De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Max van Weezel

max.JPG

Max van Weezel (9 juli 1951) is al een oudgediende bij Met het Oog op Morgen. Sinds 1995 is Van Weezel vaste presentator van Met het Oog op Morgen. Hij presenteerde op verschillende dagen, maar sinds april 2011 is de zaterdag “zijn” avond.

Hij studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1976 is hij werkzaam in de journalistiek. Hij schrijft al lange tijd in Vrij Nederland en was daar onder meer parlementair redacteur, chef opiniepagina en adjunct hoofdredacteur. Nu schrijft hij wekelijks als politiek commentator.

Op zaterdagmiddag is Van Weezel ook al te horen op Radio 1, als presentator van Argos bij de VPRO. Eerder presenteerde Max radioprogramma’s als In de Rooie Haan, Spijkers met Koppen en Punch bij de VARA en Het Gebouw bij de VPRO. Ook presenteerde hij Weldenkende Mensen en Uit het Nieuws bij de NPS en het Radio 1 Journaal bij de NOS. Van Weezel won twee keer de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek.

 Van Weezel: “Het Oog is een prachtprogramma met een eigen identiteit en een ijzersterke redactie met veel ervaring. Het is een jongensdroom die is uitgekomen.” 

 

 

« Terug naar het overzicht


4 reacties op “Max van Weezel”

 1. Ik hoorde op ‘het oog’ over het 75-jarig bestaan van de A12.
  Wat ik miste was dat het laatste stuk, richting Duitsland, in de oorlog het ‘hazepad’ werd genoemd. Met Dolle Dinsdag vluchtten de Duitsers en met hen de NSB-ers richting Duitsland. Vandaar de naam ‘hazepad’. Later kwamen ze helaas terug!

 2. max van weezel heeft nooit het gebouw van de vpro gepresenteerd. john jansen van galen wel, en ook harmke pijpers, felix rottenberg en ik.
  stan van houcke

 3. Kees Verreijt zegt: 11-05-13 om 23:58

  Beste heer van Weezel,

  Nog even op de valreep,

  Het prachtige liedje van Gerard van Maasakkers zong hij als rasechte Brabander in het Brabantse dialect

 4. elly lousberg dautzenberg zegt: 06-11-13 om 11:58

  geachte heer Van Weezel, even een vraagje. Wanneer was dat ook alweeer toen u met Uw dochter op een avond , naar geloof ik Abba, bent geweest, en zij ‘s avonds bij het Oog door de presentator werd opgebeld en haar gevraagd werd hoe ze het gevonden had. Hier denk ik nog vaak aan, en hoe is het nu met haar?

Geef een reactie