De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NOS-app voor iPhone: nieuwe stijl, nieuw menu

Vanaf vandaag is versie 3.0 van de NOS-app voor iOS beschikbaar. De meeste verbeteringen zijn zichtbaar op de iPhone.

Nieuwe stijl

De iPhone app heeft een nieuw jasje gekregen zodat deze beter aansluit bij de nieuwe versies van iOS. We hebben het ontwerp zo eenvoudig mogelijk gehouden zodat de gebruikersinterface duidelijk is en het evident is dat NOS de afzender is.

Nieuw menu, kies zelf je categorieën

Het menu is vernieuwd en vind je links bovenin het scherm. Je navigeert met het menu door de app, maar je kan via dit menu nu ook nieuws- en sportcategorieën aan- en uitzetten. Dit doe je door te kiezen voor ‘wijzigen’ en jouw categorieën aan- of uit te zetten. De categorieën uitzendingen, nieuws, sport en video’s staan altijd aan.

Als er functies zijn verbonden aan een categorie, dan zet je deze ook uit als je de categorie uitzet. Dus als je voetbal uitzet, dan verschijnt er ook geen notificatie meer als er gevoetbald wordt.

Als er een nieuwe categorie beschikbaar is, bijvoorbeeld bij een sportevenement, dan zie je aan een rood balletje of badge op de menuknop.

Videofilters

Verder blader je aan de hand van simpele filters sneller door video’s. Veel bekeken videoclips van vandaag vind je in de categorie ‘populair’, nieuws en sport hebben een eigen filter. Onder ‘alles’ vindt je een chronologische index van alle clips van NOS.

In de NOS-app voor iPad willen zullen we soortgelijke wijzigingen doorvoeren. Navigeer op je mobiel naar http://nos.nl/app om de NOS-app te downloaden.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


26 reacties op “NOS-app voor iPhone: nieuwe stijl, nieuw menu”

 1. Jaqueline zegt: 02-08-14 om 14:16

  Kom op Tom, onderstaand berichtje heb je niet geplaatst. Waarom niet? Het voldoet prima aan de huisregels. Als je blogt dan kan het zijn dat iemand iets schrijft waar je je minder in kan vinden. Als je dat niet kunt hebben: Blog dan niet!

  Mvg, Jaqueline.

  Nu nog een knop: “Socialistisch filter uit” programmeren s.v.p.
  Dit voor de mensen die het zat zijn om links getint nieuws van linkse jounalisten te lezen. Op kosten van de samenleving uiteraard.
  Alvast vriendelijk bedankt, Jaqueline Vermeulen.

 2. Erwinus zegt: 04-08-14 om 17:57

  Weet je wat ik nu niet snap? Nieuws tonen is niet het meest ingewikkelde vorm van app. Waarom maken jullie er niet gewoon een webapp van. Voordeel is dat niet tig versies hoeft te maken van hetzelfde voor verschillende platformen. Buiten dat kun je deze app ook benaderen zonder het te installeren. Responsive app dus.

  Wanneer je toch functies nodig hebt specifiek van de telefoon kun je javascript interface maken rondom de app met een webview maar zo op een manier dat wanneer het er niet is de app niet ‘stuk’ gaat. En echt, dit is prima mogelijk maar je moet het wel effecient bouwen.

  Kan de publieke omroep een hoop ontwikkelkosten besparen. Ik weet hoe het moet, zoek nog werk dus neem contact op wanneer de NOS wil weten hoe dat het beste kunt bouwen en dus een hoop geld kan besparen.

 3. Titus E:D. Krinphove zegt: 06-08-14 om 08:27

  Geachte medewerker,

  voor het erst ben ik heel erg blij, dat u de NOS App weer ‘opknapt.’

  Maar ik vind dat u dat niet aleen mar voor de NOS App van IOS moet doen maar ook android,blackberry en windows phone!

  Ik self gebruik en BlackBerry Z10 en ook daar moet u continue update(…)

  Nog mals bedankt, voor de NOS App en u werk!

  Met vriendelijke groeten:

  Titus E.D. Krimphove

  Met vriendeo

 4. Hessel Visser zegt: 07-08-14 om 09:14

  Nu alleen nog de crash-bug oplossen die er nog steeds is op het moment dat je een artikel vanuit de app will delen op bijv. Twitter of Facebook. Werkt nog steeds niet namelijk.

 5. @Jacqueline alle reacties zijn idd welkom. Als je een reactie van de redactie wilt, stuur ditzelfde bericht even naar publieksreacties@nos.nl. Ik zie je mail-adres wel in mijn weblog, maar ik stuur het niet pro-actief door zegmaar.
  @Erwinus, snelheid (snappyness) en video zijn belangrijk voor NOS. Dit komt native erg goed uit de verf. We gaan in komende releases wel zoeken naar meer balans tussen web en native.
  @Titus, ik snap je vraag. Maar de gebruikersaantallen van blackberry rechtvaardigen dezelfde investeringen op dit moment niet.
  @Hessel bedankt voor je reactie, we lossen dit op in een volgende release.

 6. Henk zegt: 12-08-14 om 12:48

  Met de app zit het nu wel goed, een duidelijke verbetering.
  Nu misschien de nieuwsredactie aan de beurt voor vernieuwing? Dat dezelfde video twee keer geplaatst wordt kan gebeuren maar dat die er 5 uur na plaatsing nog steeds beide opstaan is toch wel een blijk van weinig respect voor de gebruiker van de app. (Acteur Williams overleden, dinsdag 12 augustus). Video van 7.52 en van 6.44 beide om 12.43 nog steeds aanwezig. Ik verwacht dan twee verschillende video’s maar helaas blijkbaar wordt er door de NOS niet echt gekeken naar wat er zelf geplaatst wordt. jammer.

 7. Floris zegt: 13-08-14 om 19:56

  Ik vind deze vernieuwing een mooie verbetering. @Jacqueline, voor rechts nieuws kun je natuurlijk ook De Telegraaf downloaden, ik ga er gemakshalve nog uit van de onafhankelijkheid van de NOS.

 8. Kevin zegt: 19-08-14 om 12:34

  @Jaqueline

  Dan natuurlijk ook een filter voor rechts opportunisme anders ben je niet neutraal bezig.
  Of anders gewoon heel het fenomeen nieuws afschaffen, heb je ook niets meer om je aan te ergeren. Win win.

 9. Gerard Dirks zegt: 22-08-14 om 17:00

  Helaas voor mij geen verbetering. Sinds de nieuwe App op mijn iOS is kan ik niet meer “Radio kijken” met deze App. De videobeelden zijn niet in het buitenland beschikbaar. Ik kan dus alleen Radio luisteren ipv. Radio kijken. Helaas, het was leuk tijdens de WK en Tour de France.

  Vreemd is dat de Webcam op http://www.radio1.nl normaal werkt ofschoon ook deze in het buitenland word gebruikt. Ze mogen de webcam graag weer activeren. Waarom worden wij in het buitenland benadeelt. Het gaat hier doch niet om buitenlandse filmen die door auteursrechten beschermt zijn. Vreemde politiek

  Groet
  Gérard vanuit Zwitserland

 10. Willem van Galen zegt: 24-08-14 om 10:26

  Nu nog alle restricties wegnemen dat je in het BUITENLAND naar de APP’S en de programma’s kan kijken. Je hebt mijn satelliet ontvangst ook al verkwatst en zit ik met Cam’s en kaarten voor 250 Euro welke niets meer waard zijn. Dat de bezuinigingen raakt de gewone man.

 11. Rolf van Zuiden zegt: 25-08-14 om 01:13

  Vanaf 28-7-2014 10:18 versie 3.0 van de NOS-app voor iOS voor tablet beschikbaar, maar niet voor smartfone en of tablet? zie zie nog steeds versie 2.5.0 bij google play store? Vreemd is dit?

 12. Jacqueline zegt: 25-08-14 om 15:08

  @ Jacqueline

  Ach, de zogenaamd maar niet aantoonbaar “linkse media” zijn vanuit maatschappelijk oogpunt een oneindig maal kleiner probleem dan de rechtse, neo-liberailistische geprivatiseerde zorg…..

 13. John zegt: 25-08-14 om 15:10

  Sorry, op de verkeerde knop gedrukt….nu wel onder mijn eigen naam.

  @ Jacqueline

  Ach, de zogenaamd maar niet aantoonbaar “linkse media” zijn vanuit maatschappelijk oogpunt een oneindig maal kleiner probleem dan de rechtse, neo-liberalistische geprivatiseerde zorg…..

 14. Lauwie zegt: 27-08-14 om 20:04

  Mooie app. Komt er ook een chromecast-functie? En zo ja, wanneer?

 15. Fred Manschot zegt: 29-08-14 om 10:58

  Een prachtige app, maar ik mis uw logo.
  Een voetbal-icon kan wel, maar uw eigen bedrijfslogo niet.
  Vreemd …
  Voorbeeld: NU.nl

 16. Maart zegt: 29-08-14 om 13:30

  Fijne app, complimenten daarvoor.

  Bij de vorige release werden afbeeldingen en video’s in HD getoond op de iPad. Kan dit ook op iPhone? (eventueel HD bij fullscreen van images)

 17. henk zegt: 30-08-14 om 14:02

  Beste Jaqueline Vermeulen.

  U heeft aan de Tros, Avro, NCRV, KRO, RTL 4,5,6,7, SBS etc.nog niet genoeg? U wilt nog meer bagger?

  Henk

 18. Gérard Dirks zegt: 31-08-14 om 00:10

  Hallo Willem van Galen

  Ik ben het geheel met jou eens. Media Sept. worden onze verbindingen met Nederland gekilled. De zenders op Astra verdwijnen en kunnen via een andere commerciële satelliet in een duur bundel pakket ontvangen worden. Een schande voor ons Expats.

  Mijn paspoort loopt in 2016 af, vermoedelijk gaat het in de open haard en vraag ik in het buitenland politiek asiel aan ;-) Dat sparen van dit kabinet gaat mij iets te veer (niet alleen vanwege Apps en Satellietenontvangst). Na 30 jaar het ik voor het eerst vreemd gestemd uit onvrede met die Kabinet.

  Ik had een kaart bij canal+ gekocht voor de publieke zenders. Zonder vooraankondiging is deze gekild worden.

  Een Schande dat in een verenigt Europa de mediavrijheid zo “eingeschränkt” word. Die moeten in Hilversum en Den Haag eens een voorbeeld nemen aan Duitsland. Wat voor buitenlandse auteursrechten worden gebroken om een talkshow of een lokaal partijtje voetbal uit te zenden.

  BVN is geen alternatief. Dat is momentaan gevuld met meer dan 60-70 Belgische programma’s :-( . Dan konen ze beter BVB noemen BestOfBenelux)

  Gérard Dirks

 19. Ik snap de keuze voor een native app ook niet. Dit zou typisch een inkoppertje zijn voor een HTML5-toepassing.

 20. Willem van Galen zegt: 03-09-14 om 12:30

  Hallo Gerard Dirks,

  Helaas zijn we met te weinig om een vuist te maken tegen de uitverkoop van NPO. Canaal+ was en is nu de aanbieder, heeft al de jaren GRATIS programma’s gekregen van van de omroepen. Als je in de winkel kwam voor een gratis 1, 2 en 3 kaart, dan kon dat niet, maar bij aandringen kon het wel, want de provisie was waarschijnlijk te laag voor de verkoper. Ik had zelfs mijn eerste kaart van Multichoice en daar zaten ook de niet Nederlandse zenders bij, totdat iemand weer geld rook. Canaal+ nam het over en gelijk moesten de CAM’s en kaarten woren vervangen, dat de overname was een koopje. Maar wederom werd je gepakt, mijn Irdeto moest vervangen worden, wederom kosten, toen de HD uitbuiting en weer betalen, terwijl HD gewoon een standaard is en eigenlijk een must op een 47″ TV. Andere Europese landen zenden gratis uit en ook in HD, tot de BBC aan toe, maar het lijkt wel of de NPO zich door Canaal+ in de luren heeft laten leggen. BVN is een surogaat, maar je wilt de uitzendingen live zien zoals wielrennen. Maar ik gebruik nu ook de smart TV en als de NPO de restricties wegneemt, dan heb je geen schotel meer nodig, misschien doen ze dat nog wel eens of accepteren ze de buitenlandse providers.
  Groetend, Willem van Galen.

 21. sjakiesjaak zegt: 04-09-14 om 10:35

  kom lekker in nederland wonen als je nederlandse televisie zenders wilt kijken als blijkt dat dit in het buitenland niet kan

  verder top app!

  en stop met al dat technisch geneuzel over html 5 en weet ik wat allemaal. de app is een middel om nieuw te lezen en niet een doel op zich.

 22. Leen Spruit zegt: 10-09-14 om 21:57

  Ik deel de opinie van Gerard: jammer dat Nederlanders in den vreemde zoveel videobeelden worden onthouden, maar ze krijgen wel gratis en voor niks alle reclame over zich heen

 23. ja inderdaad ,bij aandringen kon het wel

 24. mooie verbetering van de app en het werkt allemaal prima bij mij!

 25. Als je toch bezig bent kan je het net zo goed voor elk merk doen, neem je ook meer kijkcijfers mee

 26. Het ziet er wel mooi en overzichtelijk uit!

Geef een reactie