De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Aruba goed begin voor koninklijk bezoek

Het bezoek van koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima aan het Caribisch deel van het koninkrijk is begonnen. En het lijkt een goede keus om op Aruba te starten. De afgelopen tijd is veel gezegd en geschreven over de verhoudingen tussen de voormalige Nederlandse Antillen en Nederland.

Verstoorde verhoudingen; van zeer teleurgesteld op eilanden als Bonaire en Saba tot woedend op Curaçao. Maar aan Aruba lijken die sentimenten voorbij te gaan. Nou heeft dat eiland ook al sinds 1986 de status aparte, dus ze weten hier al wat langer hun eigen boontjes te doppen. Je hoort dan ook kritiek op de naaste buren van Curaçao. Niet zeuren, maar aanpakken, is de boodschap. Maak er zelf wat van.

De koningin blijkt hier meer dan welkom, de ontvangst in Oranjestad was uitbundig. Het leek wel alsof alle schoolkinderen van het eiland klaar stonden. In de brandende zon, ruim 4 uur lang. Dat verveelde op den duur wel, maar de komst van de koningin maakte alles goed. Uit volle borst zongen ze het volkslied mee, dat wil zeggen: het volkslied van Aruba. Het Wilhelmus werd wel gespeeld, maar was wat minder goed te horen.

Na de ontmoeting met de gouverneur, leden van de Staten van Aruba en de minister-president volgt vanmiddag (tegen middernacht Nederlandse tijd) nog het muziekfestival in Linear Park en vanavond de receptie bij de gouverneur.

Aruba kan het allemaal volgen, want de media op het eiland volgen het bezoek nauwgezet. In de elektronicawinkel waar ik even een verloopstekkertje kocht waren op de televisieschermen de foto’s te zien van de ontvangst, even daarvoor. Toen ik een foto wilde maken pakte één van de medewerkers meteen er meteen een lijst bij: de officiële foto van de koningin die altijd in de winkel staat.

 

 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


  • Achtuur Journaal
   Rob Trip Annechien Steenhuizen
   Overige bloggende presentatoren
   Astrid Kersseboom Rik van de Westelaken
   Jeroen Overbeek
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.