De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Nieuwe techniek voor livestreams

Vorige week zijn we voor alle livestreams die op nos.nl te zien zijn overgestapt op een andere techniek. Dit zijn onder andere livestreams van Journaal 24, Politiek 24, Studio Sport Eredivisie, Studio Voetbal en de Champions League.

Die andere techniek is dezelfde die al tijdens de Sportzomer is gebruikt en biedt een aantal voordelen ten opzichte van de oude manier. Zo past de kwaliteit van de stream zich automatisch aan, aan de hand van de beschikbare bandbreedte en is nu elke stream ook direct geschikt voor tablets en mobiele telefoons.

De Cruijfiaanse wijsheid dat elk voordeel zo zijn nadeel heeft (en vice versa), blijkt ook in de situatie van toepassing. Er komen af en toe namelijk klachten binnen dat sommige mensen problemen ondervinden met het bekijken van de streams. Zij zien dan, bijvoorbeeld, deze melding:

Om een beter beeld te krijgen van deze problemen, vragen we u om, mocht u problemen met het bekijken van de stream hebben, dat hieronder in de reacties te vermelden. Vermeld in de reactie aub hoe u de stream probeert te bekijken (computer/tablet/mobiel + besturingssysteem) en welke internet provider u heeft. Hopelijk kunnen we dan zo snel mogelijk het probleem verhelpen, zodat er alleen nog maar voordelen overblijven.

Update: 7 september 2012
Dankzij alle feedback in de reacties is er een rode draad te ontdekken dat veel mensen met een internetaansluiting via KPN geen verbinding kunnen maken met de livestreams. Hierover is contact geweest met KPN en NPO (Nederlandse Publieke Omroep, welke de livestreams voor de NOS faciliteert). Het lijkt er op dat bij bepaalde modems het internet-adres waarop een livestream te zien is niet gevonden kan worden. Nu die oorzaak gevonden is, gaan we zo snel mogelijk aan een oplossing werken.

Update: 4 oktober 2012

Er is een nieuwe update geschreven waarin een aantal problemen nader is toegelicht.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


590 reacties op “Nieuwe techniek voor livestreams”

 1. Ricardo zegt: 30-08-12 om 10:49

  Mij valt op dat de livestreams nog weleens ‘blurren’ d.w.z. even heel erg vaag worden. Sinds kort heb ik een andere provider (Ziggo) met sneller internet als voorheen (alles in 1 pakket 2). Ik kijk zowel met Windows Vista 64 bits als Windows 7 64 bits, pc en laptop en kijk via een stabiel draadloos netwerk dat 144 mbs. haalt. De kwaliteit van de livestreams is duidelijk verbeterd.

 2. roger zegt: 30-08-12 om 11:27

  Ik krijg helemaal geen livestream meer bij de NOS. leuk nu het net interessant is op politiek24…….grrrrrrr
  Kijk (althans dat deed ik) via KPN, hoop dat het snel hersteld is

 3. Na een 1 tot 2 minuten valt het geluid weg en 10 sec daarna bevriest ook het scherm. Krijg geen errror message.
  Ik gebruik IE 9, windows 7
  Heb dit probleem al een paar dagen op deze site.

  Ook na refresh toets krijg ik het zelfde euvel.

  Heb dit probleem niet bij andere NOS live streams, zoals Politiek 24

  Gaarne oplossing.

 4. Ricardo zegt: 30-08-12 om 12:30

  @Roger Met het standaard ADSL abonnement van KPN had ik tot voor kort ook meer problemen met de qua systeemeisen steeds ‘zwaarder’ worden applicaties bij de publieke omroep.

  ADSL van KPN heeft t.o.v. de (televisie) kabel ook het nadeel dat het vaak minder capaciteit heeft en hoe verder je van de centrale zit minder capaciteit levert. Nadeel van die modernisering van livestreams is natuurlijk ook dat mensen met oudere infrastructuur er ook minder aan hebben. Zoiets als een pc met Windows Millennium.

 5. Als je een bericht plaatst met als titel nieuwe techniek voor livestreams verwacht ik dat er uitgelegd wordt wat de oude techniek was en wat de nieuwe techniek is.

  Ik weet nu toevallig dat er Silverlight gebruikt werd vroeger en ik zag nu dat het een Flashplayer was(Paralympische spelen). Zijn er ook plannen om een HTML5 canvas video speler te gebruiken? Aangezien Flash dood aan het bloeden is.

 6. Chantal zegt: 30-08-12 om 13:49

  Ik krijg geen te zien dat er nu geen uitzending is….althans vanmorgen. Zal het nog even testen.

 7. Alwin zegt: 30-08-12 om 14:11

  @Marthyn

  De bedoeling van deze post is niet om het technische verschil uit te leggen tussen de oude en de nieuwe techniek, maar om inzicht te krijgen in hoeveel mensen issues ondervinden met de nieuwe streams. Op die manier hopen we een lijn te ontdekken en de problemen te verhelpen.

  Om toch jouw vraag te beantwoorden, ja er wordt nu gebruik gemaakt van een Flash-player in plaats van Silverlight. En mocht het device waarmee je op een pagina komt met een livestream HTML5 video livestreaming ondersteunen en je hebt geen Flash geïnstalleerd, dan kan krijg je een HTML5 variant geserveerd. Maar zoals je kan zien op deze pagina http://www.longtailvideo.com/h....._streaming is er nog maar zeer weinig browser-support daarvoor en zijn we de komende tijd nog aangewezen op Flash.

 8. Victor zegt: 30-08-12 om 14:24

  Geldt dit verhaal ook voor de video’s op 3voor12.vpro.nl?

  Sinds een (paar) we(e)k(en) kan ik deze niet meer goed doorsturen via airplay naar mijn Apple TV (3rd gen).

  Er verschijnt dan een foutmelding.

  Mocht er meer info nodig zijn dan hoor ik het wel.

 9. Pablo zegt: 30-08-12 om 14:51

  Waarom is er geen live stream in het buitenland. (Duitsland)

 10. Hans zegt: 30-08-12 om 14:56

  Bij Andriod kun je het beste de chrome webbrowser gebruiken voor de NOS website. Zeker omdat je zins kort geen flash meer kunt installeren.

 11. Jan zegt: 30-08-12 om 15:38

  Hoi Alwin, als ik de flash-plugin van mijn browser uitschakel en naar Journaal24 probeer te kijken word ik niet ge-redirect naar de HTML5-variant. Ligt dat aan mijn browser?

  “Uw browser mist een recente versie van de Flashplayer-plugin om de livestream correct af te spelen.
  Klik hier om de meest recente versie te installeren.”

 12. Jan zegt: 30-08-12 om 15:39

  Pardon, Firefox kent, volgens jouw link, nog geen live HTML5 streaming. Vergeet mijn vraag!

 13. Alwin zegt: 30-08-12 om 15:52

  @Victor dit heeft niks te maken met de videos van 3voor12 van de VPRO, zij beheren hun eigen websites. Zoals je het beschrijft lijkt het er op dat het attribuut x-webkit-airplay=”allow” op de videot-tag mist of veranderd is. Waarom zul je toch echt aan hen moeten vragen.

 14. Irma zegt: 30-08-12 om 16:05

  Waarom is dit verhaal niet te lezen op de plek waar het fout gaat,tw de livestream zelf?
  Waarom hebben jullie de oude schoenen zo snel weggegooid? Dat oude systeem had misschien nog als backup kunnen dienen.

  provider;KPN
  via laptop met windows 7

 15. Wouter zegt: 30-08-12 om 16:10

  Ik kijk nu naar de livestream van de Vuelta en het beeld is zeer wazig. Als ik de pagina ververs is het wel strak, maar slechts voor een tiental seconden. Aan de internetverbinding zou dit niet moeten liggen (glasvezel).

  Computer hier draait WinXP met IE browser.

 16. Yvette zegt: 30-08-12 om 16:24

  Ik krijg de melding: de verbinding kan nu niet tot stand worden gebracht.
  Ik heb KPN en windows XP.

 17. Goedemiddag, ik kan geen livestream van de nos-sport ontvangen.
  Heb eerst google-chrome geprobeerd en nu met internet-explorer, maar allebij zonder verbinding te krijgen. Geeft steeds; “de verbinding kan niet tot stand worden gebracht brengen. Probeer het opnieuw.” Maar als ik dat doe krijg ik even later weer hetzelfde bericht.
  WAAR ZIT DE FOUT EN HOE LOSSEN WE DIE OP?

  provider is KPN zowel op PC als op laptop, en ben gewoon thuis.
  alles draait op windows7

 18. Hans zegt: 30-08-12 om 17:10

  Ik heb zelf KPN glasvezel en mij ervaringen is dat de bitrate veel te snel wordt terug geschakeld. Zo gauw je in W7 bijv even van full screen terug gaat naar het normale scherm is de bitrate al weer naar een lage niveau 1 Mbit (gemeten bandwith monitor 2) na enige tijd hersteld de bitrate zich wel weer na 2-3 Mbit.

 19. Ricardo zegt: 30-08-12 om 17:37

  @Victor, bij de VPRO sites heb ik een ander vreemd probleempje. Ongeacht besturingssysteem ‘bevriest’ alles bij het laden zo’n 3/4 minuut als ik mijn coockies verwijderd heb en er die dag voor het eerst kom. Geen enkele knop is dan te bedienen. vervolgens wordt de site geladen. Heb er met de VPRO weleens contact over gezocht maar nooit iets teruggehhoord. Heb jij dit ook?

 20. Ricardo zegt: 30-08-12 om 17:45

  Overigens komt dat blurren van het beeld veel meer voor bij mijn pc met Vista als bij mijn laptop met Windows 7. Het verdwijnt meestal vanzelf en altijd als ik het beeld opnieuw laad. Toch vervelend.

 21. Livestream Paralympische spelen (kanaal 3).
  Zojuist geopend in IE 9 / Windows 7 Pro – 32 bit.
  Stream stopte na +/- 1 min, beeld hing en ging audio meer.

 22. Jacob zegt: 30-08-12 om 18:19

  Kan iemand ook een duidelijke oplossing geven?

 23. Marthijn zegt: 30-08-12 om 18:20

  Hoi,

  Ik kan geen live verbindingen krijgen. Heb via IE en chrome geprobeerd.

  Profider is KPN, glasvezel

  Graag een reactie

 24. Lucky zegt: 30-08-12 om 18:22

  Dag kan geen verbinding krijgen op livestreams sinds kort. KPN, PC en laptop, Mozilla Firefox, Chrome en Internet Explorer.

 25. Alwin zegt: 30-08-12 om 19:00

  @Jacob er is nog geen oplossing, deze blogpost is juist om inzicht te verzamelen in de verschillende problemen die er zijn. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dat ook laten weten.

  @Irma, goed punt. Dat gaan we ook nog doen: bij de livestreams een verwijzing naar deze pagina toe te voegen.

 26. Goede avond, ik kan geen livestream van de nos-sport ontvangen.
  Heb eerst google-chrome geprobeerd en nu met internet-explorer, maar allebij zonder verbinding te krijgen. Geeft steeds; “de verbinding kan niet tot stand worden gebracht brengen. Probeer het opnieuw.” Maar als ik dat doe krijg ik even later weer hetzelfde bericht.
  WAAR ZIT DE FOUT EN HOE LOSSEN WE DIE OP?
  provider is KPN zowel op PC als op laptop, en ben gewoon thuis.
  alles draait op windows7

 27. Wij kunnen het journaal 24 ook niet meer zijn krijgen het boven genoemde tekken.
  Wij kijken op de laptop met Windows 7 , provider is KPN.
  Hopenlijk gaat het snel weer werken.
  Wel vervelend dat dit nergens vermeld is op de site je zit eerst van alles te proberen dat kost je veel tijd!!!

 28. hermen zegt: 30-08-12 om 20:09

  Mobiele telefoon Nokia N900, firefox. Geeft volgende melding:

  “Uw browser mist een recente versie van de Flashplayer-plugin om de livestream correct af te spelen.
  Klik hier om de meest recente versie te installeren.”

  Hoogst te installeren flashplayer versie op deze telefoon 10.3. (Voor zover mij bekend.)

 29. Michiel zegt: 30-08-12 om 20:10

  Net als bij de 12 streams van OS, 2 tot 4 weken terug. zien wij nu ook weer in (mmer dan??) 95% van de gavallen bij de live streams van de Paralympisch Spelen de melding dat de verbinding niet tot stand kan worden gebracht, en zien we dus niets. Wij hebben ADSL van KPN en het is hetzelfde op 2 PC’s met W7 (1x 32b, 1x 64b) en op de laptop met WXP. Als we veel geluk hebben en de stream komt wel door dan is het over het algemeen super. We blijven het af en toe proberen maar het was en is zeer frustrerend.

 30. Kan geen verbinding krijgen op livestreams. PC / WIN XP/ KPN. Mis op dit moment wel veel, o.a. paralympics en politiek, jammer, maar ik ga ervan uit dat hier snel verbetering in komt.

 31. We krijgen geen beeld meer, geen stream te vinden. Al 2 keer gemaild naar de NOS. Jammer van de dienstverlening dat ze dit nu juist tijdens de verkiezingen doorvoeren. Zeer jammer.

 32. Ik krijg geen beeld meer kan ook niets meer vinden heel jammer
  ik keek heel veel wat nu kunt u mij helpen?
  draai gewoon alles weer terug.

  mvg. Kees 30-08-2012

 33. Jan zegt: 30-08-’12 om 23:15

  Krijgt geen verbinding op livestreams geeft (ERROR melding verbinding verbroken)

  Laptop /Windows7/Windows XP/ KPN

 34. Andries zegt: 30-08-12 om 22:20

  Ik werk met windows 7 en IE 9 64bits. Ik heb twee internetverbindingen waarbij KPN glasvelzel de Adobe Flash player bovengenoemd teken geeft en dus niet werkt. Met mijn xs4all verbinding werkt de AF player wel. Vreemd! De oude MS Silverlight en Windows Media player werkten tot de verandering prima. Ik begrijp niet dat gekozen is voor de Adobe Flash Player, dit is een zo wie zo onbetrouwbare player die veel problemen geeft. Zo heeft de You Tube site hier ook al veel problemen mee gehad. Hoop op een snelle oplossing!

 35. Cees zegt: 30-08-12 om 22:22

  kunnen het nieuws en sport niet meer ontvangen. kpn provider.
  Jammer.

 36. Theo zegt: 30-08-12 om 22:27

  Helaas constateer ik dat de livestream van journaal24 niet meer in windowsmedia speler is te volgen, maar alleen nog in flash. Flash geeft een veel slechtere beeld- en geluidskwaliteit. In flash schokt het beeld af en toe en is het soms even onscherp. In windows mp is het beeld vloeiend en scherp en het geluid is beter en kan anhanced worden met een plugin.
  Wat is de reden voor het weglaten van de keuze voor wmp?
  Graag zou ik, en wellicht velen met mij, u verzoeken de keuze voor wmp weer in te voeren.

 37. Gerard zegt: 30-08-12 om 22:28

  Probeer al een paar dagen de live stream te bekijken (politiek 24, Nieuw 24 en/of Olympische spelen) maar krijg een error #2448.Stream opent niet. Gebruik Windows 7, IE9 en laatste versie van de Flash Player. 30mbit ADSL van KPN,
  Tips om deze error te verhlpen zijn welkom.

 38. Tim zegt: 30-08-12 om 23:16

  Ik het mogelijk om ook alleen audio te luisteren cq hiervoor een functie te maken? In het buitenland is het internet dermate slecht dat audio nog net afdoende te beluisteren is maar zodra beeld geladen moet worden kan je het geheel vergeten. Hierdoor mis ik op dit moment de debatten dus!

 39. Clem zegt: 30-08-12 om 23:20

  Ik ondervind problemen met het bekijken van de kanalen Politiek 24 en Journaal 24 op mijn laptop, er zou geen verbinding zijn. KPN is mijn provider en Windows7 mijn besturingssysteem.

 40. Simon zegt: 30-08-12 om 23:25

  Kan politiek24 niet afspelen op iPhone, voorheen wel, nu zwart beeld, jammer, net in de aanloop naar de verkiezingen als de politiek echt interessant wordt…

 41. Marnix zegt: 30-08-12 om 23:26

  Vaak word deze even weer vaag, meerdere pc, verschillende locaties getest

 42. Strange thing with this new system,made a great service almost useless. I use Adobe flash 11.4.It is continually buffering .If I pause the player for 5 -10 min & go back to it then it plays normally again,at least for a while .Its almost as if the stream is being throttled.It is not my provider.My speedtest at the moment is 8.88 Mpps.I use a desktop with Win7,browser is Firefox 15
  On most days I watch the 8 pm Journaal to keep up my language skills .
  BTW I like the new setup !!
  There is no problem with other sites .Hope U can fix this soon .
  From Canada .Gert

 43. Eindelijk wat meer aandacht voor de Paralympics en dan geen ontvangst! Ik zie dat de meeste reacties van KPN-klanten, zoals ikzelf, zijn. Ik heb een laptop met ook windows 7. Is er een verband?
  Jammer is het dat deze veranderingen niet konden wachten tot na
  de Paralympics en de verkiezingen. En kan iemand me vertellen wat ik nu wèl kan doen?

 44. Geen enkele livestream werkt meer. Superlaptop 2 maanden oud, Windows 7, IE 9. Internetplusbellen van KPN, nieuwste versies van Flash player, Silverlight enz, maar ik krijg steeds bovenstaande melding. Treurig, zeker in deze periode!

 45. Theo zegt: 31-08-12 om 00:25

  Heb KPN als provider. Kan sinds enkele weken politiek 24 en journaal 24 niet meer ontvangen. Jammer hoor. Ik heb geen tv dus was afhankelijk van het internet voor nieuws.

 46. Karin zegt: 31-08-12 om 00:26

  Geen livestreams bij Journaal en Politiek 24.
  Waardeloos in verkiezingstijd!!
  Besturing is Windows 7 en KPN is provider

 47. expert zegt: 31-08-12 om 00:54

  Ik maak al jaren lang gebruik van de streams van de NOS welke mij altijd zeer bevallen is, met name de windows media streams met 1500 kbps van Journaal24 en Politiek24 waren altijd oerdegelijk en haarscherp.
  Natuurlijk begrijp ik ook dat NOS moet moderniseren en alles over heeft gezet naar flash, toch ervaar ik met de flash livestreams een aantal problemen die in de toekomst wellicht verholpen kunnen worden.

  1. Bij het wisselen van de streams met name tijdens de OS veel last van de melding gehad dat er geen verbinding gemaakt kon worden met de server, alsof de server chronisch overbelast was. Pas na een aantal keer de pagina opnieuw geladen te hebben eindelijk verbinding maar dan moest ik nog een minuut wachten voordat het beeld eindelijk scherp was.

  2. Laden van scherper beeld duurt lang, duurt soms meer dan 10 seconden voordat er eindelijk scherper beeld wordt weergegeven, vervelend als je even op een andere tab (zowel Chrome als Firefox) bezig bent en je schakelt terug om dan weer te moeten wachten voordat je scherp beeld krijgt.

  3. Flash player werkt hier helemaal naar wens alleen de flash player laat beelden soms wat geblokter zien dan ze in werkelijkheid zijn maar dat is volgens mij meer een probleem van flash zelf of de videokaart.

  4. Beeldkwaliteit (H264) is zachter en onscherper dan met Windows media. Heeft denk ik meer met de compressiemethodiek te maken, zowel bij stille als bewegende beelden lijkt het dat subjectief gezien dat de Windows Media beelden van Journaal24 iets scherper zijn dan de flash versie. Flash heeft een soort wazige blur die windows media niet of minder had.

  Op zich werkten de streams tijdens de spelen wel naar behoren muv de punten die ik reeds opgenoemd heb maar het blijft een grote misser dat de NOS geen 720P streams had terwijl Youtube zelfs 1080p livestreams aanbood van de afgelopen spelen.

  Tot slot heb ik Journaal24 ook nog werkend proberend te krijgen onder mijn android smartphone maar daar kwam ik niet verder dan zwart beeld. Hoop snel op een optimalisatie.

 48. Lance zegt: 31-08-12 om 01:23

  Jammer maar er is op geen enkele manier verbinding te krijgen met de NOS (Paralympics) Liverstreams. Systemen : Windows Vista Home Premium/KPN , Windows XP/KPN , Windows 7/KPN. Browsers Opera, IE, Firefox, Chrome.

  DUS maar kijken op http://www.olympics.org (IPC).

 49. Dirk zegt: 31-08-12 om 05:11

  Nu pas een manier om je te uiten, ik heb me suf gezocht de laatste weken, weet niet wat jullie daar doen maar het lijkt drie keer nergens op.

  Ja nieuw, beginfase etc etc, maar het is jullie werk als ITers om zoiets goed te testen en uit te voeren, nu opeens nos journaal weg en politiek 24, net voor de verkiezingen.. ik snap dit werkelijk niet (zeer gerirriteerd).Ik heb nu weer beeld via “nederland 24″ na veel zoeken.

  Ook daar werkt alles matig, maar na veel proberen kom ik dan wel (soms)in de politiek 24 stream.

  Op deze pagina: Ik zie een zwart veld met rechtsonder iets van een fullscreen icoontje.
  Geeft meestal error 2048, maar vaak ook andere, en ik ga dat niet uitzoeken verder dat had jullie werk moeten zijn.

  Win7 pro 64 bit, KPN. Werkt allemaal prima, behalve dit.

  Blij dat jullie aan de weg timmeren, maar omg wat een ramswerk in de uitvoering. Zorg voor een alternatief voor al die mensen die het niet lukt om in te loggen op jullie projectje, eerder kon je kiezen voor jullie nieuwe player, nu plots worden we gedwongen!

  Zal allemaal wel goekkomen maar de timing is waardeloos.

  Enfin blij dat ik even mijn ei kwijt kon na dagenlang proberen.

 50. Peter Hendriks zegt: 31-08-12 om 06:51

  Politiek 24: ik zie alleen maar een zwarte rechthoek, verder niks. Geen boodschap dat ik iets moet installeren, of wat ook. Werk met Firefox 15.0

 51. Han zegt: 31-08-12 om 07:03

  Al een aantal dagen geen beeld meer en nu zelfs het logo met ‘verbinding is verbroken’ niet meer. Kijk iPad en pc. Provider is KPN (hetnet). Alle nieuwste players zijn ge”installeerd.
  Email naar redactie wordt niet op gereageerd. Slechte service van de nos!

 52. W VAN GORP zegt: 31-08-12 om 08:04

  Ik kan de livestreams niet meer zien. diverse internetbrowsers geprobeerd. Doe dit via een vaste verbinding met laptop.met mijn telefoon geen problemen om de livestreams te zien.
  Hopenlijk snel een oplossing hiervoor.

 53. Ontvangst matig-slecht op tablet in België. Stotteren de uitzending en valt vaak weg. Jammer.

 54. wacht nog steeds op een oplossing, of moeten we daar nog maanden op wachten?

 55. Anton zegt: 31-08-12 om 09:55

  Het beeld is vaak onscherp,soms flokkerig en geluid en beeld gaat soms
  helemaal ongelijk.
  met laptop /windows vista/kpn. voorheen altijd goed geweest.
  a.u.b. herstellen

 56. Theo zegt: 31-08-12 om 10:13

  Flashplayer is de meest waardeloze mediaspeler. Dan nog liever Silverlight. Onbegrijpelijk dat een professionele organisatie als de NOS geen goede mediastreaming kan aanbieden,
  Tot voor kort kon nog in WMP worden afgespeeld, waarmee nog een acceptabele beeld- en geluidkwaliteit gerealiseerd werd.

 57. Rinus Ploeg zegt: 31-08-12 om 11:12

  Ik ka de uitzending vandaag niet zien politiek 24 gisteren met Marianne Thieme wel ik kijk op laptop windows 7 via KPN,
  Hoe kandit. vervelend nu het steeds spannender wordt.

 58. Jan-Willem zegt: 31-08-12 om 11:53

  Kunnen jullie niet even terug schakelen naar de oude manier van uitzenden? Wij willen heel graag naar de paralympics kijken maar dat gaat op geen mogelijkheid op deze manier. PC’s met Windows XP en Windows 7, bedraad en via wifi KPN internet. Een snelle oplossing zou heel fijn zijn!

 59. Michiel van der Kley zegt: 31-08-12 om 12:26

  Het lijkt wel of ik iets mis. Al die windows gebruikers en bijna niemand heeft het over de ipad. Ik kan sinds een week geen journaal meer kijken op de ipad. Soms wil het nog wel lukken als ik via de achterdeur het laatste journaal bekijk maar je loopt altijd achter. Jammer. Werkt het gewoon niet meer op de ipad?

 60. Rick zegt: 31-08-12 om 13:11

  Ik kan nu al weken geen livestreams meer volgen omdat de NOS zonodig werkt aan kwaliteitsverbetering. Ik heb een MacBook OS X Versie 10.6.8. De internetverbinding verloopt via KPN. Op zowel de browsers Safari, Firefox en Camino een zwart scherm, met na enkele minuten in beeld “de verbinding is verbroken”. Los dit probleem op! Het feit dat dit na weken nog niet is gebeurt is te zot voor woorden, stelletje prutsers.

 61. Ton K. zegt: 31-08-12 om 13:17

  Ik ben een Ubuntu/Firefox gebruiker (Open Source).
  De situatie met Silverlight vs. Moonlight was ronduit slecht.
  Nu werkt het beter maar vaak crasht de Firefox Flash plugin.
  Dat is uiteraard niet het probleem van de NOS maar ondersteuning
  van Open Source wordt op prijsgesteld.

 62. Baaaaalen, krijg aldoor de melding “Error Code 2048′of “verbinding verbroken” of “kan de verbinding niet maken” op zowel XP en 7. Dacht dat het aan m’n computers lag (niet dus!) en zit me al dagen in het zweet te werken om de oplossing te vinden. Voor de kat z’n staart dus!

 63. Performance en beschikbaarheid directe links.

  De vorige versie had een abominabel slechte Silverlight-variant (bijvoorbeeld niet beschikbaar op Ubuntu Linux) en een fallback op een gewone stream (werkt overal). Hierdoor was het mogelijk om op embedded devices, mobiel en in apps zoals XMBC, VLC gewoom een directe link naar de stream op te nemen.

  Dat is nu weg, jammer. Kunnen jullie niet gewoon ergens een lijst publiceren naar de stream-urls? Want die bestaan wel, gezien de fallback op “HTML5″.

  De huidige flash-app performt overigens zeer slecht. Op relatief kragtige PCs (en vooral macs) en Laptops is het goed merkbaar. Op mijn linux-systeem gebruikt het 1 volledice CPU en honderden MBs aan geheugen. Om en nabij het dubbele van een HD youtube of Vimeo-flash-film. Dus bovenop een erg slecht performende Flash-player zelf, performt jullie player ook nog eens erg slecht.

  Op onze (energiezuinige, ARM) media-server hapert het gigantisch; een overduidelijk gevolg van de opgehakte streams (telkens 1.5MB filmpjes downloaden en die achterelkaar plakken).

  Een simpele link naar een stream zou voor mij voldoende zijn. Programmeer ik daar zelf wel wat moois omheen voor XMBC of Ubuntu.

 64. Ricardo zegt: 31-08-12 om 15:14

  Aan de reacties te zien zijn er vooral problemen voor mensen met ADSL van KPN, Ik neem aan de standaardverbinding met vrij lage snelheden. Die nog lager worden als je verder van de centrale zit.

  Ik vind het toch vreemd dat de NOS als publiek medium blijkbaar dermate ‘wild’ moderniseert dat de bereikbaarheid via internet voor mensen met gewone standaardverbindingen niet als minimum specificatie eis meegewogen wordt. Of rekening houdt met hen die niet kunnen of willen investeren in (alweer) nieuwe apparatuur.

 65. Romano zegt: 31-08-12 om 15:57

  met de nieuwste versie van google chrome krijg ik de volgende melding als ik de vuelta wil kijken: ”TypeError #1009 null” erg vervelend en ik hoop dat er spoedig wat aan gedaan word.

 66. ik kan tegenwoordig geen livestreams meer kijken door deze nieuwe techniek. niet fijn!!!!!!!!

 67. geen geluid!

 68. Ik heb opeens geen verbinding meer op de website om bv vuelta te bekijken. ik gebruik windows XP en kpn.

 69. Andre Canisius zegt: 31-08-12 om 16:30

  Ik probeer al 2 dagen de Vuelta te volgen op de computer doch krijg steed de melding error # 2048
  De provider is planet

 70. Weet er iemand hoe dit probleem opgelost kan worden.Wij hebben glasvezel van KPN en mag je toch verwachten dat de verbinding het doet.
  Dit is geen visite kaartje voor de NOS of KPN. jammer

 71. In de NS trein binnen Nederland krijg ik geen toegang tot live stream van de vuelta en ook andere livestreams. Mededeling: geografische locatie staat het niet toe.

 72. Ik krijg sinds een paar dagen ook de bovenstaande foutmelding.
  ADSL van KPN
  Windows 7 met alle nieuwe browsers

  Nu kijk ik toch maar weer op Eurosport naar de Vuelta. Dat werkt tenminste.

 73. Atlanta zegt: 31-08-12 om 18:20

  Sinds +- weken kan ik geen livestreams van de nos meer zien. Als ik vanaf de NOS zo’n stream probeer te openen dan zie ik alleen maar een zwart scherm, zonder foutmeldingen. Dit gebeurt zowel met safari als met firefox. Tot voor een maand had ik nooit problemen, met hetzelfde systeem. Als ik nu de streams direct open via
  http://livestreams.omroep.nl/npo/ned1 (0f extensie /ned 2 of 3) werkt het meestal ook niet, maar incidenteel wel. Mijn flash en silverlight programma’s en instellingen zijn prima in orde. Enig idee hoe dit weer kan gaan werken?

 74. Ton zegt: 31-08-12 om 18:34

  Sinds de omschakeling alleen zwart beeld en “De verbinding is verbroken” zoals in de kop van deze blog of ERROR #2048 (flash player error sandbox viaolation meen ik) met de NOS livestreaams. Andere livestreams (zoals b.v. het voetbal. al of niet met sopcast) geven geen problemen
  Al behoorlijk zitten googlen op #2048 en allerelei (security) zaken uitgeprobeerd maar geen enkel resultaat.

  Computer : Windows -XP SP3
  Provider: KPN (planet)

  Vind het erg jammer. Olympische spelen en EK goed kunnen bekijken. De laatste 2 weken echter “zwart” beeld… of “verbinding verbroken”!

 75. expert zegt: 31-08-12 om 18:47

  @bér

  Gebruik je de nieuwste drivers en heb je een videokaart van de laatste generatie? Dan is de kans groot dat je wel video acceleratie hebt.
  Windows Media was altijd lekker vloeiend omdat alle beelden door de gpu ging maar als het goed is heeft Flash Player dat sinds versie 10 ook. Het enige verschil is dat je wel een nieuwe videokaart nodig hebt.
  Hier zijn de beelden net zo vloeiend als de Windows Media streams, dat was wel anders toen er nog geen video acceleratie onder Flash bestond.
  Silverlight is een totale ramp voor video, geen acceleratie, belast cpu onnodig zwaar en totaal ongeschikt voor HD.

 76. Dirk zegt: 31-08-12 om 18:49

  (Vrijdag av) Dit is een goed alternatief zo even met alle soorten veelgebruikte formats eronder, we hebben iigv beeld nu weer. Succes met de bugs!

 77. Desmond zegt: 31-08-12 om 19:28

  Op mijn Ipad krijg ik geen geluid als gebruikmaak van de NOS app.
  Wanneer ik via de NOS site naar journaal 24 ga krijg ik om de haverklap een geheel zwart beeld en springt de timing heen en weer.
  Geluid niet parlel met beeld (verschillent onderwerp)

 78. Met de OS kon ik prima de livestreams volgen, maar ik heb nog helemaal niets kunnen zien van de Paralympics, noch met mijn iPad, noch met mijn pc met Windows Vista, allebei adsl van Ziggo.

  Zo aan de reacties te zien werkt deze nieuwe techniek op geen enkel systeem. Dus, zou ik zeggen, terug naar het oude en NA de Paralympics over op het nieuwe.

  Jullie maken wel continue reclame voor de live streams, maar ik heb nog helemaal NIETS kunnen zien en met mij dus nog veel meer mensen. Bij de livestreams in Belgie en Duitsland kunnen we ook niet terecht. Te zot voor woorden dat ik afhankelijk ben van de ARD, die als enige (publieke) omroep wel veel live-uitzendingen hebben!

 79. geheel geen beeld

 80. Lex zegt: 31-08-12 om 20:48

  stream supercup doet t niet. KPN verbinding, zowel op de imac als de laptop doet de stream het niet. krijg het fouttekentje dat hierboven getoond wordt.

 81. Mmid zegt: 31-08-12 om 21:06

  Beeld gaat steeds van scherp naar erg vaag. Lijkt af en toe net een lens die zich scherp moet stellen. Wanneer ik de pagina ververs is het beeld wel weer scherp, maar vaak niet langer dan een minuut. Hiervoor nooit problemen gehad met streaming via NOS (via zelfde pc/internet).

 82. kijk via laptop, windowsXP, provider Ziggo.
  Streams zijn steeds onduidelijker geworden, steeds wisselende kwaliteit beeld, wazig / traag / stilstaan. Is een drama om zo te moeten kijken.
  Is er zeker niet op vooruit gegaan. Ook jammer dat je niet meer kan kiezen om via Windows mediaplayer te kunnen kijken.

 83. Timocratie zegt: 31-08-12 om 21:16

  Ik heb Ziggo, met een snel pakket. De beelden van Studio Sport komen wazig over bij flash. Windows Media Player is beter. Silverlight werkt niet op mijn laptop.

 84. M.J. Gast zegt: 31-08-12 om 21:18

  Ik krijg geen beeld. Flash al opnieuw geïnstalleerd, maar zonder resultaat. Hoe kan dit opgelost worden?
  mvg, Maarten

 85. kan geen nos live streams meer bekijken, krijg elke keer Error 2048 in het scherm te zien,of kan geen verbinding maken met nos probeer later opnieuw.Hoe kan ik dit oplossen?

 86. Manon zegt: 31-08-12 om 21:42

  Ik probeer de wedstrijd van Chelsea – Atletico Madrid te kijken, maar ik krijg helaas alleen maar te zien: de verbinding is verbroken.
  Ik kijk via de computer met het besturingsysteem van windows.
  Mijn provider heet KPN.

 87. rolf oldejans zegt: 31-08-12 om 21:51

  ik krijg de error #2048 melding en geen beeld. graag hulp/advies/oplossing

 88. ik wil geen discussie, maar een oplossing

 89. Wazig zegt: 31-08-12 om 21:59

  Beste,

  Sinds een poosje(waarschijnlijk na de update), wordt mijn beeld van de stream na enkele wazig en kan ik bijvoorbeeld bij voetbal de tijd niet waarnemen.

  Ik zou graag hier verbetering in zien!!

 90. Bart zegt: 31-08-12 om 22:32

  Helaas werken bepaalde live uitzendingen niet meer op de iPad
  Krijg alleen een zwart scherm te zien…

 91. slechte stream zegt: 31-08-12 om 22:43

  na een aantal seconden word het beeld vaag er is dus geen voordeel aan de vernieuwingen dus teruggaan naar het oude lijkt me het beste

 92. Ik gebruik Google Chrome, Windows 7 64b, KPN Glasvezel. Sinds de nieuwe techniek is gelanceerd krijg ik geen livestreams meer door. Evenzo met IE9. Nieuwste flashplayer gedownload. Silverlight doet het nog wel (bijvoorbeeld Nieuwsuur en Journaal 24).

 93. Gert Jan zegt: 31-08-12 om 22:59

  ik heb eerder gemeld (maar nooit enig teken van leven ontvangen)dat ik via mijn laptop geen live uitzendingen meer kan kijken. Erg jammer als je meerdere dingen wil volgen!!! Helaas hebben we hier de hele sportzomer problemen mee gehad!!!! Zeer zeer jammer en teleurstellend!!

  Aan de player kan niet liggen omdat die up to date is, KPN en Windows 7 gaven voorheen ook geen probelemen. Reclame van NOs dat je via de site live sport of politiek kan kijken is enorm misleidend, Ze melden niet dat het verder niet werkt……

  jammer NOS daar betalen we wel voor d.m.v. de balastingen.

 94. Ad Hendriks zegt: 01-09-12 om 01:16

  PC, Vista 32 bits, Ziggo breedband.
  Tijdens de testperiode was de nieuwe stream scherper dan de standaard en net zo stabiel.

  Nu de nieuwe standaard is geworden valt het op dat deze stream vaak kort gaat blurren (wazig beeld), het geluid loopt niet altijd synchroon met het beeld en geluid start pas na enkele seconden na openen van de site, vaak ook even schokkerig beeld. Kortom de stabiliteit is een stuk minder. Hoewel deze verstoringen slechts kort duren (5 seconden) komen ze elke 1 a 2 minuten voor. De uitzending wordt hierdoor erg onrustig.
  Ik hoop dat dit verbeterd kan worden.

 95. Dirk zegt: 01-09-12 om 07:49

  Here’s a thought, revert naar de “werkende situatie, en ga verder met de testfase link weer.

  Zet daar wat meer info bij vraag de mensen het te testen, feedback te geven,als bijv in deze blog. Je krijgt dan een hoop info, ook minder relevante, zoals deze, ;) maar desalniettemin. Dan is het niet zo met het mes op de keel als nu, ik kan me voorstellen dat er een paar ITers overspannen worden bij jullie de laatste dagen.

  Overleg het hele spectrum intern, focus op de users, niet alleen de techniek. Jullie maken echt mooie dingen, een woord van waardering wil ik toch ook graag geven, nogmaals succes.

  Mvg Dirk.

 96. Ton zegt: 01-09-12 om 09:25

  Beste NOS,

  Ik zie dat jullie de opties “Silverlight”en “WMF” hebben toegevoegd om af te spelen. Dit gaat prima! In flash daarentegen dus (nog) niet.
  Bedankt zover.

 97. Linde zegt: 01-09-12 om 11:27

  Die van de paralympics doen het niet, van de os deden het wel

 98. Marga zegt: 01-09-12 om 11:32

  Via beide computers en met adsl van de KPN zijn de paralympische spelen niet te volgen. We krijgen op ieder apparaat steeds de melding. Verbinding kan niet tot stand worden gebracht. Alle browsers al geprobeerd. Flash eraf en erop. Totaal geen resultaat. Nu zendt de NOS al ontzettend weinig van de Paralympics op de televisie uit. Het zou zo fijn zijn als de livestreams het wel doen. Waar de NOS ook groots mee de media opzocht. Meer uitzendingen dan ooit kopten de artikelen… Maar helaas. Totaal niets van te zien. Gaarne snel, eigenlijk heel snel een oplossing!

  Bij voorbaat dank!

 99. annelies zegt: 01-09-12 om 12:14

  Geen realtime player meer? Mijn heel oude, ik geef het toe, mac, kan alle nieuwe plug-ins niet aan. En blijkbaar, als ik onderstaande reacties lees, is het nieuwe journaal ook niet meer vanuit het buitenland te bekijken. Heel jammer, nieuwe techniek is mooi, maar niet altijd beter. Helaas….. en keuzevrijheid een groot goed. Zou fijn zijn als de oude mogelijkheden gewoon bleven werken. Dit nieuwe systeem voelt een beetje zoals het opdringen van een spaarlamp. Ik moet het nu doen met het 60 seconden nieuws. Karig, zult u begrijpen.

 100. ik ontvang journaal24 en politiek24 helemaal niet meer op mijn beide computers, de éne met windows xp, de andere met windows 7.
  Mijn provider is KPN.
  Ik krijg slechts een zwart scherm en na enige minuten de mededeling dat de verbinding is verbroken.
  Ik wil graag weten wat hieraan is te doen.

  J.A.Tazelaar

 101. Johan zegt: 01-09-12 om 13:52

  Ik ontvang geen politiek 24 en sport meer jammer.
  Mijn provider is kpn planet.
  Mijn besturing is windows 7
  mijn internet is chrome
  Ik krijg slechts een zwart scherm en na enige tijd verbinding verbroken.

  Ik hoop dat het snel is opgelost.

  gr. Johan

 102. Hallo Nos, Wendy Majoor had een goed voorstel: snel terug naar het oude systeem en daarna het nieuwe eerst uittesten. Dan krijgen we misschien toch nog wat te zien van de Paralympics, groetjes…..

 103. habbol zegt: 01-09-12 om 14:53

  hij doet het niet krijg alleen maar kleuren

 104. a.altena zegt: 01-09-12 om 15:01

  Ik krijg er kan geen verbinding tot stand worden gebracht. nog geluid nog beeld is er te zien. Ik heb een KPN verbinding en

 105. Ik gebruik Safari; KPN als internet provider (ADSL); krijg telkens foutmelding dat de verbinding verbroken is, nadat eerste het scherm zwart is.

 106. Ruben zegt: 01-09-12 om 15:08

  Helaas geen verbinding. Precies het logo wat jullie aangeven zie ik op mijn laptop terwijl ik via wifi op een camping in Zuid Frankrijk probeer te kijken. Volgende keer toch maar naar Spanje op vakantie gaan ;-)

 107. Franske zegt: 01-09-12 om 15:14

  live streams nos kunnen onmogelijk geopend worden.
  heel irritant.
  mijn provider is KPN
  hopelijk komt er een snelle oplossing

 108. Fred Heijnen zegt: 01-09-12 om 15:26

  Geen Vuelta voor mij.

  Windows 7, Chrome, KPN

  Terwijl dit vroeger geen problemen gaf.

  Uitermate teleurstellend.

 109. Joost zegt: 01-09-12 om 15:27

  Net probeerde ik even live naar de Vuelta te kijken, maar helaas na een paar tellen kapt hij weer af. Jammer.

