De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Over Rob Trip

Rob Trip (50) is gepokt en gemazeld in de Journalistiek. Na een studie Sociale Wetenschappen (politicologie en massacommunicatie) startte Trip in 1986 zijn journalistieke loopbaan bij Omroep Gelderland als verslaggever/presentator. Daarna volgde tussen 1989 en 1995 een soortgelijke functie bij de voormalige radioactualiteitenrubriek Veronica Nieuwsradio.

Vanaf 1991 combineerde Trip deze functie met die van presentator bij het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen. In 1995 kwam Trip in vaste dienst van de NOS als presentator van het NOS Radio 1 Journaal dat hij tot medio 2008 presenteerde. Daarnaast presenteerde hij een aantal jaren NOVA (NPS). Vanaf 1997 was hij ook presentator van het televisieprogramma Buitenhof (NPS).

Op donderdag 10 juli 2008 verliet TripĀ  het Radio 1 Journaal om tijd vrij te maken voor de presentatie van De Oorlog, negen documentaires van Ad van Liempt over de Tweede Wereldoorlog voor de NPS, die eind 2009 werden uitgezonden. Van september 2009 tot januari 2010 presenteerde hij als invaller op donderdagavond het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Als opvolger van Philip Freriks presenteert Trip sinds januari 2010 het 8 uur NOS Journaal.

« Terug naar het overzicht


Geef een reactie

 

  • Achtuur Journaal
   Rob Trip Annechien Steenhuizen
   Overige bloggende presentatoren
   Astrid Kersseboom Rik van de Westelaken
   Jeroen Overbeek
  • Reageren?

   Reacties op dit weblog zijn uiteraard van harte welkom.
   Wel is er een aantal spelregels:

   1) Alle reacties worden gemodereerd. Wij doen dat zelf. Het kan soms even duren voordat een reactie geplaatst wordt.

   2) Let op: Eenmaal geplaatst blijft geplaatst. Bijdragen aan een discussie worden door ons niet achteraf verwijderd, ook niet op verzoek. Schrijf dus geen dingen waar u later spijt van kunt krijgen.

   3) De blogs zijn een platform voor reacties en discussie, geen uitlaatklep voor scheldkanonnades. Houd het aub beschaafd. Reacties die beledigingen of scheldwoorden bevatten worden niet geplaatst.

   4) Houd het ook zakelijk, dat wil zeggen: niet nodeloos op de man spelen.

   5) Alleen inhoudelijke reacties op het onderwerp van een blogpost worden geplaatst. Met andere woorden: blijf on-topic.

   6) Het is de bedoeling dat reacties de discussie bevorderen. Steeds weer hameren op hetzelfde punt heeft geen zin, tenzij met nieuwe argumenten.

   Reacties die niet aan de spelregels voldoen worden niet geplaatst.