De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NOS.nl redesign

NOS.nl, één van de grootste nieuwssites van Nederland, ondergaat een grote verandering, oftewel een redesign.

 

De uitdaging is om een eigentijdse en gebruiksvriendelijke site te bouwen, waarop het nieuws, de video’s en de livestreams goed tot hun recht komen.

 

Bij het redesign zijn wij uitgegaan van de gebruiker en de context ofwel de nieuwsbehoefte. Voor het merendeel van onze bezoekers is up-to-date zijn met wat er in de wereld gebeurt, de belangrijkste motivatie om nieuws te lezen. Een andere belangrijke context voor de gebruiker is ‘niets willen missen’. Die behoefte vullen wij in door het laatste nieuws en Live beelden aan te bieden.

 

De nieuwe NOS site krijgt een simpelere navigatie, waarbij het nieuws centraal staat. Tijdens de Olympische Spelen en het WK Voetbal hebben wij  al geëxperimenteerd met een nieuw design: langere pagina’s en meer aandacht voor beeld. Beide sites zijn door het publiek positief ontvangen en massaal bezocht. Design uitgangspunten van deze sites, gebruiksvriendelijkheid en look&feel hebben wij nu ook toegepast op de nieuwe site.

 

De komende tijd wordt er nog volop gebouwd aan de nieuwe NOS site. Op beta.nos.nl is te zien hoe de nieuwe NOS site eruit komt te zien. Graag ontvangen wij daar feedback, via de rode feedback knop.

 

Op http://nos.nl/nieuw/ is meer uitleg te vinden over de nieuwe NOS site.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


52 reacties op “NOS.nl redesign”

 1. JCH zegt: 30-10-14 om 18:19

  Succes..! Ziet er in principe goed uit..!

 2. Bacchus zegt: 31-10-14 om 07:32

  Flink bruikbaarder op kleinere schermen. Dat is voor mij een belangrijke vooruitgang.

 3. Ik vind het een verslechtering. Nu zie ik in één oogopslag veel nieuws en kan direct kiezen wat ik belangrijk/interessant vind. Op de beta site is het één grote kop en moet scrollen. Veel minder overzichtelijk en zeker minder uitnodigend.

 4. Fred zegt: 31-10-14 om 11:11

  Ik vind het huidige menu veel beter dan het nieuwe. Nu kan ik binnen een paar klikken bij het EK Voetbal 2016 komen. Op de vernieuwde site zie ik niet hoe ik daar moet komen. Ook gebruik ik op de huidige site de ‘Laatste Video’s’ geregeld. Op de nieuwe site zie ik dat kopje niet terug.

 5. Manuel zegt: 31-10-14 om 12:03

  Ik vind het een grote stap achteruit. Misschien handig voor een tablet, maar op een ‘gewone’ computer / laptop is het veel minder overzichtelijk geworden.

  1. De foto’s zijn veel te groot. Bij de nieuwe versie zie ik op de homepage welgeteld drie koppen en twee daarvan zijn hetzelfde. Een foto is niet heel erg, maar de enorme foto op de voorpagina voegt echt helemaal niks toe. Bij de oude versie (http://i.imgur.com/qVHN9yj.png) had je het gehele menu op de plek waar nu misschien een vijfde van de foto staat (http://i.imgur.com/9F4Tnmw.png).

  De foto’s bij de verschillende secties zijn al helemaal groot. Ga je nu naar het sport overzicht wordt de gehele pagina gevuld met één foto. Die te veel vergrote foto is nog blurry ook! Dat lijkt me niet de bedoeling.

  2. Horizontale scroll werkt alleen op mobile devices. Mensen scrollen op computers echt wel naar beneden, maar naar links en rechts is gewoon niet logisch als je geen touch screen gebruikt.

  3. Artikelen op de hoofdpagina staan totaal willekeurig door elkaar (http://i.imgur.com/0QYDWCi.png). Wat hebben 65 plussers, vluchtelingen en schaatsers precies met elkaar te maken?

  4. Het menu is erg onhandig. Als je er met je muis overheen gaat wordt mijn halve scherm gevuld. Ook: Ga ik bijvoorbeeld over sport krijg ik dezelfde links als bij het oude menu, maar dan minder duidelijk aan de linkerkant. Veel prominenter zijn vier artikelen met foto’s erbij. Dat snap ik niet. Ook zijn de sub-menu’s bij voetbal weg. Geen overzicht van de Eredivisie, Champions League, enz meer?

  Misschien is een deel van de website nog niet af. Sommige kritiek zal daar mee te maken hebben. Toch vind ik het over het algemeen een verslechtering en een redesign die alleen mensen met een touch screen eventueel ten goede komt.

 6. Martijn zegt: 31-10-14 om 13:32

  De manier waarop NOS op 3 geintegreerd is vind ik al een stuk beter. Ik voel me als jongere altijd een beetje in een hoekje geduwd zo van ‘jullie hebben ander nieuws nodig dan de rest’. Daar zit misschien wel wat in maar hebben we dan een compleet andere site nodig? Daarnaast zou het beter zijn als de artikelen van NOS op 3 meer een aanvulling zijn op het aanbod op de artikelen van NOS.nl in plaats van een vervanging. Soms heb ik het idee dat een verhaal twee keer verteld wordt, een keer aan ‘de jongeren’ via NOS op 3 en een keer aan ‘de rest’ via NOS.nl. Ik wil af van dat label.

 7. Martijn zegt: 31-10-14 om 13:40

  Dan vraag ik mij af. Nu NOS op 3 en Nieusuur geintegreerd zijn, zullen de sites van evenementen in de toekomst (EK Voetbal en de Olympische spelen in 2016) ook meer als een onderdeel van NOS.nl voelen in plaats van een aparte site zoals http://nos.nl/wk2014 http://nos.nl/os2014 waren?

 8. Ik denk dat het wel even wennen is. Wel erg overzichtelijke website design en meer afbeeldingen hou ik ook erg van.

 9. Lara Ankersmit zegt: 31-10-14 om 16:15

  Voor sport evenementen als EK Voetbal en Olympische Spelen zullen wij aparte sites blijven maken, passend bij NOS.nl.

 10. Sander Stenger zegt: 01-11-14 om 00:54

  Ben ergens wel benieuwd hoeveel budget er van NPO gaat in deze vernieuwing en in hoeverre de internetafdeling van NPO voorloper probeert te zijn. De NPO heeft aardig wat bezuiniging achter de rug en het eind lijkt nog niet in zicht. Laat ik duidelijk zijn, ik ben fan van NPO online aanwezigheid, maar in hoeverre wil men vernieuwend zijn en wordt daar in geïnvesteerd?

 11. Astrid zegt: 01-11-14 om 02:06

  De foto is veels te groot. Ik bekijk de site voor een overzicht van het nieuws en niet om foto’s te bekijken. De foto neemt te veel ruimte in op de pagina ten koste van het overzicht aan berichten.

  Daarnaast moet ik te veel scrollen om het volledige overzicht te bekijken. De indeling in alles, nieuws, sport zoals dat bovenaan wordt weergegeven vind ik te beperkt.

  Als er iets moet veranderen zou het mijn voorkeur hebben om de mogelijkheid te hebben zelf aan te geven welke onderwerpen ik wil zien (en dan nader gespecificeerd zoals op de huidige site, buitenland, binnenland, politiek, economie etc) en welke niet.

  Daarnaast zou ik graag de volgorde van de weergave van deze onderwerpen willen instellen. Zo ben ik bijvoorbeeld niet geïnteresseerd in sport, en hoef deze berichten dus ook niet elke keer te zien staan.

