De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Over Jeroen Overbeek

Jeroen Overbeek (Haarlem, 25 april 1966) is presentator en redacteur bij de NOS. Hij studeerde Nederlandse recht in Amsterdam, volgde communicatie en public relations in Utrecht, en hij behaalde zijn doctoraalexamen in het staats- en bestuursrecht in 1990.

Hij werkt sinds 1989 voor de NOS. Vanaf 1997 is hij redacteur bij het NOS Journaal op televisie, waar hij in 1999 ook presentator werd. Hij presenteert televisiejournaals van ‘smorgens vroeg tot ‘s avonds laat.

Verder was Jeroen presentator-verslaggever voor NOS Evenementen bij een aantal grote nationale evenementen, zoals de Millennium-nacht en het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima op 2 februari 2002 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Sinds 2003 is hij presentator-commentator op de Dam in Amsterdam tijdens de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op 4 mei.

Tussen 2005 en 2010 was Overbeek ook af en toe presentator van het NOS Radio 1 Journaal. Daarnaast maakt hij video’s voor het digitale themakanaal Journaal24, en blogt wekelijks op nos.nl over zaken achter de schermen.

Tussendoor is Jeroen docent NOS On Tour op middelbare scholen, coach van HBO- en masterstudenten en enkele buitenlandse correspondenten van de NOS, gecommitteerde bij eindexamens op de School voor Journalistiek Utrecht, expert-assessor Fontys Hogeschool Journalistiek, en gastdocent Saxion Hogeschool Enschede.

In 2007, 2009 en 2010 trainde Overbeek presentatoren en verslaggevers uit onder andere Afghanistan, Pakistan, Kenia, Zambia, Oeganda, Indonesië, Nepal, Filipijnen en Albanië tijdens de Broadcast Journalism Course van de RNTC Wereldomroep.

Jeroen Overbeek

« Terug naar het overzicht


  • Achtuur Journaal
   Rob Trip Annechien Steenhuizen
   Overige bloggende presentatoren
   Astrid Kersseboom Rik van de Westelaken
   Jeroen Overbeek
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.