De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NOS Google Glass nieuws-app live

Eind april experimenteerden we al met Google Glass tijdens een ‘developer’s day’ Als resultaat hiervan is vandaag de NOS Google Glass nieuws-app live gebracht.

Google Glass nieuws-app

Met de NOS nieuws-app voor Google Glass ontvang je op het moment dat het jou uitkomt een nieuws-update op Google Glass. De nieuws-updates verschijnen in de vorm van een card in je Google Glass Timeline. Deze card bevat een foto van het nieuws van dat moment, en een korte weersverwachting van die dag. Als je het kaartje opent wordt het nieuwsbulletin van dat moment afgespeeld. Het nieuwsbulletin speelt in audio. Terwijl je het nieuws hoort, kan je ongestoord verder waar je mee bezig bent. De app is simpel, lichtgewicht en effectief.

Bone conduction

We hebben voor audio gekozen vanwege de bijzondere eigenschappen van audio in Google Glass. De luidspreker raakt je hoofd achter je oor. Geluid wordt deels via je schedel overgebracht (bone conduction). Zo kan je op een discrete manier geluidsfragmenten of muziek luisteren zonder dat omstanders gestoord worden. Een ander voordeel is dat je tegelijkertijd de omgeving blijft horen. Dit geldt niet voor koptelefoons.

Ben jij in het bezit van een Google Glass, en wil je eenvoudig op de hoogte blijven van het laatste nieuws en sportnieuws? Activeer dan de NOS Google Glass-app.

Niemand weet hoe Google Glass zich gaat ontwikkelen. De algemene verwachting is dat draagbare technologie; de ‘wearables’, een steeds belangrijkere plek in ons dagelijks leven krijgen. Dit is de reden dat NOS als experiment de nieuws-app voor Google Glass heeft ontwikkeld.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


9 reacties op “NOS Google Glass nieuws-app live”

 1. Maarten zegt: 06-06-14 om 13:23

  Aparte prioriteiten bij de NOS. Hoeveel mensen in Nederlands zullen er een Glass hebben? 50? 100?

  Ondertussen wachten de duizenden mensen met een Chromecast nog steeds op ondersteuning in de diverse NOS apps.

 2. Michael zegt: 06-06-14 om 16:48

  Er zijn vermoedelijk duizenden keer zoveel Chromecasts als Google Glasses in Nederland in omloop. Wanneer onderstrunen jullie die eens eindelijk?

 3. Guy zegt: 06-06-14 om 23:04

  Mijn hemel, waarom worden van overheidsgeld een paar nerds met Google Glass gefaciliteerd door de NOS?! Me dunkt dat jullie je mensen, geld en middelen beter kunnen inzetten voor goede berichtgeving op bestaande media die wel al breed worden gebruikt.

 4. Lara Ankersmit zegt: 08-06-14 om 21:21

  Chromecast ondersteuning komt er ook aan.

 5. Sicco zegt: 10-06-14 om 01:07

  Wat een negatieve reacties. Door alvast een beetje met deze technologie te experimenteren is de NOS bij de volgende gadgetdoorbraak er misschien juist als de kippen bij, zodat jullie dan niet ‘lang’ hoeven te wachten zoals nu met de Chromecast. Mooi dus dat de NOS de ontwikkelingen goed probeert bij te houden!

 6. Gaaf! Dat Googles bril geluid via de schedel overbrengt, wist ik nog niet. Leuk om te lezen dat ook de NOS experimenteert met de gadget. Ik heb de Google Glass nog niet, maar hij staat op mijn verlanglijstje. En dan download ik zeker ook jullie app! :-)

 7. Marcel zegt: 15-06-14 om 14:04

  Het is inderdaad vreemd dat er wel een Google Glas App is, terwijl deze niet te koop is NL en er maar enkele mensen zijn die er een bezitten, maar geen Windows App is gemaakt voor de vele Windows gebruikers….Jammer.

 8. Lara Ankersmit zegt: 18-06-14 om 18:34

  Er is een NOS Windows Phone en Windows 8 app, zie http://weblogs.nos.nl/mobiel/

 9. Is er wel een datum bekend wanneer Google Glass op de Nederlandse markt verkrijgbaar wordt? Ik kan er namelijk niet veel over terugvinden op internet.

Geef een reactie