De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Tijd tikt weg op Curaçao….

We zijn op het derde eiland van het koninklijk bezoek aangekomen: Curaçao. Het eiland waar het nog het meest rommelde de afgelopen tijd. Maar afgezien van wat spandoeken is daar tot nu toe voor de koningin weinig van te merken. Wel opvallend: waar vijf jaar geleden het plein in het Fort Amsterdam bij aankomst stampvol was, staat er nu een handjevol mensen.

 

De Curaçaonaars die we ernaar vragen geven verschillende redenen: het is een gewone werkdag en mensen gaan hier niet vrij voor vragen, ook de scholen hebben geen vrij gekregen. Er zijn er ook die denken dat mensen liever een ander moment uitkiezen om naar de koningin te zwaaien, omdat Fort Amsterdam het regeringscentrum is en niet iedereen op Curaçao is blij met deze regering, zo redeneren ze. Vanavond is het feest op het Brionplein, met veel muziek en dans. Beatrix, Willem-Alexander en Máxima zijn daar ook en dan zal het vast veel drukker zijn, is de verwachting.

Ondertussen werkt onze ploeg hard toe naar de afronding van het eerste programma. Dat gaat in Nederland op woensdagavond om vijf voor half acht de lucht in, maar dat betekent dat het woensdagochtend Curaçaose tijd wordt doorgestraald.

Terwijl er dus nog volop wordt gedraaid is editor Cees Klok bezig met de montage, met afwisselend de verslaggevers Mélinde Kassens en Etienne Glebbeek naast zich. Op de hotelkamer, met alle apparatuur op het bureautje. Die apparatuur gaat dus ook mee van eiland naar eiland, net als Cees.

Intussen wordt op een andere plek in Willemstad de straalapparatuur geïnstalleerd en uitgetest. Producer Andy Docter houdt daar de vinger aan de pols. Het blijft fascinerend; tv maken is een kwestie van veel radertjes die in elkaar moeten grijpen. Of dat is gelukt kunt u woensdagavond zien.

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


  • Achtuur Journaal
   Rob Trip Annechien Steenhuizen
   Overige bloggende presentatoren
   Astrid Kersseboom Rik van de Westelaken
   Jeroen Overbeek
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.