De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Nieuwe Jeugdjournaal-app voor Android

Vanaf vandaag is de nieuwe Jeugdjournaal-app voor Android beschikbaar in de Google Play store. Met de nieuwe Jeugdjournaal-app kunnen kinderen snel, gemakkelijk en op elk moment van de dag nieuwsvideo’s en uitzendingen van het NOS Jeugdjournaal terugkijken, reageren op stellingen of een weerfoto insturen. Zo hoeven kinderen nooit meer iets van het NOS Jeugdjournaal te missen.

thuisscherm

Thuisscherm

Het openingsscherm van de Jeugdjournaal app, het thuisscherm, is opgebouwd uit verschillende blokken. Dit kunnen verhalen zijn, maar ook stellingen, het weer of de uitzendingen.

Video

In veel van de verhalen van Jeugdjournaal speelt video een belangrijke rol. Daarom wordt bij het openen van een verhaal automatisch de bijbehorende videoclip afgespeeld. Voor gebruikers die dit liever niet hebben, in verband met grenzen aan dataverkeer, hebben we een instelling gemaakt om dit ‘automatisch afspelen’ uit te zetten. Je vindt deze instelling onder de optie “Menu” – “Instellingen en info”.

Updates

De komende periode volgen er updates waarin we app uitbreiden en verder verbeteren. Zo gaan we aan de slag met het oormerken van verhalen als favoriet. Ook willen we – met behulp van een wereldkaart – beter uitleggen waar in de wereld verhalen zich afspelen.

We beginnen met een Android app voor smartphone en tablet

We beginnen met de Jeugdjournaal-app op het Android platform. Dit heeft twee redenen. Enerzijds zien we dat er meer Android toestellen verkocht worden. Anderzijds zien we aan de andere NOS-apps dat Android apps het vaakst worden gebruikt. We beginnen daarom met een Android app.

Downloaden

De Jeugdjournaal-app is beschikbaar voor Android telefoons en tablets met een Android versie 2.3 en hoger. De app is in liggende stand (landscape) en staande stand (portrait) te gebruiken. Heb je hem nog niet? Download de app door op je mobiele telefoon of tablet te surfen naar jeugdjournaal.nl/app

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


9 reacties op “Nieuwe Jeugdjournaal-app voor Android”

 1. Elise zegt: 25-06-14 om 10:18

  Hallo ik ben Elise ik wil een foto maaken van het weer

 2. Hallo ik ben Elise en ik wil een foto maken van het weer groeten Elise

 3. ans zegt: 25-06-14 om 12:21

  Alleen voor android, waarom houden dan 2 presentators een iphone vast xd

 4. @elise als je kiest voor het weer, dan verschijnt een scherm met daarop de knop “weerfoto opsturen”. Kies daarvoor om je weerfoto op te sturen. Succes!

 5. Henk zegt: 26-06-14 om 02:04

  Maar rap ook voor Windows Phone en tablets maken dan. Die verkoop loopt al erg hard.

 6. nickenwendy zegt: 26-06-14 om 20:43

  Super! Nu ook graag voor ios.

 7. David zegt: 28-06-14 om 11:46

  Waarom maken jullie die apps niet met een ontwikkelomgeving waarmee je meerdere platform in 1 keer kan bedienen? Is goedkoper en dan hoef je ook niet te kiezen welk platform je eerst gaat ondersteunen.

 8. mike schasfoort zegt: 09-07-14 om 09:34

  Waarom kun je niet inloggen met de app?????

 9. super cool die kleine van mij gebruikt de app ook

Geef een reactie