De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

NOS Net: word nu nieuwspartner!

Jeroen OverbeekHoe gaat uw school om met mobieltjes in de klas? Hoe wordt u geraakt door de kabinetsmaatregelen? Wat is uw reactie op de onrust op de beurs? Hoe is het gesteld met het parkeerbeleid in uw gemeente? De NOS wil graag weten wat uw ervaringen zijn. Daarom stellen we u bijna iedere week dergelijke vragen. En dat levert interessante informatie op, die we kunnen verwerken in onze berichtgeving op internet, radio en tv.

Oproep
Ik mag geregeld zelf aan het eind van een onderwerp in het NOS Journaal een oproep doen: wij zijn benieuwd wat uw ervaringen zijn met dat en dat issue in de samenleving. Of: wat heeft u meegemaakt, wat weet u over dit en dit? Vrijwel meteen stromen mails binnen bij NOS Net. Precies waar we op uit zijn: informatie, ervaringen, kennis en kunde.

Nieuwspartner
Ik loop wel eens direct na een uitzending naar de internetredactie om mee te lezen en te kijken wat er binnenkomt. Naar de redacteuren Bas de Vries, Robert Baltus of Marilou Kersemaekers. Die scheiden het kaf van het koren. Ondernemen actie. Ze mailen u terug, vragen om toelichting. Heten u van harte welkom als nieuwspartner van NOS Net. En als we wat kunnen met uw informatie dan gaan de NOS Net-redacteuren met specialisten en verslaggevers aan de slag of leggen het zelf uit. Een mooi voorbeeld is dit. Robert Baltus maakt een heldere roundup van de zendmastproblemen. Of dit. Bas de Vries verantwoordt onze werkwijze bij de berichtgeving over de situatie bij het COA.

Van alle kanten
NOS Net is een interactief netwerk van nieuwspartners die hun kennis en ervaring met ons willen delen. Want niet-journalisten weten natuurlijk van heel veel onderwerpen meer dan wij. We vragen onze nieuwspartners om te vertellen wat ze hebben meegemaakt. Naar ervaringen die een nieuwsverhaal een bijzondere diepgang kunnen geven. Dat doen we omdat we nieuws in een context willen plaatsen, een onderwerp van alle kanten proberen te bekijken. Waar dat maar mogelijk en doenlijk is uiteraard. We stellen u soms ook via de mail een vraag die met de actualiteit te maken heeft. Maar u kunt ons natuurlijk ook ongevraagd mailen met suggesties die op de een of andere manier interessant zouden kunnen zijn voor de NOS.

Mail ons
Wilt u nieuwspartner worden? Dat kan. En het is heel simpel.
Vul onder dit bericht het formulier in. Wij gaan uiteraard zeer zorguldig om met uw persoonlijke informatie. Lees meer daarover op NOS Net.

Deze video maakte ik samen met Journaal24. Volg daar het laatste nieuws en belangrijke live gebeurtenissen – 24 uur per dag. Ook een vraag over hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Mail naar Marilou Kersemaekers van NOS Net. Ik selecteer samen met haar, want ik kan ze natuurlijk niet allemaal alleen beantwoorden…

Eerdere blogs in deze serie:
De Ideeënfabriek: Jongeren brainstormen bij de NOS (20-09-11)
Economisch nieuws: uitleggen en thuisbrengen (13-09-11)
Laatste Nieuws: afwegen en updaten (06-09-11)
Extra NOS Journaals: vooral improviseren geblazen (31-08-11)

Vul nu dit formulier in en word nieuwspartner!

Tags: , , , , , , ,

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie

 

  • Achtuur Journaal
   Rob Trip Annechien Steenhuizen
   Overige bloggende presentatoren
   Astrid Kersseboom Rik van de Westelaken
   Jeroen Overbeek
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.