De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Tour de France Live op NOS.nl

De NOS doet van zaterdag 29 juni tot en met zondag 21 juli verslag via radio, televisie, internet, apps en NOS Teletekst.

Op NOS.nl worden de live-uitzendingen van zowel televisie als radio gestreamd. Op de speciale Tour site zijn ook alle nieuwsberichten, klassementen en reacties (in woord en beeld) terug te vinden. Vanaf de start van de Tour de France wordt er een live-blog bijgehouden, dat ook via Twitter is te volgen. Nieuw zijn bijdragen van Mart Smeets, die met de kennis van nu terugblikt op de Ronde van Frankrijk van twintig jaar geleden. Verder houden de NOS-verslaggevers vanuit Frankrijk weblogs bij én er is een ‘Tour Top 100’: bezoekers van de website kunnen stemmen op honderd historische (door de redactie geselecteerde) momenten.

NOS app

Via de NOS app worden alle etappes live en integraal gebracht, ben je direct op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je alle hoogtepunten en uitzendingen terug. Navigeer op je mobiel naar http://nos.nl/app. Ook kun je de Tour volgen op onze mobiele website: http://m.tour.nos.nl/.

NOS Connected TV app

Alles over de Tour volgen vanuit de luie stoel? Dat doe je met de internet-connected tv Sport app van de NOS. Daarmee kun je de etappes van begin tot eind rechtstreeks bekijken en bovendien zijn de hoogtepunten en uitzendingen er op ieder moment terug te zien. De NOS connected TV Sport app vind je op toestellen van Samsung, Philips, Sony en LG.

NOS Teletekst

‘Good old’ Teletekst gaat alweer zijn 34ste Tour de France in. Vanaf zaterdag 29 juni zijn de live-verslagen, nieuwsberichten, uitslagen, klassementen en ploegen terug te vinden op de pagina’s 850 tot 878. Deze pagina’s zijn ook beschikbaar op de NOS Teletekst app, via http://nos.nl/ttapp

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


21 reacties op “Tour de France Live op NOS.nl”

 1. bas zegt: 21-06-13 om 13:37

  Ik hoop toch echt dat jullie tot 20 juli doorgaan: De Tour is namelijk 3 weken :)

 2. Hans zegt: 21-06-13 om 13:55

  Ben benieuwd hoe het gaat werken met connected TV. Vorig jaar werkte de stream regelmatig niet op onze Philips TV (2012)

 3. “Op NOS.nl worden de live-uitzendingen van zowel televisie als radio gestreamd”

  ook voor kijkers buiten Nederland en kijkers in NL met een niet-Nederlands IP adres ?

 4. Nick zegt: 21-06-13 om 17:17

  boycotten die tour de france, zodat de NOS besluit zn geld aan een andere sport uit te geven en live uit te zenden…

  Een sport dat groeit en elk jaar meer kijkers krijgt bijv. honkbal,basketball word steeds populairder (weet niet of die al live word uitgezonden) of de meest groeiende sport ter wereld: MMA. Zal graag UFC op de nos willen zien… eerst keek ik elk jaar naar de tour maar nu mag die sport wel rotten van mij!!

 5. Danny zegt: 22-06-13 om 15:40

  Nu maar hopen dat Mart Smeets nog in staat zal zijn de Tour te presenteren, na het ernstige verraad van die gemene Lance Armstrong. Echt, ik wordt er nog steeds misselijk van, hoe hij Mart zo heeft kunnen verraden. Dat kun je zo’n bescheiden oude man als Mart Smeets toch niet aandoen? En dan nog die Boogert. Ook zo gemeen, hoe hij als collega van Mart dat heeft kunnen doen, te erg voor woorden. (ik pik even een traantje weg) zucht.

 6. Lydia zegt: 22-06-13 om 18:43

  Ik wil ook erg graag het antwoord weten op de vraag die Harry de Haan stelt. Wat kun je als Tour-liefhebber doen in landen waar het wielrennen helaas geen enkele rol speelt?

  Hetzelfde probleem heb ik trouwens ook altijd in de winter met het schaatsen. Maar de Tour is belangrijker!

 7. Lara Ankersmit zegt: 24-06-13 om 10:17

  NOS heeft alleen de rechten voor Nederland, wij kunnen dus helaas niet uitzenden in het buitenland. Wel houden wij de hele Tour een Liveblog bij, waarop al het nieuws (in tekst) wordt gepubliceerd.

 8. Peter zegt: 28-06-13 om 15:56

  Is het ook mogelijk om de tour te volgen op een smart tv aangesloten op alleen internet? (samsung)
  De site geeft meestal aan dat de plugin gedownload moet worden maar dat kan niet op een smart tv

 9. Ik ben op zoek naar het uitzendschema van alle uitzendingen van de touretappes en de avondetappes op tv, zodat ik ze kan opnemen. Waar kan ik dat vinden?

