De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Rob Trip

Na een studie Sociale Wetenschappen (politicologie en massacommunicatie) begon Rob Trip in 1986 bij Omroep Gelderland als verslaggever/presentator. Daarna, tussen 1989 en 1995, was hij verslaggever/presentator bij de voormalige radioactualiteitenrubriekVeronica Nieuwsradio. In 1991 werd Trip presentator van het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen. Tussen 1995 en 2008 was hij één van de presentatoren van het NOS Radio 1 Journaal. Hij was vooral te horen in de ochtenduitzendingen. Daarnaast presenteerde hij een aantal jaren NOVA  en vanaf 1997 was hij ook presentator van het televisieprogramma Buitenhof.
Vanaf de tweede helft van 2008 werkte Trip aan de serie De Oorlog. Negen afleveringen over Nederland in de Tweede Wereldoorlog, die eind 2009 werden uitgezonden. In september 2009 keerde hij terug naar ‘het Oog’, waar hij tot januari 2010 weer wekelijk was te horen. Sinds januari 2010 presenteert Rob Trip het NOS Journaal van 20.00 uur. Vanaf half mei 2013 is Trip om de week op woensdag op Radio 1 te horen als presentator van NOS Met het Oog op Morgen

“Over het Oog kan ik kort zijn: ik ben er inmiddels achter dat ik niet zonder kan. Een echt gesprek, aan het einde van de dag, en dan ook nog eens in een radiostudio. Van tevoren een boek lezen, van iemand die je ‘s avonds interviewt. Het enige programma dat ik ken, waaraan vrijwel niks is veranderd en dat toch ijzersterk is gebleven.

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie