie