De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Weblog New Delhi

 • De sjaal van Kejriwal

  De bovenstaande kop klinkt als de titel van een slechte kinderfilm. Zoals de man op de foto hiernaast eruitziet als een nar die verkleed als paasei het publiek vermaakt. In werkelijkheid gaat het hier over de nieuwste grote schrik van de gevestigde (zeg maar gerust: vast gerotte, onaantastbare) politieke elite in India.

  3 reacties Lees verder →

 • Hakimullah was niet thuis

  Precies een jaar geleden rij ik achter op een legertruck het zuiden van Waziristan binnen. Pakistaanse militairen maken vorderingen in hun oorlog tegen de Taliban van Hakimullah Mehsud. De terroristen zijn uit dit kleine stukje Waziristan verdreven.

  4 reacties Lees verder →

 • The real face of poverty

  Armoede, ja erg.

  Ethiopië, Haïti, Bangladesh. We kennen het. Een Afrikaans kindje met vliegen voor de ogen. Beelden die voor de aandacht langs flitsen, zonder echt meer te raken. Seen it, been there. ‘Armoede’ is vaak net zo’n losse flodder als ‘corruptie’ of ‘milieuprobleem’. Theorie, van een onverteerbare praktijk.

  4 reacties Lees verder →

 • At the crossroads: rechtdoor

  Lauwe reacties deze ochtend in Pakistaanse media, op de ‘crossroads’ van Barack Obama. In het land dat het Amerikaanse drone-programma van zeer dichtbij kent, geen grote krantenkoppen.

  2 reacties Lees verder →

 • Uw veiligheid, ons voorwendsel

  ‘Single entry. 15 days. For Islamabad, Lahore and Karachi only’, staat in mijn visum voor Pakistan. En Peshawar dan? Waarom mag ik niet naar Peshawar? ‘Omdat u ook verhalen kunt maken in Islamabad.’ Ambassade-logica is soms zo logisch dat het niet te volgen is.

  1 reactie Lees verder →

 • Het Kruit van de Kroonprins

  In een geheime kamer op het partijbureau van de Congrespartij in Delhi staat een glazen kastje met een vijfenzestig jaar oud hangslot eraan. Het wordt bewaakt door een Italiaanse moeder in een sari. In het glazen kastje: Rahul Gandhi, de Kroonprins van India.

  1 reactie Lees verder →

 • Hitler Herenmode

  ‘Ik hoor net pas dat verhaal over die zes miljoen doden enzo’, zegt hij tegen verslaggevers die een kijkje komen nemen. Oprecht verbaasd over de ophef. ‘Hitler’, met zo’n kruis op de i. Hij vond het wel een vondst.

  14 reacties Lees verder →

 • Ook in onbemande oorlog sneuvelt de waarheid

  Op een zanderig weggetje in het tribale gebied van Pakistan, tegen de Afghaanse grens, rijdt een auto met daarin leden van een militante organisatie. Een Amerikaanse drone-bestuurder heeft in Nevada al op de knop gedrukt, een projectiel is onderweg om de auto te vernietigen.

  25 reacties Lees verder →

 • Vrouwelijke charme stormram in verziekte relatie

  Een nieuw gezicht en een ‘nieuw tijdperk’ in de relatie tussen India en Pakistan. Eerst even dat gezicht, want dat trok toch wel de aandacht gisteren, toen de ministers van Buitenlandse Zaken van de twee vijandige buren elkaar ontmoetten in Delhi. Pakistan brengt India altijd in vervoering, maar meestal niet op de manier waarop de 34-jarige Hina Rabbani Khar dat gistermiddag deed.

  3 reacties Lees verder →

 • ‘Bomb blast, sir!’

  Even denken, na een eerste week in mijn nog half lege appartement is het eigenlijk wel tijd om voor het eerst in de nieuwe keuken een eigen potje te koken. Iets gezonds, een salade, eens kijken; paprika, uitje, twee tomaten.. ‘bomb blast sir, bomb blast in city!’ Sorry? ‘People die sir, bomb blast!’

  8 reacties Lees verder →

  • Over dit weblog

   Correspondent Lucas Waagmeester houdt een weblog bij vanuit zijn standplaats New Delhi in India. Ook schrijft hij regelmatig over ontwikkelingen in buurlanden Pakistan en Afghanistan.
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.