De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Zondag: Willem Witteveen

Willem Witteveen kwam om bij de MH17-ramp. Nu, vier maanden later, verschijnt postuum zijn laatste boek; ‘De Wet als Kunstwerk.’ Presentator John Jansen van Galen praat met vader Johan Witteveen en Witteveens laatste promovenda Meike Bokhorst over de jurist en de mens Willem Witteveen.

Het is billenknijpen voor de pluimveehouders. In Hekelkamp is een vorm van vogelgriep gevonden. Besmettelijk voor de mens, dodelijk voor de kip. Miljoenen gaat het kosten, vreest voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders Gert-Jan Oplaat. Of heel Nederland met mondkapjes langs de kinderboerderijen moet hoort u van viroloog Ab Osterhaus.

Home zo heet de aangrijpende film van Ramon Gieling. Hij laat twee jaar uit het leven van de illegale vluchteling Cyriaque uit Ivoorkust zien. Beiden vertellen over die twee jaar en hoe het nu met Cyriaque gaat.

En om 5 voor 12 eindelijk antwoord op de vraag; Wie heeft Amerika ontdekt? Volgens de Turkse president Erdogan waren het moslims, professor maritieme geschiedenis Henk den Heijer geeft een wetenschappelijk onderbouwd antwoord.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie