De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Over Met het Oog op Morgen

Met Het Oog Op PresentatorenMet het Oog op Morgen is het NOS-radioprogramma dat elke dag de uitzendingen op Radio 1 besluit. Het Oog is er zeven dagen per week van 23.00 uur tot middernacht. Het brengt aan het eind van de dag een overzicht van het nieuws, de ochtendkranten en journalistieke interviews met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek. Elke dag van de week heeft zijn eigen presentator.

Door deze vaste dag, de persoonlijke opening van het programma en de manier van interviewen, drukt de presentator een eigen stempel op de uitzending. We noemen Met het Oog op Morgen ook wel een ´journalistieke personality show´.

De ijzersterke formule en de persoonlijkheid en kwaliteit van de presentatoren zorgen ervoor dat het Oog al 34 jaar een uniek radioprogramma is dat zeer goed beluisterd en hoog gewaardeerd wordt.

redactie_tcm44-202321.jpgDe vaste indeling van het programma wordt gevormd door de drie rubrieken Vandaag in het Nieuws, De Krant van Morgen en Den Haag Vandaag.

In Vandaag in het Nieuws wordt het nieuws van de dag verteld aan de hand van geluidsfragmenten (die op radio, tv en of internet zijn uitgezonden die dag).

De Krant van Morgen geeft een overzicht van de belangrijkste artikelen in de ochtendkranten en in Den Haag Vandaag komt het Haagse politieke nieuws aan de orde.

Naast de drie vaste rubrieken worden er elke avond actuele onderwerpen besproken. Hiervoor worden gasten in de studio uitgenodigd. Dit zijn mensen uit de actualiteit, betrokkenen bij het nieuws en soms deskundigen. De gasten vormen een belangrijk onderdeel van de uitzending. Ze zorgen samen met de presentator voor journalistieke, informatieve of ontroerende gesprekken.

De uitzending wordt afgesloten met de rubriek ‘Vijf voor twaalf’. Met een kwinkslag wordt het nieuws van die dag of het nieuws van de komende dag in een ander perspectief geplaatst. Het is in elk geval bedoeld om de luisteraar nog even wakker te houden, tot het programma om middernacht ten einde is.

Het Oog is trouwens ook te beluisteren via de Wereldomroep.

Lees meer over de presentatoren van het Oog:

« Terug naar het overzicht


66 reacties op “Over Met het Oog op Morgen”

 1. frank orlemans zegt: 09-08-11 om 21:00

  Nu er weer een gevalletje nepotisme in de subsidiewereld, genaamd Mariko Peters, komt bovendrijven, wil ik bij deze de stelling aan dat het graaien, de vriendjespolitiek en het exorbitante belonen zowel in de financiële wereld als in de subsidie wereld en het publieke domein van hetzelfde ongewenste niveau is, waarbij gesteld kan worden dat politiek rechts zich meer thuis voelt in de financiële wereld en politiek links zich fijner voelt in de subsidie wereld en het publieke domein.
  Dit zou je één van de nadelen van ons, over het algemeen positieve, poldermodel kunnen noemen. Men heeft elkaar, nadat de maatschappelijke organisaties en de sociale partners weer tot overeenstemming waren gekomen, z’n gang laten gaan. Raden van toezicht, raden van bestuur, adviesraden en besluitnemers zijn in beide werelden een netwerk van gelijkgestemden geworden. Misstappen worden toegedekt door onderzoekscommissies en mensen die het te bont maken, worden overgeplaatst naar andere delen van het land met behoud van een zelfde functie. Dit proces is reeds 30 jaar aan de gang. Het maakt niet uit wat voor regering we hebben. Financiën blijft over het algemeen rechts en subsidieverstrekking en het publieke domein blijft gedomineerd door links.
  Kom op, mensen, doe er iets aan. Weg met die vriendjespolitiek. Win het vertrouwen in de samenleving terug. En nu we toch ergens moeten beginnen, zou ik zeggen: Mariko, tot ziens.

 2. Kees zegt: 22-08-11 om 00:53

  Beste redactie,

  Zouden jullie misschien de telefoonverbinding (in de uitzending van het Oog op het moment) kunnen verbreken met die Libische ‘persoonlijk betrokken’? Net als met de Arabische revoluties eerder dit jaar is het nu ook weer gebruikelijk om een dergelijk iemand te bellen, maar ze zeggen meermaals domme dingen en voegen niets toe.

  Zo heeft hij het over ‘non-verbale communicatie’ zoals ‘intonatie’…

  Ook u moet door hebben dat meneer Van Galen niets met deze man kan.

  Met vriendelijke groeten,

  Kees

 3. Marianne zegt: 22-08-11 om 23:48

  Betreft afscheid Eva Jinek van de NOS.

  Jammer dat de prettig presenterende Eva de NOS gaat verlaten, dus ook het Oog. Ik zal haar missen met haar betrokkenheid en prettige stem en wens haar alle goeds toe in de toekomst.

 4. Annet Klinkhamer zegt: 04-09-11 om 23:23

  Mannen bij Ikea. Daar hadden ze toch de ballenbak voor uitgevonden??

 5. C. Verbrugge zegt: 06-09-11 om 00:24

  Koelewijns verhaal erg interessant. Maar spoedcursus articulatie gewenst, want lastig verstaanbaar. Zou graag voor de rest van de maand zijn verhalen goed kunnen volgen. Voorkeur voor econoom voor oktober: Arnoud Boot.

 6. Harm-Jan van Dam zegt: 06-09-11 om 23:11

  dinsdag 6 september,
  Nee, Mieke van der Weij, Zuid Italie heette geen Nieuw Griekenland maar Groot Griekenland (Magna Graecia):

 7. Adriaan zegt: 09-09-11 om 08:05

  Goedemorgen!

  Welke technicus heeft op donderdag dienst? De podcasts van de donderdag uitzendingen van 8 sept en 1 sept ontbreken…

  Groetjes,

  Adriaan

 8. Judith Lian zegt: 16-09-11 om 12:35

  Beste redactie,
  Als trouwe netluisteraar van Het Oog, valt het mij de laatste tijd op hoe ontzettend veel nadruk er wordt gelegd op de slechte tijden. Hoe moeilijk Nederlanders het hebben en zullen hebben dankzij de economische malaise wordt doorlopend besproken en geanalyseerd. Luisterend naar het Oog (en andere Radio 1 programma´s) lijkt het soms wel alsof de Nederlander aan de rand van de finaciële afgrond staat.

  Van de week publiceerde het Noorse Bureau voor de Statistiek, het Statistisk Sentralbyrå, een aardig onderzoek, dat het ach en wee denken in NL in een ander licht plaats.

  Daar waar Noorwegen ‘s werelds hoogste lonen heeft, blijkt dat niet de Noorse maar de Nederlandse consument de beste koopkracht heeft!
  Met andere woorden, kijkend naar hoeveel diensten en waren men zich kan veroorloven, is de Nederlander beter af dan alle andere landen die werden meegenomen in dit onderzoek.

  http://www.ssb.no/vis/magasine.....12-01.html

  Misschien iets om eens aandacht aan te besteden in deze tijden van doemdenken en het wellicht een tikje overtrokken Nederlandse zelfmedelijden?

  Met vriendelijke groet en dank voor een top programma, uit zonnig Norwegen,

  Judith Lian

 9. Karen zegt: 17-10-11 om 13:37

  Beste Redactie,

  Met het vernieuwen van de oude vertrouwde tune ben ik weer benieuwd geworden naar het verhaal over de alternatieve versie die sinds 1980 op 4 mei gedraaid zou worden. Welke versie werd er vroeger op 4 mei gedraaid en sinds wanneer is hiermee gestopt?

  Met vriendelijke groet,
  Karen

 10. Wout Jonker zegt: 22-11-11 om 10:55

  Waar ik mij (al jaren) bijzonder over verbaas is het volgende.

  Mijn vrouw en ik luisteren in bed altijd naar jullie programma, maar het lijkt erop alsof jullie muziekkeuze alleen maar bedoeld is om luisteraars te treiteren of gek te maken. Hoe kunnen jullie in godsnaam zulke vreselijke muziek (in veel gevallen niet eens te bestempelen met de titel ‘muziek’) uitzenden. Het wordt alsmaar erger en erger en steeds zetten wij de radio dan maar op het allerlaagste volume tot het volgende gespreks onderwerp. Gisteravond hadden jullie kennelijk ook weer ‘muzikanten’ in de studio en dat kunnen jullie toch zelf niet aanhoren ?!, kattegejank is daar nog mooi bij vergeleken. Waar halen jullie het vandaan en wie kiest deze verschrikkelijk slechte muziek eigenlijk steeds uit. Onbegrijpelijk !

 11. Rhinosj zegt: 30-11-11 om 00:46

  Leuk hoor, de vergelijking dat het redden van Limburg gelijk is als dat van Griekenland. Voor mij ligt er aan de basis 1 groot verschil! De Limburgers willen werken en zouden bezuinigingen accepteren. De Grieken weigeren dit en gaan steeds meer rebelleren. Bovendien is de corruptie daar niet uit te roeien. Als het nu de Grieken niet zijn zullen morgen de Italianen ons wel de das om doen. Op langere termijn… Niet houdbaar. Beter nu even slikken dan morgen alles kwijt zijn.

 12. Een woord van dank aan Trudy Vendrig voor vele jaren vertrouwd geluid op de radio. nooit een fout of hapering en nu ook weer zo bescheiden bij haar afscheid. Fare well!
  m vr gr ‘
  Paul

 13. fred schalekamp zegt: 16-01-12 om 00:15

  drietakt motoren bestaan niet. Saab had vroeger tweetakt motoren.

 14. Geachte redactie,

  Elke avond luister ik met veel genoegen naar de gedichten uit de Top-100 van de Turing nationale gedichtenwedstrijd. Deze wedstrijd is vernoemd naar de Britse wiskundige Alan Turing, die bekend is van de Turingmachine, de Turing-test en zijn bijdrage aan het kraken van de Enigma-code in WO II. Zijn naam wordt in uw programma helaas consequent verkeerd uitgesproken. De uitspraak is niet “tuuring” maar “tjoering”.

  Met vriendelijke groet,

  Marjolein Degenaar (een van de “Top-100 dichters” van dit jaar)

 15. Jouwert zegt: 30-01-12 om 09:08

  Beste Oog-redactie, de laatste week zijn de podcasts helaas niet meer up-to-date. Heel jammer. Is dit een tijdelijk probleem, of wordt het structureel? Het is altijd heerlijk om ‘s ochtends op de fiets het Oog van gisteren te luisteren…
  Dank!
  Jouwert

 16. Hans Unger zegt: 02-02-12 om 19:37

  In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw besteedde u ‘e’en aflevering van Het Oog vrijwel geheel aan een gesprek met de vrouw van A.F.Th van der Heijden over het boek Tonio, over hun bij een verkeersongeval omgekomen tienerzoon. Vreselijk, maar ik vroeg me af: voor wie, behalve dan de direct betrokkenen, is zo’n gesprek van bijna 50 minuten interessant? Wat leren wij ervan om de zieleroerselen van mevrouw Van der Heijden aan te horen? Als je het vergelijkt met de ouders van tientallen andere kinderen die jong om het leven komen, maar die niet op de radio worden gevraagd. Omdat hun echtgenoot niet A.F.Th heet.

 17. Wim zegt: 03-02-12 om 14:28

  Geachte Oog-redactie,

  Ik sluit me aan bij de reactie van Jouwert van 30-1: de podcasts van het Oog worden niet meer standaard elke nacht geplaatst. Blijft dit onregelmatig (de uitzendingen zijn dan al snel gedateerd) of is dit een tijdelijk probleem en gaat u het Oog weer dagelijks uploaden? Uiteraard hoop ik het laatste, zo niet dan verliest u een trouwe Oog-luisteraar. En dat is natuurlijk erg jammer. Voor mij, maar eigenlijk ook voor u. Toch?

 18. Turings naam wordt in uw programma helaas consequent verkeerd uitgesproken. De uitspraak is niet “tuuring” of “tjoering” of zo, maar “teuring”. Zo sprak Turing zijn eigen naam althans zelf uit. Bron: Robin Gandy (Turings enige promovendus), lezing Utrecht 1995.

 19. Bezoek president Gauck op bevrijdingsdag ondanks vrijheid van SS-er Klaas Faber

  Het is m.i. onbestaanbaar dat president Gauck de 5-meilezing in Breda gaat houden, terwijl oorlogsmisdadiger Klaas Faber nog in Duitsland vrij leeft. Eerst Faber in het gevang, dan leuk doen op bevrijdingsdag met Duitsers.

  Er is sinds 1945 niet één – herhaal niet één – Nederlandse oorlogsmisdadiger door Duitsland uitgeleverd. Faber is hier veroordeeld voor 22 moorden en exact 60 jaar geleden gevlucht uit nota bene: Breda

  Ik ben daar woedend over, ook omdat het Nat. Comité 4 en 5 mei dat dit organiseert, allang de bezwaren van o.m. Joodse zijde kent maar er niets mee doet.

  Arthur Graaff
  hoofdred. Nieuws-wo2.tk

 20. Peter Zijsveld zegt: 29-04-12 om 10:03

  Geachte heer, mevrouw,
  Ik luister regelmatig de podcast ‘s morgens tijdens het hardlopen en ben een groot fan van het oog. Echter, de podcasts worden vaak onregelmatig geplaatst, soms pas na 2 of 3 dagen. Op fora in Itunes wordt hierover veel beklag gedaan door verschillende luisteraars. Is het mogelijk dit te verbeteren?

  Vr Gr Peter Zijsveld

 21. Fam Van Lierop zegt: 08-05-12 om 23:46

  Goedenavond,
  Een opmerking: wat is het jammer dat een boodschap zo verloren gaat wanneer de boodschapper in elke zin een aantal hmmen inlast.
  Dit was vanavond het geval met de persoon die verhaalde over de verdwenen boeken. Maar hij is helaas geen uitzondering! Bij ons gaat de radio dan uit.

  MVG,
  Fam van Lierop.

 22. Geachte mevrouw Jinek
  Met veel waardering voor uw presentaties heb ik toch een opmerking n.a.v. de uitzending van gisteravond. Uw uitspraak van de naam van Garcia Márquez is incorrect, de klemtoon valt op ‘Már’. Als hij straks echt dood is, kunt u zijn naam dus goed uitspreken.
  Met vriendelijke groeten,

  Els Smit, Terschelling

 23. Zou een goede rtl presentator ook niet gewoon het oog moeten kunnen presenteren?
  bv een man alls Nieman.

 24. Beste redactie,

  Kissmekillme heeft een alternatief EK-popliedje gemaakt (gisteren gedraaid door Leo Blokhuis bij Studio Sportzomer).
  Benieuwd wat je er van vindt.

  http://www.kissmekillme.eu

  http://www.ekhits.nl/278/kissmekillme-kick-it!

  Groet,
  Arne

 25. hollander zegt: 25-06-12 om 23:42

  Laat die champion of the earth nou eens uit praten man!!

 26. rietje de krijger zegt: 22-07-12 om 13:59

  Ben nog steeds erg blij met HET OOG. Dat hier en daar een foutje insluipt begrijpelijk. Het is actueel en waar gewerkt wordt vallen spaanders. Ben ook blij dat de tune dezelfde is gebleven.

 27. Jan Hendrik Vermeulen zegt: 02-08-12 om 18:33

  Mijn complimenten voor degene die de muziek uitkiest. Elke avond verrassend en het enige nadeel is dat ik de volgende dag ‘kapitalen’ kwijt ben om al dat moois aan te schaffen. Gisterenavond bijvoorbeeld Annett Louisan en DobaCaracol. Verder is het programma absoluut mijn favoriete nieuwsprogramma. Ik woon in Rotterdam en dan luister ik voor 11 uur altijd een tijdje naar Radio Rijnmond, naar het nieuws o.a. en daarna heerlijk ‘Met het oog op morgen’! Radio is zoveel leuker dan tv!

 28. Frans B zegt: 10-09-12 om 23:57

  Wie is deze presentatrice? Ik herken haar niet.

 29. Hans Muller zegt: 30-10-12 om 00:42

  Geachte redactie,

  Realiseert u zich dat “Joan as Police Woman” in uw uitzending vreselijk vals zingt? U hoeft mij niet te geloven, vraagt u het maar na bij musici.

  Groeten en beterschap,

  hans muller

 30. Alf Tent zegt: 05-11-12 om 22:26

  Beste mensen,

  Decennia lang luister ik vrijwel dagelijks met veel genoegen naar Het Oog. Daar ik de radio en uw programma zeer waardeer en een warm hart toe draag durf ik een klein minpunt aan te kaarten. Ik zie radio 1 en met name Het Oog als een nieuws en informatiebron. Daarom ervaar ik muziek als een onwelkome onderbreking en de laatste tijd ook nog eens de live muziek. Ik krijg de indruk dat u streeft naar muziek die door zoveel mogelijk luisteraars word gewaardeerd met als gevolg kleurloos behang. Voor muziek bestaan andere zenders en CD’s. Ik luister dan naar mijn eigen keuze vaak met koptelefoon zodat ik mijn omgeving daar niet mee lastig val.
  Tot slot: verander niet te veel, jullie hebben je al lang bewezen en doen dat iedere avond weer.

  Vriendelijke groet en tot vanavond.

 31. Letty Gründemann zegt: 15-11-12 om 13:33

  Vanaf haar oprichting ben ik een trouw luisteraarster voorzover mijn omstandigheden dat toelaten. Echter, ik vind dat de kwaliteit van de presentatie achteruitloopt door het inschakelen van presentatoren die mijns inziens daartoe niet voldoende journalistieke kwaliteiten bezitten.
  Ik erger mij bijvoorbeeld als een presentator het Engels niet machtig is als deze, in die toch al vermaledijde “muzikale” interventies, doodleuk overschakelt naar Nederlands.
  Ook erger ik me aan het om de haverklap interrumperen van een gast als de laatste nog maar nauwelijks begonnen is om argumenten aan te dragen. Het intervieuw verandert in een agressief debat van de kant van de presentator.
  Regelrecht kleinerend wordt het als de presentator zich geroepen voelt deze op taal te corrigeren: “planten en dieren” moesten bijvoorbeeld plaats maken voor “fora en fauna”. Gast en luisteraar, worden teruggezet op de stoeltjes van de kleuterschool. Voor dezelfde presentator bleek het onmogelijk een jaar of tien geleden een debat tussen minister van justitie Donner en advocate Böhl behoorlijk van de grond te laten komen. Ongelofelijk frustrerend voor kijkers die genoten van de geestige scherpzinnigheid van beiden die hierin aan elkaar gewaagd waren. De stem van de presentator werd minstens even belangrijk geacht.

 32. Ritchie Pairun zegt: 20-11-12 om 00:26

  Dag redactie, van ‘met het ook op morgen’. Mijn vraag is waar de stem van Eva Jinek is. Kijk er de hele week al naar uit, het is toch maandag?

  Mvg,

  Ritchie Pairun
  Student Journalistiek

 33. De dood van de grensrechter.

  Kan de KNVB niet verplicht stellen dat altijd 112 word gebeld?
  Er was geen politie gebeld en er was geen dokter of ambulance die de man onderzochten voor hij naar huis ging.
  Iedereen heeft mobiele telefoon. Dus maak een telefoontje 112 verplicht.

  Eddy Helsinki

 34. Let Op, de uitzending van 26-11-12 staat verkeerd in de podcast, ook de files hebben niet de juiste naam (moet zijn 26-11-12 ipv 26-12-12):
  zie de podcast:
  Met het Oog op Morgen 26-12-12
  dinsdag 27 november 2012 1:00
  Dagelijks het Oog op Morgen waarmee de NOS radio wordt afgesloten. Iedere dag een andere presentator. Met vaste rubrieken en verrassende gesprekken.

  Media files oogopmorgen261212.mp3 (Geluid met MP3-indeling, 0 bytes)

  http://content50c1a.omroep.nl/.....261212.mp3

  Han Holster

 35. Nico zegt: 24-01-13 om 12:53

  Beste Redactie,

  Alhoewel niet echt belangrijk zou ik het fijn vinden als het podcastlogo van ‘Het Oog’ automatisch ook wordt gedownload. Beter voor de herkenbaarheid!

 36. Is het mogelijk dat de playlist weer wordt bijgehouden?!? De link verwijst nu 26/12/’12 als meest recente datum…

 37. Nico zegt: 01-03-13 om 17:46

  Pas werd trots verteld dat het hele programma door vrouwen werd gemaakt. Wat goedkoper. Mooi hoor ! Is de technicus ook een vrouw? Is daarom de podcast weer niet bijgewerkt ??
  Duh !

 38. Nico zegt: 01-03-13 om 17:49

  Oh ja, Nog een tip !
  Als je de volgorde van de reacties omdraait, dus de laastste bovenaan, leest het wat makkelijker voor iedereen.

 39. Nico zegt: 02-03-13 om 08:34

  Ik mis nog de uitzending van 28 februari in de podcasts.
  Vroeger kon ik een in de podcasts gemiste uitzending beluisteren via Audio/Radiouitzendingen, maar hier staan sinds 1 maart alleen maar Podcasts en zoals ik al zei, daar is de uitzending van 28 februari juist niet opgenomen….
  Kom op Chris, je kunt altijd zulke mooie kritische vragen stellen.
  Regel ff dat deze podcast met jouw uitzending ook opgenomen wordt. Ik luister altijd graag naar je uitzending !

  Nico.

 40. Ricardo zegt: 08-03-13 om 22:25

  Net weer gereageerd op op de laatste reactie van @Bas in de discussie van afgelopen dinsdag, maar je blijft afhankelijk van ‘de tijd, grillen en luimen’ van een al of niet alerte c.q. geinteresseerde redacteur van Het Oog of die ook binnen redelijke tijd geplaatst wordt. Het weekend is net begonnen, dus met grote kans dat mijn reactie nog enkele dagen niet geplaatst wordt. Alweer een mislukte discussie op een site die je wel vraagt om te reageren maar nooit alert modereert. Jammer voor een m.i. toch interessante discussie tussen twee ‘habituees’. Op een NOS site waar je overal op mag reageren maar niet de indruk krijgt dat dit door redacteuren op prijs gesteld wordt Wel internet maar niet interactief, beetje ouderwets..

 41. Ricardo zegt: 08-03-13 om 23:11

  In het overzicht ‘laatste reacties’ staat ineens snel mijn laatste reactie op Het Oog, maar niet die op @Bas van afgelopen dinsdag. De NOS site is altijd voor reacties open en steeds afhankelijk van willekeurige moderatie, dus altijd weinig interactief. Logisch dat weinigen reageren. Men dient op deze NOS site ouderwets te luisteren naar radio en tv. Alsof er geen internet bestaat waar niet mediamensen soms graag zelf even een inhoudelijk gesprek voeren.

 42. Ricardo zegt: 08-03-13 om 23:38

  Vreemd, het Oogblog laat bovenstaande reacties direct zien, maar als je erop klikt kom je niet verder. Zoals vaker gezegd: interactie kan op deze NOS site overal maar is doorgaans laat of lastig zichtbaar. Een beetje respectloos naar het publiek waar de NOS het zo voor doet. Maak eens een echte keuze. Of actuele moderatie op de site tijdens een programma, of de mogelijkheid om te reageren uitzetten.

 43. Hallo, ik weet niet wat er aan de hand was gisteren (maandag 11-03-2013) maar ik heb het oog even geluisterd en het moet wel heel erg leuk zijn geweest, helaas is al het gegiechel wel erg storend en niet erg professioneel, met name dat door al het gegiechel de inhoud niet meer goed overkomt of is het zo we doen maar wat in het programma? Het journalistieke gehalte van het programma wat zichzelf toch wel serieus neemt daalt hier mijns inziens sterk als dit gegiechel standaard wordt. Of maken jullie een programma voor bakvissen dan is het natuurlijk oké.
  Vriendelijke groeten Frans Mensink en giechel ze nog!

 44. Richard zegt: 19-03-13 om 06:00

  In reaktie op Kees (2e reaktie, 22-08-11):

  Waar men zou verwachten dat intonatie ressorteert onder de verbale communicatie, moet ik u helaas melden dat dit niet het geval is.
  Het feit dat u zelf de fout maakt lijkt mij grond om de betreffende Libische persoonlijk betrokkene toch maar even het woord te gunnen.
  Veel succes nog,
  Een wereldburger

 45. Nico zegt: 22-03-13 om 09:48

  Geen podcast van de uitzending van 21 maart. Graag alsnog toevoegen… ????

 46. Ben fervent luisteraar/kijker naar Met het oog… Zou het zeer op prijs stellen als meer camera’s gebruikt zouden worden om ook gasten te zien en niet alleen de presentator, vooral de muzikanten bij Chet Baker tribute.
  Mvrgr, Fredi

 47. Tot mijn verbazing bestaat er al een geneesmiddel te gebruiken bij beginnende dementie. De naam is Cerebrolysin en is in 44 landen verkrijgbaar waaronder Mexico alwaar ik verblijf. Wordt dit middel in Nederland doodgezwegen?
  http://www.alzforum.org/drg/drc/detail.asp?id=39
  MVG
  Willem Asselbergs.

 48. RvO zegt: 11-05-13 om 23:56

  Gerard van Maasakkers is geboren en getogen in Nuenen (dat is in Brabant).
  Hij zong oorspronkelijke in het plaatselijk dialect. Zijn teksten zijn in de loop van de tijd wel “verhollandst”.
  Groet, RvO

 49. Hugo Hooijkaas zegt: 10-06-13 om 12:57

  Kan de redactie van ‘het Oog’ misschien zorgen voor meer en betere aankondigingen van het programma via internet: op de site, twitter en de Radio 1-app? De informatie is nu vrijwel uitsluitend te vinden op teletekst en dan soms nog alleen de vaste rubrieken.

  Ik ben vast niet de enige die tegen 23 uur wil kunnen lezen wat de actuele onderwerpen zijn, wat er in ’5 voor 12′ is en wie er presenteert. Bij het meest beluisterde informatieve avondprogramma moet dat toch kunnen?

 50. Cor van Esch zegt: 29-07-13 om 11:20

  Ben al jarenlang luisteraar van Het Oog. De presentatoren pogen aan het begin van het programma een humoristische uitspraak te doen. Helaas mislukt dat een enkele keer. De (inval)presentator op 26 juli j.l. deed een uitspraak die iedere christen-luisteraar pijn zal hebben gedaan, omdat hij één van de teerste onderwerpen van het evangelie bespottelijk maakte.
  Draagt de redactie van tevoren kennis van hetgeen presentatoren bij die gelegenheid gaan zeggen? of kunt u alleen achteraf (ik hoop)
  corrigerend optreden?

 51. Wim Voogt zegt: 06-08-13 om 23:13

  Jaren hebben wij via onze Logitech Squeezebox Radio (Internet radio) steeds bij het naar bed gaan naar het Oog van de avond ervóór kunnen luisteren. Nu gaat dat al maanden niet meer; er verschijnt een melding ’403 forbidden’ enz. wanneer wij het Oog willen afspelen. Hoe kan dit? Terwijl op de computer, tablet en smartphone moeiteloos via bijv. Tune In naar eerdere uitzendingen geluisterd kan worden. Omdat die Squeezebox comfortabeler is willen we die mogelijkheid niet missen. Hoe lost u dit op??

 52. Andre van der Wateren zegt: 26-08-13 om 23:46

  Redactie,

  Wie zit bij dit programma om 23.30 uur te wachten op de histerische herrie van Anouk?
  Geef ons de rust van klassieke muziek terug, franse chansons of rustgevende wereldmuziek ipv van deze radio 2 of radio 3 herrie!
  Ik ben 48 jaar en luister al ruim 30 jaar naar dit programma, maar door de muzak herrie haak ik af!
  A.M. Van der Wateren

 53. j.vermeulen zegt: 12-10-13 om 15:30

  Ik heb precies hetzelfde als:

  Wim Voogt zegt: 06-08-13 om 23:13
  Jaren hebben wij via onze Logitech Squeezebox
  Radio (Internet radio) steeds bij het naar bed
  gaan naar het Oog van de avond ervóór kunnen
  luisteren. Nu gaat dat al maanden niet meer; er
  verschijnt een melding ’403 forbidden’ enz.
  wanneer wij het Oog willen afspelen. Hoe kan dit?
  Terwijl op de computer, tablet en smartphone
  moeiteloos via bijv. Tune In naar eerdere
  uitzendingen geluisterd kan worden. Omdat die
  Squeezebox comfortabeler is willen we die
  mogelijkheid niet missen. Hoe lost u dit op??

  ik heb het zelfde met: vroege vogels, spijkers met koppen of kunstof. eigenlijk bijna alles van de publieke omroep.

  ook mijn vraag:.wat gaat u hier aan doen? schijnt noal omslachtig te zijn…

 54. j.vermeulen zegt: 12-10-13 om 15:32

  Ik heb precies hetzelfde. Het was er plotseling ongeveer 1 jaar geleden…..

  Wim Voogt zegt: 06-08-13 om 23:13
  Jaren hebben wij via onze Logitech Squeezebox
  Radio (Internet radio) steeds bij het naar bed
  gaan naar het Oog van de avond ervóór kunnen
  luisteren. Nu gaat dat al maanden niet meer; er
  verschijnt een melding ’403 forbidden’ enz.
  wanneer wij het Oog willen afspelen. Hoe kan dit?
  Terwijl op de computer, tablet en smartphone
  moeiteloos via bijv. Tune In naar eerdere
  uitzendingen geluisterd kan worden. Omdat die
  Squeezebox comfortabeler is willen we die
  mogelijkheid niet missen. Hoe lost u dit op??

  ik heb het zelfde met: vroege vogels, spijkers met koppen of kunstof. eigenlijk bijna alles van de publieke omroep.

  ook mijn vraag:.wat gaat u hier aan doen? schijnt noal omslachtig te zijn…

 55. Henry de Hoon zegt: 05-11-13 om 23:57

  De Engelse versie van Gute Nacht Freunde was erg mooi. Maar de Duitse versie blijft voor mij de mooiste; die vlijmscherpe formulering van het Duits en dan toch die ingetogen emotie… prachtig.

