De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Update NOS FIFA WK-app

Vanaf vandaag is versie 3 van de NOS FIFA WK-app beschikbaar. In deze versie is een aantal optimalisaties en bugfixes doorgevoerd:

- Op iPhone / iPad staan alle gespeelde wedstrijden nu ook in de menu-optie “Terugkijken”
- Op Android staat de tijd in 24 uurs-weergave
- Op iPhone/iPad en Android is het verversen van schermen verbeterd

En zijn er een aantal tekstuele en technische verbeteringen doorgevoerd

Download de NOS FIFA WK-app

De NOS FIFA WK-app is een must-have voor iedereen die het WK Voetbal volgt: met deze app kijk je alle hoogtepunten van alle wedstrijden terug uit de camerahoek die jij kiest. Navigeer op je Android of iPhone/iPad naar http://nos.nl/wkapp om de app te downloaden.

De livestreams van alle wedstrijden, NOS-uitzendingen en al het WK-nieuws vind je in de NOS-app. Deze kun je downloaden door op je mobiel te navigeren naar http://nos.nl/app.

Het WK Voetbal volgen in het buitenland

De uitzendrechten voor het WK Voetbal worden door FIFA verdeeld per land. De NOS is rechthebbende in Nederland. Als je in het buitenland het WK wilt beleven, dan is het handig te weten welke partij daar de uitzendrechten heeft. Op Wikipedia is een lijst beschikbaar met de rechthebbenden per land:

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_World_Cup_broadcasting_rights

Raadpleeg voor meer informatie over de WK-app en de andere online diensten van NOS tijdens het WK de veelgestelde vragen.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


19 reacties op “Update NOS FIFA WK-app”

 1. Guido zegt: 19-06-14 om 11:33

  Graag ook een Windowsphone app!

 2. Wietse zegt: 19-06-14 om 15:06

  Windows Phone … ??

 3. @Guido, Wietse, de WK-app is een eenmalige investering voor een beperkte tijd. We moeten rekening houden met het bereik. Door de app aan te bieden voor Android en iOS gebruikers dekken we verreweg het grootste deel van de mobiele gebruikers. We beseffen dat we sommige van onze kijkers teleurstellen door de app niet voor Windows gebruikers beschikbaar te maken, maar je kan wel terecht in de NOS-app voor de livestreams, de clips, de uitzendingen en het WK-nieuws, of natuurlijk op de responsive NOS WK-site op http://nos.nl/wk2014.

  Ondertussen blijven we de ontwikkelingen in de markt volgen.

 4. Johan zegt: 19-06-14 om 15:58

  Waar blijft de Windows Phone app!

 5. Rick zegt: 19-06-14 om 16:31

  @tomvandenbroek, volgende keer dan de webservice/api openstellen zodat enthousiaste ontwikkelaars zelf een Windows (phone) app kunnen schrijven??

 6. HvMeijel zegt: 19-06-14 om 18:40

  Heb de app van de FIFA wk. Van de nos gedownload. Maar kan video niet afspelen op mijn iPad. “Deze applicatie kan niet buiten Nederland worden afgespeeld”. Krijg ik steeds te zien, ook na de laatste update. Ik weet niet wat er aan de hand is. Mijn provider is Tele 2 gewoon in Nederland. De iPad is via WiFi verbonden met de router. Aub HULP om dit probleem op te lossen. Waar moet ik zoeken, beginnen.
  Met vriendelijke groet
  Harrie van Meijel

 7. Arthur zegt: 20-06-14 om 05:02

  Als je in het buitenland het wk wilt beleven… beleving komt niet alleen van de wedstrijden, maar alles eromheen. Dat het onmogelijk? is om voorbeschouwingen en sommige reportages te kijken in Australia is een ongelooflijke domper..

 8. Arjan zegt: 20-06-14 om 08:48

  Het blijft jammer dat jullie van ons geld (belasting) bepalen dat Windows Phone en Windows RT geen platforms zijn die de moeite waard zijn. Volgens mij zou de NOS er juist voor iedereen moeten zijn!

 9. @Arthur, de NOS heeft met de FIFA een contract waarin staat dat wij de wedstrijden en gerelateerd beeldmateriaal alleen in Nederland mogen uitzenden.
  @HvMeijel wellicht staan de ip-adressen van de provider niet geregistreerd in nederland, u kunt dit achterhalen door uw eigen IP-adres hier in te voeren: https://www.maxmind.com/en/geoip_demo

 10. H Becker zegt: 20-06-14 om 19:19

  Gewoon de stand per poul, dat is toch gewoon een must…

 11. Peter zegt: 21-06-14 om 12:39

  @Arjan loop niet zo te miepen. Je kunt de uitleg toch wel snappen. Geen geld om voor een besturingssysteem met zo’n klein marktaandeel iets te ontwikkelen. Gelijk dat gejammer over jouw geld.

 12. Ryan Buisman zegt: 22-06-14 om 00:50

  TELE2 heeft voor zo ver ik weet de servers in Zweden staan. Dat kan het probleem van HvMeijel veroorzaken.
  Had een dergelijk probleem met Tele2 als provider voor mijn mobiel. Om in Nederland te kunnen internetten moest Roaming ingeschakeld zijn…. Erg lastig als je dagelijks over de grens gaat met Duitsland, omdat je dan steeds bij het over de grens gaan handmatig roaming uit moet zetten als je geen torenhoge telefoonrekening wilt hebben…. Ik heb toen tele2 maar weer opgezegd.

 13. Lex zegt: 23-06-14 om 04:06

  Mensen, vanuit het buitenland kan je het niet volgen. Je moet een VPN-service gebruiken, zoals de gratis http://www.freevpnaccess.com die om de paar uur van paswoord verandert, maar alleen dan, met een IP-adres in Nederland (Haarlem) kan je de wedstrijden volgen en de beelden bekijken. Als je niet weet hoe je een VPN moet installeren op je computer/tablet/phone, nou dan moet je een beetje slim googlen. Groeten vanuit Costa Rica.

 14. Geert zegt: 23-06-14 om 14:32

  Is het ook mogelijk om de app zonder reclame aan te bieden? Het reclame balkje onderin zit ergerlijk in de weg.

  Vriendelijke groet,
  Geert

 15. Bart zegt: 23-06-14 om 20:10

  Kan bij het speelschema ook een balkje “Vandaag” komen. Zeker nu het toernooi vordert wil je snel kunnen zien wat de wedstrijden van die dag zijn!

 16. @H Becker de stand per poule zie je als je kiest voor “speelschema” en vervolgens “poulefase”
  @Ryan Buisman en @Lex, bedankt voor de informatie
  @Bart, de eerstkomende matches staan op de voorpagina. Je kan ook navigeren aar “speelschema” en de datum van vandaag. Maar ik ben met je eens dat dit intuïtiever kan

 17. jacques de v zegt: 30-06-14 om 11:55

  Allereerst complimenten voor de app. Is wat mij betreft grote klasse.
  Er zit echter wel een (programmeer-)foutje in het schema voor de knock-out fase, maar dat hebben jullie vast zelf al gezien. Nederland-Costa Rica staat nu in het blokje afkomstig uit de wedstrijden Arg-Sui en Bel-USA. De wedstrijd moet naar het bovenste blokje. De tijd is wel juist.

  Wacht overigens met spanning op de app voor de Tour de France.

 18. Lara Ankersmit zegt: 30-06-14 om 12:29

  Foutje is inderdaad geconstateerd, wordt de komende dagen opgelost.

 19. edwin zegt: 01-07-14 om 18:29

  Ik woon in belgie…als nlder waarom hebben hier geen recht op de app en wel bv de sporza app in ned beschikbaar

Geef een reactie