De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie Marcel Oosten

Vier ochtenden in de week is Marcel Oosten nu te beluisteren.  Voor iemand die jarenlang als verslaggever of filiaalhouder door het land raasde, zal dat even wennen zijn. Maar niet voor de luisteraar zelf, want ook als presentator heeft hij zijn sporen verdiend.

Na zijn opleiding aan de Academie voor de Journalistiek in Kampen werkte Marcel Oosten freelance voor de Wereldomroep en het NCRV-programma Hier en Nu. In 1995 kwam hij als algemeen verslaggever in dienst van de NOS. Intussen is hij ook vaste presentator van het Radio 1 Journaal op de vrijdagavond en de zaterdagochtend en valt hij regelmatig in wanneer collega’s zijn verhinderd.

marcel_groot.jpgCatrien Straatman spreekt met Marcel Oosten

Download Sfeer in huis

Dat bevalt hem goed want hoe ‘heerlijk’ Marcel Oosten live verslaggeven ook vindt, presenteren is zijn passie. “Je moet zo’n uitzending in de hand hebben. En dat is ook het mooie ervan. Je bent de laatste schakel naar de luisteraar. Je kunt het nog helemaal goed maken. Of verpesten, maar daar gaan we niet van uit…”

Marcel Oosten versloeg de Duitse en Engelse verkiezingen, bezocht New York, Eritrea, Zuid Afrika en Turkije, en maakte reportages in de zijlijn van de sport bij WK’s, EK’s en de Olympische Spelen in Athene. In 2006 was hij voor het Radio 1 Journaal ‘Onze man in Duitsland’ tijdens het WK .

Download Altijd onderweg

Tags:

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht