De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Paralympische Spelen 2012 Live op NOS.nl

Woensdag 29 augustus beginnen de Paralympische Spelen in Londen. Voor het eerst, bieden wij op NOS.nl livestreams van dit evenement. De bezoeker van de site kan zelf bepalen waar hij of zij naar wil kijken. Ook de openings- en de slotceremonie zijn op NOS.nl rechtstreeks te zien.

Op de paralympische site zijn drie livestreams beschikbaar van wedstrijden die op dat moment gespeeld worden. Bij deze streams is geen commentaar te horen, wel het algemene wedstrijdgeluid.

De paralympische uitzendingen op Nederland 1 zijn ook online te volgen via een vierde, extra stream.

Naast de livestreams, is er een uitgebreid wedstrijdschema en profielen van alle Nederlandse deelnemers.

Klik hier voor de NOS Paralympische Spelen site

Tags:

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


39 reacties op “Paralympische Spelen 2012 Live op NOS.nl”

 1. De Openings en Sluitingsceremonie zijn ook live op de Vlaamse TV te zien via Ketnet/OP12.

 2. Tiny van Wegberg zegt: 27-08-12 om 13:24

  Geweldig dat er ook aandacht is voor de papralympische spelen. Ook deze sporters hebben er alles aan gedaan om naar Londen te mogen, erg hard en veel getraind en afgezien.

 3. Bas zegt: 27-08-12 om 16:00

  @ Tiny

  Er zijn in Nederland veel hartpatiënten, mensen met longziekten, die precies even hard werken als degenen die het ‘geluk’ hebben een erkende handicap te hebben.

  Die worden – terecht niet toegejuicht.

  Zelf heb ik gewoon geen talent voor topsport. Mis ik niets aan, maar ik vind het ronduit bezopen om de paralympics te beschouwen als een evenement gelijk aan de olympische spelen

  Dat de deelnemers er hard voor werken, dat is niet relevant. Het geweldige aan topsport is de prestatie.

  Ik kan gene 200 km op een dag fietsen, maar in de Vuelta doen ze dat wel, over ene zeer zwaar parcours, en dan ook nog wie het eerst aankomt

  Dat zijn prestaties.

  Dat mijn moeder van 76 met slechte longen een even grote prestatie moet neerzetten om 2 uur lang met 10 km/hr te kunnen fietsen, dat is fijn. Maar het is geen topsport, en heeft ook niets op de TV te zoeken.

 4. Agijs zegt: 27-08-12 om 16:45

  Geweldig dat de Paralympics dit jaar meer aandacht krijgen dan andere jaren en dat dankzij het succes van de live-streams tijdens de gewone Olympische Spelen. Misschien handig dat de sites van de Olympische en Paralympische spelen voor de volgende Spelen samengevoegd kunnen worden tot één site met een keuzemenu tussen de Olympische en de Paralympische site. Op deze manier kan dan voor zowel de Olympische als de Paralympische Spelen naar dezelfde site worden gesurfd voor de streams, wat het makkelijker maakt om beide soorten Spelen te volgen.
  De url kan dan bijvoorbeeld zijn http://www.nos.nl/Rio2016.
  Ik ben blij met dit initiatief. Op deze manier kan ik dan niet alleen de Nederlandse Olympiërs, maar ook hun Paralympische equivalenten volgen in de strijd om de medailles. Helaas moet ik hierbij dan wel een week missen vanwege de vakantie, maar ik kijk wel of ik de Spelen met een meegenomen laptop kan volgen als er Internet is in ons huisje.

 5. Anne zegt: 27-08-12 om 16:47

  Nu nog op een “top-sport” niveau verslag doen. Ben benieuwd.

 6. Roy zegt: 27-08-12 om 16:57

  Zijn er medewerkers van de NOS in Londen buiten Herman van der Zandt? En wie doet het commentaar bij de samenvattingen op Nederland 3?

 7. Het werd tijd dat de nos ook aan dit evenement aandcht besteedt,en als ze het niet zouden doen zou ik gaan zappen naar de BBC en dan verder op Eurosport kijken naar de US-Open!

 8. natasja zegt: 27-08-12 om 19:39

  aan de ene kant ben ik blij dat je nu per internet naar complete wedstrijden kan kijken. alleen heel jammer dat er dus om 19.00 uur een kletsprogramma op tv komt en de wedstrijdbeelden pas rond 23.00 uur. dat zou ik nu graag omgekeerd zien.
  kletsen kan altijd nog. als je er echt veel bekendheid aan wil geven dan zend je de westrijden op een makkelijkere tijd uit, zodat er ook kinderen naar kunnen kijken. en hopenlijk kan er in de zeer nabije toekomst dan ook de openings en sluitings ceremonie gewoon compleet op tv worden uitgezonden. dan zijn we echt goed bezig.

 9. janni zegt: 27-08-12 om 23:47

  @Bas

  Dat je het misschien niet volledig topsport kunt benoemen ben ik nog met je eens, maar wel vind ik het belangrijk om een paar dingen te benoemen.

  Deze mensen trainen net zoveel als ‘gezonde’ topsporters en kunnen tot een aardig goed iveau komen. Behoorlijk wat beter als de gemiddelde nederlander, maar inderdaad minder goed als een valide topsporter.

  Dezelfde afstanden worden bijvorobeeld gereden bij het wielrennen, maar de snelheid zal iets langzamer zijn.

  En zo zijn er nog een para dingen om te benoemen.

  Ik vind het eerlijk als je het niet gaat vergelijken met de olympische spelen, maar om het nu te vergelijken met een hart-longpatient dat lijkt me nient reeel. Deze patienten zullen niet meer presteren dan een gemiddelde nederlander ondanks dat ze er wel net zo hard voor kunnen werken.

  Ik ben misschien wat bevooroordeeld, omdat ik zelf in 2016 in rio wil staan op de paralympische spelen, maar ik denk dat het goed en mooi is dat er aandacht wordt besteed. Zo zal het niveau van de sporters alleen maar hoger worden. Er zullen nog meer mensen met ene beperking geprikkeld rakenn om te gaan sporten waardoor de paralympische spelen steeds mooier en mooier wordt.

 10. Mirjam zegt: 28-08-12 om 09:58

  En nu nog meer aandacht via de tv.

  De aandacht kan nog groter.

  Groet een oud topsporter

 11. Ik vind het goed dat de Paralympische spelen nu ook op de NOS te zien zijn, hulde!

  Voorheen keek ik altijd via BBC.

 12. Sander zegt: 28-08-12 om 11:45

  Aandacht voor de sport is altijd goed. Er is ook al voldoende bagger op tv voor mensen die het niet interessant vinden.

  Het programma sterren springen op zaterdag toont ook dat 1.4 miljoen mensen kunnen kijken naar enorm slechte “sportprestaties”.

  Dan mag er voor echte sporters bij de paralympics zeker zendtijd gereserveerd worden!

 13. Frits zegt: 28-08-12 om 13:12

  Ik wil even reageren op het bericht van Tiny.
  Ze stelt dat de wielrenners bij de Vuelta pas een prestatie leveren en dat de paralympics geen topsport is.
  Ik ga er van uit dat Tiny een “gezond” persoon is.
  Ik denk dat hij/zij niet de prestatie kan leveren die de gehandicapten wel kunnen leveren.
  V.w.b. de wielrenners in de Vuelta, deze zijn allen “gezond” gebruiken ook nooit wat ………….
  Kunnen alke dag trainen e.d.
  Ga zelf maar eens zonder een been hardlopen, dan piep je denk ik wel anders.

 14. Leine zegt: 28-08-12 om 13:29

  @ Bas,

  je hoeft toch niet te kijken naar de paralympische spelen, er zijn genoeg mensen (zoals ik) die het wel fijn vinden om ernaar te kijken.

  Ik kijk liever naar dit op tv als naar vele andere programma’s die vooral mensen in een kwaad daglicht proberen te zetten of voor de gek houden.

  Respecteer degenen die het wel leuk vinden; er blijven nog genoeg andere zenders over!

 15. Pieter zegt: 28-08-12 om 17:16

  Gisteravond zag ik een intervieuw op de TV met een van de dames, Elvira, van de Nederlandse zitvolleybal ploeg. Wat een gedrevenheid straalde deze dame uit, hier kunnen veel valide topsporters iets van leren. Vergeet niet dat sporters met een beperking veel hebben moeten overwinnen om in de maatschappij geaccepteerd te worden. Als ik hoor hoeveel trainingsarbeid er wordt verricht om op olympisch niveau te mogen acteren is maar een woord van toepassing “Chapeau”
  Alle sporters heel veel succes en alle supporters heel veel kijkplezier in London of thuis op de buis. Hulde aan de NOS voor de zendtijd

 16. Pieter zegt: 28-08-12 om 17:18

  Thanks

 17. christa zegt: 29-08-12 om 21:41

  Dan moeten ze het ook live uitzenden, en niet alleen van buiten de stadion. Belachelijk zo.

