De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NOS-app: Media Gallery op iPad

Vanaf vandaag is versie 2.5.0 van de NOS-app voor iPhone en iPad beschikbaar. De meeste verbeteringen vind je op de iPad.

Media Gallery

In de NOS-app voor iPad is een media gallery toegevoegd. Met deze media gallery blader je extra makkelijk in volledig scherm door alle video’s en foto’s bij een artikel.

Je opent de media gallery door bovenin een artikel te tappen op een video of een foto.

Onderin de media gallery vind je een strip met beschikbare video’s en foto’s. Het getoonde item is groot afgebeeld in de strip. Je navigeert naar een volgend item door op de strip te tappen, of gewoon naar links of rechts te vegen.

Je kan inzoomen en uitzoomen door te ‘pinchen’, zoals je dat bijvoorbeeld ook in de iOS app voor foto’s kan doen. Je sluit de media gallery met het kruis links bovenin of door de media gallery weg te ‘pinchen’.

Push notificaties

In deze release van de app worden push notificaties voor de NOS-app voor iPad ingeschakeld. Dit doen we omdat we zien dat gebruikers de NOS-app voor iPad de hele dag door gebruiken. Ook hebben we veel verzoeken van gebruikers gehad om push notificaties op de iPad aan te zetten.

Verder hebben we ervoor gezorgd dat op de iPad en iPhone direct het artikel opent na het tappen op een push bericht. Dit kan alleen als er al een artikel beschikbaar is. Dit is bij groot of brekend nieuws niet altijd direct het geval. Je kan push notificaties aan- en uitzetten onder instellingen in de NOS-app.

Toekomst

Binnenkort brengen we een update van de NOS-app voor Android uit met een verbeterde media gallery. Ook hebben we in deze app de prestatie van video in het algemeen verbeterd.

We werken ook aan een nieuwe versie van de iPhone-app. Hierin gaan we het design beter laten aansluiten op iOS7. Ook willen we meer nieuws en sportcategorieën bieden.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “NOS-app: Media Gallery op iPad”

  1. Sarah Flieger zegt: 09-05-14 om 10:27

    Interessant

Geef een reactie