De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Experimenteren met Google Maps

afbeelding-1.png

In het NOS Dossier “Amerika Kiest” experimenteren we de komende tijd met het gebruiken van Google Maps als ontsluiting voor de berichten (tekst, video en audio) die onze correspondenten in de Verenigde Staten maken over de Primaries. Voorlopig gebruiken we een standaard Google kaart, embedded in een webpagina.

De komende maanden zullen we meer experimenten gaan doen met het gebruik van Google Maps, waarbij we ook met layers en andere toevoegingen zullen gaan werken. Om het kennisniveau op de redacties van NOS Journaal en NOS Studio Sport op niveau te krijgen hebben we het komende half jaar Gerard van Enk van Millionpieces bereid gevonden 1 dag per week de redactie te komen versterken. Gerard is een absolute crack op het gebied van Google Maps en mash-ups, dus dat belooft leuk te worden. We denken voorlopig aan toepassingen voor het komende wielerseizoen (de voorjaarsklassiekers) en we gaan de kaart van Amerika Kiest natuurlijk verder uitbouwen. Wordt vervolgd.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie