De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NOS smartwatch-app

Mobiele technologie wordt op steeds meer plekken belangrijk. Draagbare technologie, de ‘wearables’, zijn daarom een trend. De meeste mensen kennen Google Glass, maar er zijn inmiddels ook vele fitness trackers, slimme horloges en andere wearables te koop. Het slimme horloge, de smartwatch, is misschien wel de eerste wearable die massaal afgenomen gaat worden. Om deze reden is vanaf vandaag is onze eerste app voor Smartwatches beschikbaar: NOS Nieuws.

Smartwatches zijn klein, uitgerust met sensoren, en de gebruiksmomenten zijn kort. Het ligt voor hand om applicaties simpel, context-gerelateerd en relevant te houden. Om deze reden hebben we besloten snellezen te introduceren op deze smartwatch app. Zo kan je op een klein scherm razendsnel en simpel verhalen lezen.

Snellezen

Het concept werkt als volgt: als je een gewoon artikel leest dan scroll je naar beneden en je beweegt je ogen over de regels en het scherm. Dit bewegen van je ogen kost energie, het kost tijd.

Door de woorden één voor één uitgelijnd op een vaste plek voorbij te laten schieten, bespaar je deze tijd. Deze tijd kan je weer gebruiken om te lezen; je leest dus sneller!

 

De belangrijkste headlines

De NOS Nieuws-app voor smartwatches bevat in het kort de belangrijkste headlines van het moment. Je navigeert door deze headlines door naar links en rechts te vegen. Tap op een headline om te beginnen met lezen in de snellezer. Je past de snelheid aan door te tappen op het radertje onderin de lezer. De lees-snelheid wordt aangegeven in woorden per minuut (wpm). Je zal zien dat je mettertijd sneller kan lezen.

 

 

Beschikbaarheid

De NOS Nieuws-app is beschikbaar voor de volgende Smartwatches:

 • Samsung Galaxy Gear 1 (met Tizen)
 • Samsung Galaxy Gear 2
 • Samsung Galaxy Gear 2 Neo

Om de NOS Nieuws-app te downloaden koppel je je Smartwatch aan je Smartphone en je navigeert in Gear Manager naar apps. Zoek nu op ‘NOS’, de app ‘NOS Nieuws’ verschijnt, tap erop om de app te installeren. Nb. Veel smartwatches vallen standaard erg snel terug in de slaapstand. Gaat dit te snel? Pas het dan aan in de instellingen van je smartwatch.

De NOS nieuws-app voor Smartwatches is een experiment. Als dit goed werkt, dan maken we dit voor een groter publiek beschikbaar.  We houden daarom goed in de gaten houden hoe deze app wordt ontvangen en gebruikt.

Veel plezier met de app!

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


16 reacties op “NOS smartwatch-app”

 1. Martijn zegt: 22-09-14 om 13:43

  Als het op gear werkt, dan werkt het op alle android wear wearables. Kan ik hem ook op m’n lg g watch krijgen? Een apart APK wellicht?

 2. Joris zegt: 23-09-14 om 08:01

  @Martijn: de genoemde Galaxy Gear’s draaien allemaal op Tizen, Samsung’s eigen OS, en gemaakte apps zijn daarom niet 1-op-1 compatibel met Android Wear.

 3. Sam zegt: 23-09-14 om 09:00

  Mooie ontwikkeling, dit heb ik niet eerder in een nieuws app gezien!

 4. Frans zegt: 23-09-14 om 13:09

  Zo te zien niet voor NIET voor de Gear Fit, jammer.

 5. erik zegt: 23-09-14 om 19:26

  Leuke app, werk direct op gear 2

 6. De technologie gaat erop vooruit.

 7. Heel goed artikel, goeie uitleg ook.

 8. Tv-series moeten ook aan de toekomst denken

 9. Tegenwoordig heeft elke telefoon z’n eigen besturingssysteem

 10. Ook tv zenders moeten op de mobiel te vinden zijn

 11. wat een super app. brengt de nieuwste headlines veel dichterbij met zo een watch

 12. Heel gaaf! Ben benieuwd of mobiele apps de toekomst worden

 13. leon zegt: 12-10-14 om 04:38

  Wanneer komt de google wear versie?

 14. Ik heb dit indrdaa nog niet gzien bij ander smartwaches, mooi hoor

 15. Heel mooi, ben benieuwt wat we over 10 jaar allemaal hebben.

 16. Straks hebben we onze mobieltjes niet meer nodig, dan hebben we onze horloges

Geef een reactie