 12. Wow: ‘Hoe meer SPORT hoe leuker!’
  Succes & Cheers NOS! :-)

 13. Matthijs zegt: 02-11-14 om 12:40

  Waar bevindt de rode feedback knop zich?

 14. Frans zegt: 03-11-14 om 04:45

  Ik denk dat de site in verhouding veel door mensen wordt bezocht die in het buitenland verblijven. Ik ben er zo een en kan er niet mee uit de voeten. Internet in veel buitenlanden is trager dan in NL. Ik verblijf in de Dom. Republiek en hier duurt het tegenwoordig eindeloos voor de pagina opent, evenals de onderliggende informatie. Regelmatig ook opent de pagina helemaal niet. En dat geldt voor het internet in dit hele land.
  Ik zou zeggen denk breed, denk over de grenzen en gedenk ook Nederlanders van over de grens die minder bevoorrecht zijn, meer afhankelijk van dit soort nieuwssites en vaak wat labielere internetverbindingen hebben.

 15. Lara Ankersmit zegt: 03-11-14 om 16:37

  De rode feedback knop staat aan de linkerkant (PC of laptop) of onderaan (op mobiel).

 16. Ronald zegt: 03-11-14 om 18:25

  Wel erg mooi op de iPad. Maar veel scrollen, weinig overzicht en omslachtig als je snel naar je interessegebieden door wilt gaan. Je moet wel goed kunnen mikken om het juiste onderwerp aan te kunnen tikken. Voortdurend het scherm te moeten ” uitrekken” maakt dat ik het overzicht kwijt raak.

 17. DK, Manuel, Astrid, René e.a. Je kan dan toch een bookmark zetten op nos.nl/nieuws in plaats van nos.nl dan krijg je kleinere foto’s en geen sport. Dat doe ik zo bij de BBC.

  Bij de vorige vernieuwing was er ook kritiek maar nu is iedereen aan de huidige lay-out gewend. Het zal heus wennen. Als je echt liever lijstjes met titels en tekst wilt kan je altijd nog de RRS-feeds gebruiken. Ik blijf wel nos.nl gebruiken omdat het hoofdartikel ook een redactionele keuze is. De NOS zal het belangrijkste nieuws bovenaan zetten.

  De blogs mis ik wel in de beta-versie.

 18. Joran zegt: 04-11-14 om 16:10

  Dan mot je een laptop kopen

 19. Jack zegt: 04-11-14 om 21:29

  erg mooie nieuwe site echt een vooruitgang
  alleen de vraag waar de feedback knop staat ik zie hem namelijk nergens staan

  verder is de site goed en dan mijn laatste vraag:
  komen er nu ook tv uitzendingen zoals verkiezingsuitzendingen of de Prinsjesdag uitzending of speciale uitzendingen nu op de nieuwe site te staan dat zou erg prettig zijn ik zie hier wel bij dit weblog een reactie verschijnen ben benieuwd

 20. Jack zegt: 04-11-14 om 21:33

  ik bedoel met verkiezingsuitzendingen niet alleen de debat uitzendingen maar ook het programma NOS uitslagenavond graag zie ik u reactie

 21. Lara Ankersmit zegt: 04-11-14 om 21:43

  De feedback knop staat aan de rechterkant (een kleine rode button). NOS uitzendingen zullen inderdaad zoveel mogelijk op deze site uitgezonden worden.

 22. arie zegt: 05-11-14 om 11:36

  Ik vind het evenals anderen een grote stap achteruit. Wellicht handig voor een tablet, maar op een ‘gewone’ pc is het veel minder overzichtelijk geworden. Ik denk dat ik in plaats van nos.nl voortaan nu.nl als startpagina ga gebruiken.

