De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Biografie Michiel Breedveld

Michiel Breedveld is sinds Prinsjesdag 2005 te horen als verslaggever voor de NOS in Den Haag. Eerder had hij een muziek- en gastenprogramma bij Stadsradio Den Haag.

Radio is rock & roll. De microfoon gaat open en … gaan! De show must go on, improviseren als het moet alleen dan zonder de lange solo’s. Die laten we over aan de DJ’s van de muziekstations. Bij het NOS Radio 1 Journaal is alles ondergeschikt aan het nieuws. Maar verder is nieuwsradio gewoon rock & roll. En die rock & roll stroomt in mijn bloed.

Halverwege de jaren ’90, net van de school voor de journalistiek, was ik nog verslingerd aan de geur van drukinkt. Vers van de pers, de krant met het nieuws. Nieuws dat alweer oud is, leerde ik later, want de radio is al uren vooruit. Snel en direct, zonder franje. Dat is nieuwsradio, leerde ik bij Stadsradio Den Haag. Via Radio West en een lange tijd op de redactievloer van het Radio 1 Journaal kwam ik in Den Haag om voor de NOS de politiek te verslaan.

En dan nu, zit ik achter de presentatiemicrofoon van het programma waar ik lang als verslaggever in te horen was. Ik zal het nieuwsjagen missen, maar zal me scherpen in het brengen van het nieuws. De boodschapper … met m’n stem als enige instrument, ben ik nu de eerste die het nieuws vertelt.

michiel_groot.jpgBert van Slooten interviewt Michiel Breedveld

Download De geur van drukinkt vs de stem

Download Verhalen vertellen

Tags:

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht