De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

WK-site en -apps bij de NOS

Vandaag zijn de plannen van de NOS voor het WK Voetbal gepresenteerd. Tijdens het WK  bieden wij al het nieuws, de livestreams en de statistieken aan op een speciale site. Via de NOS-apps kunnen alle wedstrijden live bekeken worden en via de exclusieve ‘FIFA NOS WK-app bieden wij extra camerastandpunten, clips en statistieken.

 

Exclusieve FIFA WK-app

Deze app is nieuw dit jaar in het online aanbod, Het is de eerste keer dat de NOS een app uitbrengt speciaal voor een sportevenement.

 

Via de WK-app kun je goals en beslissende momenten uit de wedstrijden terugkijken vanuit alle hoeken rond het veld. Ook bevat de app dus uitgebreide statistieken plus het wedstrijdschema. En je kunt spelers vergelijken.

 

De FIFA heeft deze content in ieder land exclusief aangeboden aan de rechthebbenden. De FIFA WK2014-app van de NOS is dus de enige officiële FIFA WK-app in Nederland. De app is geschikt voor Android- of iOS (smartphone en tablet) en vanaf begin juni te downloaden via nos.nl/wkapp.

 

Extra stream op WK-site

Op de speciale WK-site (nos.nl/wk2014) zijn alle wedstrijden rechtstreeks te volgen via de livestreams. Er is daarbij een extra stream met aanvullende beelden van coach en spelers. Je kunt deze tegelijk bekijken en onderling schakelen.

 

Via www.nos.nl/WK2014 zijn ook alle WK-uitzendingen van de NOS te bekijken.

 

Speciaal voor de WK-site is een mobiele journalist mee naar Brazilië. Gewapend met ‘eenvoudige’ middelen zoals een smartphone maakt die korte reportages over alles wat zich op en rond het evenement afspeelt.

Ook vind je hier het laatste nieuws over het Nederlands elftal, het wedstrijdschema en statistische informatie zoals standen, uitslagen en informatie over teams en spelers. Tijdens de wedstrijd houdt de redactie een liveblog bij. De site is responsive, dus voegt zich naar het apparaat dat jij gebruikt.

 

Wedstrijd gemist?

Wanneer je een wedstrijd hebt gemist en je de uitslag nog niet wilt weten, kun je terecht bij het onderdeel ‘duel gemist’. Op duelgemist.nl kunnen wedstrijden geheel, per helft of in samenvatting worden teruggekeken en worden bewust geen uitslagen getoond of berichten weergegeven waaruit de afloop zou kunnen blijken.

 

NOS-app: alle wedstrijden live

Via de NOS-app blijf je altijd en overal op de hoogte van het laatste WK-nieuws. Met livestreams van alle wedstrijden en onze uitzendingen. In verband met de rechten zijn de uitzendingen met wedstrijdbeelden alleen in Nederland te bekijken.

 

NOS Sport-app voor internet connected tv

Ook de bestaande NOS Sport-app voor connected tv staat in het teken van het WK. Via de app kun je de NOS-uitzendingen en video’s makkelijk terugkijken en de wedstrijd live volgen.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


21 reacties op “WK-site en -apps bij de NOS”

 1. bezoeker zegt: 21-05-14 om 17:31

  Jammer dat de beelden op de website van lage kwaliteit zijn. In 2014 mogen we van de NOS toch wel minstens HD verwachten.

 2. Peter zegt: 21-05-14 om 22:39

  Waarom is er geen ondersteuning voor Windows (Phone)?

 3. Mijn ervaring leert dat de beelden van prima kwaliteit zijn. Bovendien zijn er nog helemaal geen streams beschikbaar. Niets op aan te merken!

 4. Niels zegt: 23-05-14 om 13:41

  @bezoeker beetje gek om commentaar te leveren terwijl de applicatie en streams nog gelanceerd moeten worden. Ik ben heel benieuwd naar de uitvoering en of de extra camerabeelden een mooie aanvulling zijn op de reguliere uitzending. NOS team, veel succes!

 5. Roel zegt: 23-05-14 om 15:47

  Dat geklaag altijd! Geweldig juist, dat de NOS zoveel aandacht op zoveel verschillende manieren aan het WK besteed. Hulde!

 6. dave zegt: 23-05-14 om 15:54

  De link in het artikel http://nos.nl/wkapp/ werkt niet (of de pagina is gewoon nog niet online).

 7. Sjoerd de Vries zegt: 24-05-14 om 11:23

  Heb een prachtige Windows Phone waarom is daar geen app voor?

 8. Willem van Galen zegt: 25-05-14 om 10:49

  Hoe lang blijven we nog grote bedragen betalen voor de “rechten”, Je gaat de grens over en alles mag dan ineens niet meer. Zelfs internet wordt afgesloten voor de in het buitenland vertoevende Nederlander. Het wordt tijd dat daar wat aan gedaan wordt. Decodering van zenders loopt via de grote spelers en die blijven lachen, mensen betalen en moeten dan ook nog reclame slikken, dan maar geen beelden, maar betalen voor reclame is uit.

 9. Jan zegt: 27-05-14 om 08:44

  Funktioneren deze apps óók in Duitsland? Dat zou heel mooi zijn…….

 10. Lara Ankersmit zegt: 27-05-14 om 10:21

  De NOS heeft alleen de rechten voor Nederland. De NOS FIFA WK app is dan ook alleen in Nederland beschikbaar.

 11. Voor Duitsland is er een eigen-app uitgebracht, genaamd Sportschau FIFA WM-App. ;)

 12. R. de Groot zegt: 03-06-14 om 12:31

  De app werkt fijn al reageert ie soms wat traag naar mijn idee. Ik heb op het werk en thuis prima verbinding en iPhone 4S (met iOS7.1.1) draait ook soepel met andere apps.

  Paar punten die voor verbetering vatbaar zijn in een update:

  1) Bij keuze voor ‘Land’ en vervolgens scrollen naar onderen bij ‘Aanvallers’ vallen de laatste spelers weg achter ‘opstelling’ en ‘video’. Nu zijn die spelers met geen mogelijkheid aan te klikken.

  2) Banner onderin beeld van de NOS App is van zeer lage kwaliteit

  3) Bij de stadion naam ‘Manaus’ staat een “?” in de naam “Arena Amaz?nia’

  4) Het zou leuk zijn om ook afbeeldingen van spelers te zien en de huidige schaduw foto kleiner te maken zodat je meer informatie en statistieken in één oogopslag kunt zien.

 13. draakje13 zegt: 03-06-14 om 23:43

  Waarom geen Windows Phone versie? Kom op zeg. Waarom reageert nos niet?

 14. Rob te A. zegt: 08-06-14 om 14:35

  Ik wil van die banner af, maar hoe? Ik heb NOS nieuwsapp al geinstalleerd.

 15. Waar staan de standen en uitslagen in de app?

 16. Waar staan de poules en standen in de app?

 17. Michael zegt: 18-06-14 om 00:39

  Krijg geen beeld bij de live streams via de nos sport app op mijn philips smart tv! Wel geluid, maar beeld blijft zwart…Meerdere. Die hier last van hebben? Alle overige (niet live) videos werken verder prima!

 18. Michael zegt: 23-06-14 om 17:10

  Krijg geen beeld bij de live streams via de nos sport app op mijn philips smart tv! Wel geluid, maar beeld blijft zwart…Meerderen die hier last van hebben? Iemand een oplossing?

  Alle overige (niet live) videos werken verder wel.

 19. Jan zegt: 25-06-14 om 11:04

  Er is natuurlijk een Windows Phone app! De verdeling is nu zo: Android 64%, iOS 32%, BlackBerry 2,75%, Windows Phone 0,5%. ‘Nuff said.

 20. guido zegt: 29-06-14 om 15:00

  Ook hier wel geluid, maar geen beeld op onze philis smart tv via de NOS sport app. Jammer!

 21. muad19 zegt: 03-07-14 om 15:23

  Ik sluit me aan bij de meldingen van andere gebruikers van Windows PHONE 8.

  Waar is de app?

Geef een reactie