De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie Catrien Straatman

Mijn radioloopbaan begon begin jaren 90 bij de Stadsomroep Utrecht als verslaggever. Buurtbijeenkomsten, afgefikte scholen, afgetreden wethouders en buurtsupers die sluiten.
Al snel zat ik ook achter de microfoon in de studio aan de Oude Gracht om het onvolprezen magazine Oude Gracht 107.7 te presenteren.


catrien_groot.jpgNa een paar jaar stoomde ik door naar de regionale omroep, toen nog Radio M geheten (nu opgegaan in RTV Utrecht).

Ook daar stond ik eerst voornamelijk in weilanden, gemeentehuizen, en op feesten en partijen. Altijd met de sony-recorder, altijd op zoek naar mooie kwoots, mooie types en… uiteraard naar ‘gedoe’.
In de studio altijd maar weer hopen dat het goed op de band stond.

Marcel Oosten spreekt met Catrien Straatman

Download Heel iets anders

Al met al heb ik bijna tien jaar bij RTV Utrecht gewerkt. Dat bleef niet bij verslaggeven, ik presenteerde ook geregeld het praatprogramma ‘De stem van M’ en het TV-programma Utrecht Centraal. De laatste jaren was ik vooral radio-nieuwslezer.

Download De charme van het interview

In april van dit jaar begon ik bij de NOS als buitenlandredacteur, niet vermoedend dat ik al een paar maanden later zou worden gevraagd voor een hele andere  -ook zeer uitdagende- klus ; presentatie van het Radio 1 Journaal.

Over zulke verzoeken hoeft een mens niet lang na te denken.
 

Tags:

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht