De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NOS-app voor Android vernieuwd

Vanaf vandaag is versie 3.0 van de NOS-app voor Android beschikbaar. In deze versie is de app visueel sterk verbeterd en versimpeld. Ook introduceren we nieuwe navigatie en een nieuw menu. Hiermee navigeer je, en voeg je zelf nieuws- en sportcategorieën toe.

Menu en categorieën

Je opent het nieuwe menu door de bovenste navigatiebalk naar beneden te slepen, of door te tappen op het menu-icoon links bovenin.

Je kan navigeren naar de andere nieuws- en sportcategorieën door er in het menu op te tappen. Je kan ook naar links of rechts vegen in de nieuwslijsten. In het menu kan je kiezen voor ‘Categorieën wijzigen’, er opent zich vervolgens een scherm waarin je zelf kiest welke nieuws- en sportcategorieën je wilt zien. De categorie ‘nieuws’ bevat alle nieuwsberichten, en de categorie ‘sport’ bevat alle sportberichten.

Bij grote evenementen en nieuwsgebeurtenissen introduceert NOS een extra categorie. In dit geval verschijnt er een rode cirkel op de menuknop.

En verder

De uitzendingen in de app vind je door naar rechts te vegen in de nieuwslijst. Zo zijn de uitzendingen beter te vinden. In volgende versies gaan we ook de livestreams aan deze pagina toevoegen. Je ververst een nieuwslijst door te trekken aan de nieuwslijst (pull-to-refresh).

De NOS-app voor Android werkt op tablets en smartphones. Navigeer op je mobiel naar nos.nl/app om de NOS-app te downloaden. Veel plezier met de app!

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


22 reacties op “NOS-app voor Android vernieuwd”

 1. Michael zegt: 13-10-14 om 21:17

  Nog altijd geen Chromecast-ondersteuning. :(

  Mogen full-screen video’s alsjeblieft in landscape mode worden afgespeeld? Er is nul komma nul reden om dit in portrait mode te doen met enorme zwarte balken boven en onder.

  Ik heb (net als vele andere gebruikers) standaard de rotatie gelockt (zodat je op je zij liggend je telefoon kan gebruiken) en een video afspelen in de NOS-app (en overigens ook de NPO-app) betekent:
  – Rotatie-lock uitzetten.
  – Scherm kantelen.
  – Rotatie-lock weer aanzetten.
  – Video kijken.
  – Rotatie-lock uitzetten.
  – Scherm kantelen.
  – Rotatie-lock weer aanzetten.

 2. fes zegt: 14-10-14 om 09:18

  Waarom wordt er geen gebruik gemaakt van de Google design guidelines in de nieuwe app?

 3. T. Krimphove zegt: 14-10-14 om 17:20

  Geachte dames en heren,

  ik zelf gebruik de NOS app op mijn BlackBerry met OS10. Kunt u deze ook update?

  Heel erg bedankt en met de beste groeten:

  T. Krimphove

 4. werkt top bij mij. vooral het beter vinden van de uitzendingen vind ik een grote verbetering

 5. bert Baakman zegt: 15-10-14 om 20:59

  De nieuwe nos app vind ik geen verbetering, waarom de goed werkende kopregel weggedaan, deze was overzichtelijk en praktischer dan wat er nu bedacht is

 6. @michael we werken aan chromecast support, en bedankt voor je melding vwb landscape.

  @fes wij proberen apps te laten aansluiten bij het platform in kwestie. Maar dit betekent niet dat iedere app er hetzelfde uit moet zien, en hetzelfde moet werken. Welke guidelines bedoel je precies?

  @T Krimphove, we hebben nu geen update voor de Blackberry app gepland. We willen graag op zoveel mogelijk plekken zo goed mogelijk voor de dag komen, maar de gebruikersaantallen van de BB apps rechtvaardigen een investering daar nu niet. Je kan uiteraard wel terecht op http://m.nos.nl/

 7. fes zegt: 16-10-14 om 11:19

  Natuurlijk hoeft niet elke app er hetzelfde uit te zien maar om als voorbeeld het menu te nemen, dit schuift bij de meeste android apps vanaf de linkerkant het scherm in, bij jullie naar boven.

 8. Goed gelukt, alles gaat een stukje sneller dan eerst.

 9. Nathan zegt: 16-10-14 om 15:10

  @tomvandenbroek Ik denk deze: https://www.google.com/design/spec/material-design/introduction.html

 10. Jeroen zegt: 16-10-14 om 15:41

  @tomvandenbroek ik denk dat fes de navigatiebalk bedoelt die in de NOS-app vanaf de bovenkant komt in plaats van (als gebruikelijk) de zijkant (zie developer.android.com/design/patterns/navigation-drawer.html).

  Verder wil ik nog opmerken dat ik steeds een zwarte flits zie bij het laden van een nieuwsbericht. Succes met de ontwikkeling.

