De weblogs van de NOS worden niet langer bijgewerkt.

Voor nieuws Over de NOS kunt u terecht op over.nos.nl.
Voor de overige berichtgeving kunt u terecht op NOS.nl.

Goodbye Michael

mj-staples-01

 

Hij is dan waarschijnlijk al begraven -”waarschijnlijk” want nu zou toch zijn stoffelijk overschot nog bij de herdenking zijn- maar familie, vrienden, collega’s en fans zullen over een paar uur afscheid gaan nemen van Michael Jackson. In het Staples Centre in Los Angeles, de sport- en muziekhal waar Jackson aan het repeteren was voor de shows die hij nog zou gaan geven. Er is gelegenheid voor fans om er bij te zijn, maar meer dan 11.000 komen er niet in. Er kunnen er nog wel 7.000 in een naburig zalencomplex kijken naar grote videoschermen. Kaartjes werden verloot via internet en de run erop was gigantisch. En nog! Want er wordt volop gedeald en geritseld met tickets en bijbehorende polsbandjes. De politie roept op om toch vooral niet zonder toegangsbewijzen naar de bijeenkomst te komen.

De voorzitter van de Nederlandse MJ-fanclub, Mark Wittenberg, heeft kaarten, vertelt hij vanmorgen. Niet dat hij was ingeloot, maar via zijn contacten daar heeft hij zeven toegangsbewijzen weten te bemachtigen. En het betekent veel voor ‘m dat hij bij het afscheid van zijn idool mag zijn. Sander Warmerdam mag er ook in. Onze correspondent heeft de heilige graal van vandaag te pakken: een gouden polsbandje!!! De sleutel tot het Staples Centre, waarmee hij van te voren al even in de zaal mag gaan kijken. Filmen, fotograferen of telefoneren is verboden, maar over het maken van opnames voor radio heeft niemand iets gezegd. Soms is het zo leuk om voor dat ouderwetse medium te werken…!!!

mj-staples-tickets

Familie en vrienden van de King of Pop komen, Stevie Wonder, Mariah Carey en Usher komen en Sheryl en Helen uit Wales komen ook. Wie??? Sheryl en Helen uit Wales… Op één van de televisies in de studio staat ‘s ochtends altijd Sky News op en de hele morgen zie ik de twee vrouwen van middelbare leeftijd, met zonnebrillen en witte hemdjes, voorbij komen. Ze lopen door LA, met een vlag van Wales en witte handschoen aan de rechterhand (net als Michael…). Ze worden aangesproken door een verslaggever van Sky die hen -als ze beloven na afloop verslag te doen- twee toegangskaarten plus polsbandjes geeft. De dames worden hysterisch van geluk en staan nog helemaal na te beven als het toegestroomde publiek ze op een applaus tracteert. Dat wilde ik u toch niet onthouden…

http://news.sky.com/skynews/Home/UK-News/Michael-Jackson-Memorial-Tickets-Sky-News-Gives-Bridgend-Pair-Tickets-To-Tribute-Event/Article/200907115330652?lpos=UK_News_First_Home_Page_Feature_Teaser_Region_0&lid=ARTICLE_15330652_Michael_Jackson_Memorial_Tickets%3A_Sky_News_Gives_Bridgend_Pair_Tickets_To_Tribute_Event

Kijk trouwens, als u geïnteresseerd bent, vanavond naar de live-uitzending van de herdenkingsdienst bij de NOS op Nederland 3

of ga naar ons Michael Jackson weblog.

http://www.nos.nl/nosjournaal/dossiers/jackson_overleden/060709_liveblog_jackson.html

 

 

Deel deze pagina

« Terug naar het overzicht


21 reacties op “Goodbye Michael”

 1. joris zegt: 07-07-09 om 16:24

  (voor de mods: dit valt niet te lezen. teksten lopen buiten het kader door)

 2. kees zegt: 07-07-09 om 19:12

  bah, ik kijk wel naar sbs6, wat een publieke omroepkwallen weer…

 3. Jan zegt: 07-07-09 om 19:24

  Kunnen ze niet even vijf minuten stil zijn met hun achterlijk gelul

 4. helma zegt: 07-07-09 om 19:29

  Het hele stadion is muisstil en die mannen op ned 3 kunnen hun mond maar niet houden.
  erg irritant en respectloos.

 5. jojo zegt: 07-07-09 om 21:28

  well, i never expected that i had to cry over MJ’s dead. I saw all the fans all over the world crying over him on the news in the past week… I thought that was a bit to much, but now…i cant’t help but to cry as well wehen listening to ‘whe are the world’ at his memorial in LA.

  love jojo

 6. schandalig aanfluiting,michael zingt en danst vanaf 10 jaar dus 40 jaar hou op met dat slappe gedoe sta op dans zing herdenk echt zyn leven want zingen en dansen was zyn leven laat het dak eraf gaan

 7. @ joris: ik snap ook niet waarom de NOS bij de Weblogs steeds weer een rare opmaak heeft.
  Erg jammer.

 8. Edwin zegt: 07-07-09 om 21:46

  wat dacht je bij de sbs6 ( en nu even naar de reclame )
  Ook dit is respect loos

 9. bay michael rust zacht in vrede

 10. Marjo Foederer zegt: 07-07-09 om 21:59

  Heb met ontroering naar de ingetogen uitzending gekeken vanuit het Staple Centre over de herdenking van Michael Jackson (maar wel op Belgie) was na een kwartier het gelul en onzinnig geklets en opgewonden commentaar van de drie mannen op nederland 3 spuugzat!! Wat een aanfluiting. Kunnen ze zich niet inleven met de fans die allemaal voor de buis zitten en afscheid nemen van hun idool? Neen, dan bij Canvas (Belgie) stil zijn als er stiltes vielen en met ingetogenheid en respect naar deze uitzending kijken.
  NOS dit is een misser … wat een pubers…

 11. Natasja zegt: 07-07-09 om 22:11

  Was begonnen om 18:00uur op sbs6, maar ben overgestapt naar Ned3 vanwege de reclame. Zelfs met zoiets kunnen ze het niet laten om eclame ertussendoor te doen. En dat geklets van die mannen op Ned3 vond ik wel meevallen, maar misschien scheelt het dat ik geen ‘echte’fan was, maar gewoon een liefhebber van zijn muziek.
  Heb af en toe wel een traantje weggepinkt…

 12. hettie zegt: 07-07-09 om 22:21

  gekeken op net 3 en was erg onder de indruk. Begon al te janken bij I’ll be there van Mariah Carrey, ondanks de emotie waanzinnig gezongen. En petje af voor Jermaine om Smile zo neer te zetten.
  Ik hoop de de media nu ook heeft geluisted naar de woorden van Marlon en Michael met rust laat. Ik blijf met plezier mee zingen met de liederen van Michael.

 13. djkam zegt: 07-07-09 om 22:41

  nu we hem kwijt zijn beseffen we hoe erg we hem gaan missen, nu beseffen we hoe we hem behandeld hebben, nu kunnen we niet meer terug,herstellen wat is gebeurd, nu weten we niet verder, hoe geef je onaanvaardbaar een plaats, waar is evenwicht voor dit verlies.

 14. Blijkbaar gelukkig op BBC2 gekeken (met kleine zelf-verkozen delay via UPC DVR, dus zonder te kunnen switchen). Ingetogen commentaar daar, prima. Alleen het einde werd snel afgekapt, waarschijnlijk wegens het uitgelopen beginpunt van het geheel. Nu History Tour op RTL5, helaas weer wel met reclame ….. arghhhh.

 15. Cécile zegt: 07-07-09 om 22:49

  Weet zeker dat Michael een lief en goed mens was en ben blij dat hij rust heeft gevonden en natuurlijk moet de NOS uitzenden, maar daardoor werd mijn programma Family matters niet uitgezonden en dat vond ik heel jammer.Michael was verslaafd en heeft duidelijk een trauma opgelopen in zijn jeugd en ik maak me zorgen over de trauma´s die zijn kinderen inmiddels opgedaan hebben.
  En zo zijn er veel mensen met jeugdtrauma´s en daardoor verslaafd geraakt en Keith Bakker maakt daar prachtige programma´s over en biedt daadwerkelijk hulp.
  Kijk naar zijn programma´s, ooit was ik jeugdhulpverlener en heb dus veel verdriet gezien en vraag om hulp als je het nodig hebt.

 16. dick zegt: 07-07-09 om 23:13

  Echt waar? Edwin zegt: 07-07-09 om 21:46 Respectloos? Gewoon niveautje Campingzender, paar extra centen verdienen over “a deadbody”. Reken erop dat de reclamemakers ook nog meer moeten betalen. Vind dit te ernstig om nog meer woorden aan te besteden.

  Cécile tot zover met je eens: Weet zeker dat Michael een lief en goed mens was en ben blij dat hij rust heeft gevonden en natuurlijk moet de NOS uitzenden…..dat programma ken ik niet en hoef ik niet te kennen. Hoop dat in de media de alles vernietigende rol van de sensatie-hoernalistiek ook weer eens belicht wordt….wat een verdachtmakingen zijn hele leven!! Niet dat het wat uit zal maken hoor….iedereen die boven het koren uitsteekt wordt opgejaagd, vals bejegend en figuurlijk bespuwd….tot zijn/haar dood helaas. Maar zolang mensen nog massaal naar Boulevard kijken en Sjoonieuws. Straks de Stijllozen en de Telegraf in het bestel….alle kappersblaadjes incl glossy’s (van oa multi-miljonaire en gespreid bedje muts Linda) lopen als een tiet…..wij zullen het einde van deze ratrace helaas niet meemaken.

 17. ACM Muschter zegt: 08-07-09 om 00:04

  Ik was erg onder de indruk van deze prachtige ceremonie, niet over de top, maar zelfs intiem en ingetogen.
  De keuze van de NOS om het op deze manier te brengen; met die babbelende suffe mannen, heeft wat mij betreft ENORM de plank mis geslagen. Geen soul, geen stijl, overbodig, irritant. Jammer!

 18. nanna zegt: 08-07-09 om 10:32

  waarom hebben ze in vredesnaam gekozen voor een presentator die niets maar dan ook niets heeft met Michael Jackson. Wat een aanfluiting voor de publieke omroep. We zullen en moeten wat te zeuren hebben zelfs bij een memorial. ongeloofelijk!
  Ik ben lekker naar CNN gaan kijken en daar weten ze in ieder geval respect te tonen. Geen kritiek geen “rare” vragen maar gewoon verslag doen van iets wat iedereen raakt.

 19. Tim zegt: 08-07-09 om 10:41

  Is ie weg ? Kunnen we nu weer normaal doen dan ?

 20. cor zegt: 14-07-09 om 16:54

  De drie muziek toppers no.1 Elvis Presly – no.2 The Beatles – no.3 Michael Jackson.

 21. ik vind het zzoooooooooooooo jammer dat michael jackson dood is
  ik heb er veel trannen om gekregen

Geef een reactie