 110. Theodoor zegt: 01-09-12 om 15:35

  Het lukt helaas niet meer om verbinding te maken met een livestream van de NOS. Na het aanklikken krijg ik na verloop van tijd de melding: Error#2028.

  Ik heb draadloos internet. Mijn provider is KPN en ik werk met windows xp. Graag hoor ik wat hieraan te doen is.

 111. Jack zegt: 01-09-12 om 15:35

  ik ontvang journaal24 en politiek24 helemaal niet meer op mijn computer, met windows xp,
  Mijn provider is KPN.
  Ik krijg slechts een zwart scherm en na enige minuten de mededeling dat de verbinding is verbroken.
  Ik wil graag weten wat hieraan is te doen.

 112. Sebastiaan zegt: 01-09-12 om 15:45

  Ik ondervind weinig problemen met de streams (vooral sport zoals Vuelta en politiek via Politiek 24), het enige probleem dat ik af en toe ondervind is dat de speler wel de beeldkwaliteit verminderd bij een (korte) dip in bandbreedte, maar zich niet altijd hersteld als de bandbreedte weer op het oude niveau terug komt*. Het beeld verversen zorgt weer voor een goede kwaliteit. Dit komt maar heel af en toe voor, mijn internetverbinding is vrij stabiel.

  Computerconfiguratie:
  - Ubuntu 11.10 met Chromium en Firefox
  - Windows 7 64-bit met Google Chrome & IE 9
  - Ziggo Zakelijk.

 113. Ton Smeets zegt: 01-09-12 om 16:03

  dag,

  ik had met het oude systeem regelmatig problemen. Tot nu toe werkt het nu allemaal juist erg goed!!

  Heel fijn!

 114. De livestreams van Vuelta a España 2012 en van de paralympische spelen 2012, krijg ik de zelfde probleem, namenlijk een “error #2048″

  Het is wel jammer, want ik zou deparalympische spelen echt wil willen volgen maar op internet is het via mijn compter niet mogelijk.

  Welke oplossing kunt u me geven hier voor. Ik werk met internet explorer 9.

  B. Funcke

 115. Linetta zegt: 01-09-12 om 16:09

  Geen beeld meer van livestream!! error etc.
  KPN provider alles in 1 luxerderluxe overeenkomt. Computer Windows XP.

 116. tomasoa zegt: 01-09-12 om 16:42

  Enneh..nu!?!?!? Ik ontvang niets meer sinds de nieuwe NOS techniek…
  Waarom zo uit het niets veranderen…
  Jammer….

 117. Nathan zegt: 01-09-12 om 16:44

  Zodra ik de livestream aanzet heb ik een goede beeldkwaliteit maar vervolgens gaat word de beeldkwaliteit automatisch (negatief) aangepast. Het beeld blijft wazig (alsof het ge’blurred’ is.
  Kan ik hier zelf wat aan doen, zo ja; hoe?

 118. F. Hoekman zegt: 01-09-12 om 16:53

  Helaas, helaas geen beeld, behalve “verbinding verbroken” op de computer met Mac OS X -besturing en KPN als provider; graag spoedige reparatie.
  Met vriendelijke groet, F. Hoekman.

 119. Nienke zegt: 01-09-12 om 17:02

  Ook wij hebben problemen met de livestreams, hebben computer met windows7, en hebben inderdaad ook KPN.
  Zwart scherm, rechtsonder nog net een klein vergrooticoontje, en na enige tijd de melding dat er geen verbinding mogelijk is….

 120. Jacob zegt: 01-09-12 om 17:12

  In de blog vind ik allerhande falen van de NOS website, die nog steeds niet opgelost zijn. Vooral LIVE streams zijn slecht. Leuk dat we kunnen klagen, maar ik heb niet de indruk dat de problemen gezwind worden opgelost. Ik kijk op de NOS website via mijn PC. Andere websites werken wel naar behoren, dus ik denk dat het aan uw innovaties ligt. Hartelijke Groeten en succes met het oplossen, alvast bedankt.

 121. Boeding zegt: 01-09-12 om 17:24

  Ik krijg op dit moment steeds een foutmelding error#2048. Jammer had graag de etappe in de vuelta via internet gevolgd

 122. Paul zegt: 01-09-12 om 17:27

  De Vuelta stream doet het niet. De Journaal24 stream ook niet, tenzij deze met Silverlight bekeken wordt.
  – computer
  – Windows Vista Business sp2
  – KPN adsl
  Succes met de evaluatie / verbetering.

 123. Toon zegt: 01-09-12 om 17:33

  Waardeloos. Geen verbinding te maken, steeds de melding ‘De verbinding is verbroken’ maakt niet uit welke browser.

  Gauw terug naar het oude systeem, wat mij betreft

 124. Johan zegt: 01-09-12 om 17:38

  Helaas lukt het mij niet meer om via mijn laptop de live-streams van NOS te bekijken. Provider KPN. Windows 7. Ik hoop dat daar snel verandering in komt!!!

 125. Kan geen nos-streams meer bekijken, wel video’s.
  Hebben de beschikking over twee laptops en internet van kpn.
  Besturingssysteem is windows 7.

 126. afspelen op wmv (wat is dat?) lukt niet , beeld blijft zwart

  met silverlight en flash wel maar wat is wmv ?

  ik heb windows 7

  64bits besturingssysteem en als provider zeelandnet

 127. Moet al minstens een week de livestream van de Vuelta missen.
  Nieuwe systeem?

 128. Atlanta zegt: 01-09-12 om 18:00

  @Ton (9:25). Het zou idd. goed zijn als de optie was toegevoegd om via andere manieren (zoals silverlight) te kunnen afspelen; kijken of dat wel werkt. Maar ik zie die opties niet. Waar zie jij ze staan? (vroeger was dat wel zo idd.)

 129. Daan Borsboom zegt: 01-09-12 om 18:17

  Bij elke livestream die we proberen te kijken via http://www.nos.nl , is de melding ‘de verbinding is verbroken’. Onze provider is KPN, de windows versie is Xp. Ik zou graag weten wat er aan te doen valt. of dat alles terug gedraaid word.

 130. arjen smulders zegt: 01-09-12 om 18:33

  Eindelijk, dacht ik, meer live aandacht voor de Paralympics met, hopelijk nog meer nederlands succes.
  De Olympische Spelen prima in HD op mijn ipad kunnen volgen, echter nu, door deze onbegrijpelijke wijziging op de NOS site, werkt het allemaal niet meer. Thuis al veel te veel tijd besteed aan het vinden van de mogelijke oorzaak, blijkt het toch aan de ‘techneuten’ van of bij de NOS te liggen en ik dus niet de enige te zijn.
  Waarom zien we na al deze gemelde meldingen (er zullen vast nog veel meer mensen zijn die nu nog thuis allerlei instellingen op hun computers en kabels aan het verleggen zijn) , nog steeds geen bevredigend bericht van de NOS en dus ook een oplossing op korte termijn? Velen missen nu alweer live de zwemfinales met nederlande medaille kansen.
  Zucht

 131. R.Westerbroek zegt: 01-09-12 om 18:34

  Beste NOS,
  Ik zie dat jullie de opties “Silverlight”en “WMF” hebben toegevoegd om af te spelen. Dit gaat prima! In flash daarentegen dus (nog) niet.en silverlight ook niet. ik heb window’s vista.
  Bedankt zover.

 132. Heel vervelend was al de keuze voor Silverlight, de vervanging van .wmv met flash gaat nog wel…. Maar het allervervelendst is dat er steeds onaangekondigd veranderingen worden doorgevoerd, het zou wat zijn als er helemaal niet werd aangegeven dat de zendfrequentie werd veranderd! Denk een beetje aan ons de TV lozen die toch af en toe een nieuwsuitzending willen zien.. Ik ben zelf bijv. gek op nieuwsuur, dat voor kort werd uitgezonden via journaal24, sinds 1 of 2 weken is dat programma helemaal nergens meer te volge? Er is een Nieuwsuur pagina waar je een halfuur later zou kunnen kijken, bij mij werkt die pagina helemaal niet. Bovendien wil ik graag nieuwsuur live kijken, ik betaal daar ook gewoon aan mee via de belasting, vandaar! Graag Nieuwsuur terug op Journaal 24, het is immmers ook een journaal uitzending dus! vr gr Mario S. Rotterdam

 133. Ik heb Windows Vista ,Als ik het nieuws kijk stopt iedere keer het beeld . en word zwart , na 1 minuut gaat het beeld weer verder en slaat een stuk over ,, hier baal ik van , nieuwe apperatuur, nieuwe kuren, geef mij het oude programma maar ,want dit is niks,

 134. J Kanis zegt: 01-09-12 om 19:55

  Ik kan al een aantal dagen Journaal24 niet meer ontvangen, ik krijg als ik het probeer de melding ‘de verbinding is verbroken’.
  Ik werk met Windows XP op mijn laptop, mijn provider is KPN.

 135. A.J. Streng zegt: 01-09-12 om 20:13

  Geachte redactie,

  Ik keek met veel plezier de Journaal24 en Politiek24 streams op mijn iPad (eerste generatie). Tegenwoordig moet ik voor het journaal bijvoorbeeld, wachten tot de uitzending online staat. Dan ben ik wel in staat om, in Safari, de uitzending de bekijken. Ik vind dit erg vervelend. Dit probleem doet zich ook voor in een andere browser, Atom24. Ik heb KPN als provider.

  Graag hoor ik uw reactie omtrent dit probleem. Hartelijke groeten

 136. H.Eijsenga zegt: 01-09-12 om 21:34

  Ik heb helemaal niets meer. Erg jammer

 137. Ik wil graag studio sport eredivisie onlain kijken en de live stream speelt hij ned 2 af terwijl studio sport op ned 1 is.

 138. A.J. Hildering zegt: 01-09-12 om 22:32

  Dezelfde problemen als hierboven beschreven. Ik heb zelf geen tv en kijk via internet de eredivisie. Ik kan al twee weken niet meer voetbal volgen door deze storing. Besturingssysteem: windows 7, provider: KPN.

  Hopelijk kan het snel hersteld worden of kunnen jullie melden welke plug-ins wij missen.

 139. geeft sinds vorige week Error#2048, via provider KPN

 140. Huyser zegt: 01-09-12 om 22:59

  Provider XS4ALL

  Ik kon voorheen altijd goed de livestreams bekijken, met scherp beeld. Sinds de nieuwe techniek er achter zit, begint een uitzending met scherp beeld, maar wordt het weer snel wazig.

  Voorheen heb ik nooit klachten gehad dat het beeld haperde o.i.d.
  De verbinding kan scherp beeld prima aan, blijkt ook uit streams die ik elders gebruik. Ik vind de nieuwe streams zeker geen vooruitgang en hoop dat er snel iets aan gedaan kan worden. Vandaag een groot gedeelte van de Vuelta niet goed kunnen zien hierdoor.

 141. Hans-Peter zegt: 01-09-12 om 23:00

  Helemaal geen beeld, komt de NOS nog met een oplossing? Want alleen klachten deponeren in zinloos

 142. Johan zegt: 01-09-12 om 23:24

  Ja inderdaad, sinds een week is de nos nieuws en politiek beelden zo onstabiel als wat. Ik volgde elke dag nieuws en politiek met mijn iPad 1 maar sinds deze week valt na 30 seconden valt het beeld helemaal uit en kan ik weer safari opstarten.
  Het ginng voordien prima, waarom moeten jullie zo nodig steeds weer wat anders proberen.

 143. sinds een paar dagen geen livestreams meer bij nos studio sport, krijg konstand verbinding verbroken. kan daar iets aan gedaan worden want konstand wordt gezegd kijk het progamma op nos online.
  groet J.P.J.Hartenberg

 144. Jammer dat het probleem nog steeds niet is opgelost. Is nu al meer dan een week. Je zou toch zeggen dat ze het in deze tijd en met deze techniek alles toch veel sneller opgelost zouden hebben.
  heb internet via KPN maar ik denk dat het aan de website van de Nos ligt

 145. Ik kijk via laptop en pc. de laptop heeft windows vista en de pc heeft windows 7.
  Onze internet provider is kpn.

  Mvg Hans

  (ps hoop dat het zo snel mogelijk verholpen is)

 146. Marty zegt: 02-09-12 om 13:08

  Ik krijg helemaal geen contact meer!!

 147. anononiem zegt: 02-09-12 om 13:10

  bij mij doet hij helemaal niks meer er staat de hele tijd verbinding verbroken wat moet ik nou doen

 148. Nathalie zegt: 02-09-12 om 13:21

  Eveneens geen livestreams van NOS: sport niet, politiek 24 niet e.d.
  Wat een bummer juist nu met de verkiezingen, paralympics en start van het voetbalseizoen. Gaarne spoedige oplossing NOS!
  Publieke omroep toch!!!

  Na alle meldingen te hebben gelezen ligt er een probleem bij KPN.
  Ook ik heb ADSL van KPN.

 149. Daniël zegt: 02-09-12 om 13:21

  Totaal geen livestream meer
  Zowel op IOS als Windows7
  Zowel op Firefox, Safari, IE en Chrome

  KPN verbinding

 150. Jikke zegt: 02-09-12 om 13:42

  Nog geen seconde livestream van de paralympics kunnen zien.
  Apple safari, via kpn internet bellen en tv.
  Hoop dat het hersteld is voor de spelen voorbij zijn.
  Tijdens de valide spelen vrijwel geen problemen gehad met de livestreams (zelfde laptop en provider)

 151. Stefan- zegt: 02-09-12 om 13:47

  Heb ook geen beeld meer met de melding ‘verbinding is verbroken’. Onze provider is KPN.

 152. Ik kan ook niet meer de live stream van de NOS bekijken!!!
  Terwijl het tijdens de olympische spelen geen probleem was !!
  Onze provider is KPN en kijken gewoon op onze pc.
  Hoop dat het opgelost is voor dat dadelijk de chapions legue weer begint !!!!

 153. nu alleen nog maar zwart beeld, dit is niets

 154. JANJAAP zegt: 02-09-12 om 13:58

  Ik ben zelf Nl-er maar deze livestream werkt niet vaak.
  Een vriend zei kijk op de belgische zender Sporza live.
  Kun je gewoon op tv kijken,simpel toch?

 155. Marcel zegt: 02-09-12 om 14:24

  krijg geen beeld op mijn macbook Pro, provider kpn glasvezel

 156. Sinds de overstap op de andere techniek door nos.nl krijg ik maar geen verbinding met de livestreams. Voorheen nooit geen problemen gehad. Nu krijg ik iedere keer de volgende connection error: De verbinding is verbroken… Zeer frustrerend omdat ik graag en veel naar livestreams kijk via de PC. Het maakt niet uit welk systeem ik gebruik:

  Windows 7
  Internet Explorer 9 en/of Firefox 15
  Adobe Flash Player 11.4.402.265

  of:

  Linux Xubuntu
  Firefox 15
  Adobe Flash Player 11.2.202.238

  Dit probleem ondervond ik al tijdens de Olympische Spelen een aantal keer, maar sinds de invoering vorige week heb ik geen één keer kunnen genieten van de livestreams. Mijn provider is KPN.

  Ik sluit mij aan bij de reactie van Roger 30-08-12 om 11:27… grrrrrrr

 157. Hoi,

  Ik was altijd fervent gebruiker van de livestreams, maar sinds de veranderingen krijg ik helemaal niets meer up and running.

  Als ik met de rechtermuisknop op de plek klik waar voorheen het scherm verscheen, dan zie ik dat adobe flash player 10 ingesteld staat.

  Gebruik Windows 7, 100 MBPS glasvezel aansluiting. Verder kom ik binnen via http://www.nos.nl/wielrennen en dan klik ik rechtsboven op “studiosport Live”. Dan kom ik dus in een scherm terug, waar voorheen via silverlight of windows mediaplayer de livestream te zien was. Nu is er zoals gezegd niets te zien. Hoe kan ik dit oplossen?

  Vriendelijke groet,

  Rob

 158. Waardeloos die nieuwe techniek voor livestream. Denk je de paralympics op deze manier te kunnen volgen, want waarom zou je er ook aandacht aan besteden op TV beste NOS, helaas niks nul nada. Snel terug naar de oude techniek want de OS 2012 waren prima te volgen.

 159. Mattijs zegt: 02-09-12 om 15:07

  Stream doet helemaal niks. Krijg steeds de melding dat de verbinding is verbroken.

  Mac OS X, versie 10.6.8 (64-bit), Firefox 15.0, Flash player 11.4.402.265 maar dat lijkt het probleem niet te zijn (want hetzelfde probleem op Windows laptops).

  Internet is ADSL via KPN. De bandbreedte op zich ook niet want als ik een VPN verbinding maak met m’n werk kan ik de NOS livestream zonder enige problemen met goede kwaliteit bekijken. Lijkt er dus op dat er ergens tussen KPN en de NOS iets mis gaat. Zou het kunnen dat KPN de streams van de NOS actief afknijpt zodat er niet genoeg bandbreedte overblijft om een verbinding op te zetten. Nogmaals, via VPN van m’n werk is er geen enkel probleem.

 160. E.J.Linden zegt: 02-09-12 om 15:42

  Hopeless 24 news stops every 5 seconds on I pad. Speed is too high. Even flash can’t keep up, go down to 1.5 max.

 161. G. Born zegt: 02-09-12 om 15:48

  Gebruik een windows pc en krijg steeds de melding ‘verbinding verbroken’ .

 162. Jelke Bethlehem zegt: 02-09-12 om 15:54

  Ook bij mij werkt het niet.
  Provider: XS4ALL
  Machine: Desktop
  System: Windows 7

  Het werkt ook niet op mijn Samsung tablet.

  Best wel treurig dat een nieuw systeem wordt ingevoerd voordat het goed is uitgetest. Wat voor ICT-afdeling hebben jullie?

  Ik zou zeggen: zet oude systeem terug, en zorg eerst dat het nieuwe systeem goed werkt voordat je er iedereen mee lastig valt.

 163. Kan al twee weken geen livestream meer bekijken. KPN adsl. PC, windows 7, internet explorer.

 164. Thomas zegt: 02-09-12 om 16:14

  - Provider: kpn
  - Verbinding: draadloos
  - op de computer (Windows Vista 64-bit)
  - Nieuwste versies Adobe Flash Player en Silverlight geïnstalleerd

  Al geprobeerd met Firefox, Opera en Chrome maar niets werkt.
  Ik kan met geen enkele livestream meer verbinding krijgen…

 165. Goedemiddag,

  Als ik het beeld wil vergroten krijg ik een vertraagde weergave.

  Groetjes Arno.

 166. S . offermann zegt: 02-09-12 om 16:35

  BIJ mij doen de streams het helemaal niet meer ..
  kan niks meer zien .. geen voetbal geen paralympische spelen
  geen studio voetbal .. helemaal niks meer ..
  goeie service dit !!

 167. YES! Ik heb eindelijk beeld via mijn iPad en dat lijkt prima stabiel te zijn. Eindelijk genieten van de Paralympics.

 168. dries zegt: 02-09-12 om 19:01

  Ik krijg alleen een zwart beeld te zijn met de melding:
  ‘Verbinding verbroken’

 169. dries zegt: 02-09-12 om 19:04

  @mezelf

  Ik kijk via een pc met windows 7

 170. sander zegt: 02-09-12 om 19:05

  krijg geen verbinding, kpn internet.

 171. Dirk zegt: 02-09-12 om 19:08

  Ook ik krijg geen beeld. Ik heb een laptop met windows 7, IE / Firefox en KPN internetplusbellen. Ik vind het wel jammer dat de oude methode er niet meer is, voordat de nieuwe goed werkt!

 172. Bart zegt: 02-09-12 om 19:13

  Vorige week en deze week de livestream niet kunnen zien, steeds de melding “verbinding is verbroken”.

  Verbinding: KPN ADSL
  Type: Wired en wireless geprobeerd, beide werken niet
  PC: Desktop en laptop geprobeerd, beide werken niet
  Browser: Chrome en IE geprobeerd, beide werken niet

  Niet echt cool aangezien ik op geen andere manier kan kijken naar de samenvattingen, behalve dan een dag later op eredivisie.nl.

 173. Henk-Jan zegt: 02-09-12 om 19:15

  * Provider KPN.
  * Draadloos.
  * Nieuwste versies geinstaleerd.
  * Krijg hetzelfde beeld als boven weergegeven.`verbinding verbroken`
  Wat te doen??

 174. uizending stopt regelmatig, geen geluid en beeld stil. Na enige tijd gaat het weer verder.
  Wel irritant omdat het zovaak voorkomt.
  Voorheen was dit niet zo.

 175. sander zegt: 02-09-12 om 19:25

  verbinding is verbroken melding bij windows7 en windows xp.
  Kpn draadloos en met vaste kabel.

 176. Hennie Duits zegt: 02-09-12 om 19:34

  Computer, Win XP, KPN glasvezel, ik zie alleen dat ” Verbinding is verbroken” ding.
  Hou dan toch tenminste een alternatief in de lucht, zou ik zeggen…

 177. john zegt: 02-09-12 om 20:14

  Windows 7, IE en of Chrome en of Firefox; providers: KPN en UPC, achter een dual WAN router. Zodra ik verbinding probeer te maken via deze router, die dus zelf kiest via velke provider de verbinding wordt gemaakt dan krijg ik het probleem dat er geen verbinding mogelijk ik. Zodra ik de verbinding maak direct via de kpn of upc modem dan is er prima verbinding.

 178. john zegt: 02-09-12 om 20:54

  En ter aanvulling: de Ipad werkt wel en de linux debian met chrome werkt ook niet.

 179. Vandaag wel dertig keer geprobeerd. Geen livestreams.
  Heb KPN glasvezel. Niet draadloos maar aan “een draadje”.

  Aan Cruijfiaanse wijsheden heb ik niet zoveel. Van de NOS verwacht je zoiets niet. Jammer.

 180. S . offermann zegt: 02-09-12 om 21:18

  ik snap ook niet zo goed … waarom jullie het oude systeem niet gewoon doen !! .. want de helft van jullie kijkers worden nu dag in dag uit telleurgesteld .
  straks begint de champions league enzo .. en niemand die het online kan volgen ..
  heb nu al 2 weken ofzo totaal geen verbinding
  en het lijkt er ook niet echt op dat er iets aan gedaan word ..
  ik als toch trouwe live stream kijker .. heb net een abonnement afgesloten op sport 1 .. om iniedergeval zeker te zijn van bepaalde dingen

 181. Vanaf de 23e aug geen journaal en politiek kunnen bekijken, 3 dagen aan het zoeken, up-daten, en systeemherstel gebruikt, gaf geen resultaat. Na emailkontakt bleek er een storing te zijn?

  Dag later weer email kontakt, tsja, KPN klanten kunnen hinder ondervinden, (waarvan werd niet vermeld) word mss opgelost, was het antwoord. Rustig afgewacht, en ja hoor, sinds nu net (2-9) kan ik weer politiek en journaal zien op mijn PC met W.7 en IE9.

  1 opmerking, beeld is perfekt, het geluid van politiek 24 is niet om aan te horen, hopelijk komt dat nog goed, met de verkiezingen in aantocht.

  Tip: Maak eerder melding van een verandering of aanpassing, dan weten de NOS gebruikers wat er gaande is en waarom. Dit blog is gestart op 30-8?, problemen waren er al een week eerder….thnx en succes !

 182. Arno zegt: 02-09-12 om 22:26

  Ik kan nog steeds geen enkele sportlivestream bekijken; niet in Firefox, niet in Chrome, niet in IE. Jammer!

 183. Arjan Biesterbosch zegt: 02-09-12 om 22:27

  Heb sinds kort helemaal geen livestreams meer van de NOS. twee weken geleden nog wel op zondagavond gekeken, volgens mij. maar sinds de paralympische spelen zijn begonnen, welke ik als supporter van de gehandicaptensport en echtgenoot van een rolstoeltennisster, geen streams meer kunnen zien van de NOS wat mij zeer frustreerd.

 184. Theo zegt: 02-09-12 om 22:38

  Ik kan al de hele week geen Livestream van de NOS op mijn computer ontvangen.
  Flink balen, snel terug naar het oude systeem svp

 185. Ik heb provider KPN en gebruik chroome. Ik krijg geen stream, maar de melding dat de verbinding is verbroken.

 186. M. Kasteel zegt: 02-09-12 om 22:44

  ik kan geen Studio Voetbal meer zien. Er komt een foutmelding
  “Error 2048″. Ik heb Windows XP als besturingssysteem en KPN als provider.

 187. Adrie zegt: 02-09-12 om 22:51

  Probeer studio voetbal te kijken, maar krijg continu een “error #2048″ is al twee weken zo. Toch jammer….

 188. Ronny Verstraeten zegt: 02-09-12 om 23:03

  Hier ook “de verbinding is verbroken”.
  PC / KPN / Windows 7 / Chrome, bij Explorer ‘t zelfde.

 189. Duidelijke zaak;
  KPN spreidde onlangs een folder over betaald kijken naar live stream en een special service voor uitzending gemist/programma gemist.
  Nu voor ‘slechts’ 96 € per 6 mnd kunt u tv kijken wanneer u dat zelf wenst.
  KPN…..dit kan al 10jaar via de publieke omroepen!
  KPN geeft duidelijk de NOS live stream niet meer door.
  Lees boven alle reacties. Allemaal mensen met een KPN aansluiting.
  Zelf heb ik Ziggo en KPN in huis en moet voor de NOS uitzendingen switchen naar Ziggo. Het ligt NIET aan de NOS of een nieuwe techniek want tijdens de Ol.Spelen, geen enkel probleem!
  Dus NOS zouden jullie contact willen opnemen met KPN en vragen wat voor communistische praktijken dit zijn?!
  Succes
  Yvonne

 190. W Schutte zegt: 02-09-12 om 23:16

  Al een tweetal weken vrijwel niet mogelijk om live uitzendingen te kijken.
  Laptop, KPN, besturingssysteem windows 7.
  Het maakt niet uit of IE of Chrome wordt gebruikt, bij beide geen verbinding mogelijk..

 191. Carla zegt: 03-09-12 om 10:10

  Zit bij Ziggo, alles in één pakket. Maak gebruik van Windows 7.
  Krijg geen melding dat de verbinding is verbroken. Maar………het beeld staat met regelmaat stil en het geluid verdwijnt daarna.
  Uitermate lastig, daar ik veel gebruik maak(te) van alle …….24 zenders. Hoop dat het snel is opgelost.

 192. Al sinds de start van de paralympische spelen geprobeert contact te leggen via live-streams maar tot op heden niet gelukt.
  Mijn gegevens 2 pc,s met XP als besturingssysteem met IE8 en Firefox als browser. 1 laptop met windows 7 en firefox als browser. KPN als internet provider, zijn allemaal draadloos verbonden.
  Het geval wil dat ik met de laptop bij mijn dochter was en daarwel de live-streams kon benaderen en kijken, Dat was Telfort als provider.
  Contact met KPN gezocht maar die gaven als antwoordt dat hun er niets aan kunnen doen omdat ik wel de pagina geladen kreeg en dat live-streams de verantwoordelijkheid van de NOS zijn. Ik hoop echter dat hier spoedig wat aan gebeurt.

 193. Michiel zegt: 03-09-12 om 12:40

  Ik denk dat Yvonne een punt heeft: KPN heeft (ik neem aan per ongeluk) ergens een deur dichtgetimmerd of iets dergelijks. Via KPN-ADSL niets, via de dongel van Vodafone perfect, alleen vind de baas dat niet zo plesant…

 194. Michiel zegt: 03-09-12 om 12:42

  Sorry, “…vindt de baas…”

 195. Marijke zegt: 03-09-12 om 13:08

  zoals anderen voor mij krijg ik ook geen contact meer. Kan via nos.nl niets meer bekijken

 196. Rene zegt: 03-09-12 om 13:41

  Dat het niet mogelijk is om bepaalde zaken vanuit te trein te bekijken klopt. De provider waarmee de NS werkt gebruikt IP adressen die geregistreerd staan voor Duitsland. Bepaalde streams mogen niet buiten Nederland bekeken worden via de NOS site. En totdat de provider IP reeksen gebruikt die als nederlands geregistreerd staan, zal de melding volgen dat u niet in een toegestane regio probeert te kijken.

 197. Alwin zegt: 03-09-12 om 14:02

  Beste allemaal,

  Dank voor alle feedback. Er doet zich overduidelijk een probleem voor bij mensen met een KPN verbinding. Daarom hebben we vandaag een aanpassing gedaan in de livestream-pagina’s waardoor een en ander beter zou moeten werken.

  vG,
  Alwin

 198. antonio spijkenisse zegt: 03-09-12 om 14:19

  Live streams?

  fijn maar heb helemaal geen live streams meer krijg steeds de melding verbinding verbroken
  het irritante is kan wel uitzending gemist kijken maar de live streams niet dus loop altijd een dag achter haha

  Maar ja hoe lossen we het probleem op
  tevens is niet alleenbij Kpn gebruikers mijn buurman heeft Upc en daar lukt het ook niet

  met vr.grt
  antonio

 199. Carla zegt: 03-09-12 om 14:21

  En nu kan ik politiek 24 helemaal niet meer ontvangen en de reeds geplaatste oudere filmpjes ook niet.
  Zit niet bij KPN!!!

 200. de boer zegt: 03-09-12 om 15:16

  Nou niet dus, alleen nu dan wel de mededeling dat er geen verbinding tot stand is gekomen en om het later nog eens te proberen.

 201. Wendy Majoor zegt: 03-09-12 om 15:25

  Vandaag op mijn werk met een Mac OS X snowleopard/KPN adsl goede live streams gehad, tot een kwartiertje terug.

  Nu slechte kwaliteit beeld (blokjes) en na het starten/wisselen van kanaal een paar seconde bewegend beeld en daarna valt het beeld stil terwijl het geluid nog wel te horen is.

 202. Wendy Majoor zegt: 03-09-12 om 15:31

  Hmmm, probleem lijkt opgelost, kennelijk eventjes een bug. Excuses.

 203. geen beeld live stream,+ kpnglasvezel, geen itv kpn…..ondanks (?) aanpassing voor kpners

 204. Betty zegt: 03-09-12 om 15:34

  Helaas krijg ik helemaal geen stream meer.
  Ik kijk op de laptop en KPN is mijn provider.
  Hoe kunnen jullie dat nu juist veranderen in verkiezingstijd?
  Erg vervelend.En ondanks de aanpassing, werkt het nog steeds niet.

 205. Stefan- zegt: 03-09-12 om 15:40

  ‘Er kan geen verbinding tot stand worden gebracht. Probeer het later opnieuw’ Ofwel, kan er nog steeds niet op, ook al zou de KPN verbinding verbeterd moeten zijn..

  Gr

 206. dries zegt: 03-09-12 om 15:42

  Gisteren kreeg ik de melding:
  ‘Verbinding verbroken’

  Vandaag de melding:
  ‘Verbinding kan niet tot stand worden gebracht. Probeer het opnieuw’

  PC, Windows 7, KPN

  N.B. Ik kan wel live stream beelden op sport1.nl ontvangen.

 207. steven zegt: 03-09-12 om 15:44

  Sinds kort inderdaad enorme verslechtering in beeld en geluid. Er wordt op groot formaat herhaaldelijk gebufferd en op klein formaat wordt na verloop het beeld wazig. Bovendien dan ook stoppen en versnellen van het beeld.. Vernieuwing is dus geen Verbetering, kennelijk.
  Gebruik een laptop,, Windows XP en kijk via Chrome. Zelfde probleem sinds enige weken met kijken naat ZDF en ARD: die wijten het aan een andere instelling van google Chrome en hopen dat die snel wordt aangepast. Dus zou het aan Google liggen?

 208. ik krijg alleen een groot zwart vlak. ook geen frusterende melding van : de verbinding is verbroken.

 209. dries zegt: 03-09-12 om 15:56

  politiek24 is wel te ontvangen via silverlight, wmp en flash werken niet.

 210. Serge zegt: 03-09-12 om 15:57

  waarom kunnen we als nederlanders geen wielrenstreams kijken van sporza??

 211. Praktic zegt: 03-09-12 om 16:08

  De livestreams werken op win 7. met IE en met Firefox al een tijdje niet meer… Erg jammer!

  Updates van w7, flash en Air en beide browsers verhelpen de problemen niet.

 212. Erik zegt: 03-09-12 om 16:13

  Geen beeld bij de livestream zowel niet op de laptop als op de Ipad.

 213. Derk zegt: 03-09-12 om 16:17

  ‘Verbinding kan niet tot stand worden gebracht. Probeer het opnieuw’
  provider: kpn

 214. jeroen zegt: 03-09-12 om 16:19

  Nou ja leuk zeg. Probeer ik al van alles waarom de livestreams het niet meer doen. Dan zie ik nu pas deze melding. ook niet zo netjes. Zie zo helemaal niets live van vuelta. beetje jammer

 215. De beelden zijn soms erg wazig. En dat maakt het niet prettig om naar te kijken.

 216. 3-9-2012

  geen beeld,geluid
  systeem : mac, osx 10.6, glasvezel kpn, browser safari

 217. Praktic zegt: 03-09-12 om 16:30

  Aanvulling: Politiek24.nl via Silverlight doet het wel!

  Vuelta (helaas) niet.

 218. Bauke zegt: 03-09-12 om 16:34

  Ook sinds een paar weken geen verbinding meer. Opera, IE en Chrome geprobeerd. Nu zie ik dat Politiek 24 weer de keuze biedt om in Silverlight en Windows Media Player te kijken. Als de keuze vrij wordt voor alle streams is het probleem opgelost… Ben eigenlijk wel blij dat ik niet de enige ben..

 219. Geache heer/mevrouw,

  Ik kan nog geen (live)streams bekijken op mijn ipad.
  Provider: kpn.
  Jammer, geen Vuelta en Paralympics….

  Ik hoop op een snelle oplossing! Het volgen van de OS ging juist prima en was fantastisch.

  Groeten, Ilse

 220. Joost O zegt: 03-09-12 om 16:35

  Ik kan de beelden niet bekijken. Het werkt niet.

 221. Bauke zegt: 03-09-12 om 16:37

  De oplossing voor KPN gebruikers lees ik net pas maar werkt ook bij mij niet. Wel een andere foutmelding maar ja….

 222. Het is te gek voor woorden dat jullie niet aangeven hoe de livestreams in het nieuwe formaat afgespeeld kunnen worden. Nu kan ik de Vuelta dus niet volgen. Slechte beurt NOS! Graag zsm een oplossing toesturen.

 223. DAMES EN HEREN

  MET DANK AAN ALWIN – REACTIE 3/9/12 14.02UUR

  IK KEEK;
  http://nos.nl/nieuws/live/journaal24/silverlight/

  PROVIDER ; KPN
  HET WERKT WEER!!

  STRAKS CHECKEN OF HET SPORTJOURNAAL OOK WEER SIGNAAL HEEFT

  ALWIN, BEN JE VAN DE NOS OF VAN KPN?

  YVONNE

 224. Marc zegt: 03-09-12 om 16:43

  Jammer dat ik dit vanuit Engeland helemaal niet kan zien. Alsof er hier iemand geinteresseerd is in de Ronde van Spanje…

 225. Cor zegt: 03-09-12 om 16:51

  Geen livestream op mijn iPad….

 226. Beste Alwin

  ik was wat voorbarig;

  sport live stream, (nu) Vuelta; niets (wel via Ziggo)

  live stream op de PC (Journaal24) is nu in orde via silverlight

  ipod touch krijgt geen signaal door via KPN – niets
  wel via ZIGGO

  Yvonne

 227. Coos zegt: 03-09-12 om 16:57

  Jammer jammer jammer, in 3 browsers allemaal laatste versies (Firefox, Chrome en Opus) werkt de livestrean niet meer. Windows7 laatste update, Flash en Java laatste updates maar niks werkt. Silverstream en Madiaplayer werken ook niet. Zit ik zonder de Vuelta Jamamer hoor. groeten Coos (logisch dat ze nog verder gaan korten op jullie budget als het zo blijft gaan)

 228. Krul zegt: 03-09-12 om 16:59

  De ontvangst op mijn laptop is miserabel!!!

 229. Daarnet even alle 3 nos-vensters voor de Paralympics geprobeerd.
  Helaas, nog steeds niks, alleen de aanbeveling om het opnieuw te proberen is weer te zien. Maar dat is dus de oplossing niet.

 230. Marcel zegt: 03-09-12 om 17:19

  wat gaan jullie er aan doen. Ik zie een zwart beeld

 231. B v d Meer zegt: 03-09-12 om 18:00

  Ik krijg alleen het zwarte scherm te zien.

  Als ik kijk bij journaal gemist dan doet alles het gewoon

 232. Jan Hietbrink zegt: 03-09-12 om 19:53

  Ik kan een poosje kijken, daarna valt het beeld en geluid stil. Soms enkele seconden, soms minuten. Waardeloos om naar te kijken. Op een gegeven moment komt het wel weer. Andere keer weer niet.
  De renners zijn al lang binnen voordat ze bij mij binnenkomen. Lastig, irritant. Nodigt niet meer uit om te kijken. Jammer.

 233. Carla zegt: 03-09-12 om 20:32

  Na twee minuten staat het beeld stil en valt ‘t geluid weg.
  Echt drama.
  Terwijl tijdens de olympische spelen ik de loftrompet uitstak over de NOS via internet.
  NU vind ik het echt een drama.

 234. neele zegt: 03-09-12 om 21:02

  Beeld staat stil,wazig en geen geluid
  PC windows vista
  Laptop windows 7

 235. Door hardware versnelling uit te schakelen blijven de streams bij mij doorlopen.Met hardwareversnelling stoppen ze na ca. 1 minuut. Misschien oud nieuws…..

 236. Henk de Vries zegt: 04-09-12 om 09:15

  Dit is reproduceerbaar: als ik de stream stop en een tijdje later (zeg, paar uurtjes) op play druk krijg ik de ring des doods. Normaliter moet ik dan de pagina herladen maar dat werkt nu ineens ook niet meer (grijs vlak ipv flash object).

  Gelukkig komt deze ring des doods niet meer zomaar tevoorschijn tijdens een live wedstrijd, wellicht is de capaciteit nu beter afgestemd met het verkeer.

  Wat ik de NOS echter nooit zal vergeven is veel te laat inschakelen tijdens de openingsceremonie van de paralympische spelen. Dit grapje wordt zo nu en dan herhaald met andere paralympische evenementen dus blijkbaar heeft de NOS het niet zo op de gehandicaptensport.

  Ik gebruik de nieuwste Chrome onder Ubuntu.

 237. Mijn systeem geeft aan dat het geen verbinding kan maken. gebruik windows 7 met Chrome als browser

 238. Krijg bij de livestrams op alle kanalen een blanco scherm.
  Laptop en PC
  Windows 7

 239. Thom van den Heuvel zegt: 04-09-12 om 11:14

  Vanaf vandaag doen de live streams van de paralympische Spelen het allemaal niet meer. De afgelopen dagen werkten ze wel nog gewoon goed. Ik heb het zowel op de pc als op de iPad getest. met de browsers IE9 en Safari.
  Willen jullie hier snel naar kijken?

 240. Yvonne zegt: 04-09-12 om 11:32

  Sinds vandaag werken de livestreams niet. Het is daardoor niet mogelijk de Paralympics te kijken. Wordt dit opgelost?

 241. Marty zegt: 04-09-12 om 13:51

  Is er nog info over wat er nu eigenlijk aan de hand is? Ik kom nog steeds niet verder dan zwarte schermen. Had net de KPN aan de lijn, maar die weten ook van niets.. Een beetje meer info zou wel fijn zijn..

 242. wanneer is het probleem opgelost? duurt nu wel erg lang!

 243. JJ Kok zegt: 04-09-12 om 16:36

  Ik krijg een wit veld als ik het schrm wil vergroten wel geluid er bij.goed waardeloos eigen lijk zit naar een klein veldje te tuurezowel bij windows als bij google grome.provider solcon windows xp

 244. Han zegt: 04-09-12 om 17:52

  Wordt het nu onderhand niet eens tijd om die oude player als alternatief aan te bieden?

 245. Ingeborg zegt: 04-09-12 om 18:32

  Helaas ook ik heb geen live stream meer.
  Grote frustraties hier, dit vooral omdat ik graag de paralympics zou willen zien (als rolstoeltennisser zou ik graag willen zien hoe mijn vrienden het doen).
  Maar krijg een beetje het idee dat het is opgelost als de paralympics weer gespeeld zijn. Erg jammer.

  Dus NOS/KPN wat doen we hiermee….

 246. JCH zegt: 04-09-12 om 20:05

  Sinds de jullie overschakeling kan ik geen journaal, noch journaal24 of politiek24 zien. Wel de reclame aan het begin, daarna gaat het scherm op zwart, en lijkt de verbinding verbroken.

  - Werkt zowel niet in IE als Chrome en Opera.
  - Besturingssysteem windows7
  - plaats van afspelen: Duitsland. (Verder lukt het wel streams te bekijken van andere websites, dus aan de internet snelheid zal het niet liggen)

 247. Ik krijg om mijn samsung tab2 met android 4.1 geen livestreams meer in beeld. Tijdens de OS kreeg ik die nog wel sinds het omgaan naar de nieuwe techniek niet meer. Provider is Ziggo, ik krijg op de laptop en desktop wel gewoon beeld

 248. krijg alleen maar een zwart vlak,en moet alle nieuws diensten missenkrijg wel de vorige uitzending met vidio heel verveelend,doen jullie daar nog wat aan

 249. Lin McDevitt-Pugh zegt: 05-09-12 om 00:12

  Ik zie niet. Een zwarte scherm. Ben jaloers op de twitteraars die blijkbaar wel alles zien!

 250. Richard zegt: 05-09-12 om 00:23

  WERKT PERFECT DANKJULLIEWEL !!!!!

