De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie Bert van Slooten

Al geruime tijd is de stem van Bert van Slooten een vertrouwd geluid op Radio 1. Tot voor kort was hij co-presentator van de zaterdagse middageditie. Maar ook zat hij geregeld achter de microfoon van het Radio 1 Journaal, en vertelde hij jaren vanuit Den Haag over het politieke nieuws.

Na zijn opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht begon hij in 1981 als rechtbank- en sportverslaggever voor het Utrechts Nieuwsblad. Daarna werkte hij vanuit Afrika voor de GPD en bladen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. In 1987 belandde Bert van Slooten bij het Agrarisch Dagblad en zette daar de Haagse redactie op.

bert grootEind 1989 maakte hij de stap naar de radio en werd sociaaleconomisch en politiek verslaggever bij de VARA. Toen de actualiteitenredacties van de publieke omroep in 1995 samengingen in het Radio 1 Journaal werd hij daar politiek commentator en later ook presentator. Ook werkte hij voor Met het oog op morgen en voor de (VARA) Ochtenden. In 2006 kwam daar de NOS podcast Europa deze Week bij. Vanaf september 2006 is Bert van Slooten samen het Jurgen van den Berg op de zaterdag tussen 12.00 en 18.30 uur voor de NOS een gecombineerd sport-nieuws-sport-programma presenteren.

Michiel Breedveld interviewt Bert van Slooten

Download Radioherinneringen.

Dat de televisie zoveel spraakmakender en bepalender is dan de radio, stoort hem niet. “Je moet je plaats kennen, maar ook weten wat je kracht is. De radio is snél, je kunt mensen in korte tijd helemaal bijpraten en actuele gebeurtenissen op de voet volgen. Maar het biedt ook de mogelijkheid tot verdieping in een gesprek, zonder dat het publiek wordt afgeleid door uiterlijkheden.”

Download Bert van Slooten over John Lennon, Felix Meurders en auditie doen.


Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht