De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Dinsdag: Zorgdebat met staatssecretaris Van Rijn

Foto: ANP

De Tweede Kamer debatteert vanavond met staatssecretaris Martin van Rijn over de kwaliteit van de verzorgingshuizen. Een bij voorbaat beladen debat, sinds Van Rijn werd geconfronteerd met het verhaal van zijn eigen vader in dagblad AD, over tekortschietende zorg aan zijn moeder. Hans Andringa doet verslag.

Een kleine half miljoen Nederlanders mogen morgen hun stem uitbrengen. In zes gemeenten worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Het gaat om de zogenaamde herindelingsgemeenten. Zegt de uitslag daarvan morgenavond iets over de verhoudingen in de landelijke politiek? Daarover een gesprek met Marcel Boogers, hoogleraar Innovatie en Regionaal Bestuur aan de Universiteit Twente.

Japan is in zes jaar voor de vierde keer in een recessie beland en steeds vaker hoor je onheilspellende analyses, dat Japan wel eens ons voorland zou kunnen zijn. Daarom de vraag: wat gaat er mis in Japan en wat kunnen wij daarvan leren. Dat vragen we aan professor Rien Segers, lector Aziatische Bedrijfsstrategie aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Morgen verschijnt het boek Schermgaande jeugd van Patti Valkenburg, hoogleraar Media, Jeugd en Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam. Ze onderzoekt al decennia het mediagebruik van de jeugd. Televisiekijken is helemaal uit, dagelijks brengen jongeren zo’n zes uur door op een mobieltje of tablet. En dat élke dag weer. Valkenburg is daar opvallend positief over.Vanavond haar uitleg.

Om 5 voor 12 belt Mieke van der Weij met dr. Henk Post, die morgen zijn vierde doctorstitel gaat bemachtigen. Een record?

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


2 reacties op “Dinsdag: Zorgdebat met staatssecretaris Van Rijn”

 1. Job van de Pijpekamp zegt: 19-11-14 om 23:16

  Hi,
  jullie speelde ‘n nummer met veel blazers om ongeveer 10 voor 12 dinsdag avond, mag ik weten wie dat waren ?
  Bedankt, Job

 2. Redactie Oog zegt: 20-11-14 om 13:55

  Hallo Job,

  Dat was het nummer Durban poison van Benjamin Herman, van zijn album “Blue sky blond” sept. 2009.

  Redactie Oog

Geef een reactie