 10. frank belgie zegt: 30-06-13 om 01:34

  Prachtig zoals Dhr. Mart Smeets altijd commentaar heeft gegeven tijdens die memorabele ritten in de Tour de France – ook bij de rit- en touroverwinningen van Lance Armstrong, waarvan hij destijds toch ook een fervent supporter was. Waarom Lance nu zo afvallig zijn als hij weet- en altijd geweten heeft- dat er in de jaren 60-70-80-90-00 altijd wel “iets” geweest is dat “prestatiebevorderend” was! Kunnen enkel de bloedanalyses van Lance nagetrokken worden of is het ook mogelijk deze van de tourwinnaars van de jaren 70-80-90-00 na te gaan? Dan ben ik wel benieuwd wie er nog in de archieven overblijven als “winnaar Tour de France”. Als fervent wielerliefhebber heb ik nog alle respect voor Lance Armstrong. Spijtig vind ik dat hij nu als een van de velen genoemd wordt als een “misdadiger”….Hopelijk wordt het wielrennen in de toekomst een beetje zuiverder, maar het blijft een heroische sport met heel veel geldbelang waarbij de medische sector steeds een beetje voorop blijft op de controles met alle consequenties!
  Mr. Smeets,dit is niet persoonlijk tot u gericht. Daarvoor heb ik te veel genoten van uw commentaren tijdens al die jaren Tour de France.
  U was immers een TOPverslaggever, en ik hoop u nog langer te mogen aanschouwen bij NOS.

 11. vreemd spul, die “Nieuwe Media” van de NOS ,op de met veel fanfare gelanceerde NOS App voor iPad is De Avondetappe geblokkeerd voor mij in Australia.
  gelukkig hebben we ook nog de Oude Vertrouwde Media met http://www.uitzendinggemist.nl.....en/1353020 die wel werkt buiten Nederland

 12. Paul zegt: 30-06-13 om 17:42

  Ik gebruik een Nexus 7 (Android 4.2.2). Ik ondervind bij het streamen van de livestreams om de 5-10 seconden haperingen/verstoring in het beeld (het is geen bufferprobleem). Zover ik heb kunnen vaststellen gebeurt het bij alle livestreams (dus niet alleen van de Tour) zowel in de NOS-app als vanaf de gewone website. Normale video’s spelen wel gewoon goed af.

  Hebben jullie hier meer klachten over gekregen?

 13. Paul zegt: 30-06-13 om 17:47

  Ter aanvulling, het lijkt om hetzelfde probleem te gaan als Niels heeft in deze reactie: http://weblogs.nos.nl/nieuweme.....mment-5265

  Ik maak overigens verbinding via wifi (Nexus 7 heeft geen 3G).

 14. Chris zegt: 01-07-13 om 16:04

  Hi,

  Ik kijk vanuit Houten, maar krijg toch te maken met de Geoblock. Hoe kan dit? Loop mijn IP via het buitenland ofzo?

  Groet Chris

 15. Xiaan zegt: 04-07-13 om 15:07

  De live stream bij NOS Tour 2013 Live wordt als een zwart blok weergegeven. Zowel bij IE9 als Chrome als Firefox. Hoe krijg ik de beelden te zien? (Voor de uitzending is de melding dat er geen live stream is wel zichtbaar.)

 16. Lara Ankersmit zegt: 05-07-13 om 15:22

  @Chris. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het opnieuw uitleveren van IP adressen, dit kunt u het beste checken met uw provider.

 17. Paul zegt: 08-07-13 om 13:31

  Ik heb sinds dit weekend geen problemen meer met het afspelen van livestreams vanuit de android-app op mijn Nexus 7. Zowel TdF als Wimbledon (en ook Journaal24) prima kunnen bekijken zonder ‘haperingen’.

  Heeft de NOS toevallig iets veranderd waardoor het nu wel normaal werkt?

 18. Zal aan mij liggen maar ik krijg op mijn iPhone geen livestream te zien. Uitzendingen geeft oud nieuws, video samenvattingen etc, en onder tour de France alleen tournieuws en terug. Wel erg verstopt dan

 19. Patrick zegt: 11-07-13 om 17:08

  Kwaliteit. Al enkele dagen volg ik de tour (noodgedwongen) via internet en met oplopende ergernis verbaas ik mij over de kwaliteit van de aangeboden livestream. Soms is het prima maar dan “valt” de resolutie opeens naar beneden en kun je de renners nauwelijks nog uit elkaar houden (en dan bedoel ik niet een shot vanuit de helicopter!)

  De resolutie is op sommige momenten dermate slecht dat je je af moet vragen of je niet beter niets uit kunt zenden.

  Is daar niets aan te doen?

 20. Vanuit de Android app zie ik nergens een live stream. Als ik op m.nos.nl kom en dan naar de tdf ga voor de live stream dan wordt er een m3u8 bestand gedownload. Als ik daar de juiste player voor download dan gebeurt er nog steeds niks.

  Kan dit nou niet makkelijker? In deze tijd moet dit toch zo kunnen!!

 21. bas zoontjens zegt: 17-07-13 om 16:21

  hoe kan je in godsnaam iemand laten fietsen met een breuk in je sleutelbeen!!!!!!

Geef een reactie