De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Successtieren

Niets menselijks is ons vreemd. Als we op de tweede dag van het bezoek aan Brazilië staan toe te kijken hoe een stier een koe dekt moeten we toch allemaal lachen. Ook prinses Máxima en prins Willem- Alexander.

Tegelijkertijd kun je bewondering hebben voor de doelgerichtheid van de stier en de moed van de man die klaar staat om op het laatste moment een zakje voor de koe te houden. Want dat sperma is handel. De kwaliteit van de Braziliaanse runderen verbeteren is het doel.

CEO Van Noort van het bedrijf heeft ons vlak voor de komst van het gezelschap verteld dat Braziliaanse stieren anders zijn dan Europese. Die Europese stieren duiken overal op, maar Braziliaanse stieren “doen het alleen op een echte koe”. “Echte macho’s”, zegt Van Noort met pretlichtjes in zijn ogen.

Het bezoek aan het bedrijf dat met succes aan de weg timmert in Brazilië is een succes, zeker voor ons tv-makers. Want hoe belangrijk bijeenkomsten in zaaltjes ook kunnen zijn, daar gaat Nederland echt niet naar kijken. Dan is het leuker om Máxima te zien die door een microscoop tuurt om vervolgens op te merken dat het er “lively” uitziet. Of prins en prinses die een stier decoreren omdat hij het zo goed doet.

Tegelijkertijd kun je hiermee het verhaal vertellen dat Nederland sterk is op het gebied van ‘agrarische business’. En dat is mooi, want zo makkelijk is die Braziliaanse markt nog niet. Nederlanders zijn niet de enigen die zien dat er wat te halen is, de concurrentie is hevig. Maar met die kruising tussen Braziliaanse en Europese runderen zit het wel snor. Daar komen sterke kinderen van!

 • Willem-Alexander en Máxima in Brazilië, vrijdag 19.25 uur, Nederland 1

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


1 reactie op “Successtieren”

 1. GoldMorg Com schrijft; en de Braziliaanse versie van de Fokker 100 dan? Is dat niet eigenlijk het paradepaardje van onze export naar Brazillie? Brazillie heeft geavanceerde industrie.

Geef een reactie

 

  • Achtuur Journaal
   Rob Trip Annechien Steenhuizen
   Overige bloggende presentatoren
   Astrid Kersseboom Rik van de Westelaken
   Jeroen Overbeek
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.