 18. natasja zegt: 29-08-12 om 21:43

  helaas nog steeds geen live beelden van de openingsceremonie op de site van de NOS en ze zijn al bezig!!!!! het enige wat je ziet is de buitenkant van het stadion…..

 19. Patricia zegt: 30-08-12 om 10:09

  Jeetje wat kunnen sommige toch echt dom commentaar leveren kom maar eens een uurtje mee trainen dan zul je het wel voelen wat sport en topsport is.

  En voor mij mag het dag en nacht uitgezonden worden, het wel degelijk topsport en prachtig om te zien.

 20. astrid zegt: 30-08-12 om 10:18

  ik ben zelf een long patient zoals bas zegt hard voor gewerkt om gezond te blijven en nog steeds werk ik er voor heb zeer veel respect
  voor de gehadicapte sporters die mee doen ze moeten bij de nos wat minder voetbal laten zien en dit gewoon uit zenden. Dit verdienen ze
  net als iedereen! Het is als of gehandicapten sport nog steeds niet mee telt wk ek niks zenden ze uit. Aleen De paralympische spelen 1 keer 1 de 4 jaar. En dan nog maar samenvattingen. Sorry ga in een hoekje zitten schamen.

 21. Willem zegt: 30-08-12 om 10:18

  Het is natuurlijk mooi dat er nu eindelijk ook op de nos aandacht word besteed aan de paralympics. Maar met de olympische spelen werd er ong 12/14u per dag uitgezonden. Nu ong 1u en dan ook nog om 23u savonds.Want het is wel degelijk topsport kijk alleen al naar de medaille score 16 olympische medailles 4jr geleden tijdens de parlympische spelen 4jr geleden 22 medailles. Dus ik zeg in Solsji over 2jr graag nog meer live paralympische sport

 22. Gonny zegt: 30-08-12 om 10:27

  Waar zijn de live-uitzendingen te zien, bijv van het wielrennen???

 23. Nanda zegt: 30-08-12 om 11:06

  Ik had het zwemmen graag willen zien vanochtend maar ook dat wordt niet uitgezonden? Ik zie alleen rolstoelbasketbal op de planning staan..

  Valt een beetje tegen.

 24. Monique zegt: 30-08-12 om 13:56

  Ik heb geen handicap maar ik vind het fantastisch dat ze dat doen voor de paralympics. De opening en alles. Jammer dat de prins en zijn vrouw er niet waren bij deze opening. Ik wens alle sporters want dat zijn ze ook heel veel geluk. Ik ga zeker kijken

 25. Manon Etmans zegt: 30-08-12 om 18:04

  Fijn dat de NOSal wat meer aandacht schenkt aan de paralimpics mag wel wat meer op tv vind ik
  Manon Etmans

 26. marjon zegt: 30-08-12 om 19:08

  ik heb bewondering voor deze mensen met een handicap. het is al lastig om te functioneren in het dagelijks leven. laat staan te presteren op topniveau. deze mensen hebben vaak een gewone baan en moeten sporten in hun vrije tijd. voor de topsporters van de gewone spelen wordt tijd vrij gemaakt om te trainen. we kijken zoveel mogelijk de spelen.

 27. renske abbink zegt: 31-08-12 om 19:23

  Aangekondigd is dat er meer aandacht besteed zal worden aan de paralympics. Nu kijk ik om 7 uur naar een praatprogramma niet met de deelnemers maar met ‘valide bekende tv’ mensen.
  Ik ben meer geïnteresseerd in de sporten en de wedstrijden.
  Het late programma is voor mij vaak te laat.
  Ik zie het als een gemiste kans.

 28. Marco Willems zegt: 31-08-12 om 20:43

  Ik wil even reageren op bas en zijn “fietsende oma”
  Jij vergelijkt appels met peren,jongen.

  Je gaat je fietsende oma toch niet vergelijken, bijvoorbeeld met een gehandicapte vrouw die 109 kilo bankdrukt….

