De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Over Astrid Kersseboom

Astrid Kersseboom (1966) deed de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Haar journalistieke loopbaan begon ze in 1988 bij Omroep Brabant. 9 jaar radio op de redactie West-Brabant, 1 jaar tv voor de hele provincie. Bij de radio leerde Astrid alle aspecten van het vak: redactie, verslaggeving, eindredactie en presentatie. Bij de tv was ze presentator van het nieuwsbulletin.

In 1998 stapte Astrid over naar de NOS, naar het Radionieuws. Af en toe mocht ze invallen bij het Radio 1 Journaal en op een dag hing er een briefje dat Studio Sport presentatoren zocht. Sportjournalist was ze nog nooit geweest, maar liefde voor sport had ze wel. Ze werd aangenomen voor de sportjournaals in de ochtend. Na verloop van tijd presenteerde ze ook regelmatig de zaterdagmiddag- en zondagmiddaguitzendingen; programma’s waarin het vaak aankomt op improviseren.

Vanwege bezuinigingen vervielen in januari 2004 de sportjournaals in de ochtend en Astrid stapte over naar het Journaal. De eerste tijd deed ze vooral de daguitzendingen, maar de balans verschoof steeds meer naar de avond. In 2007 deed ze haar eerste Koninginnedaguitzending, vanuit Den Bosch. In de loop van de jaren kwamen daar steeds meer Koninghuisgerelateerde uitzendingen bij, zoals Prinsjesdag, de staatsbezoeken en de Oranje Jaaroverzichten.

« Terug naar het overzicht


  • Achtuur Journaal
   Rob Trip Annechien Steenhuizen
   Overige bloggende presentatoren
   Astrid Kersseboom Rik van de Westelaken
   Jeroen Overbeek
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.