 11. Martijn zegt: 16-10-14 om 15:55

  Ik vind het wel een verbetering.
  De bovenste plaatsen in het overzicht vind ik wel mooi.
  Alleen vanmiddag was er een nieuw artikel en stond er een play knop overheen, dus ik dacht dat het een video is en meteen zou spelen. Maar het is eerst een artikel met een begeleidende video. Het is niet duidelijk dat het een artikel is dmv het playknopje.

 12. Sebastiaan Pouyet zegt: 16-10-14 om 16:05

  Beste Tom,

  Wat mij betreft een geslaagde update, maar ik erger me helaas wel groen en geel aan de push-notificaties die de laatste tijd door de NOS naar mijn toestel worden verstuurd.

  Een bericht zoals ‘Camiel Eurlings verlaat KLM’ valt wat mij betreft zeker niet in de categorie ‘groot nieuws’. Ik hoef er zeker geen push-notificatie voor te ontvangen. Een ander voorbeeld is de notificatie ‘Tweede Kamer bestormd’ van 6 oktober 22:30, jullie hebben me even goed laten schrikken. Zo zijn er de afgelopen tijd meer -in mijn ogen- onnodige en misleidende notificaties door de NOS verstuurd.

  Wat mij betreft mag de NOS-redactie wel iets terughoudender zijn met het drukken op de ‘groot nieuws’ knop…

 13. Vind de app (wederom) erg geslaagd!

  Chromecast support zou echt heel mooi zijn. Zou dat alleen voor filmpjes of ook voor livestreams gaan werken? Enig idee op welke termijn we het kunnen verwachten? Succes!

 14. Stefanie zegt: 17-10-14 om 14:15

  Zou er, net als bij een eerdere versie, weer een stukje tekst met uitleg kunnen staan? Die mis ik namelijk heel erg. Ook is het vervelend dat je bij de video’s altijd op nieuws moet klikken omdat het standaard op populair staat. Misschien zijn dit puntjes om te verbeteren?

  Gr. Stefanie

 15. Roy zegt: 21-10-14 om 13:14

  De nieuwe app verbruikt ontzettend veel data vooral op de achtergrond. Sinds lancering nieuwe app al meer dan 500MB waarvan merendeel achtergrond data. Komt hier nog een fix voor?

  Geslaagd design overigens van nieuwe app.

  Gr. Roy

 16. @tomvandenbroek Ik denk dat Micheal doelt op deze guidelines:
  https://developer.android.com/design/material/index.html

  Maar ook de guidelines voor de aankomende versie van Android (5.0) zijn erg interessant: http://www.google.com/design/s.....ction.html

  Natuurlijk is het goed om een eigen design te hebben en ik vind die van jullie ook mooi, maar het is gemakkelijk voor de gebruiker als elke app ongeveer hetzelfde werkt.

 17. Dat stukje tekst was inderdaad wel handig, als dat weer zou kunne bij deze app graag

 18. hallo meneer .

  Ik vind de site van de NOS geweldig hoor en praktisch hoor .
  IK gebuikt hem zelf ook via mijn telefoon.
  Groeten van DHR turkenburg

 19. Arjan zegt: 23-10-14 om 18:53

  Wat mij betreft een top update. Enige nadeel vind ik dat de video’s nog niet in landscape mode kan worden afgespeeld. Succes verder.

 20. Bedankt voor jullie reacties!

  Wij hebben niet voor de standaard navigation drawer gekozen, dat klopt. De hiërarchie van categorieen, lijsten, artikelen bracht ons tot de huidige interactie, van grof naar fijn, boven naar beneden. Dit is weloverwogen. Deze indeling maakt het ook logischer om straks van rechts naar links te vegen om naar het volgende artikel te gaan. Guidelines veranderen snel. Ze worden beter. Wij proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij de Android ervaring. Overigens is een van de guidelines : wees creatief! Wij hopen dat het menu in de NOS-app een fijne gebruikerservaring biedt, en blijven doorontwikkelen.

  @lucas, dank!

  @jeroen, de flits gaan we naar kijken.

  @martijn, dank voor de feedback.

  @sebastiaan dank voor de feedback, richt je even tot de redactie vwb je opmerkingen over push berichten: http://over.nos.nl/contact/vragen-en-reacties

  @JP we mikken op support voor clips en streams, mn dit laatste is wat lastiger in te regelen omdat we sommige video moeten afschermen. We proberen op een zo simpel mogelijke manier dit te integreren.

  @stefanie, dank voor de feedback.

  @roy, hier duiken we in.

  @arjan, je kan het in landscape modus afspelen, maar misschien staat de instelling van je telefoon dit niet toe? We respecteren we de telefoon-instelling die kantelen uitzet.

 21. Peter Gaasenbeek zegt: 25-10-14 om 07:50

  Op mijn samsung tab3 loopt de nieuwe app constand vast.
  Is dus niet aangepast aan android kitkat. Balen

 22. Ziet er zeker beter uit als de vorige

Geef een reactie