 23. Ik kijk elke dag op Nos.nl. Nu het een soort telegraaf wordt zal dat minder worden. Foto’s hebben geen nieuwswaarde op zich. Ze storen het overzicht dat je wil hebben op alle actuele ontwikkelingen. Ik vermoed dat ik nu veel meer weer gelijk naar de teletekst ga. Nu.nl is ook al af van haar oude telex model.
  Waarom gaan jullie nu.nl achteraan? Waarom geen keuze bieden aan de internet nieuwslezers? Waarom alles 1 pot nat? Ook die trend van meer reclame op publieke omroepsites en cookies loopt de spuigaten uit. Op al die extra bytes zit ik niet te wachten en zorgt alleen maar voor grotere kosten met de hosting van de sites.
  Mijn tip ga eens tegen de stroom in, in plaats van mee, doe gewoon retro.

 24. Blijft http://cookievrij.nos.nl bestaan? Dat werkt in ieder geval sneller. Ook in het buitenland waar ik regelmatig ben. Als de nieuwe versie online wordt gezet beperk ik mij ook in Nederland tot de cookievrije versie.
  Dat er iets verandert is logisch en alle verandering is wennen. Mijn punt blijft echter dat het keuze artikel van de redactie nu te prominent met een veel te grote foto op het openingsblad staat. Niet iedereen vindt hetzelfde nieuws het meest prominent. Iets meer nuance zou wat mij betreft beter passen bij nos.nl.

 25. Jack zegt: 06-11-14 om 17:23

  Ik hoop dat de de verkiezingsuitzendingen NOS Nederland kiest de uitslagenavond ook bij de uitzendingen wordt geplaatst nadat het is uitgezonden graag hoor ik reactie bij dit weblog

 26. Jack zegt: 06-11-14 om 17:25

  en ik hoop dat daar ook De Prinsjesdag uitzending bij wordt gezet als het is uitgezonden is namelijk makkelijker dan op NPO.nl

 27. Daniel zegt: 07-11-14 om 03:15

  Ik sluit me volledig aan bij het commentaar van Manuel. Het is echt gewoon slecht.

  Beste NOS Digitale Media, ik snap dat het al een tijdje de trend is voor webdesign om veel whitespace, flinke marges en lekker grote knoppen te gebruiken. Bovenal voert een minimalistische insteek vaak de boventoon: ‘clean design’ zijn de magische woorden die er voor zouden moeten zorgen dat de content (of hier: nieuws) tot zijn recht komt. Alles moet simpeler, zo blijkt ook uit het verhaal op deze pagina. En natuurlijk moet er gedacht worden aan de mobiele gebruikers. Sterker nog, alle ‘onnodige’ kleine informatie moet worden weggewerkt achter knoppen, want anders is het niet fijn navigeren voor de mensen met tablets. Fijn dat jullie mee willen draaien met de tijden, maar dit is echt een trend die voor mijn part HEEL gauw mag overwaaien, en ik vind het dan ook jammer dat jullie er aan meedoen.

  Zie hier (http://i.imgur.com/fjTsSyA.jpg) hoe de nieuwe site er uit zou zien op een 13″ laptop scherm. Het is een 1440×900 resolutie, en nu verwacht ik daar al niet veel van, maar dit slaat werkelijk alles. Ik zie een foto van Jan Mulder en Kees Jansma. Maar verder? Waar gaat het artikel over? Zelfs voor de inleiding moet ik eerst klikken en scrollen (en maar scrollen en maar scrollen). Hoort er video bij? (ja, maar dat zie ik niet in een oogopslag). De header is onnodig dikker geworden, maar in plaats van meer opties te presenteren, gebeurt het tegenovergestelde. Hoppa, werk alles maar weg achter een onhandig dropdown-menu. Bovendien scrolt de header ook nog eens mee, waardoor ik nog minder scherm overhoud voor het daadwerkelijke artikel. Gelukkig maar dat ik meestal een 22″ monitor gebruik, dan zie ik misschien nog net iets van de inleiding in plaats van de overdreven grote foto’s (die ge-upscaled worden en daardoor niet eens scherp zijn).

  Ik heb er geen vertrouwen in dat jullie helemaal zullen afstappen van dit belachelijke ‘clutter-free’ design, maar ik hoop dat mijn reactie op z’n minst er aan bijdraagt dat het allemaal een tandje beetje minder wordt.

 28. Lara Ankersmit zegt: 07-11-14 om 07:56

  De NOS uitzendingen worden aangeboden op NOS.nl.

 29. Jack zegt: 07-11-14 om 12:58

  ook de prinsjesdaguitzendingen en de uitslagenavond van de verkiezingen als die er zijn worden die ook aangeboden op NOS.nl

 30. feedback zegt: 07-11-14 om 15:44

  Lezen de designers en developers hier wel mee? Kun je niet beter de rode feedback knop rechts gebruiken om te reageren.

  Verder eens met Manuel, te veel witruimte en te grote foto’s.

  Ook is het archief en kalender helemaal verdwenen. Oude site is toch beter.

 31. Lara Ankersmit zegt: 07-11-14 om 22:06

  Waarschijnlijk wel.

 32. Verandering… wat kunnen we het er toch moeilijk mee hebben.

  Gezien de uitleg en speerpunten ziet de nieuwe insteek er m.i. prima uit. Alles is onder handbereik en op logische plekken te vinden.

  Het is nog steeds in beta fase, dus NOS succes verder met het uitrollen.

 33. Maarten zegt: 09-11-14 om 22:46

  6Mb aan data over de lijn, om alleen een stuk pagina te tonen. Het is maar wat je verstaat onder gebruiksvriendelijk maar technisch gezien geen hoogstandje. Rendertijd is ook een beetje jammerlijk. Maar goed dat jullie met beta site verder sleutelen! Succes!

 34. Ger zegt: 10-11-14 om 18:01

  Voor de PC wordt het er niet beter op. En op de tablet kun je toch gewoon de app blijven gebruiken.
  Dus wat is er mis met de huidige web-versie? M.i. niets. Laten zo !!

 35. Harrie Jonkers zegt: 11-11-14 om 01:48

  @nrtwentyone

  ” Verandering… wat kunnen we het er toch moeilijk mee hebben.”

  Toegegeven, dat is vaak waar. Ik heb als productontwikkelaar daar ook dagelijks mee te maken. Echter in de reacties hierboven worden zeer wezenlijke en zakelijke argumenten aangegeven waarom het nieuwe design niet deugt. Ik hoef ze hier niet te herhalen. U kunt deze reacties beslist niet als niet ter zake doende ter zijde schuiven.

  Het nieuwe ontwerp is uitsluitend afgestemd op het gebruik van tablet en smartphone, en dat zelfs nog slecht. Gebruikers van laptop en PC kunnen zich het klaplazarus scrollen om nog enige zinnige info te verzamelen. Bijzonder gebruiksonvriendelijk dus.

 36. Gerard zegt: 11-11-14 om 16:43

  Ook in ben iemand die NOS veel via de pc bezoekt en ook ik ben iemand die snel overzicht belangrijk vind. Ik ben heel bang dat dit in de toekomst niet meer mogelijk is. Ik vind 1 nagenoeg beeldvullende foto wel een beetje zonde van de ruimte eerlijk gezegd. Hopelijk gaat daar nog wat aan veranderen.
  Overigens begrijp ik niet zo goed waarom dit allemaal nodig is, er zijn geweldige mobiel apps voor alle platforms. Waarom dan een website maken die vooral gericht (lijkt) op mobiel?

 37. Graag zou ik toch graag willen weten of de cookievrije versie blijft, want voor mijzelf weet ik dat ik afhaak met nos.nl zodra dit nieuwe design doorgevoerd wordt. Harrie Jonkers verwoordt het goed en ik ga mij inderdaad niet het ‘klaplazarus’ scrollen voor nieuws dat ik elders zonder overdreven foto’s kan vinden. Een onvriendelijker website heb ik nog niet meegemaakt. Op pc en laptop onhandelbaar.

 38. peter zegt: 14-11-14 om 09:49

  De fout die hier zoals tegenwoordig zo vaak wordt gemaakt is dat een pagina er zgn. “gelikt” uit moet zien maar aan het gebruiksgemak en doelmatigheid ontbreekt veel wat in de huidige versie vanzelfsprekend is. Men laat de vormgevers te veel de leiding geven of hun zin. Zij dienen ondersteunend te zijn niet leidend. Begint langzaam aan een cultuurprobleem te worden.

  In de nieuwe versie ontbreekt
  —> Meer nieuws >>(terug bladeren naar een eerder tijdstip of datum.)
  —>In een oogopslag over een dagdeel zien wat er is gebeurd.
  —>Het doorverwezen artikel verplicht tot terugbladeren in plaats van het artikelenoverzicht zoals dat nu is onder het artikel. Vraagt dus extra handelingen en kosten voor het meerdere malen openen van dezelfde hoofdpagina.

 39. Bob de Jong zegt: 14-11-14 om 09:50

  Werkt heerlijk samen met de touchscreen op de laptop en op de tablet. Maar toch heb ik een aantal opmerkingen:

  1. Erg veel wit. Zou graag een nachtstand zien waardoor het lezen ‘s avonds plezieriger wordt.
  2. Een login graag waarmee je zelf onderwerpen in volgorde van interesse kan plaatsen/verwijderen.
  3. Mogelijkheid om de onderschriften bij koppen te verwijderen zodat je in 1 oogopslag meer nieuwskoppen kan lezen.
  4. Het weer heeft geen eigen pagina. Internationaal weerjournaal zoals op BVN te zien is, is moeilijk tot niet te vinden.
  5. Foto’s mogen iets kleiner
  6. Kunnen eigen NOS nieuwsberichten en dan met name van de eigen journalisten een aparte plek krijgen of een identificatie met bv een NOS logo ervoor krijgen? Die hebben toegevoegde waarde in tegenstelling tot bv de 1 op 1 overgenomen propaganda berichten van het Russische staatspersagentschap die hier (te)vaak te vinden zijn. Vervang bv “Tip van de redactie” met “Van onze correspondenten”. Toch een USP in vergelijking met concurrerende nieuwsaggregatoren.
  7. Voeg Disqus toe. Van organisaties die belastinggeld spenderen mag dacht ik verwacht worden dat ze zoveel mogelijk open platforms gebruiken. Facebook en Google plus zijn mij te gesloten en kosten meer moeite om een login voor te verkrijgen.
  8. Gerelateerde artikelen onder het nieuwsartikel plaatsen. Ik zie nu meer links in het artikel zelf staan, maar er zijn er soms vast meer. Via tags die jullie vast al gebruiken is dat hopelijk snel in te stellen.

  Verder mijn complimenten. Mooi dat jullie steeds doorontwikkelen. En ook voor meerdere platforms. Niet alleen Android, maar ook Windows Phone en iOS. Chapeau!

 40. peter zegt: 14-11-14 om 09:55

  De feedback-knop die aan de linker kant zou moeten staan is op mijn Mac-pc niet te zien.
  Wellicht moet die nog prominenter op de pagina geplaatst worden zodat meer wordt uitgenodigd voor het geven van commentaar.

 41. peter zegt: 14-11-14 om 10:05

  Niet zo wispelturig graag:

  Lara Ankersmit zegt: 03-11-14 om 16:37
  De rode feedback knop staat aan de linkerkant (PC of laptop) of onderaan (op mobiel)

  Lara Ankersmit zegt: 04-11-14 om 21:43
  De feedback knop staat aan de rechterkant (een kleine rode button)

  Nogmaals de feedback-knop is voor mij niet te zien.

 42. Karim van Oostende zegt: 14-11-14 om 10:33

  Het ziet er niet slecht uit moet ik zeggen.

 43. Lara Ankersmit zegt: 14-11-14 om 11:47

  Aan de rechterkant inderdaad.

 44. Lara Ankersmit zegt: 14-11-14 om 11:50

  Meer nieuws zal nog worden toegevoegd. Onder een artikel is inmiddels ook een artikeloverzicht toegevoegd.

 45. feedback zegt: 14-11-14 om 12:00

  De feedback knop is inderdaad niet altijd even goed zichtbaar. Met Ghostery wordt de knop ook niet weergegeven.

  Ik zou graag willen dat de flash speler terug komt, html5 is leuk maar vind flash nog altijd net wat soepeler werken.

  Op Firefox is de nieuwe site echt een stuk zwaarder en trager dan Google Chrome. Wat dat betreft kunnen de laadtijden echt nog een stuk beter.

 46. Jack zegt: 14-11-14 om 20:27

  De site kan natuurlijk nog mooier nog moderner nog luxer hij is best goed maar het kan beter

 47. opmerking zegt: 16-11-14 om 16:30

  De foto’s zijn wel erg prominent. En wat ik ook storen vind is dat bij het naar beneden scrollen er (in ieder geval vandaag) twee blokken zijn met te scrollen foto’s. Ook die vind ik voor de home pagina veel te groot. Waarvoor moet het allemaal zo groot? Ik mis daardoor het heldere overzicht dat ik nu bij nos.nl zo prettig vind.
  Ook de feedback knop zie ik niet

 48. pierre zegt: 17-11-14 om 12:41

  leuk dat er iets nieuws wordt opgezet na al die jaren . ziet er goed uit. Alleen die rode feedbackknop links of rechts is in geen velden of wegen te zien op mijn desktop. meegaan met de tijd is altijd goed, succes

 49. Peter zegt: 17-11-14 om 12:54

  Van beide meldingen is nog steeds niets terug te vinden
  vandaag 17 november 2014

  Lara Ankersmit zegt: 14-11-14 om 11:47
  Aan de rechterkant inderdaad.

  Lara Ankersmit zegt: 14-11-14 om 11:50
  Meer nieuws zal nog worden toegevoegd. Onder een artikel is inmiddels ook een artikeloverzicht toegevoegd.

 50. Lara Ankersmit zegt: 17-11-14 om 15:26

  Bij gerelateerde artikelen is meer nieuws te vinden. De feedback knop staat nog steeds op de site, echter blijkbaar niet voor iedereen zichtbaar. Ik weet nog niet waardoor dat komt.

 51. Tjeerd zegt: 18-11-14 om 18:56

  De nieuwe website heeft een hoog Volkskrant.nl gehalte. Onoverzichtelijk (op een macbook), door te grote niet veel zeggende foto’s. Ik kijk dagelijks op Nos.nl en gebruik dan juist het middelste kader met headlines, even snel kijken wat er voor nieuw nieuws is. Niet te schreeuwerig en ik mag zelf bepalen waar ik waarde aan hecht (sfeerbepaling mag dan belangrijk zijn in de media, maar voor mij juist niet bij nieuws, dan telt content). Deze nieuwe website past niet bij mijn gebruik en ik zal me er snel aan storen. Voor mobiel nieuws gebruik ik toch de app, dus waarom zo veranderen met onnodige items?

 52. Pepijn zegt: 19-11-14 om 07:22

  Van toegankelijk nieuwsoverzicht tot Tumblr?

  De “oude” pagina was saai, maar wel duidelijk: op een snelle manier was het nieuws toegankelijk. Op de nieuwe pagina kan dit niet; grote foto’s, grote letters waarbij je veel moet scrollen. Een snel overzichtje van niet-schreeuwerige headlines bestaat niet eens.

  Ziet er gelikt uit, maar wel ten koste van de inhoud en gebruikersvriendelijkheid. Erg jammer.

Geef een reactie