 56. elly lousberg dautzenberg zegt: 06-11-13 om 12:06

  ben verslaafd aan het Oog maar krijg maagpijn van de z.g. muziek, zoveel spektakel op het einde van de dag/begin van de nacht zou verboden moeten worden. Vroeger kreeg ik maagpijn bij de uitzendingen van Kees (ben zijn achternaam vergeten] die kreunde steeds onder het presenteren.

 57. Martin Welner zegt: 28-11-13 om 23:18

  De 200 jaar viering van het Koninkrijk en de intocht op Scheveningen is niet morgen maar zaterdag 30 november 2013

  Den Haag viert spectaculair
  200 jaar Koninkrijk

  Op 30 november 2013 is het feest op het strand van Scheveningen. Dan vieren we dat Nederland 200 jaar een Koninkrijk is. De Koninklijke Marine pakt groots uit en ook de Koning en Koningin zijn aanwezig. Kijk voor het complete programma op Programma viering 200 jaar Koninkrijk.

 58. F. Rik de Oude zegt: 08-01-14 om 21:22

  LS
  Wordt deze site nog wel beheerd?

  Als ik me niet vergis zijn in ieder geval Clairy Polak en Eva Jinek al een tijdje weg bij het Oog. En verder zit Chris al een tijdje op de maandag.

 59. Herman Peters zegt: 14-01-14 om 17:38

  reactie op”met het oog op morgen” van 13.1.14

  Kay van der Linden en Erik van Bruggen gaven commentaar op de
  as. Europese – en gemeenteraadsverkiezingen.
  De gespreksleider zei tot slot:”"….gaan jullie vaker horen in de
  aanloop naar deze beide verkiezingen”.
  Als ik blijf luisteren, zal de heer van Bruggen iets moeten doen aan
  zijn verstaanbaarheid; die is ronduit slecht!

  Herman Peters

 60. Harry de Haan zegt: 31-03-14 om 05:15

  re : “Wordt deze site nog wel beheerd? ” van F. Rik de Oude op 08-01-14

  en als ik me niet vergis is Het Oog is trouwens ook al lang NIET meer te beluisteren via de Wereldomroep, want die is wegbezuinigd

 61. Yann van de Laak zegt: 19-06-14 om 23:33

  Het programmais prima. MAAR DAT DEUNTJE “DAUERT EINE ZIGARETTE” IS AFGRIJSELIJK ! er zijn millioenen liedjes . Komt de NOS daarmee. Of e de NOS is te stom , of ze hebben ‘n giga beroepsdeformatie ! Ik neem binnenkort contact op met het Ministerie .

 62. Jullie maken reclame dat ik het oog tijdens het voetballen niet hoef te missen. Maar waarom moet dat een puzzel zijn? Kan het absoluut niet vinden. En in de radio spotjes wordt het niet verteld…..

 63. Fons Nijpels zegt: 10-07-14 om 20:30

  De website wordt maar slecht onderhouden. Zo deugt het lijstje vaste presentatoren allang niet meer. Doe er eens wat aan aub.

 64. jan segboer zegt: 13-07-14 om 13:40

  over de uitzending van 12-7-14: ik koos ervoor niet naar voetbal te kijken; ook niet naar radio 1 te luisteren; ik koos voor het oog ;echter, toch ongeveer 25 minuten over voetbal; slechte beurt, redactie!

 65. Wouter zegt: 19-07-14 om 21:38

  Nog steeds heb ook ik het probleem van Forbidden access, wanneer ik naar de podcast van de publieke omroepen ga met mijn Logitech Squeezebox. Met het oog op morgen en Spijkers met koppen wil ik graag op deze manier afspelen.

  Heeft iemand een oplossing?

  Alvast bedankt.

 66. Pim van Duren zegt: 11-12-14 om 18:08

  In zijn intro op woensdagavond hemels Heman van der Zandt het draaien van White Christmas en sprak hij de hoop uit met Kerstmis van Bill Cosby verschoond te blijven. Weet hij dat Bing Crosby iemand anders is?

Geef een reactie