Ombudsman

20 juni 2018
Guikje Roethof

ROTTERDAM-RECHTBANK-HOFSTADGROEPVandaag plaatste NOS Nieuws een foto van Ephraim Sijahailatua op de website. Hij is een van de 26 verdachte personen die door de internationale politieorganisatie Interpol op internet zijn geplaatst in de hoop dat het publiek helpt bij de opsporing. Wat vindt U? Is het goed dat de NOS als onafhankelijke nieuwsorganisatie politie en jusititie helpt om boeven te vangen of moet een medium met zo’n groot bereik als de NOS terughoudender zijn en niet aanzetten tot een klopjacht op gezochte personen? Eerder dit jaar besteedde de NOS aandacht aan een opsporingslijst van de Nederlandse politie zonder foto’s van een van de verdachte personen te plaatsen.

Ik ben benieuwd naar uw mening.

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Uw mening: Moet de NOS helpen bij opsporing criminelen?”

  1. hEMAWORSTJE zegt: 09-07-10 om 02:36

    Het is nieuws , verdere info over de persoon kunt u achterwege laten.
    dramatische oplossing percentages en de burger kan verklikkertje spelen m.b.v de publieke omroep.
    Klopjacht?

    De man is notabene ontkomen tijdens een surveillance.

geef een reactie