De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Bezoek NOS WK-site verbreekt record Sotsji-site

Het Nederlands elftal zorgt natuurlijk voor de beste reclame, maar toch profiteren de speciale WK-site en NOS FIFA WK-app opvallend goed van dit WK.

Het aantal unieke bezoekers aan NOS.nl/wk2014 heeft het recordaantal van de Sotsji-site inmiddels verbroken. Ter vergelijking: met de Winterspelen boden wij online een aantal wedstrijden aan die niet op TV waren. Ook waren er wedstrijden overdag waardoor kijkers niet massaal voor de televisie konden zitten.

Tot en met zaterdag, toen het WK Voetbal 17 dagen onderweg was, bedroeg het aantal unieke bezoekers aan de WK subsite ruim 6,1 miljoen. Dat was net iets meer dan na 17 dagen Olympische Winterspelen. Inmiddels hebben nóg meer gebruikers de subsite bezocht. Momenteel staat de teller op  7,5 miljoen.

Een van de best bekeken video’s is die van de Playercam volgt Robben bij penalty.

Het is een nieuw onderdeel op de site dat blijkbaar in de smaak valt.

Sinds Nederland-Australië  bieden wij de bezoekers ook de mogelijkheid om de WK wedstrijden van Oranje te bekijken met het radiocommentaar van Radio Brasil.  Dit hebben inmiddels ruim 188.000 mensen gedaan.

De NOS FIFA WK-app heeft inmiddels al 913.000 unieke gebruikers. Met deze app kun je doelpunten en beslissende momenten uit alle wedstrijden terugkijken uit verschillende hoeken. Wij zien een piek in gebruik vlak na de wedstrijd. NOS.nl/wkapp

En ook op Twitter gaat het goed. Het account @NOSsport heeft inmiddels meer dan 100% groei in volgers gerealiseerd sinds start WK.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


9 reacties op “Bezoek NOS WK-site verbreekt record Sotsji-site”

 1. Willem zegt: 02-07-14 om 12:44

  Dat de WK-site van de NOS erg populair is, is ook wel te merken. Het duurt soms een kwartier voordat ik een stabiele verbinding heb met de live uitzending.
  Als je populair wil zijn, zorg dan ook voor een passende infrastructuur.

 2. Peter zegt: 03-07-14 om 17:03

  Ondanks dat het fijn is dat al het nieuws rondom het WK gegroeperd is wil ik toch één kanttekening maken. De wedstrijden volgen via deze ‘subsite’ is zeer vervelend. De extra beelden zijn autoplay en belasten daarom mijn laptop overbodig. Daarnaast mis ik de mogelijkheid om de wedstrijd te kijken zonder het ‘tweede scherm’. Daarom ben ik toch vaak tijdens een wedstrijd overgestapt naar de NOS app op mijn tablet.

 3. Fredsj zegt: 04-07-14 om 08:52

  Anders misschien lekker gewoon op de buis kijken? Of lekker in de kroeg, sociaal, lekker pilsje erbij.

 4. Jonna van Leeuwen zegt: 05-07-14 om 10:48

  Nette site en in tegenstelling tot andere heb ik geen verbindingsproblemen. Wat ik echter mis is de echte journalistiek. Het ziet er allemaal gelikt uit maar ik mis de kritische noot. Is het iemand opgevallen hoe vaak de Franse spelers tegen de enkels trapten in de wedstrijd tegen Nigeria?? De kwaliteit van de scheidsrechters in dit toernooi?? De dramatisch slechte kwaliteit van de EHBO bij de “echte” blessures?? De fouten bij de buitenspelregel?? etc, etc. Het is allemaal erg oppervlakkig en dat valt me tegen van de NOS.

 5. Björn zegt: 05-07-14 om 17:52

  Tip voor Peter: kijk via http://www.npo.nl/live . Dan heb je alleen de stream.

 6. hulde!

 7. WanderingDutchman zegt: 07-07-14 om 02:02

  Helaas kunnen een miljoen Nederlanders die in het buitenland wonen / werken, en nog veel meer die op vakantie zijn, de Nederlandstalige interviews en kommentaar niet zien of horen.
  Voor ons is de NOS een van de belangrijkste Nederlandse nieuwsbronnen. Zou het niet eens tijd worden om al uw programma’s toegangkelijk te maken voor ons? (zeker programma’s zoals WK2014)

 8. Red Feet zegt: 07-07-14 om 09:33

  @Peter: Ik kan het nu niet checken, omdat er nu geen live wedstrijden zijn, maar ik heb het tweede scherm met de andere gelijktijdige wedstrijd wel dicht kunnen klappen. Maar er worden geen wedstrijden meer gelijktijdig gespeeld, dus het ‘probleem’ doet zich sowieso niet meer voor. Ik vind de site prima! Complimenten, Lara!

 9. Martin Berkhout zegt: 13-07-14 om 18:53

  Ik volg thuis zoveel mogelijk alle sporten via de NOS, oke de live steam ligt vaak iets achter. Maar alle verdere achtergrond informatie , rangen en standen, wordt perfect weergegeven, of het nu het WK voetbal is de tour of olympische spelen, alles goed duidelijk weergegeven.
  Ik hoef geen kritische noot te horen van jullie daar zijn jullie niet voor, die informatie haal ik wel live van de tv commentatoren vandaan.

  .

Geef een reactie