  Appels met peren,jongen.Gaat toch een eind fietsen!!(met je oma)

 29. Bart zegt: 01-09-12 om 11:06

  Prachtige sport. Geweldige prestaties leveren deze mannen en vrouwen. Alleen vind ik het zo jammer dat er we hier in nederland er toch zo weinig tijd aan besteden. 2x 20 minuten is toch erg weinig. Waarom kan Herman van der Zandt niet net als Mart Smeeds een uur vanuit het Holland Heiniken Huis zo een soort programma maken. Waarom doen ze ook niet zo iets als met die big bens en hallen ze de medalle winaars groots binnen in zo een soort programma. Daarnaast zou ik verder zeker een uur per dag uitgebreidere samenvattingen en reportages zien van het evenement. En als de NOS toch op zaterdags en zondags veel uitzendtijd heeft voor sport kun je toch ook af en toe live iets uitzenden. Een gemiste kans. Ten opzichte van Peking is het volgens mij nouwelijks verbeterd.

  Maar ik geniet van mooie sport.

 30. Linde zegt: 01-09-12 om 11:29

  Mooi dat het uitgezonden wordt via livestreams, alleen jammer dat ze het niet doen…

 31. Peter Smans zegt: 01-09-12 om 12:12

  Kijkcijfers voor de paralympische spelen zijn goed. gisteren scorde het paralympisch programma van de NOS 605.000 kijkers en een dag eerder zelfs 714.000 kijkers.
  Naar de supercup voetbal wedstrijd keken maar 332.000 kijkers dat is bijna de helft minder.
  De nederlandse media laat hier een grote kans liggen want er is wel degenlijk belangstelling voor de paralympischespelen dat bewijzen de kijkcijfers wel.

 32. Lara zegt: 01-09-12 om 14:14

  waarom zien we niet zoals de olympische spelen de paralympics LIVE op de tv ??? Er zijn genoeg mensen die GEEN internet hebben en die ook gewoon via tv de paralympics overdag en s avonds willen volgen ……..
  Ik ben op fb een discussie begonnen hierover om meer live tv qua paralympics los te krijgen want wat zijn de minder valide personen minder dan de gezonde mens?!!!?

 33. Ton Visser zegt: 02-09-12 om 13:34

  Beste mensen,

  Waarom geen beelden van “onze zeilers ,bijna zeker dat daar goud of zilver gaat vallen, op de olympics waren die beelden er wel! van alle wedstrijden!!

  groet van Ton Visser

  oud para.zeiler Sydney 2000

 34. Gerrie zegt: 02-09-12 om 20:03

  Super dat er aandacht word besteed. Topsport voor hun,want zij hebben ook uren getraind om dit te behalen.

  Natuurlijk begrijp ik dat mensen met hartproblemen of longproblemen ook hard moeten werken en geen sport kunnen bedrijven.

  Ik ben een moeder van een verstandelijk gehandicapte dochter, die nederlands kampioen zwemmen is geweest. Een toppertje door doorzettingsvermogen.

  Nu krijgen de paralympics erkennig. Straks hopelijk ook nog de special olympics.

 35. Sijmen Klompstra zegt: 02-09-12 om 20:04

  Het is mooi dat de nos ook op de tv ook wat zorg besteed voor de
  Paralympics maar op internet is het goed te volgen bedankt NOS

 36. Killie Annen zegt: 02-09-12 om 21:00

  Zou toch wel erg graag wat meer livebeelden willen zien op tv en niet alleen die 25 minuten rond de klok van zeven en de late editie omstreeks elf uur. Deze topatleten verdienen minstens dezelfde aandacht dan hun valide collega’s.

 37. Dorien zegt: 04-09-12 om 19:21

  Super leuk de paralympische spelen!

 38. Joanne zegt: 06-09-12 om 09:16

  De NOS wordt toch langzaam wakker. Ze gaan de finale van het tennis uitzenden. Graag dan ook de basketbalfinale van de dames als ze dat halen…. En de marathon wheelen. En al die andere mooie momenten…. Jullie zijn de publieke omroep, dus hebben een publieke functie. En daar horen ook onze minder valide mensen bij. Er is ook elke dag tijd voor onzin programma’s, dus schrap daar maar wat van.

 39. Joanne zegt: 06-09-12 om 09:19

  O ja, Gio Lippens van de NOS is om en twittert dat het wel topsport is en dat hij inmiddels via de lifestream heel veel volgt.

Geef een reactie