 251. paul zegt: 05-09-12 om 01:09

  Nadat het beeld steeds waziger werd is het nu geheel gestopt.
  Onduidelijk hoe ik de Democratische Conventie terug krijg…..

 252. Erik Zachte zegt: 05-09-12 om 01:36

  Streaming stopt steeds na enkele minuten, al een keer of tien, waarna ik met F5 refresh weer verder kan kijken. Desktop Chrome, Telfort ADSL.

 253. Erik Zachte zegt: 05-09-12 om 02:30

  Geswitcht van Chrome naar Firefox (Windows 7). Al een uur geen haperingen meer (op Chrome elke paar minuten een freeze)

 254. Thomas steenks zegt: 05-09-12 om 04:56

  Ik heb de afgelopen weken veel gekeken naar de live stream en was erg gelukkig met de nieuwe techniek, waardoor de resolutie wordt aangepast en het beeld wat vager wordt, in plaats van dat het stopt om weer bij te laden, Alleen heb ik het idee dat het beter werkte in de test fase. Nu blijft mijn beeld scherp en stopt het dus om bij te laden. erg irritant, Als het beeld alleen wat vager wordt en het geluid netjes doorloopt vind ik dat voor het journaal niet zo erg.

 255. Menno KPN webcare zegt: 05-09-12 om 13:47

  Naar aanleiding van enkele berichten die hier zijn verschenen over de livestreams in combinatie met KPN hebben wij van KPN webcare dit opgepakt. We hebben contact gehad met NPO waarna zij een aanpassing hebben gedaan. Mochten er desondanks nog steeds problemen voordoen dan kunnen jullie ons rechtstreeks bereiken via http://www.facebook.com/kpn of http://twitter.com/kpnwebcare.

  Met vriendelijke groet,

  Menno

 256. Live streams werken al dagen niet meer. Jammer dat dit juist tijdens de paralympics het geval is. Volgens mij staan hier inmiddels genoeg reacties voor de NOS om in actie te komen.
  Maar helaas, zitten waarschijnlijk zelf aan een stream gekluisterd die wel werkt.

 257. Ik heb op 02-09-12 om 14:43 al een reactie geplaatst. Nu, een paar dagen later, kan ik nog steeds geen livestreams bekijken die in de nieuwe techniek worden aangeboden. Krijg wel sinds maandag een andere melding: De verbinding kan niet tot stand worden gebracht. Probeer het opnieuw.

  Het maakt niet uit hoe vaak ik het opnieuw probeer, ik krijg maar geen verbinding…

  Platform: Windows 7 en Xubuntu
  Browser(s): Internet Explorer 9 en Firefox 15
  Flash: Adobe Flash Player 11.4.402.265 (v11.2.202.238 op Linux)
  Provider: KPN

  De streams die in Silverlight en/of Windows Media Player worden aangeboden zijn zonder problemen te bekijken.

  Met vriendelijke groet,
  Ed

 258. Hans van der Leeden zegt: 05-09-12 om 15:29

  l.s.,

  tracht de sport te volgen vanuit Londen, maar iedere keer als ik op mijn computer het beeld tracht te vergroten, valt het geluid weg en daarna het beeld verstilt…Klopt dus duidelijk niet. alleen dus te volgen de Olympische spelen met klein beeld en geluid. Jammer. Bovendien belachelijk dat het niet rechtstreeks wordt uitgezonden op tv.

 259. Carla zegt: 05-09-12 om 15:34

  Heb hier enkele malen gemopperd vanwege de ontvangstproblemen.
  Graag meld ik nu, dat op woensdag 5 september het weer als een zonnetje loopt.
  Dank voor hen die hiervoor verantwoordelijk zijn.
  Het is weer plezierig kijken.
  Hopelijk blijft het zo. Vr. Gr.

 260. Nathalie zegt: 05-09-12 om 15:44

  MET DANK AAN ALWIN – REACTIE 3/9/12 14.02UUR

  Nou, nee hoor Alwin!

  Nog steeds geen live streams sport via (ADSL) KPN op mijn computer.
  Krijg de melding dat de verbinding niet tot stand kan worden gebracht en het opnieuw moet proberen.

  Journaal 24 alleen via silverlight.
  Politiek 24 alleen via silverlight.
  Nu de sport nog!

  Nathalie

 261. ik wil de vuelta kijken loopt ie hele tijd vast

 262. Henk de Vries zegt: 05-09-12 om 16:48

  Na een crash van de Flash plugin werken de streams weer, dus bij deze een tip om uit te proberen wanneer de Flash plugin niet meer functioneert:

  * Druk op Shift+ESC
  * Selecteer “Plug-in: Shockwave Flash”
  * Druk op de knop “End Process” (Alt+E)
  * Herlaad de pagina

  Mozilla Firefox of IceWeasel gebruikers kunnen het volgende proberen:

  kill `pgrep -f plugin-container`

  Let op: dit kan ook andere plug-ins afschieten.

 263. frank zegt: 05-09-12 om 17:14

  ik kan helemaal geen livestreams meer kijken. Hij geeft aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden.
  Waardeloos. Kan geen paralympics kijken

 264. Martin zegt: 05-09-12 om 17:16

  Jullie fijne livestreams zetten regelmatig mijn Imac compleet vast. Ik draai met Mountain Lion, silverlight etc etc. Ook tijdens de OS2012 gebeurde het regelmatig dat mijn Imac compleet vast stond, een prestatie van formaat, geen een andere instantie kreeg het voor elkaar. Ook bleek tijdens de OS dat jullie de benodigde bandbreedte steeds totaal verkeerd inschatten hetgeen leidt tot blur en vaagheid in de beelden. Beetje triest dat jullie al jaren de Apple gebruikers in de kou laten staan en dat van mijn belastingcenten. Het is ongelooflijk dat de NOS met alle technici and know-how niet in staat blijkt een simpel livestreampje op te tuigen. Ik heb het snelste abonnement van Ziggo, dus ook daar ligt het niet aan.

 265. henk zegt: 05-09-12 om 19:28

  Alwin,
  Heb in het begin al gemeld dat Pal OS na een paar minuten niet meer werkt. Eerst valt het geluid weg. Na 10 sec bevriest vervolgens het beeld.
  Geldt voor alle vier kanalen op Pal OS site.
  Had dit probleem totaal niet met de 9 OS livestream uitzendingen.
  Alle ander NOS liversteam, zoals Pol24 werken perfect.
  Heb dit probleem alleen met IE 9. Met Chrome geen probleem.
  Ik vermoed dat jullie andere settings voor Pal OS hebben dan voor OS destijds. Gaarne checken.
  Heb KPN; Window 7 64bits PC. Kijk dus via desktop.
  Laatste aanpassingen door jullie doorgevoerd werken dus niet voor mij.
  Gaarne oplossing

 266. Het gebruikt zoveel geheugen, dat het nog al eens stottert, omdat de computer gebruik moet maken van virtueelgeheugen op de harde schijf. Dat gaat minder snel. Eerder kon ik 2 dingen tegelijk doen: luisteren/ kijken naar het nieuws+ ander werk doen. Dus nu moet het nieuws vaker af.

 267. de boer zegt: 05-09-12 om 21:08

  Sorry hoor maar sport heb ik nog steeds niet doe er nu eens iets aan.

 268. Lucienne zegt: 05-09-12 om 21:16

  Paralympische spelen:
  geen verdinding via mijn ipad
  geen verbinding op mijn pc, gewoon bedraad aan mijn modem
  via de KPN

  Opvallend:
  - slecht te vinden dat dit probleem er is
  - slechte communicatie (waarom moet ik alles doorscrollen om de reacties van de NOS en KPN te zien)
  - geen fallback nu het niet blijkt te werken

  Jammer, het is zo’n mooi medium dat ik vaak gebruik(te?)

 269. HaJé zegt: 05-09-12 om 21:36

  Gebruik PC met windows 7 en firefox en krijg geen beeld bij Laatste journaal, wel geluid.! Denk zelf aan probleem tussen firefox en flash player. Vroeger kon ik van mediaplayer wisselen, kan dat nu nog??

  Gebruik ik explorer dan werkt alles perfect.

 270. Gertjan zegt: 05-09-12 om 22:04

  Ik probeer op mijn Ipad de livestream van politiek24 te volgen, maar het beeld valt na tien seconden uit, terwijl het geluid nog door blijft gaan.

 271. Derk de Jong zegt: 05-09-12 om 22:30

  Het scherm van politiek 24 blijft zwart dus geen beeld en geen geluid. Ik werk met windows XP. Hoe kan dit ?

 272. Ton zegt: 05-09-12 om 22:33

  Politiek24 en Journal24 nog steeds alleen te volgen met Silverlight of
  Winodws Media Player en NIET met Flash.

  Livestreams sport (zoals Paralympics) “Kan geen verbinding tot stand brengen” !!! Nog steeds heeeeeeeeeeeel vervelend.

  ADSL KPN, Windows XP SP3 en alle pakketten de nieuwste versie.
  Hopelijk komt er toch snel een oplossing.

  Waarom kun je bij de sport livestreams niet kiezen uit Silverlight/WMP/Flash??? en bij politiek24 en journaal24 wel?

 273. HaJé zegt: 05-09-12 om 22:39

  Ondertussen ( 1 uur later) werkt flash, silverlight en media player met explorer.
  Met firefox werkt alleen silverlight.
  Ga door a.ub.

 274. Botte zegt: 05-09-12 om 23:48

  Geen enkele live stream doet het bij mij.

  MacBook Pro met OSX 7.4
  Safari 6.0
  Firefox 14.0.1
  Provider KPN (glasvezel)

 275. Robert zegt: 06-09-12 om 02:04

  Beste NOS

  Waarom is het niet mogelijk om livestreams van wat dan ook in Caribisch Nederland te ontvangen. Wij zijn toch ook een deel van Nederland…?

  M.v.g. Robert

 276. John Mommers zegt: 06-09-12 om 04:49

  Beste Redactie.
  Ik ben 1 van de vele Nederlanders die in het buitenland wonen.
  en het internet is echt een uitstekende methode om op de hoogte te blijven van wat er in Nederland gebeurd.
  Ik moet echter zeggen dat de service van de Nederlandse sites, Nos, Uitzendinggemist RTL enz… echt te wensen over laat vergelijkbaar met andere buitenlandse sites
  Voorbeeld Andre Kuipers onze astronaut live uitgezonden op jullie website buferen,bufferen,bufferen,niet om aan te zien dus ik ging naar nasa.com zelfde uitzending HD qualiteit en geen gebuffer meer
  Democraten conventie in de US op jullie site kan geen verbinding maken. op de officiele site HD qualiteit en geen enkele keer dat de site moet bufferen.
  als ik een programma vanaf jullie site heb ik maar 1 mogelijkheid en dat is om het programma te downloaden en het dan te bekijken.
  ik denk dat livestreams mede zijn gemaakt voor Nederlanders in het buitenland maar waar u geen rekening mee houd dat er nog steeds veel landen zijn waar het Internet niet zo snel is als in Nederland ,ik zou willen voorstellen om hier in de toekomst rekening mee te houden.

 277. Eindelijk iemand met een antwoord

  Hoi Frans,
  KPN heeft gereageerd op zijn of haar prikbordbericht.

  KPN schreef:
  Beste Frans, we zijn op dit moment in overleg met de NPO en NOS om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Zodra er meer bekend is zal ik het hier laten weten. Groeten, Joran

 278. Gisteren een halfuur met de helpdesk van KPN gebeld over het feit dat ik de livestreams van de PS 2012 niet kan ontvangen, want ik krijg continu de melding: “De verbinding kan niet tot stand worden gebracht. Probeer het later opnieuw”. Pogingen tot nu toe zijn vruchteloos. Helpdesk KPN concludeert dat probleem wellicht bij hen zit. Ziggo-cliënten in mijn netwerk hebben geen problemen met de ontvangst van de livestreams. KPN zegde toe een en ander intern te gaan uitzoeken.

 279. Arjan zegt: 06-09-12 om 13:16

  Watn ik heb begrepen van een medewerker van KPN is dat het te maken heeft met de snelheid van de stream. Nu maar hopen dat het snel is opgelost als men nu al in overleg is met elkaar.

 280. Paralympische Spelen doet het. Politiek 24 doet het. Journaal 24 laat op de standaardpagina niets zien. De links naar Silverlight en Windows Media Player zeggen beide: “Er is een technisch probleem.”

  KPN, MacBook, zowel in Safari als Firefox.

 281. T. Bestman zegt: 06-09-12 om 14:23

  mijn provaider is Solcon ik kijk vaak nieuws en politiek op mijn computer en soms valt het geluid weg en blijft het beeld stilstaan en komt het weer bij dan is het beeld even wasig

 282. A.Gunnink zegt: 06-09-12 om 16:06

  Na het lezen van de vele meldingen van het niet kunnen bekijken van livestreams snap ik niet dat daar geen oplossing voor komt. De paralympische spelen zijn straks voorbij en daarvan hebben veel mensen die willen kijken niet van kunnn genieten.

 283. Helemaal gèèn livestream meer. Balen man ik kan de vuelta niet volgen. Wij hebben ISDN van KPN

 284. Theo zegt: 06-09-12 om 17:37

  Politiek 24 en paralympische spelen werken niet mee. Melding:
  De verbinding kan niet tot stand worden gebracht. Wie biedt hulp ??

 285. Kennelijk is er weer het een en ander gefixt. De flashversie van journaal24 deed het eerder vandaag niet bij mij, maar die gaat nu goed. Silverlight deed in even niets, maar dat gaat nu ook goed. Voor wmv heb ik geen plugin.
  Politiek24 en Paralympische Spelen gaan ook goed.

  Mac, KPN, Safari.

  Bedankt!

 286. Op geen enkele computer (Windows, Mac of IPad) is de livestream te openen. Het beeld blijft zwart of er komt een melding dat het niet mogelijk is verbinding te maken. Onze provider is KPN.
  Heel erg vervelend!!!

 287. Onno zegt: 06-09-12 om 19:22

  Ook ik kan geen livestream meer ontvangen.
  Heb Windows7 en KPN, zowel firefox als ie, geen resultaat.

  Iemand een oplossing?

 288. kan live stream niet meer ontvangen via internet
  ik heb kpn als provider

 289. ik probeer de vuelta te bekijken maar krijg telkens geen verbinding meer:stream not found -null

  desktop-computer met vistabeturingssysteem
  internet-provider: xs4all

  groet,
  Rene

 290. Sinds vorige week geven alle live-streams op NOS een error, bij IE geeft hij de Error #2048 en via Chrome “Verbinding kan niet tot stand worden gebracht. DIt probleem heb ik alleen via de WiFi (welke zoals blijkbaar niet verwonderlijk via de provider KPN draait. Via 3G (iPhone) gaat het echter prima. Wel balen nu met interessante sport items als de Paralympics en de Vuelta. Hoop dat jullie snel met een oplossing komen!!

 291. Nathalie zegt: 08-09-12 om 15:21

  Kan iemand (NOS of KPN) een update geven over de huidige stand van zaken om dit probleem te verhelpen?
  Erkend en overduidelijk is dat het probleem zich voornamelijk afspeelt bij KPN als provider.

  Communicatie a.u.b.

 292. Helmut zegt: 08-09-12 om 15:42

  Inderdaad heb ook KPN kan niets zien kan er geen keuze komen in de afspeelmogelijkheden?

 293. Wil zegt: 08-09-12 om 16:48

  Ontvang al meer dan een week géén live-beelden meer van NOS-SPORT.
  Krijg steeds de melding dat de verbinding niet gemaakt kan worden .

  Heb ADSL van KPN , en een Experia modem t.b.v. een klein thuis netwerk.
  Lang leve de moderne techniek !!!!

 294. Ton zegt: 08-09-12 om 16:57

  Nog steeds geen livestream Vuelta
  Nu geen error #2048 meer maar alleen een zwart scherm……
  Provider is KPN .
  Kan er een status update gegeven worden of moeten we bij KPN zijn?

 295. antonio spijkenisse zegt: 09-09-12 om 11:29

  Problemen met live streams

  ik heb gister maar windows media player opnieuw geinstalleerdop mijn laptop nu kan ik de meeste dingen weer live kijken

  helaas krijg ik bij de sport nu niet de keuzeof ik die stream in windows media player wil kijken

  NOS MISSCHIEN EEN OPTIE OM ALLE STREAMS OOK BESCHIKBAAR TE MAKEN VOOR WINDOWS MEDIA PLAYER

  zou een hoop irritatie kunnen schelen bij alle klanten

 296. via kpn krijg geen verbinding

 297. Kan iemand (NOS of KPN) een update geven over de huidige stand van zaken om dit probleem te verhelpen?
  Erkend en overduidelijk is dat het probleem zich voornamelijk afspeelt bij KPN als provider NA de update van de NOS
  Communicatie a.u.b. (sorry voor de copy\past txt, komt me nu even beter uit met mijn NAH) maar net als iedereen met kpn(glasvezel) waar voor betaald word mag ook feedback trug van verwacht worden……want met “mischien” ligt het aan kpn reageren schiet niet op, na de NOS wijziging werkt het niet meer met kpn glasvezel,

 298. peter zegt: 09-09-12 om 17:06

  mijn providers is ook KNP (in Tilburg)

  Het beeld is erg slecht (Vuelta), stokt vaak en moet dikwijls bufferen. Waardeloos.

  Hoop dat er snel iets aan gedaan kan worden want dit is niet om aan te zien

 299. peter zegt: 09-09-12 om 17:07

  ik twitter nu een screenprint aan @NOScommunicatie als bewijs, zie dus @NOScommunicatie

 300. Atlanta zegt: 09-09-12 om 19:33

  yep, kpn ook bij mij

 301. Atlanta zegt: 09-09-12 om 19:36

  En…communicatie gaat het om inderdaad. Laat ajb weten hoe het is van jullie kant. Hier kunnen gebruikers van alles posten, maar jullie stilzwijgen ziet er niet erg professioneel uit. Of jullie nu ook niet weten wat het is, of wel, maar dat het heel lang gaat duren, maakt niet uit, maar laat ons wat weten! dank, A

 302. Aart Vermeij zegt: 09-09-12 om 22:03

  Na een 1 tot 2 minuten valt het geluid weg en 10 sec daarna bevriest ook het scherm. Krijg geen errror message.
  Mijn provider is Solcon
  Ik heb dit probleem al een paar dagen op deze site.

 303. Ik kan Studio Voetbal niet streamen via de website. Vind het erg jammer, kan dit verholpen worden?

 304. Alwin zegt: 10-09-12 om 09:05

  @Atlanta, @gait en anderen,

  Er is vrijdag al een update in de blogpost zelf geplaatst.

 305. Als oud international van het elektrisch rolstoelhockeyteam waarmee ik in 1990 heb meegedaan aan het World Championships and Games for the Disabled gehouden in Assen en goud heb gewonnen wil ik jullie (KPN en NPO) bedanken voor deze onvergetelijke ervaring. Ik heb GEEN MINUUT LIVE van de Paralympische Spelen 2012 kunnen zien. En de verschillende livestreams doen het nog steeds niet… Maar over 4 jaar weer een kans. Echt onvergeeflijk dat er geen alternatief werd aangeboden zoals jullie dat wel doen bij bijvoorbeeld Journaal 24 of Politiek 24. Jammer… Ik heb het beschaafd gehouden, toch?

  Platform: Windows 7 en Xubuntu
  Browser(s): Internet Explorer 9 en Firefox 15
  Flash: Adobe Flash Player 11.4.402.265 (v11.2.202.238 op Linux)
  Provider: KPN

  Met vriendelijke groet,
  Ed

 306. Hans zegt: 10-09-12 om 11:25

  Inderdaad een update dat bepaalde modems van KPN het server adres blokkeren. Niet zo verwondelijk bij KPN want bij het TG789 wordt zelfs het tracert commando geblokeerd door de firewall onder windows.

  Ik heb zelf KPN glasvezel maar heb geen problemen met de streams Maar gebruik voor internet niet een KPN Experia Box maar een eigen modem. Voordeel o.a nooit geen DNS storingen .

 307. Kan de volgende video´s uitstekend via internet KPN in Nederland bekijken:

  TF1 (France) Journaal
  BBC Iplayer
  Nasa UStream (HD)
  CNET (USA) (HD)
  Mediatheek ARD en ZDF
  WDR live stream
  Zwitserland Nachrichten

  Maar het NOS nieuws /Journaal is een aanfluiting. Sinds de nieuwe player is het beeld onscherp en loopt de tekst schokkerig. Andere players (Silverlight / windows media player) werken niet of zijn niet beschikbaar.

  Kwalijk… dat de NOS zo onzorgvuldig te werk gaat.

 308. Geen verbinding bij life journaal.

  Vervelend zeg!

  Aangesloten bij KPN

 309. de boer zegt: 13-09-12 om 20:06

  He he eindelijk weer beeld

 310. Jan Pieter zegt: 13-09-12 om 20:28

  sinds de vernieuwing van de techniek kan ik geen journaal meer ononderbroken zien. Soms gaat het bijna helemaal goed, veel vaker wordt er om de paar minuten of sneller gebufferd. Ook heb ik veel last van wazig beeld. Dat duurt dan enkele ogenblikken en wordt dan weer scherp. Dit gebeurt zowel op Chrome als op IE 9.0. Ik gebruik Windows 7.

  Provider: UPC

 311. Richard zegt: 13-09-12 om 21:00

  De livestream van Journaal 24 en Politiek 24 werken probleemloos met een strak beeld. Ik heb alleen één minpuntje te melden: het volume is standaard 100% wanneer ik naar de webpagina ga. Mogelijk een probleem met een cookie?

  OS: Windows 7 64-bit
  Browser: Pale Moon 15.0 32-bit (variant van Mozilla Firefox)
  Flash: Flash Player 11.4.402.265
  Provider: XS4ALL

 312. Rossmeister zegt: 14-09-12 om 06:48

  Geen beeld vanuit Singapore.
  Apple OSX
  Chrome
  Firefox

  Is journaal 24 alleen in Nederland toegankelijk?

 313. nick zegt: 14-09-12 om 11:08

  nos Live streams zijn ZWAAR klote.
  ze doen het nooit zoals ze het moeten doen.
  Stik maar m.v.g nick

 314. Janet zegt: 14-09-12 om 11:11

  De live stream geeft een erg vaag beeld. Woensdag tijdens de verkiezingsuitslag was het wel in orde.

 315. Hallo,

  Ik wou net naar de davis cup kijken. Maar naar een paar minuten wordt het beeld steeds onscherp. Dan moet ik de pagina eerst weer refreshen totdat ik weer goed beeld heb.

  groet

 316. Windows 7 en Xs4all draadloos met router. Blur beeld ook wanneer opslagcap. vergroot wordt naar onbeperkt.

 317. Hoi lieve mensen van de NOS. Klopt het dat de verbinding van het DC duel tussen NL en SUI wat matig is? Vind het beeld niet zo scherp en bij het kiezen voor volledig beeld regelmatig onderbreking…
  Dank voor de reactie

  gebruik IE7

 318. George zegt: 14-09-12 om 13:02

  Ik heb bij de streams dat de kwaliteit elke keer omlaag gaat, als ik even naar een andere tab ben geweest. En dat blijft zo tot ik refresh. Vind ik toch jammer, kijk graag de streams scherp.

 319. dick zegt: 14-09-12 om 13:03

  Wil op netwerk van mijn bedrijf live beelden volgen van Daviscup. Na 10 seconden bevriest het beeld dat prima was en daarna is het over. Er wordt wel gezocht (zie rondje draaien), maar zonder resultaat. Zit op IE en windows. Geen draadloos systeem.

 320. Hallo,

  De beeldkwaliteit van de Davis-Cupstream laat te wensen over: blurred, zelfs de setstanden zijn moeilijk te lezen. Ligt dit aan flash? Zo slecht was het beeld tijdens de Olympische Spelen toch niet.

  Op mijn vier jaar oude iMac OSX 10.5.8 gebruik ik Safari & Firefox; ik heb n simpel adsl-abonnementje bij Telfort. Tot nu toe altijd voldoende!

  Vriendelijke groet,

  Barry Speekman.

 321. Gerben zegt: 14-09-12 om 16:03

  Ik kan de streams prima bekijken en ook scherp.

  Nadat ik echter even kort wat andere dingen heb gedaan op de laptop. (word-bestandje downloaden etc)

  Is het beeld wazig wat logisch is, alleen trekt dit niet meer bij zodra al het andere tot rust is gekomen.

  Kan de internet-kwaliteits-controle-frequentie omhoog of is er een andere oplossing?

 322. johan zegt: 14-09-12 om 21:18

  Kpn prvider

  Live stream werkt niet

 323. Coputer
  kpn provider
  live stream werkt niet

 324. Artel zegt: 14-09-12 om 21:46

  De streams van journaal 24 kan ik wel zien via nos.nl, maar niet via nederland24.nl. Dan blijft het laden of meldt dat het kanaal niet beschikbaar is.
  Mac osx10.5.8, Firefox, xs4all, silverlight

 325. Rossmeister zegt: 15-09-12 om 09:33

  Je uitzending werkt niet in Singapore. Ik heb hier een lijn van 100mbit up en down.

  Chrome niet
  Firefox niet
  IE niet

  laatste plugs

 326. Han zegt: 15-09-12 om 13:06

  Nu werken journaal 24 en politiek 24 weer op zowel de iPad als de PC maar nu krijg ik alleen maar het nieuws van gisterenavond! Dat schiet dus niet op.

 327. Robert zegt: 15-09-12 om 14:11

  ik heb twee beelden in een beeld. Heel erg irritant

 328. Ik heb 2 beelden in een. 1/3 van camera 1 – 2/3 van camee 2?

  Provider UPC. Afspelen op macbook

 329. Bij het kijken van de Davis cup werdstrijden vervaagt het beeld naar enkele minuten en moet je het steeds opnieuw verversen om scherp te houden. Bij de dubbel is er nu ook dubbel beeld. Het scherm is in het midden gesplitst door een zwarte balk, waarbij het deel van het beeld dat rechts hoort links te zien is…

 330. a.altena zegt: 15-09-12 om 14:14

  krijg nu verbinding met de live stream maar het beeld zie ik in tweeen dat wil zeggen het beeld begint halverwege het scherm en loopt dan recht van het scherm af en gaat dan links verder tot aan de helft. Is hier nog iets aan te doen?

 331. Linda zegt: 15-09-12 om 14:15

  Heel jammer dat er vanuit de Verenigde Staten niet naar de live stream van de Davis Cup gekeken kan worden! Gemiste kans.

 332. Ik heb een soort dubbel scherm. Beeld van links hoort rechts te zitten. Ps over die nieuwe player ben ik niet te spreken. Geef op zijn minst de optie om mediaplayer weer te gebruiken.

 333. Correctie. 1/3 deel wordt links op het scherm geprojecteerd maar hoort rechts van het 2/3 deel thuis.

 334. Geerten zegt: 15-09-12 om 14:18

  Ik heb bij de livestream van het davis-cup duel met Zwitserland twee schermen naast elkaar. Dit klopt volgens mij niet.

 335. jeroen zegt: 15-09-12 om 14:20

  Op dit moment probeer ik de davis cup te kijken, maar het beeld is ongeveer 40% naar rechts verschoven.

 336. Ik heb een probleem met de livestream van daviscup wedstrijd. Het beeld is in 2-en gesplitst met een balk in het midden. Bijna niet te volgen zo.
  Kan dat liggen aan een instelling van mijn browser? of ligt het aan de uitzending?

 337. Geachte heer/mevrouw,

  Ik heb hier eerder gereageerd. Even een update van mijn kant.
  Via de ipad heb ik nu wel beeld, maar dat is verre van optimaal. In het midden van het scherm loopt verticaal een grote zwarte balk en aan beide kanten zie ik hetzelfde gedeelte van het beeld. Ter verduidelijking: ik kijk nu tennis, maar zie dus twee keer het Zwitserse team. De helft waar Nederland speelt is niet in beeld. Kortom: geen compleet beeld…. Misschien dat u dit kunt meenemen en een oplossing kunt aandragen? Mijn provider is kpn.
  Groeten, Ilse

 338. ik ontvang journaal24 en politiek24 helemaal niet meer op mijn beide computers, met windows 7.
  Ik krijg slechts een zwart scherm
  Ik wil graag weten wat hieraan te doen is

 339. Henk zegt: 15-09-12 om 16:35

  Ook bij mij wil de livestream nog weleens ‘blurren’ (heel erg vaag en wazig worden). Op een gegeven moment wordt het beeld wel weer scherp (duurt de ene keer wat langer dan de andere keer), maar ik vind het wel erg hinderlijk. Zoals uit de reacties blijkt hebben meer mensen last van dit probleem. Kan dit niet verholpen worden? Bedankt!

 340. René zegt: 15-09-12 om 17:10

  Nooit een probleem gehad, maar nu een zeer slechte beeldkwaliteit.Wazig beeld geluid goed.
  Daviscup tennis.
  Windows7 IE-9 XS4all 20mb.(Was prima beeld.)
  Ik heb 11,4,402,265 installed Flash player. Laatste versie.
  Succes met een oplossing,graag meer info over de stand van zaken.
  Met vriendelijke groet,René.

 341. Hanne zegt: 15-09-12 om 18:35

  Ik kijk journaal24 met de browser Opera in Windows XP.
  Over een uitzending met behulp van Microsoft Silverlight ben ik heel tevreden, die kan ik zelfs in volledig scherm zien.

  Echter deze nieuwe manier van kijken naar Journaal 24 is ellendig: het beeld wordt regelmatig onscherp (ik wordt daar misselijk van) en de uitzending blokkeert, waarbij ik dan naar de “verversknop” ga.
  Géén verbetering dus!

 342. Hanne zegt: 15-09-12 om 18:39

  De keuzeoptie die er was om “Silverlight” te kiezen is sinds enkele dagen verwijderd.
  Mijn verbinding is ADSL via Online.

 343. brechje zegt: 15-09-12 om 20:06

  sinds de nieuwe methode kan ik helemaal niets meer life ontvangen op mijn apple. heel vervelend in politiek interessante tijden. woon in het buitenland en heb dus geen kpn, kan geen nl tv ontvangen en ben dus aangewezen op internet. wordt er gewerkt aan een meer generieke oplossing voor dit probleem, los van kpn?

 344. Nico zegt: 15-09-12 om 22:50

  Ook ik heb last van wazig beeld. Als ik hier kijk en tussendoor zeg 10 sec op andere pagina word het beeld altijd wazig en moet ik dus verversen. Dit is sinds maand of 8. Doe er wat aan a.u.b.

 345. Mark zegt: 15-09-12 om 23:58

  Op mijn Macbook krijg ik geen livestream te zien in Opera. In Firefox en Chrome geen problemen.

  In Opera blijft het hele vlak linksonder (waar de player te zien zou moeten zijn) wit.

 346. Het is nu 16 september 2012 en het laatste bericht op de blog is van 10 september. Zelf een bericht over de stream gemaakt op 13 september. Nog steeds niet geplaatst of reactie ontvangen.

  Een echte de betrokkenheid van de NOS blijkt hier niet uit.

 347. Pieter de Vries zegt: 16-09-12 om 11:02

  Heb de hele zomer genoten van alle sporten,maar nu krijg ik alleen een zwart beeld.(Imac)

 348. Pieter de Vries zegt: 16-09-12 om 11:10

  11.05u: Nu heb ik beter beeld dan ooit.Wow.

 349. ad zonneveld zegt: 16-09-12 om 11:18

  Via Safari geen ontvangst -via Firefox wel maar van belabberde kwaliteit. Mac Book Air via HDMI aangesloten op tv ontvanger. Tijdens OS geen enkel probleem gehad, ook niet via Safari. Provider is Online.

 350. Parrebeam zegt: 16-09-12 om 11:59

  Ik wilde even de Davis Cup wedstrijd tussen Federer en Haase gaan bekijken via nos.nl omdat deze helaas niet geheel rechtstreeks via de TV wordt uitgezonden. Maar wat een abominabele kwaliteit. Veel slechter dan ik gewend ben.
  Niet leuk om naar te kijken. Ik heb ook KPN, maar ik betwijfel of dat iets met mijn probleem e maken heeft.

 351. Waardeloos beeld van de Daviscup ontmoeting zondag tussen Federer en Haasse!!!
  Tijdens de Olympische spelen was het beeld PRIMA!
  Echt jammer die verandering…voor mij als UPC-klant absoluut een domper!

 352. Sorry…te snel gereageerd…nu na 5 minuten is het heel goed…gelukkig!

 353. Ik wil om 12.00 uur naar de Davis Cup ontmoeting tussen Haase en Federer kijken op mijn I Pad,maar er staat de verbinding is verbroken.Wat kan hier aan doen?

 354. odette zegt: 16-09-12 om 12:33

  Via mac os snow leopard en adsl via kpn stopt het beeld vaak of wordt heel onscherp. Via de andere laptop met windows vista zelfde provider geen enkel probleem om de live streak te zien!!! Via de macbookpro dus wel!!

 355. patrick zegt: 16-09-12 om 12:35

  Tjonge het is weer in nederland dat wk en wat een slechte uitzending met die live stream. Hakkel de hakkel en zo slecht beeld. Dan ook nog eens geen belofte wielrennen uitzending. NOS is weer een schande voor het nederlandse wiielrennen en in het algemeen voor de sport. Met dank aan de NOS en al die van deze uitzendingen een puinhoop hebben gemaakt. Sukkels

  Patrick

 356. het geluid is niet goed.drie dubbele echo.ik gebruik safari, provider is ziggo.

 357. Derk zegt: 16-09-12 om 13:25

  Dramatisch hoe snel er wordt teruggeschakeld in kwaliteit. Moet om de twee minuten vernieuwen om weer een redelijke kwaliteit te zien.

 358. Praktic zegt: 16-09-12 om 14:18

  Hallo,

  Vandaag werken de sportstreams! EK Honkbal + WK wielrennen: geen probleem. Is er iets op structurele wijze opgelost? Ik hoop het!

 359. Jos zegt: 16-09-12 om 18:55

  Waarom deze nieuwe techniek “voordelen” zou hebben is mij een raadsel. Voor het begin vd Sportzomer programma’s had ik geen enkel probleem met de live streams. Sinds het EK Voetbal is het niets dan miserie geweest: soms geen stream, soms alleen geluid en geen beeld, etc. Nu is het beeld in het begin even goed, en na 10 tot 30 sec. wordt het enorm wazig, bijna niet meer te volgen. Na enkele minuten wordt het even iets beter, maar dit duurt meestal maar even. “Automatisch aanpassen aan de beschikbare bandbreedte” een voordeel? Zeker niet! Uw nieuwe techniek deugt niets van, waardeloos!
  Dit ligt niet aan KPN, want mijn provider is Telfort, 20Mbs. PC met Windows XP, IE8.

 360. Marc zegt: 16-09-12 om 19:04

  Laatste tijd is de stream veel minder scherp dan hij was, terwijl mijn internet verder niet minder snel is geworden.

  raar..

  Hebben meer mensen dit probleem?

 361. Richard zegt: 16-09-12 om 19:15

  Ik heb zonder veel problemen naar de OS kunnen kijken. Maar de kwaliteit van de “eredivisie” gaat op en neer. Het is een tijdje goed en dat gaat het helemaal omlaag. Langzaam word het dan weer beter totdat het goed is en dan springt het weer helemaal omlaag.

 362. louis zegt: 16-09-12 om 19:26

  de kwaliteit is hopeloos slecht
  vaag beeld

 363. Rien zegt: 16-09-12 om 19:31

  Ik zie erg wazig beeld. Zowel in Firefox, Chrome en Explorer. Mijn provider is KPN.
  Wat kan ik doen om weer gewoon goed scherp beeld te krijgen?

 364. geen problemen met verbinding maar het beeld zo slecht dat schermvullend eigenlijk niet te doen is. ligt dit aan flash? dit is de beeldkwaliteit van een piratenstream.

  ik heb een imac van 4 jr oud (osx 10.5.8), safari/firefox, simpel adsl-abonnementje van telfort; tot nu toe altijd goed genoeg!

  vriendelijke groet,
  barry speekman.

 365. Nomen zegt: 16-09-12 om 22:17

  Haai,
  Via MBP met OS 10.7.4 in Ohrid Macedonië, krijg ik de melding dat het op mijn huidige geografische locatie niet mogelijk is te kijken naar o.a. NOS studio Voetbal (Zo-avond 22:10 uur).

  Ook kijken naar uitzendinggemist lukt niet vanwege dezelfde melding.

  Jammer hoor.

 366. Ton zegt: 16-09-12 om 22:24

  Inmiddels zie ik studio voetbal weer via de livestream… Ik hoop dat de rest ook OK gaat… Er is dus een verbetering c.q. oplossing?
  Heb KPN ADSL

  Bedankt.

 367. Michiel zegt: 17-09-12 om 08:25

  “De verbinding kan niet tot stand worden gebracht”

  voor het weekend nog geen problemen

 368. Mark zegt: 17-09-12 om 14:03

  Leuk dat je op Twitter kunt zien welke programma’s er live op Politiek24 worden uitgezonden, maar is het echt zo veel moeite om op http://nos.nl/nieuws/live/politiek24/ een overzicht te plaatsen van de programmering? Je moet meestal maar gokken naar welk programma je kijkt en wat er nog komen gaat is onduidelijk.

 369. Huib de Bruijn zegt: 17-09-12 om 16:33

  Ik volg ( luister ) de politiek op politiek24 op mijn werk via mijn samsung Galaxy Nexus met Android 4.1.1 Jelly Bean ( de laatste nieuwe )

  Vroeger kon ik op mijn samsung Galaxy S met Android 2.1 / 2.3 via m.nos.nl politiek24 streaming redelijk goed volgen.
  ook via SPBTV app via 110kbps Ging dat prima.

  Via SPBTV is politiek24 niet meer te volgen.
  Ook op de website via m.nos.nl krijg ik bij politiek24 heel vaak de melding “deze video kan niet worden afgespeelt”. Op datzelfde moment werkt meestal de stream van journaal24 wel gewoon.

  Het is niet zo dat het nooit werkt en dat er dus iets van software aan mijn telefoon ontbreekt, soms werkt het wel, en het ligt ook niet aan te weinig snelheid van het netwerk want op hetzeofde moment dat politiek24 de foutmelding geeft werkt journaal24 wel gewoon.

  Netwerk is T-mobile, via de speedtest.net App haal ik ongeveer 352 kbps

  hoe kan dit?

 370. Huib de Bruijn zegt: 17-09-12 om 16:36

  Aanvullend op mijn vorige vraag:

  is het mogelijk om ergens alleen de geluidstream van politiek24 af te spelen. dat hoeft van mij niet in de hoogste kwaliteit te zijn, maar wel met een beetje + op het volume want dat is vaak erg zacht.

 371. KikiD zegt: 17-09-12 om 17:26

  Alle video’s tonen een zwarte box, geen foutmeldingen.
  Win 7 pro 32 bits, IE9, Ziggo.

 372. Rob zegt: 17-09-12 om 18:16

  Nou, 10 dagen later en nog geen (handmatige) oplossing of alternatief.

  Maargoed de KPN en ‘snelle oplossingen’ is natuurlijk ook niet zo’n goede combinatie

 373. amateurs! hij doet het niet… waarom bij aljazeera, euronews enz. het werkt, en bij jullie zijn altijd probelmen? amateurs!

 374. Albert zegt: 18-09-12 om 12:19

  Ik vind de beeldkwaliteit bedroevend slecht

 375. Wat is raar vind is dat er iets nieuws wordt gedaan wat totaal niet werkt.
  Ik kijk elke dag naar Politiek24 maar er is geen doorkomen aan met die livestream.
  Ik snap ook niet dat de opties van de andere spelers weg zijn gehaald.
  Het is alleen maar slechter er op geworden dus een rare keuze van de NOS dat je iets wilt verbeteren maar dit is niet de juist keuze.
  Ik zou zeggen neem je verlies en terug naar de oude situatie.

 376. jammer hoor liep vast heb mijn computer kapot gemaakt door jullie

  xx hansie

 377. Wim zegt: 18-09-12 om 13:00

  Stream val regelmatig na een paar minuten weg. Dat is vandaag het geval op politiek24 (prinsjesdag stream) en ook afgelopen zondag tijdens de tijdritten. Stream loopt 5-10 minuten en dan blijft het beeld en geluid staan. De pagina opnieuw opstarten laat de stream weer een paar minuten lopen.
  Tijdens de spelen heb ik uren kunnen streamen van de NOS site zonder enig probleem.

  Gebruikte software: IE9 en laatste flashupdate ip Windows 9
  Provider XMS met glas 100mbps

 378. Robert zegt: 18-09-12 om 13:27

  Jammer dat de livestream niet soepel loopt en de beelden dus heel slecht binnenkomen. Werken hier met de laatste techologie en best denkbare verbinding, maar toch lukt het niet om meer dan 1 minuut aaneengesloten de troonrede te volgen….

 379. WIj kunnen op laptop en pc journaal 24 en politiek 24 niet meer bekijken. Onze provider is KPN. Als we verbinding proberen te maken zien we: ‘geen verbinding kunnen maken, probeer later opnieuw’. Erg lastig!

 380. joris zegt: 18-09-12 om 13:55

  Heb nu 10-15 minuten zitten kijken en heb het (na een keer de pagina vervest te hebben) maar weer uitgezet, want het stotterde en hakkelde de hele tijd. Ook was er regelmatig een blur in het beeld.

 381. Leon zegt: 18-09-12 om 13:58

  Het beeld van politiek24, prinsjesdag, haperde flink. Om de zoveel minuten moest ik de pagina herladen om de stream weer aan de praat te krijgen. Hoop dat hierin verbetering kan worden gebracht! Alvast hartelijk dank daarvoor.

  http://nos.nl/nieuws/live/politiek24/
  Safari 6.0 @ Mac OS 10.8.1
  Telfort, 30 MBit/s

 382. Ik kan politiek 24 al een poosje niet bekijken.
  Ik heb windows vista en ben bij de KPN.
  Jammer dat ik prinsjesdag gemist heb!

 383. peter van honk zegt: 18-09-12 om 14:14

  wij wonen op Curacao en hebben zo en zo problemen met video uit nederland omroep land. Terwijl wij van over de hele wereld streaming video zonder problemen kunnen bekijken, is alles wat uit nederland komt niet meer streaming te noemen. Iedere 10 seconden moet er gebufferd worden wat erg irritant is. Misschien toch de servers in Hilversum?

  Overigens is Flash altijd beter en sneller. Wij kijken op iMac en iPad met 10Mb snelheid.

 384. Jasper zegt: 18-09-12 om 16:42

  Sinds de NOS is overstapt op Flash ondervindt ik vooral problemen bij het bekijken van een live-stream “Full Screen”, het beeld is onscherp en schokkerig. Dit was in het verleden niet zo. Toen enige tijd geleden Journaal 24 ook nog in Silverlight en Windows Media Player werd aangeboden was de livestream in deze players Full Screen wel goed.
  Het WK wielrennen bekeken via http://livestreams.omroep.nl/npo/ned2 (Windows Media Player) geeft “Full Screen” wel goed beeld maar via de livestream op nos.nl niet. Ik hoop dat er snel een verbetering komt of dat de keuze voor andere players weer aangeboden wordt.

 385. C.W. avn der Elst zegt: 18-09-12 om 18:05

  Sinds de overgang naar uw nieuwe sttreaming video valt deze regelmatig weg, is te traag en wordt de verbinding verbroken.
  De gehele Prinsjesdag gemist!!
  Prrovider is Kliksafe via KPN.

 386. waarom kan ik deze site niet ontvangen, erg schandelijk in dit land.Weer een minpunt voor hilversum.

 387. Jeroen zegt: 18-09-12 om 20:19

  Help!! Ik wil Ajax zien maar de stream zegt dat er op dit moment geen uitzending is!!

 388. ROBIN zegt: 18-09-12 om 20:21

  hij wil championsleauge neit zien hij zeg ‘geen uitezending’

 389. nog geen stream van CL grrrrr.

 390. In de gids staat dat de voorbeschouwing op de championsch league wedstrijd tussen dortmund en ajax om kwartover 8 begint maar de livestream laat nog steeds niks zien.

  Gr. Arie

 391. ik zie op stream nog geen uitzending terwijl het allang kwart over geweest is??? hebben anderen dat ook? en gaat de streak het nog doen?

 392. Bas Groen zegt: 18-09-12 om 20:26

  Normaal kan ik live alles goed volgen, maar nu zegt ie gewoon “geen uitzending”terwijl het er al wel zou moeten zijn.

 393. Joren zegt: 18-09-12 om 20:26

  Wat een flater zeg, van techniek veranderen om te streamen en dan niet overleggen met de grootste telecom en internet provider van het land. Met als gevolg dat grote evenementen zoals de champions league niet te zien zijn voor kpn modems. Echt te belachelijk voor woorden.

 394. Dennis zegt: 18-09-12 om 20:26

  Stream champions league doet het niet

 395. Zelfs de uitzendingen van champions legue en wk wielrennen is niet te volgen schandelijk, wanneer wordt het eens wel goed op gelost,

 396. hij doet het niet wat is een opslossing

 397. geen strems

 398. geen streams

 399. leo zegt: 18-09-12 om 20:28

  wat is dat geen livestream wat zijn jullie aan het doendaar

 400. Chris Jutting zegt: 18-09-12 om 20:29

  Nou twee keer gehad in drie dagen… het is nu 20:21, U zou beginnen om 20:15, bij het WK-Wielrennen zondag hetzelfde, andersom ook, na de voetbalsamenvattingen nog een half journaal gezien zondag en na de dames-tijdrit nog een heel programma over Petra, vrouw van Hans Horrevoets, omgekomen op zee op de ABN AMRO II?

 401. Harmannus Noordhuis zegt: 18-09-12 om 20:29

  Sinds kort heb ik het nieuws met een interval van een fractie van een seconde. Beeld en geluid lopen niet sinchroon. Irritant. Ook is het beeld niet altijd scherp. Het wisselt….erg irritant.
  Ik volg het nieuws uitsluitend via internet omdat ik in het buitenland woon. Ik heb windows 7. HELP!!!!

 402. Joel zegt: 18-09-12 om 20:29

  Ik wil ajax-dortmund krijgen, maar krijg geen livestream. er staat er is op dit moment geen uitzending, komt deze nog of moet ik overschakelen op de tv?

 403. Ben klaar voor Ajax maar de livestream doet het niet! Kon het eerder wel op mijn IPad bekijken. Kan dat nu niet meer?

 404. Om 20.15 LIVE Borussia – Ajax (in de Champions League)
  Mooi affiche, alleen het is nu 20.30 en ik krijg een melding “er is op dit moment geen LIVE uitzending”…..

  Lijkt me dat dat dus niet klopt. En nu??

 405. Ik wil graag championsleague wedstrijd Borussia Dortmund – Ajax bekijken maar ik krijg een foutmelding in beeld:
  er is op dit moment geen uitzending”
  terwijl de uitzending al om 20:15 is begonnen

  computer + Google chrome/ Firefox/ IE
  internet gaat via ZIGGO

  Alvast bedankt voor het oplossen!

 406. cornelis zegt: 18-09-12 om 20:31

  ik wil voetbal kijken van ajax in de champions league maar ik krijg de heletijd dat er geen livestream is dus kan zo niet kijken

 407. Peter zegt: 18-09-12 om 20:32

  Hallo,

  ik wil graag Ajax volgen maar noch via IE9, noch via Chrome heb ik beeld!!

  Groet

 408. Christiaan zegt: 18-09-12 om 20:32

  waarom is er geen livestream van dortmund ajax

 409. qwerty zegt: 18-09-12 om 20:32

  Geeeen uitzending!! Wil dortmund v ajax zien!!

 410. Bart zegt: 18-09-12 om 20:33

  Er zou vanaf 20:15 vandaag (18-09) Champions League (Ajax-Dortmund) uitgezonden worden. Via de homepage nos.nl stond een button naar de live-stream-pagina: http://nos.nl/sport/voetbal/ch.....ivestream/
  Hier staat in het schema ook: dinsdag, 20.15 uur:
  LIVE: Borussia Dortmund – Ajax

  Echter de player zegt nog steeds “Er is momenteel geen uitzending”, en bovendien is de link van de homepage verdwenen.

 411. Tim zegt: 18-09-12 om 20:33

  Klopt het dat er nog geen livestream van Dortmund – Ajax beschikbaar is?

 412. Harold zegt: 18-09-12 om 20:33

  ik heb geen livestream voor dortmund-ajax, terwijl er op de site staat dat er vanaf kwart over 8 streaming zou zijn!!!

 413. Berend zegt: 18-09-12 om 20:34

  Er staat dat er op dit moment geen uitzending is. Terwijl er naast staat dat borussia – Ajax om 20.15 uur begint met voorbeschouwing
  Weet iemand wat ik moet doen
  ?

 414. krijg geen live stream te zien, zegt dat er momenteel geen uitzending is, gegroet

 415. Paul Boswijk zegt: 18-09-12 om 20:35

  Help! waar blijft de Champions League uitzending op de live stream!?

 416. Klaas zegt: 18-09-12 om 20:35

  Ik wil Dortmund-Ajax kijken en hij geeft nog geen beeld, terwijl dit al vanaf 20:15 uur zo zou moeten zijn! Kan dat opgelost worden?
  Daarnaast vind ik dit een erg onoverzichtelijke site.

 417. De uitzending van de CL zou om 20:15 beginnen, online.

  Ik wil via mijn laptop kijken, maar hij geeft aan dat er geen uitzending is.

  Waarschijnlijk is iemand vergeten een knopje om te zetten?

  Groeten Tom

 418. de livestream van BVB-AJAX doet t nie

 419. snake zegt: 18-09-12 om 20:36

  ik ervaar momenteel dat er geen uitzending is tijdens de champions league. zijn er nog meer mensen met dit probleem?

 420. swen zegt: 18-09-12 om 20:36

  waarom is de stream bvb ajax niet te verkrijgen??

 421. Andrew zegt: 18-09-12 om 20:37

  Op dit moment geen uitzending: nu zou er wel champions league moeten zijn: op de computer met Vista, via zeelandnet.

 422. Marc zegt: 18-09-12 om 20:38

  live stream niet te bekijken, zwarte blok met vermelding dat er geen uitzending is.

  Op 3 systemen doet ie het niet. XP32, Win7 64, en android 2.3.1. Ik heb internet van Online.

  Ik ben benieuwd wanneer het opgelost kan worden…

 423. marco zegt: 18-09-12 om 20:38

  de livestream van de championsleague is van heel de site! wat te doen?

 424. Waarom zie ik om 20:15 dat er een live stream van Ajaks-
  Borussia Dortmund is (Die het niet doet) . En vervolgens om 20:30 deze nergens meer op de site te vinden is. De pagina van 20:15 geeft aan dat er op dit moment geen uitzending is..

 425. Erik Jongkees zegt: 18-09-12 om 20:38

  Via de livestream zou ik graag Dortmund – Ajax willen kijken. Echter de livestream geeft nog steeds dat er op dit moment geen uitzending is..

 426. Ik zie geen bal. Wel een playknop met een kruis er door.

 427. Onno zegt: 18-09-12 om 20:39

  De champions league stream doet het niet en geeft de melding “Er is op dit moment geen uitzending”. De link is inmiddels ook van de site verdwenen.
  http://nos.nl/sport/voetbal/ch.....ivestream/

  Mozilla Firefox 14 @ Windows 7 Pro x64 SP1
  XS4all, 20 Mbit/s

 428. Bert zegt: 18-09-12 om 20:39

  Ik krijg de melding ‘Er is op dit moment geen uitzending’. DIt is vreemd aangezien Ajax – Borussia Dortmund wordt gespeeld.

 429. Kees zegt: 18-09-12 om 20:40

  Livestream doet het niet! Kan nergens aanklikken

 430. wil graag Ajax kijken maar krijg `er is geen uitzending ` in beeld
  is er geen uitzending op Nos Live.

 431. J.Jeurissen zegt: 18-09-12 om 20:40

  L.S.,
  Wil graag via internet de wedstrijd met AJAX zien. Ondanks de aankondiging dat het via live-stream te zien zou zijn helemaal niks.
  Heel jammer, want ik heb geen TV.

 432. Dylan zegt: 18-09-12 om 20:40

  Ik probeer Borussia Dortmund – Ajax te kijken, op mijn laptop met windows 7, en internet van Ziggo, er staat dat er geen livestream is.

 433. Daan zegt: 18-09-12 om 20:40

  Mm, 5 minuten voor de wedstrijd borussia- ajax heb ik de melding: Er is op dit moment geen uitzending. Maar die hoort wel al af te spelen. Que pasa?

 434. koen zegt: 18-09-12 om 20:41

  zodra ik de livestream aanzet:
  zegtie dat er geen livstream beschikbaar is terwijl op tv dat wel zo is
  kan ik dat zelf verhelpen?
  zoja hoe ?
  alvast bedankt
  koen schot

 435. Robin zegt: 18-09-12 om 20:41

  Nog steeds geen uitzending beschikbaar!

 436. Peter zegt: 18-09-12 om 20:42

  Er staat dat er een uitzending over de Champions League begint om 20:15. Het is inmiddels 20:41 en nog steeds “er is op het moment geen uitzending.”

  Hoop toch zo wel naar ajax te kunnen kijken.

 437. Brian zegt: 18-09-12 om 20:42

  Er is op dit moment totaal geen beeld!
  Zou graag Ajax willen zien in de CL, maar blijkbaar doet hij het niet.

  Communicatie in deze lijkt mij zeer handig, irritant als iets het niet doet. NOG irritanter als hier geen communicatie over is.

 438. Nick zegt: 18-09-12 om 20:43

  Niet te bekijken vanuit italie vanwegen restricties..

 439. Martijn zegt: 18-09-12 om 20:43

  Champions league livestream doet het niet?

 440. Tom zegt: 18-09-12 om 20:43

  Ik wil graag de champions league wedstrijden, zoals voorheen altijd gewoon kon, live via de livestream kijken.
  Maar nu staat er dat er geen uitzending is. Klopt dat? Is het dit seizoen niet meer mogelijk om Champions League live te volgen via internet?

 441. Ik wil Dortmund Ajax kijken maar er is geen livestream geeft tie aan terwijl het kwart over 8 begint begrijp er helemaal niks meer van.

 442. Bert zegt: 18-09-12 om 20:43

  Ik kan nu helemaal geen stream krijgen voor voetbal. Op het scherm komt: op dit moment geen livestream te staan.

 443. Doet de livestream het van borrusia dortmund – ajax?

 444. Mark zegt: 18-09-12 om 20:43

  Met ipad is championsleague niet te volgen.

 445. erik zegt: 18-09-12 om 20:43

  denk je ajax te kijken doet de livestream het niet, geeft hij aan dat er geen uitzending is op het moment :(

 446. Beetje vervelend dat ik nu de champions leuge mis :(

 447. ejbl zegt: 18-09-12 om 20:44

  De livestream ajax-dortmund doet het niet en de wedstrijd begint over 1 minuut, graag repareren…

 448. Correctie (leauge) denk ik.

 449. Julian zegt: 18-09-12 om 20:44

  hij zegt gwn dat er momenteel geen livestream is ????

 450. Max zegt: 18-09-12 om 20:45

  Waarom kan ik de wedstrijd niet kijken ?

 451. jaap zegt: 18-09-12 om 20:45

  Hallo!

  Champion League live-stream? NOS?! Hallo?! Die wordt toch gewoon altijd live uitgezonden. Ik krijg te zien dat er geen live-stream is op het moment … Niet te geloven

 452. henk zegt: 18-09-12 om 20:45

  de stream blijft zeggen: op dit moment is er geen uitzending.

  terwijl er naast staat dat er nu een wedstrijd bezig is.

 453. Helaas doet de livestream van de Champions League het niet. Ik kijk bijna altijd via het tweede scherm. Hoop dat het voor 20:45 wordt opgelost.

 454. vincent zegt: 18-09-12 om 20:45

  is er vanavond geen live stream voor dortmund-ajax?

 455. hij doet het niet

 456. Dirk Jan zegt: 18-09-12 om 20:45

  Is er vanavond geen stream van Champions League? Vanaf 20:15 is er al geen live beeld. Ook is sinds een half uurtje de link weg vanaf de homepage van nos.nl.

 457. Geen live stream beschikbaar op mijn Laptop Nooit problemen gehad en vanaf vandaag wel. Ik heb kpn.

 458. Pascal zegt: 18-09-12 om 20:46

  Kan het zo zijn dat de livestream voor de wedstrijd dortmund – ajax niet werkt want krijgt de melding geen live uitzending.

 459. Yannick zegt: 18-09-12 om 20:46

  Hallo,

  Komt er nog een livestream van Ajax vanavond? Jullie hebben toch nog gewoon de rechten om het op internet uit te zenden?

 460. David zegt: 18-09-12 om 20:46

  Sinds de omzetting kan ik geen NOS streams meer kijken. Voorheen nooit problemen gehad. Snap niet dat er op zo’n amateuristische wijze met (potentiële) kijkers wordt omgegaan. Het had nu toch allang opgelost moeten zijn. Waarom niet terug naar de oude wijze van streamen totdat de problemen zijn opgelost?

 461. Jeroen Gerritsen zegt: 18-09-12 om 20:46

  Wordt er geen uitzending van Borussia tegen AJAX gedaan?

 462. Arjan Lemmens zegt: 18-09-12 om 20:47

  ik wil de wedstrijd Dortmund – ajax nu kijken maar hij doet het niet.
  Krijg de melding: er is op dit moment geen livestream terwijl hij vanaf kwart over 8 online hoort te zijn zoals er staat?

 463. Alexander Richer zegt: 18-09-12 om 20:47

  Ik wil de wedstrijd van Ajax bekijken. Er is geen livestream!

 464. Anjo te Hennepe zegt: 18-09-12 om 20:47

  Waarom is er op dit moment geen live stream van de wedstrijd tussen Dortmund en Ajax? Provider is Telfort, windows 7.

  Hoe krijgen jullie het voor elkaar om een prima werkende live stream zo te vernaggelen?

 465. Nancy zegt: 18-09-12 om 20:47

  Potverrr!!

  De stream doet het niet!!!!!
  Kan nu dus geen Dortmund-Ajax kijken.. Bedankt he o.O

 466. Joost zegt: 18-09-12 om 20:48

  Champions League aankondigen maar niet afspelen is een beetje jammer. Zet het dan gewoon niet op de website.

 467. roy zegt: 18-09-12 om 20:48

  Waarom is er geen uitzending van de champions league op de live stream? Dat zegt die tenminste. Fijn dit!

 468. Christiaan zegt: 18-09-12 om 20:48

  Er staat bij mij er is op dit moment geen uitzending maar dat slaat nergens op want Dortmund-Ajax is bezig , dus wat nu?

 469. Jurr zegt: 18-09-12 om 20:48

  voor mensen met internet van KPN. JULLIE HEBBEN TV VIA KPN VANDAAG(ONLINE)…OJA!

  http://www.kpnvandaag.nl/#itvonline

 470. de champions league live stream doet het NIET ?!

 471. Eric zegt: 18-09-12 om 20:48

  geen verbinding

 472. Fred zegt: 18-09-12 om 20:48

  Hallo!

  Probeer via Vista Ned. 3 te kijken, maar krijg momenteel geen uitzending.

 473. Rudi zegt: 18-09-12 om 20:49

  Geen live champions league……?

 474. ton zegt: 18-09-12 om 20:49

  de boel werkt niet geen uitzending wat is dit voor raars

 475. waar is de stream voor CL wedstrijden?????

 476. Luuk zegt: 18-09-12 om 20:49

  Dortmund-AJAX zou hier live te zien moeten zijn! Waar dan? Zit op een iMac te kijken.

 477. Jefta Elachouri zegt: 18-09-12 om 20:49

  Geweldige aanpassing! Sarcasme is dit he! Volgens mij een update welke er voor gezorgd heeft dat de bende bij jullie niet werkt! Probeer een CL wedcstrijd te kijken maar er wordt aangegeven dat er geen uitzending is. Los dit even op aub!

 478. Ik krijg de melding dat er nu geen live uitzending is, terwijl een half uur geleden toch echt volgens uw “programma” de uitzending van de champions league is begonnen. Zou graag willen zien hoe ajax het er vanaf brengt.

 479. Eduard zegt: 18-09-12 om 20:49

  geen uitzending!? er is CL OP TV! .. ik moet via mijn app kijken en krijg niets hier .. DAMN! sopcast FTW!

 480. ik wil ajax – dortmund kijken alleen hij geeft aan dat er geen verbinding is omdat er op dit moment geen uitzending is. bullshit want het is 20:50

 481. maarten zegt: 18-09-12 om 20:50

  hij zegt dat er op dit moment geen uitzending is terwijl ajax borussia dordmund bezig is en ik wil dat heel graag zien

  ik hoop dat er wat aan gedaan word. :-)

 482. jim zegt: 18-09-12 om 20:50

  Ajax vs Borussia, Melding: Er is momenteel geen uitzending.
  Tja….

 483. ik krijg geen live streamer

 484. Ik kan niet live kijken naar borussia dortmund-ajax
  er is op dit moment geen uitzending komt er te staan

 485. martijn zegt: 18-09-12 om 20:50

  waar blijft de livestream borussia dortmund tegen ajax

  het is al 10 voor 9!!!

 486. Jeroen Bos zegt: 18-09-12 om 20:51

  Beste NOS, mijn livestream via Nos.nl voor Dortmund-Ajax werkt niet via jullie site, via een andere site kan ik wel kijken naar de NOS? Waar zit het probleem. Zondag was er nog geen probleem.

 487. Stefan tromp zegt: 18-09-12 om 20:51

  waarom werkt de live stream van de CL niet hij geeft aan geen uitzending???

 488. lub loosman zegt: 18-09-12 om 20:51

  de livestream van borrussia dortmund ajax doet het niet hij geeft ook geen link aan op de website

 489. Er is op dit moment geen uitzending staat constant in beeld. grrrrrrrrrrrrrrrrrrr. ziggo

 490. Erik zegt: 18-09-12 om 20:51

  Ik krijg op dit moment bij de livestream champions league de melding ‘er is geen uitzending’.

 491. word de CL niet meer via internet uitgezonden?

 492. MasterX zegt: 18-09-12 om 20:52

  Waarom staat jullie stream nog niet aan van Champions League?

 493. Moi zegt: 18-09-12 om 20:52

  Waarom is er geen live champions league Dortmund – Ajax te zien terwijl er staat: Dinsdag, 20.15 uur:
  LIVE: Borussia Dortmund – Ajax
  Commentaar: Frank Snoeks
  Analyse: Bert van Marwijk en Jan van Halst.

 494. frans zegt: 18-09-12 om 20:52

  heey ik wil een wedstrijd kijken maar NOS does het niet er staat:er is op dit moment geen uitzending maar daarnaast staat 20:15

 495. anna zegt: 18-09-12 om 20:52

  Ik krijg de melding:
  er is op dit moment geen uitzending..
  terwijl ik weet dat de wedstrijd al bezig is.
  Dit kreeg ik ook bij de DWDD live stream!

 496. Pien zegt: 18-09-12 om 20:52

  Wil ik Dortmund – Ajax kijken, geeft ie aan dat er op dit moment geen uitzending is. Gaat dit nog veranderen?

 497. Cool dat jullie adverteren met de tekst:
  Programma
  Dinsdag, 20.15 uur:
  LIVE: Borussia Dortmund – Ajax
  Commentaar: Frank Snoeks
  Analyse: Bert van Marwijk en Jan van Halst.

  en er om 8:51 nog steeds geen stream is….
  oh wat ook leuk is, dit is mijn eerste post, en als ik op plaats reactie klik, komt de melding dat ik te vaak reacties achter elkaar post.

 498. de wedstrijd ajax – dortmund is 5 min bezig maar ik krijg alleen het scherm te zien dat er geen uitzending is terwijl erlangs duidelijk vermeld word dat hij om 20:45 uitzend…pfff op tv is het gewoon te zien…via andere sites kan ik wel kijken….matig hoor

 499. joy zegt: 18-09-12 om 20:52

  waarom geen stream voor AJAX- DORTMUND?!

 500. andre zegt: 18-09-12 om 20:52

  krijg in mijn beeld dat er op dat moment geen uitzending is die er wel is dus krijg geen beeld heb hier eerder nooit problemen mee gehad

 501. geeft aan dat er geen uitzending is…

 502. de kloet zegt: 18-09-12 om 20:53

  hallo,

  Waarom kan ik geen live championsleauge kijken?

 503. Louis zegt: 18-09-12 om 20:53

  Ik wil CL wedstrijd Dortmund-Ajax bekijken, maar krijg de boodschap: Er is op dit moment geen uitzending ?!?!?

 504. Brendan Smit zegt: 18-09-12 om 20:53

  Als ik de CL live wil zien (Dortmund – Ajax) dan staat er “er is op dit moment geen uitzending” terwijl ze al op 15 min van de wedstrijd zitten!
  Hoe kan dit?

 505. bram schouten zegt: 18-09-12 om 20:53

  ik wil ajax dortmund kijken maar er staat: geen uitzending!

 506. Is er geen livestream campions league beschikbaar vanavond?

 507. molen zegt: 18-09-12 om 20:53

  Als het goed is, zou er nu een livestream moeten zijn van studio sport op de nos-site. Daar wordt echter gezegd dat er geen uitzending is. Heb ik iets gemist of is er een defect?

 508. jos zegt: 18-09-12 om 20:54

  ik probeer nu de wesdstrijd ajax – dortmund te kijken op de nos livestream, echter geeft de player aan dat er op dit moment geen uitzending is.. In het menu rechts staat wel dat er vanaf 20:15 een uitzending is.

  Ligt dit aan mij, aan de stream, of is er te veel vraag en doet hij het daarom niet?

 509. Ger zegt: 18-09-12 om 20:54

  De livestream van de championsleague geeft aan dat er geen uitzending is. Kan dit probleem verholpen worden?

 510. NOS Champiosnleague geeft aan dat er geen livestream is op dit moment….foutje?

 511. Kaj zegt: 18-09-12 om 20:54

  De livestream voor Ajax – Dortmund doet het niet. Ik krijg elke keer de melding “Er is op dit moment geen uitzending”. Kan iemand hier iets aan doen s.v.p?

 512. Marten zegt: 18-09-12 om 20:54

  LS,

  De afgelopen tijd werken alle livestreams perfect, maar de de CL geeft de melding “geen uitzending” waar de planning vanaf 20.15u zou zijn volgens de planning.

  Iemand een suggestie?

 513. Ajax zegt: 18-09-12 om 20:54

  Geen dortmund ajax online ?

 514. championsleague zou moeten spelen…?

 515. Marc-Jan zegt: 18-09-12 om 20:55

  WAAROM GEEN LIVE STREAM NOS CHAMPIONS LEAGUE ?

 516. Ivo zegt: 18-09-12 om 20:55

  Ik wil de Champions league kijken, maar krijg op dit adres http://nos.nl/sport/voetbal/ch.....ivestream/ de melding: Er is op dit moment geen uitzending. Ook staat er op de homepage van Nos Sport geen linkje meer naar de LIVE uitzending. Wat is er aan de hand?

 517. Hallo,

  Ik krijg een melding dat er geen uitzending is op dit moment.
  Terwijl deze pagina wel te openen is.

  http://nos.nl/sport/voetbal/ch.....ivestream/

  Wat gaat hier fout?

 518. matthias zegt: 18-09-12 om 20:55

  er staat dat er geen uitzending is terwijl ajax-dortmund uitgezonden zou worden! men hele avond naar de k…..

  bedankt!

 519. Rudi zegt: 18-09-12 om 20:56

  Inmiddels wel. Dank NOS!

 520. Nos champions league: ik zie tot nu 2054 uur dat er geen uitzending is ? Ondanks verversen en goede verbinding blijft ik dat zien. Geen BD-Ajax…

  windows 7 helemaal in orde
  Provider ziggo btw.

  Geen idee wat aan de hand is.

 521. J. Loonstra zegt: 18-09-12 om 20:56

  Krijg nu net de stream binnen. De wedstrijd is inmiddels al een poosje bezig

 522. leon zegt: 18-09-12 om 20:56

  hey ik krijg als ik Ajax – borussia dortmund wil zien te zien dat er geen uitzending is of word dit niet op internet uitgezonden

 523. Ivo zegt: 18-09-12 om 20:57

  Oke, inmiddels is de stream LIVE. Zat iemand te slapen kennelijk :P

 524. Anjo te Hennepe zegt: 18-09-12 om 20:57

  Hij doet het nu wel, beetje laat maar goed…beter laat dan nooit. Thanx :)

 525. NOS geeft doodleuk aan: ‘Er is op dit moment geen uitzending’ terwijl toch echt Borussia – Ajax momenteel op tv is!!!

  Wat is dit voor iets NOS?

 526. Jaap Aap zegt: 18-09-12 om 20:57

  Waarom doet de champions league live stream het niet?

 527. Wat een waardeloze aanpassing is dit. Geen sport live meer kijken, geen politiek24 of journaal 24. het is echt afschuwelijk. Elke keer krijg je de mededeing. er is geen live uitzending of er kan geen verbinding gemaakt worden.

  Ik kijk via mijn KPN verbinding op een laptop met windows 7 ultimate. nooit problemen gehad alleen bij de nos. ik begin zelfs te balen dat ik belasting betaal voor de publieke omroep

 528. Is er geen livestream van Dortmund-Ajax ?

 529. Moi zegt: 18-09-12 om 20:58

  Is al verholpen. Bedankt!

 530. leon zegt: 18-09-12 om 20:58

  laat maar doet het al weer

 531. johan zegt: 18-09-12 om 20:58

  kan geen beeld krijgen op PC. draait op w7. browser:chrome.provider: telfort. jammer, want nu mis ik voetbal Dortmund-Ajax.

 532. abdel zegt: 18-09-12 om 20:58

  hallo ik ben abdel, uw live stream geeft aan dat er geen uitzending is terwijl die er toch echt wel zijn.
  mijn tv is kapot daarom vind/vond ik deze site erg handig om toch de wedstrijden te blijven volgen, maar nu laat zelfs deze site mij in de steek door niks uit te zenden, erg jammer.
  ik hoop dat dit probleem snel word opgelost zodat ik weer lekker voetbal kan kijken op internet.

  vriendelijke groet abdel !

 533. jim zegt: 18-09-12 om 20:59

  Refreshed > Melding: De verbinding kan niet tot stand worden gebracht.

  Overigens is het bekijken van de uitzending in ‘n lagere kwaliteit belangrijk voor mij!

  Half Nederland mag dan VVD stemmen, maar er zijn ook mensen met ‘n krappe beurs. Die verwende miljonairs hoeven toch niet persé op hun smartphone te kijken? Ik zie ‘t sociale van die media niet zo erg.

 534. Arjan zegt: 18-09-12 om 20:59

  Ik probeer de wedstrijd dortmund – ajax te streamen op android via m.voetbal.nos.nl maar waar hij voorheen een stream weergaf doet hij dat nu niet meer !

 535. inmiddels doet hij het bedankt!

 536. Nos championleak live geen uitzending

 537. Krijg geen livestream vanmiddag al niet en nu ook niet.

 538. Marten zegt: 18-09-12 om 21:00

  en het werkt 1 minuut na deze melding! Dank!

 539. Sunil zegt: 18-09-12 om 21:07

  hallo,

  wij wonen op Curacao, waarom kan ik vanaf hier niet Champions League voetbal kijken?
  gr.

 540. jim zegt: 18-09-12 om 21:07

  Hoi, hij doet ‘t eindelijk! Bedankt ! streamt goed !

 541. Louis zegt: 18-09-12 om 21:09

  Inmiddels (10 over 9) wel beeld, maar erg korrelig.
  Mijn provider is KPN.

 542. Addy zegt: 18-09-12 om 21:10

  Heel erg bedankt voor deze verbetering! Nu zijn we allemaal NOS beta-testers geworden. Dacht dat dat jullie werk was?

 543. Wim zegt: 18-09-12 om 21:15

  De stream loopt op zich soepel maar de kwaliteit is om te janken.

 544. Marcel zegt: 18-09-12 om 21:20

  door al die veranderingen is het beeld kwaliteit erg verslechterd ( wazig ), ten opzichte van vorig jaar was het beeld haar scherp

 545. Navin zegt: 18-09-12 om 21:20

  Als je refresht is het lekker scherp. Doe je volledig scherm dan is het minder scherp (das logisch)m naar na een paar seconden tot minuten vervaagt het beeld. Heel vervelend.

 546. Anjo te Hennepe zegt: 18-09-12 om 21:35

  Live stream CL werkt wel, maar de kwaliteit is erg slecht :( Dat was voorheen niet zo. Provider: Telfort, windows 7 (Chrome). Erg wazig beeld.

 547. Mathieu zegt: 18-09-12 om 21:36

  Wat een teleurstelling. De beeld kwaliteit is erg slecht, veel blurs, vaak onscherp.

  Gelukkig geen connection problemen.

 548. Marcel zegt: 18-09-12 om 21:38

  de NOS had zich meer moeten verdiepen in silverlight zoals dat de NOS dat in het verleden gebruikte was het een perfect beeld. en daarbij kon de dan ook nog eens meerder pagina’s openen zonder dat het beeld wazig tot zeer korrelig word
  Provider: Telfort 50Mb
  CPU: I5 2250
  VGA: 1gb
  Geheugen: 8Gb
  Software: windows 7. Adobe Flasplayer 11.4

 549. tjisse zegt: 18-09-12 om 21:41

  zit ik in Brno voor het werk en wil ik ajax effen zien in de championsleague, werkt de livestream niet in dit gebied……

 550. fabianvlug zegt: 18-09-12 om 21:43

  hallo nos
  jullie live stream van de cl is soms erg wazig
  kan daar aub iets aan gedaan worden
  met vriendelijke groet
  fabianvlug

 551. Martin zegt: 18-09-12 om 22:00

  Kijk graag sport livestreams, maar de kwaliteit van de livestreams veranderd om de minuut (verslechterd enorm en wordt extreem pixelig) waardoor live kijken gewoon niet te doen is. Graag wil ik de livestreams terugzien waarbij de kwaliteit niet steeds veranderd. Gewoon livestreams met vaste bitrates werken.

 552. ik verbaas me dat de streams nog steeds na enkele minuten vervagen en het beeld heel troebel ziet. Door op refresh te drukken is het direct verholpen, maar dit irriteert heel erg. Dit merk ik al sinds de Olympische Spelen. Destijds ook al een opmerking over geplaatst maar nu nog steeds hetzelfde probleem.

 553. Anthony zegt: 18-09-12 om 22:17

  Er is al meer als 15 min. geen commentaar (tenminste ik hoor het niet) en het beeld is een beetje blurry(wazig) bij de wedstrijd Borussia Dordmund- Ajax.

 554. adfaf zegt: 18-09-12 om 22:47

  Het werkt top, normaal voetbalwedstrijden kijken lukte nooit goed, nu geen een keer uitgevallen. Complimenten.

 555. Grootste deel van de avond voetbal kunnen kijken via:
  http://dewerelddraaitdoor.vara.....266.0.html

  Prima kwaliteit.

  Nu via http://nos.nl/sport/voetbal/ch.....ivestream/

  Vage beelden en soms blurren. Kwaliteit veel slechter dan voorheen via Silverlight/Mediaplayer.

 556. Paul Cottaar zegt: 18-09-12 om 23:09

  Zoals velen heb ik al langere tijd last van vaag beeld. Al tijdens het kijken van de Vuelta was het beeld vaag en teksten niet te lezen. Jammer, want daarvoor had ik er geen last van.

 557. jim zegt: 18-09-12 om 23:19

  De hele rest van de wedstrijd kunnen zien !
  Mij hoor je niet klagen over HD kwaliteit. Ik heb geen TV.
  Ook geen hypotheek. Niet mijn schuld !
  Nogmaals dank !

 558. adri zegt: 18-09-12 om 23:22

  Bij terugkijken van NOS journaal , of bij Journaal 24, valt elke paar seconden het beeld stil, en het geluid weg. Is heel erg hinderlijk!!! Dit gebeurt gerust 80 keer in het 8-uur journaal! Kunnen jullie niet zorgen dat dit niet meer gebeurt?!
  Ik heb als Provider KPN. ADSL- verbinding.
  Zou het op prijs stellen als u dit probleem op gaat lossen.

 559. Edisonline zegt: 19-09-12 om 07:36

  Helaas geen beeld. Het blijft zwart. Deze week al een paar keer eerder gebeurd. PC loopt vast, duurt ongeveer 1 minuut en dan vermelding adobe flash plug-in is gecrasht.

 560. Altijd op mijn nieuwe PC goede verbinding, maar de laatste dagen stopt het afspelen steeds na een paar minuten.

 561. jhtesselaar zegt: 19-09-12 om 12:21

  jammer, vaak “blurry”, vage/onduidelijke beelden.
  mogelijk voor verbetering vatbaar?
  mvg

 562. Ondanks dat ik de verwezen installatie van Flashplayer 11×32 uitgevoerd krijg ik geen beeld te zien van de WK.
  Windows 7, 64 bits.

 563. Louis zegt: 19-09-12 om 15:38

  Probeer WK tijdrijden te volgen, maar is geen doen zo met dat korrelige beeld. Kunnen jullie niet terugvallen op de oude methode van weergeven totdat dit is opgelost? Dit is echt waardeloos!

 564. noah zegt: 19-09-12 om 15:56

  mijn stream wordt de heletijd vaag/onscherp… dus ik ga op de tv kijken

 565. don zegt: 19-09-12 om 18:18

  geachte redactie,

  ik word zo langzamerhand kotsmisselijk van die zogenaamde en vermoedelijk kostbare ‘verbeteringen’ die de omroepen menen te moeten implementeren op hun voorheen prima werkende sites.
  volgens mij kun je dan nog nog beter je geld verspillen aan derivaten.
  maar waarschijnlijk doen de omroepen dat al.
  de player werkt voor geen meter.
  mvg,
  don

 566. Bert zegt: 19-09-12 om 19:21

  Géén beeld, waardeloos !!!

 567. Erwin zegt: 19-09-12 om 20:05

  Mij valt op dat de audio erg slecht is. Elke 30 seconden wordt de audio ‘uitgesmeerd’, wat zeer hinderlijk is.

 568. Tjonge jonge hetzelfde als gisteren

 569. Het geluid is hakkelend, er vallen steeds stukje tussenuit.
  Beeld is af en toe ook wat vaag.

 570. Blur net als andere reacties na verloop van tijd.
  Zelfde tijdens de Olympische Spelen.
  Op verschillende adressen en verschillende laptops deze blur ondervonden.
  Vervelend

 571. Joep zegt: 19-09-12 om 21:02

  Ook ik heb problemen dat het beeld na een paar minuten begint te vervagen. Als er dan op vernieuwen wordt gedrukt is het beeld weer prima maar na een paar minuutjes vervaagt het weer.

 572. baris zegt: 19-09-12 om 21:08

  het beeld is (wazig) bij de wedstrijd Manchester United – Galatasaray
  beetje scherpte a.u.b. alvast bedankt

 573. baris zegt: 19-09-12 om 21:11

  beeld is nu super bedankt

 574. Nobo zegt: 19-09-12 om 21:19

  Tjonge, de kwaliteit wordt steeds slechter. Vanmiddag tijdens de WK Wielrennen was het steeds vaag en nu ik de Champions League zit te kijken is het geen haar beter. Zeer vaag beeld en het lijkt wel blijvend slecht.
  NOS zegt deze blog te lezen en rode draden te ontdekken, maar hier met Ziggo, hoogste snelheid, modernste laptop met laatste software= Waardeloos beeld.
  Tijdens de OS was het stukken duidelijker, soms met zelfs 2 streams tegelijk hadden we zuiver beeld.
  Graag jullie aandacht NOS.

 575. vet slecht beeld en waazig

 576. verhagen zegt: 19-09-12 om 21:20

  beeld wordt steeds troebel/blur…dan weer scherper…dan weer blurred
  niet fijn zo
  windows xp, internet via kabel kpn
  rtl streams zijn altijd super scherp…

 577. floris hoefsloot zegt: 19-09-12 om 21:21

  goede livestream. alleen zeer jammer dat hij de hele tijd onscherp wordt en dan moet je de pagina refreshen. om de 5 min…

 578. kan me aansluiten bij bovenstaande reacties over de kwaliteit.

  Vgroet, JSM

 579. Ik snap niet dat je als Nederlandse belastingbetaler niet naar de live-stream mag kijken als je in het buitenland op vakantie bent.
  Thuis heb je alles(TV en Topbox), maar op vakantie ben je aangewezen op de computer. Voor wie is die live-stream dan wel?
  Juist! Voor de thuisblijver die ook zijn TV kan aanzetten..

  Gaarne massaal protest van lotgenoten.

 580. ocmer zegt: 19-09-12 om 21:53

  Lezen jullie deze reacties eigenlijk wel ? De afgelopen maand is er niets verbeterd. Geef dan in ieder geval de opties voor andere players opnieuw weer. Dit is echt waardeloos !

 581. sander zegt: 19-09-12 om 21:56

  Beeld is een paar minuten scherp en dan weer een paar minuten heel onscherp. Beeld schokt af en toe.
  google chrome
  kpn.

 582. Jos zegt: 19-09-12 om 22:02

  Het is een beetje wazig en hij valt telkens weg !

 583. hallo,

  de livestreams bij de nos zijn een zootje geworden.
  erg jammer allemaal, daar ik via nos veel bekijk.
  graag z.s.m repareren a.u.b.
  ik heb een nieuwe laptop met snel besturingssysteem en windows 7 erop, dus hier kan het niet aan liggen
  ik hoop dat het spoedig is opgelost

 584. Martin zegt: 19-09-12 om 22:14

  Hoi,

  Ik heb een Google nexus 7 tablet (android 4.1), en daarmee wilde ik een livestream kijken van champions league voetbal. Nou gaat dit gewoon goed zolang ik op het kleine schermpje kijk, wil ik echter naar fullscreen schakelen dan krijg ik een foutmelding dat de video niet afgespeeld kan worden. Is dit een bug binnen de site of ligt dit aan android?

 585. James zegt: 19-09-12 om 22:39

  Kwaliteit van de stream verandert vaak naar lage kwaliteit en dan moet ik de site refreshen voor beter beeld. Misschien dat jullie een knopje in de player doen waar je tussen verschillende kwaliteiten kunt kiezen; 360p, 480p of 720p. Wel is me opgevallen dat de resolutie van de stream lager is dan vorige week?

 586. beeld wordt ook steeds wazig niet leuk kijken zo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 587. RINUS zegt: 19-09-12 om 22:59

  Zeer slecht en wazig beeld sinds , komt nooit meeer helder terug.

  Provider KPN- ADSL

 588. pim zegt: 20-09-12 om 08:13

  Het beeld stokt bij mij regelmatig (dan krijg ik dat “laden” icoontje). Voorheen had ik hier nauwelijks last van. Ik gebruik een nieuwe versie van Chrome op een ietwat oudere laptop met Windows XP.

 589. Miranda zegt: 20-09-12 om 10:22

  al heel lang problemen met journaal 24 kijken op internet. dan werkte het weer wel, dan weer niet. zit idd bij kpn. de laatste tijd ging het plotseling goed maar sinds vandaag is het weer knudde… :-(

 590. Loes Hogeweg zegt: 20-09-12 om 11:22

  Waarop is het nog steeds niet opgelost met de KPN. Eerst de paralympics gemist hierdoor en nu de politiek weer begint, geen politiek 24. Ik baal!